X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy ja czasem tak mam, że nie czuję ruchu a widać jak brzuch faluje czyli młoda się wierci delikatnie. A może się przekręcić jakoś, ale już mniej miejsca. Jak dalej Cię będzie niepokoić to zadzwoń do swojego lekarza albo jedź na IP.

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy Mi lekarz kazał obserwować ruchy. Jak coś tylko bedzie mnie niepokoić z jeść słodkie,połozyć sie na lewym boku i oddychać przeponą. Jak nie poruszy sie to na sor. Mówi że dzieko sie mnie rusza teraz ale te 3 wyraźne ruchy na godzine musza być.
    Wiadomo że teraz maluszek rusza sie inaczej bo ma mniej miejsca :) Dopóki maluszka czujesz jest ok :)
    Ja w nocy też mam schizy tylko że moja mała śpi całą noc. I jak sie budze czekam czasem z godzine żeby sie poruszyła bo inaczej nie zasne :p

Jeśli chodzi o baby blues to wiadomo jest strach. Ale wiem że w razie czego mój mąż to zauważy i pomoże. I wiem że jak zauważy już depresje siłą mnie zaciagnie do psychologa. Warto swoich mężów na to uczulić, pokazać im artykuły itp :)

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!Wczoraj 29.01.19r. Przez cc przyszła na świat nasza córeczka Kornelia ❤ moje spełnienie marzeń.Jest cudna dostała 10pkt. waży 3040 i ma 52 cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 15:01

Ciążowa_Gapsy, Pau.Em, Ewelcia85, KaroKaro, MonisiaK, Kolorowaola, baranosia, Pepper, ej_est, Lutyska, MałaMała, amir, Black_Lilith, Lady_E, malami91, Karola94c, Straciatellaa, Kleopatra, artemida27, 83xxx, Mambella, Sylllwus, patuniek86, bumbum, EBa, Nadzieja22, Kropeczka85, Papapatka, kjt91, Jonesey, -Mamunia- lubią tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny! Właśnie tak zrobiłam ppo deserze i w 15 minut było 11 ruchów
    Tylko są delikatniejsze, może się przekręcić albo ma mniej miejsca. Albo
    ..moje hormony nie wytrzymują!

Wysłany: 30 stycznia 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wspaniale! !!! Jak się czujecie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Hej dziewczyny!Wczoraj 29.01.19r. Przez cc przyszła na świat nasza córeczka Kornelia ❤ moje spełnienie marzeń.Jest cudna dostała 10pkt. waży 3040 i ma 52 cm.
    Gratulacje ❤

My dziś się karmimy co 1-1.5 h... :D
    Dziś zdjęli mi opatrunek i podcieli szwy- jest lżej. Ale dalej ciągnie. Już mam lepszy humor ;)

Ewelcia85, Ciążowa_Gapsy, Pepper, baranosia, Black_Lilith, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula gratulacje :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 gratulacje! <3

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa gratulacje! Wracak szybko do sił.
    Pau.Em z każdym dniem będzie lepiej :*

Pau.Em lubi tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ogromne gratulacje :*

U mnie dziś też leniwiej z ruchami ale te min 4 na godzinę są. Lekarz kazał panikować i jechać na ip jak przez dwie kolejne godziny nie będzie 4 ruchów.

Ja mam wizytę w poniedziałek i wtedy się umówimy na ostatnie usg

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    No u mnie się niestety pojawił baby blues tak ok 5 doby po porodzie i nadal trzyma.. Pierwsze dni były fatalne, teraz troszkę lepiej ale psychicznie powiem wam że ciężko.. :( momentami się zastanawiam czy to tylko baby blues czy już depresja

Jo, mnie po urodzeniu dziewczynek ten cały baby blues trzymał z dobry miesiąc, a naprawdę dobrze poczułam się dopiero jak dziewczynki skończyły 3 miesiace. Moja pediatra kiedyś sama zasugerowała, ze chyba mam jakaś lekka depresje poporodowa. Pierwszy miesiąc to była masakra, ciagle płakałam, byłam zmęczona i zrezygnowana, czułam się okropnie dochodziło nawet do tego, ze żałowałam, ze urodziłam i przepraszalam za to męża, ze przeze mnie dziewczynki są na świecie i mamy teraz tyle na głowie...naprawdę ciężko to wspominam. Wahania miałam straszne, wszystko doprowadzało mnie do płaczu. Gdyby nie mąż nie dałabym sobie wtedy rady on był dla mnie ogromnym wsparciem, bardzo dużo mi pomagał, uspokajał, wyciszał, pocieszał. Nie wiem co by było gdyby nie on...tak jak piszą dziewczyny szukaj wsparcia u najbliższych bo bez nich jest ciężko. Mam nadzieje, ze masz na kogo liczyć i nie jesteś sama z tym i ze niedługo poczujesz się lepiej :)

Ja wizytuje jutro. Ciekawe co tam się dowiem. Mysle, ze jutro będzie decydująca wizyta jeśli chodzi o poród czy SN czy cc

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny apropo depresji poporodowej to wrzucę wam taki test który dostałam na szkole rodzenia. Położna mówiła że warto po porodzie co tydzień zerknąć, daje on pogląd na nasz stan psychiczny i można stwierdzić czy dzieje się coś niedobrego w naszej głowie.
    Jonesey może Ci to pomoże mieć jakieś odniesienie do Twojego dołka który opisujesz.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37aa40fd3038.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f1ea412d891.jpg

Pepper, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula GRATULACJE !!!!
    Ale nasz worek z dzieciaczkami sie rozsypal :) :-* <3 cudnie :) ja tez juz nie moge doczekac sie z Mezem na naszego Szymcia!! <3 <3 <3

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

Wysłany: 30 stycznia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mam pierwszy raz dzień takich intensywniejszych skurczy. Nie są regularne ale takie pmsowe. Wyciszyly się po nospie. Jak myślicie na takiej macicy można jeszcze tydzień pociągnąć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połóg to nie jest przyjemna sprawa niestety tak nawiązując do tego baby blues. Ja wczoraj np. wyczułam sobie jakąś grudkę w piersi i wyłam cały wieczór, że umrę na raka i osierocę dziecko. Uspokoiłam się dopiero jak poczytałam że w ciąży i w trakcie karmienia zmienia się struktura piersi i takie zmiany mogą się pojawiać. Pójdę na USG piersi tak czy siak jak tylko maluch pozwoli. Generalnie codziennie trafi się jakiś powód do płaczu. Dobrze, że mąż jest ze mną i wspiera.

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami91 pewnie to nic takiego, ale jednak lepiej sprawdzić dla spokoju.
    Ciążowa_Gapsy mnie od jakiś 2 tygodni męczą pojedyncze skurcze i jakoś jeszcze chodzę w dwupaku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 16:45

Ciążowa_Gapsy, Karola94c lubią tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella przed Paula była jeszcze Kropeczka

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, gratulacje!
    Gapsy, ja mam często skurcze i ból jak na okres, a jak widać po mojej szyjce, o niczym to nie świadczy.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami ja pare dni temu pod pacha wyczulam guzka, na, i tez ryczalam... ale szczescie to po kolejnych 2ch dniach okazalo sie ze to zwykly pryszcz ;) wiec bylam uspokojona ;) ale zawsze jednak trzeba sprawdzac i badac cos takiego... bo to nie przelewki...

malami91 lubi tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Mambella Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami a to guzek czy guzek bo zrobił się zastuj pokarmu?

Mnie tez dopadł baby blues w szpitalu, że ja tu starszy syn tam. Tęskniłam okropnie, mały pod lampami itp. W sumie tylko dr. neonatolog się mną zainteresowała. Pogadała, wytłumaczyła wszystko itd. A każdy kto mnie widział zapłakana to odwracał wzrok. W domu chwilę się utrzymywało, byle co a ja w ryk.

‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ