Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mambella wrote:Laktator może pobudzić i trochę wyciągnąć sutki . Metode 7min 5min 3min polecali mi w szpitalu.
A u nas nie wiem czy jakiś skok czy co ale maluch co 1,5h wisi na cycu. Zaraz mi odpadną.
za wcześnie na skok. Stety/niestety niektóre maluszki tak mają i wiszą nawet 24/7 na piersija miałam takiego ssaka. wytrwałości i cierpliwości
-
ja dziś mam przypływ mocy kulinarnych.
Na obiad zaszalałam z faszerowanymi ziemniakami, surówkami itp
a teraz.... o godzinie 21.30 robie sobie spagetti z mnóstwem seramam taką ochotę,że masakra.
Ruda zazdro znieczulenia, gdyby u mnie w szpitalu dawali to też na pewno bym się zdecydowała
spróbuj tym laktatorem podziałać, dacie rade
-
nick nieaktualnyRuda, ja tez mam płaskie sutki, najlepiej laktatorem wyciagnac.
U mnie z imieniem było tak że jak zobaczę mojego synka to doznam olśnienia, niestety olsnienia nie dostałam i byłam wymeczona porodem, nieprzespanymi nocami, wiec nawet nie miałam sily myśleć nad imieniem.
Mąz wybrał Jakuba, mam do siebie cholerne pretensje, bo to jest mój Mały Cud, idealny, wyczekiwany. A ja nie potrafiłam mu nadać imienia, od dwoch dni płacze i czuje sie beznadziejna matka.
Bum bum musi być coś na rzeczy! W rewelacyjnym tempie sie rozpakowujemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 21:27
-
Mambella wrote:Laktator może pobudzić i trochę wyciągnąć sutki . Metode 7min 5min 3min polecali mi w szpitalu.
A u nas nie wiem czy jakiś skok czy co ale maluch co 1,5h wisi na cycu. Zaraz mi odpadną.
Mój synek tez tak miał. Co dwie godziny pobudka na karmienie. Nie było lekko. -
Mamunia jestes super dzielna Mama i mysle a raczej wiem ze nie potrzebnie sie obwiniasz i zobaczysz a ze za kilka tygodni bedziesz sie z tego śmiała ze tak myslalas, bo to twoje hormony teraz tak toba rzadza stad takie poczucie masz, ale jak masz ochote to płacz bo to zawsze pomoze sie wyladowac, jestes dzielna bo masz cudownego syna dla ktorego jestes najwspanialsza istota na swiecie i chce Twojego usmiechu:) ja tez licze na olsnienie po porodzie, ktore pomoze mi zdecydowac sie na imie i chyba tym olsnieniem bedzie mąż tak jak u Ciebie:) Jakub to piekne imie!
-
nick nieaktualnySisi ewelcia dziekuje
każdy mówi że Kubuś to piękne swięte imie.
Ja póki co nie potrafie się przyzwyczaić. Ciekawa jestem jacy są z charakteru, bo w zasadzie znam tylo jednego.
Przy pierwszym dziecku od razu wiedzieliśmy jak bedzie miał na imie.
Dlatego jestem zawiedziona swoją postawą i okropnie sie czułam z tym faktem, bo kazdy się pytał jak ma synek na imie. Mówilam ze jeszcze nie mamy, to się dziwinie na mnie patrzyli, przykre uczucie...
Przez to złapałam strasznego doła i popadam w taka histerię że cieżko mnie uspokoić jak placze.
Wiem ze nie wolno sie denerwowac bo dziecko czuje a pokarmu tez nie chce stracic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 21:53
-
Mamunia cycki do góry
To była wasza decyzja z imieniem , znam małżeństwo które do dnia porodu nie chciało znać płci i super kazdy ma prawo do tego
Jak urodziłam Alę leżała ze mną dziewczyna która urodziła córeczkę i cały czas byli przekonani że dadzą jej na imię Julia a po pkrodzie stwierdzili ze jednak Iga
-Mamunia- lubi tę wiadomość
-
Ruda dzielna byłaś
Sama się cały czas zastanawiam nad znieczuleniem.
Bumbum oj coś się świeci
A ja znowu mam tak napięty brzuch, że chodzę zagięta w pół. W dodatku boli mnie dość mocno jak na okres.
Mamunia cycki do góry, popraw koronę i pierś do przodu. Jesteś najlepsza mamą na świecie świecie. A wybór imienia to sława rodziców i nic nikomu do tego!
Ewelcia ja niestety z tych co wola się ugryźć w język i nic z tym nie zrobię. Chociaż zawsze swoje pomyślę.
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
Ruda i Lutyska - brawa i gratulacje!
Makowa Panna- nie mam słów dla zachowania szwagierki. Może zazdrosna?
Bumbum coś nadchodzi. Kolejne emocje na for a dla Ciebie najpiękniejsze spotkanie w życiu. Bądź dxielna!
Mamunia nie martw się. To naprawdę od początku do końca Wasza rzecz. I bądź dla siebie łaskawa, hormony wariuja ale to nie Twoja wina.
U nas cicho i spokojnie
Maluch się rusza i wynagradza stresy związane ze skurczami. Leżę jeszcze tylko do wtorkowej wizyty!!!! -
nick nieaktualny