X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda90 super. Dziękujemy za relację. Dobrze ze dostałaś znieczulenie. Kochana malami91 ma rację. Przystawiaj do piersi to pobudzisz laktacje.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda pokarm się pojawi. Spokojnie. W pierwszej dobie noworodek potrzebuje tylko kilku kropel. Laktator to nie jest dobry pomysł w tym momencie, tak mi się wydaje.

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• Mambella Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator może pobudzić i trochę wyciągnąć sutki . Metode 7min 5min 3min polecali mi w szpitalu.

A u nas nie wiem czy jakiś skok czy co ale maluch co 1,5h wisi na cycu. Zaraz mi odpadną.

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Laktator może pobudzić i trochę wyciągnąć sutki . Metode 7min 5min 3min polecali mi w szpitalu.

A u nas nie wiem czy jakiś skok czy co ale maluch co 1,5h wisi na cycu. Zaraz mi odpadną.
    tak! 7,5,3 czyni cuda ;)
    za wcześnie na skok. Stety/niestety niektóre maluszki tak mają i wiszą nawet 24/7 na piersi :/ ja miałam takiego ssaka. wytrwałości i cierpliwości <3

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś mam przypływ mocy kulinarnych.
    Na obiad zaszalałam z faszerowanymi ziemniakami, surówkami itp :P
    a teraz.... o godzinie 21.30 robie sobie spagetti z mnóstwem sera :D mam taką ochotę,że masakra.

Ruda zazdro znieczulenia, gdyby u mnie w szpitalu dawali to też na pewno bym się zdecydowała ;)
    spróbuj tym laktatorem podziałać, dacie rade <3

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj pojawił się śluz podbarwiony brunatnie, to chyba coś się zapowiada :)

Pepper, Straciatellaa, symbolica, malami91, MałaMała, artemida27, Ewelcia85, Nadzieja22, Ciążowa_Gapsy, Karola94c, Dorota3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, ja tez mam płaskie sutki, najlepiej laktatorem wyciagnac.

U mnie z imieniem było tak że jak zobaczę mojego synka to doznam olśnienia, niestety olsnienia nie dostałam i byłam wymeczona porodem, nieprzespanymi nocami, wiec nawet nie miałam sily myśleć nad imieniem.
    Mąz wybrał Jakuba, mam do siebie cholerne pretensje, bo to jest mój Mały Cud, idealny, wyczekiwany. A ja nie potrafiłam mu nadać imienia, od dwoch dni płacze i czuje sie beznadziejna matka.

Bum bum musi być coś na rzeczy! W rewelacyjnym tempie sie rozpakowujemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 21:27

• Pepper Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:

Mój synek tez tak miał. Co dwie godziny pobudka na karmienie. Nie było lekko.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia jestes super dzielna Mama i mysle a raczej wiem ze nie potrzebnie sie obwiniasz i zobaczysz a ze za kilka tygodni bedziesz sie z tego śmiała ze tak myslalas, bo to twoje hormony teraz tak toba rzadza stad takie poczucie masz, ale jak masz ochote to płacz bo to zawsze pomoze sie wyladowac, jestes dzielna bo masz cudownego syna dla ktorego jestes najwspanialsza istota na swiecie i chce Twojego usmiechu:) ja tez licze na olsnienie po porodzie, ktore pomoze mi zdecydowac sie na imie i chyba tym olsnieniem bedzie mąż tak jak u Ciebie:) Jakub to piekne imie!

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BumBum kochana to czekamy na rozwój sytuacji :)
    Mamunia to hormony , spokijnie kochana a Jakub to piękne imię :) Pamiętaj że ty jesteś najwspanialszą mamą dla swojego maleństwa :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi ewelcia dziekuje <3 każdy mówi że Kubuś to piękne swięte imie.
    Ja póki co nie potrafie się przyzwyczaić. Ciekawa jestem jacy są z charakteru, bo w zasadzie znam tylo jednego.
    Przy pierwszym dziecku od razu wiedzieliśmy jak bedzie miał na imie.

Dlatego jestem zawiedziona swoją postawą i okropnie sie czułam z tym faktem, bo kazdy się pytał jak ma synek na imie. Mówilam ze jeszcze nie mamy, to się dziwinie na mnie patrzyli, przykre uczucie...

Przez to złapałam strasznego doła i popadam w taka histerię że cieżko mnie uspokoić jak placze.
    Wiem ze nie wolno sie denerwowac bo dziecko czuje a pokarmu tez nie chce stracic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 21:53

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakub to super imie!
    Znam kilku i to sa swietni faceci! Nie martw sie.. to pewnie hormony! ;) glowa do gory !!! A to ze ktos sie tam patrzyl to nie zwracaj na to uwagi ;) jestes napewno swietna MAMĄ !!! <3

-Mamunia- lubi tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia cycki do góry :-) To była wasza decyzja z imieniem , znam małżeństwo które do dnia porodu nie chciało znać płci i super kazdy ma prawo do tego :) Jak urodziłam Alę leżała ze mną dziewczyna która urodziła córeczkę i cały czas byli przekonani że dadzą jej na imię Julia a po pkrodzie stwierdzili ze jednak Iga :-)

-Mamunia- lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na termach siedząc w cieplutkim brodziku dla dzieci miałam schizę że łapią mnie skurcze :D zastanawialiśmy się z mężem czy gdybym urodziła to mała miałaby darmowe wejścia do końca życia hehe

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kolejnym mamom! :)
    i ponawiam pytanie, czy jest tu może ktoś z Kielc ;)

• Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dziś na termach siedząc w cieplutkim brodziku dla dzieci miałam schizę że łapią mnie skurcze :D zastanawialiśmy się z mężem czy gdybym urodziła to mała miałaby darmowe wejścia do końca życia hehe

Może byś miała poród do wody :)

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda dzielna byłaś :) Sama się cały czas zastanawiam nad znieczuleniem.
    Bumbum oj coś się świeci ;)
    A ja znowu mam tak napięty brzuch, że chodzę zagięta w pół. W dodatku boli mnie dość mocno jak na okres.
    Mamunia cycki do góry, popraw koronę i pierś do przodu. Jesteś najlepsza mamą na świecie świecie. A wybór imienia to sława rodziców i nic nikomu do tego!
    Ewelcia ja niestety z tych co wola się ugryźć w język i nic z tym nie zrobię. Chociaż zawsze swoje pomyślę.

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda i Lutyska - brawa i gratulacje!

Makowa Panna- nie mam słów dla zachowania szwagierki. Może zazdrosna?

Bumbum coś nadchodzi. Kolejne emocje na for a dla Ciebie najpiękniejsze spotkanie w życiu. Bądź dxielna!

Mamunia nie martw się. To naprawdę od początku do końca Wasza rzecz. I bądź dla siebie łaskawa, hormony wariuja ale to nie Twoja wina.

U nas cicho i spokojnie
    Maluch się rusza i wynagradza stresy związane ze skurczami. Leżę jeszcze tylko do wtorkowej wizyty!!!!

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika ja z Trójmiasta ale chyba ktoś tu ze Śląska był. ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o to że kazdemu się podoba, tylko ja widze jakieś ale...

Chce przestac o tym myslec i cieszyć się Robaczkiem jak w dniu kiedy pojawił sie na świecie!

‹‹ 834 835 836 837 838 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ