Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIka... wrote:Dziewczyny, a miałyście teraz lub przy poprzednich porodach stosowane jakieś metody obniżające ból inne niż zzo? Ja jestem po dwóch porodach, ale nic nie miałam i bardzo chciałabym, żeby tym razem było inaczej.
Ja wdychałam gaz, ale skuteczność raczej słaba, jeśli w ogóle jakaś...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 13:06
-
bumbum wrote:A mam taką zagwozdkę, na izbie przyjęć wpisali mi, że jestem 39+0 (tak wynika z ostatniej miesiączki) a na oddziale patologii wpisali 38+4... Chyba uwzględnili długość cyklu... W razie porodu co jest wpisywane do książeczki?
wpis do książeczki mam "ukończony tydzień ciąży: 39"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 14:35
-
Ze najstarszą miałam bardzo nieregularne cykle i na izbie przyjmowali z temrinu OM, a na patologii liczyli wg długości cyklu.
Ostatecznie na wypisie mam wg terminu z om.
edit: teraz policzyłam sobie wg długości cykli kiedy mi przypada termin porodu i wychodzi 2 marzec hahacoś czuję, że pochodzę jeszcze w tej ciąży troche
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 14:40
-
Bumbum masz tak bo na oddziałach liczą metoda Mc kogoś tam icto jest plus rok, minus 3 miesiące i plus 7 dni. To wychodzi o 3 dni młodsza ciąża niż standardowo liczona. Pisałam jakiś czas temu tutaj , że tak właśnie to liczą żebyście się nie zdziwiły. Jeśli dziś urodzisz to w książeczce będzie wpisane, że urodziłaś w ukończonym 38tc. Powodzenia! :*
Artemida kciuki zaciśnięte!!!Straciatellaa lubi tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Kropeczka85 wrote:Bumbum masz tak bo na oddziałach liczą metoda Mc kogoś tam icto jest plus rok, minus 3 miesiące i plus 7 dni. To wychodzi o 3 dni młodsza ciąża niż standardowo liczona. Pisałam jakiś czas temu tutaj , że tak właśnie to liczą żebyście się nie zdziwiły. Jeśli dziś urodzisz to w książeczce będzie wpisane, że urodziłaś w ukończonym 38tc. Powodzenia! :*
Artemida kciuki zaciśnięte!!!
Termin porodu = pierwszy dzień ostatniej miesiączki + 7 dni - 3 miesiące + 1 rok +/- X dni (X dni= różnica dni cyklu kobiety od cyklu wzorcowego 28-dniowego)
mi by wychodziło termin na 2 marzecbumbum lubi tę wiadomość
-
Odeszły mi wody:) Tzn odchodzą. Wchodzę pod prysznic poczekamyz 2 godzinki i jedziemy do szpitala. Trzymajcie kciuki:*
Straciatellaa, patuniek86, Pepper, malami91, Pau.Em, KaroKaro, Kropeczka85, Karola94c, Sylllwus, Ewelcia85, MałaMała, Lutyska, Papapatka, Nadzieja22, Kolorowaola, Ciążowa_Gapsy, artemida27, -Mamunia-, Mambella, Anet85, baranosia, Black_Lilith, EBa, Mila_85 lubią tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka