Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lady E powodzenia
Bumbum nam położna i fizjoterapeutka mówiły, żeby kręcić na boki, ósemki i generalnie takie okrągłe ruchy. Ale coś mi się też kojarzy, że gdzieś słyszałam, że lekkie skakanie też dobre na wstawianie w kanałMoże dopytaj położnej?
-
bumbum wrote:Dostałam piłkę, ale nie do końca wiem jakie ruchy robić. Po prostu skakać czy jakieś ósemki?
Skakanie jak najbardziej, ósemki też. Na szkole rodzenia położna mówiła jeszcze o gibaniu prawo-lewo i przód-tył, trzymam kciuki za szybki rozwój akcji🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Mabella i malami91 mam do Was pytanie. Mialyscie porod sn w dość wczesnym tyg ciąży. Chyba 36 i 37 i 3. Wody odeszly, skurcze czy kazali Wam juz wcześniej przyjechać? Jak dlugie mialyscie ostatnie cykle? 25,26,28 dni
Zastanawia mnie co warunkuje wcześniejszy porod -
Papapatka wrote:Lady E kciuki!
U mnie dziś byli moi rodzice. Ojciec ba mnie popatrzył i zapytał "to jeszcze nie urodzilas?". Cóż, odpowiedziałam ze mam jeszcze jedno dziecko w brzuchu ale po pierwszym się rozmyslilam z rodzeniem drugiego.
Nie przejmuj się kochana! :* Najważniejsze teraz jest to że jesteś najlepszą mamą dla Zosi, a wiadomym jest ze brzuch który rósł przez 9 miesięcy nie zniknie w tydzień więc tego typu komentarze trzeba puszczać mimo uszu, chociaż oczywiste że robi się człowiekowi przykro słysząc takie teksty i to jeszcze od bliskich osóbKarola94c lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualnyPepper wrote:Mabella i malami91 mam do Was pytanie. Mialyscie porod sn w dość wczesnym tyg ciąży. Chyba 36 i 37 i 3. Wody odeszly, skurcze czy kazali Wam juz wcześniej przyjechać? Jak dlugie mialyscie ostatnie cykle? 25,26,28 dni
Zastanawia mnie co warunkuje wcześniejszy porod
U mnie nagle pojawiło się rozwarcie na 2palce, skurcze się nie pojawiały, ciąża donoszona, więc mój lekarz prowadzący zdecydował o indukcji w obawie przed zakażeniem pęcherza płodowego. Ja miałam bardzo długi cykl, owulacja ok. 45dc lekarz skorygował mi termin OM (9.04 nie miałby sensu) wg USG jakoś w 7tc, w rzeczywistości ciąża mogła być trochę starsza - wg USG I trymestru o tydzień starsza.
Gdyby nie decyzja o indukcji być może jeszcze chodziłabym z brzuszkiem, ciężko powiedzieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 18:18
Pepper lubi tę wiadomość
-
Dziękujemy za wsparcie i kciuki
Któraś z Was pisała, że Agaty to uparte i charakterne dziewczyny. No cóż.. Nasza uznała, że nie chce jeszcze wychodzić i koniec, żadna oksytocyna nic tu nie zmieni.
Agatka-Rodzice
1-0
Nawet skurczy nie miałam i dalej nie mam. Rozwarcie cały czas na jeden palec.
Wróciliśmy do domu, gdyby coś się działo to oczywiście mamy przyjechać.
Jutro kolejna wizyta.. Ehh..
Zazdroszczę Wam strasznie