X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi111 bedzie dobrze !
    Wiem ze stres jest... ale pomysl sobie o tym ze kazda kobieta przez to przechodzi... ze mama tak miala, ze babcia tez rodzila... i ze my gorsze nie jestesmy i tez damy rade :) - ja tak mysle jak tez mnie chwyta zwątpienie i stres i ta myśl mi pomaga ;) :)
    Wszystko bedzie dobrze :) !!! !! !

Ciążowa_Gapsy, -Mamunia- lubią tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi trzymam kciuki. Będzie dobrze i już jutro (znaczy dzisiaj) utulisz swoją córeczkę :)

Bumbum, ale jak to odeszły wody i dalej czekasz? Sprawdzali ilość wód na usg?

Artemida a to uparta dziewuszka :) Oby się coś ruszyło niedługo.

Baranosia ja mam wizytę, ale u okulisty :P

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi rozumiem. U mnie tak w czwartek.

Dziewczyny jakie macie metody na spanie? Ka się ciągle budzę obolała. Juz kolejny tydzień śpię po 2 godz max. Tracę zmysły :(

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Bumbum, ale jak to odeszły wody i dalej czekasz? Sprawdzali ilość wód na usg?
    Tak, sprawdzili. Jest wystarczająco mimo, że worek owodniowy pękł. Może dlatego, że wg mnie nie było tego dużo. Teraz leże i liczę skurcze, są bolesne ale niestety jeszcze nieregularne :/ Czekam na poranne ktg i obchód

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Sisi rozumiem. U mnie tak w czwartek.

Dziewczyny jakie macie metody na spanie? Ka się ciągle budzę obolała. Juz kolejny tydzień śpię po 2 godz max. Tracę zmysły :(

Ja czytam książkę, to mnie wycisza. Najlepiej działa na mnie czytnik bo nie świeci tak jak telefon. Ale jak w telefonie poczytam coś nudnawego to też mnie szybko ścina.

Teraz się przebudziłam I czekałam aż się bobo zacznie ruszać. Chwilę mu zeszło I już miałam stres. Chyba zaczynam czuć co to znaczy być mama. Juz nigdy nie przestanę się martwić o dziecko :)

amir lubi tę wiadomość

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie śpię od pół godziny, wstałam siku, nie mogę oddychać przez katar i trudno mi znaleźć wygodną pozycję. Sposobu na to nie mam, liczę, że chociaż na godzinę, dwie jeszcze zasnę.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper, albo może spróbuj audiobooka? Też dobrze odwracają uwagę od boli i wyciszaja.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Tak, sprawdzili. Jest wystarczająco mimo, że worek owodniowy pękł. Może dlatego, że wg mnie nie było tego dużo. Teraz leże i liczę skurcze, są bolesne ale niestety jeszcze nieregularne :/ Czekam na poranne ktg i obchód

Dziś rodzisz, innej opcji nie ma :-). Zbieraj siły :-).

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Ja też nie śpię od pół godziny, wstałam siku, nie mogę oddychać przez katar i trudno mi znaleźć wygodną pozycję. Sposobu na to nie mam, liczę, że chociaż na godzinę, dwie jeszcze zasnę.

Z jednej strony zimową pora jest świetna na bycie w końcówce ciąży bo upały nie dołączają. Ale z drugiej ten głupi sezon przeziebieniowy :( Współczuję Wam dolegliwości
    I jeszcze często można trafić na ograniczenia w szpitalach. Koleżanka rok temu rodziła o tej porze I męża nie chcieli wpuścić bo zakaz odwiedzin że względu na dużą ilość zachorowań. Po interwencji umowione położnej dopiero co wpuscili żeby mógł towarzyszyć w porodzie.

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, taki sezon. Ja też wolałam poród latem, chociaż w 2015 roku, kiedy rodziłam synka, były z kolei takie upały, że też lekko nie było :-)

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół godziny temu się zamartwialam że mało się rusza, to się chłopak rozbudzil I tak się rozpycha, że żołądek mam już w gardle, nie mówiąc o zgadze :) ale lepsze to niż stres.

MałaMała, Pau.Em, Ewelcia85, Ciążowa_Gapsy, Karola94c lubią tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki ja tez juz wyspana - poważnie spałam 5,5h bez żadnej przerwy na siku , bez drętwienia nóg i stwierdzam ze tak cudownej nocy nie miałam już daaaaawno :-D
    Teraz przeglądam fb bo nie mam co ze sobą zrobić :-P
    Lady_E napisz kochana jak u ciebie , Blanka już na świecie ?

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu w ogóle jest brak odwiedzin. Jest specjalny pokój odwiedzin i tylko tam można było się zobaczyć. Dodatkowo przez sezon grypowy odwiedzić mogła tylko 1 osoba i to po 15 dopiero.
    Mi to na rękę było- nikt nie prosił o odwiedziny. Tylko mąż przyjeżdżał na te 10 czy 15 minut, dowozil mi wodę i jedzenie.

Monika to dobrze że się rozbudzil. Ja też się strasznie stresowalam ruchami.

Bumbum jak sytuacja?

Pepper ja też na końcówce już nie mogłam spać. Budzilam się po 2-3 h snu i męczyła się żeby znów zasnąć. Zasypialam przed 6 A zaraz po 6 wstawala córka... chyba to minie jak urodzisz. Wtedy będziesz spać w każdym możliwym miejscu i nic zupełnie Ci nie przeszkodzi.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 21:51

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 21:51

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka nie mysl o Nim...
    Wiem ze moze to cieńki tekst na pocieszenie... wiem...
    Ale ciesz sie teraz swoim malym Skarbem :) olej Go i Jego teksty ;) niech gada co tam chce... teraz wazny jest Maluszek i Ty ! Ty jestes Mamą i Ty wiesz co dla Niego najlepsze! Moja tesciówka tez sie juz wymądrza...choc ja jeszcze NIE urodzilam... :/ ale tez staram sie nie rozpamietywac co za glupoty klepie... bo bym oszalała...
    Trzym sie tam! Badź silna tak jak teraz ! Jestes bajlepsza Mama dla swojego Skarba, pamietaj!

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka kochana przygotuj się ze cudowne rady jak wychować , ubrać, karmić itd Wasze dziecko będą dawać absolutnie wszyscy , nawet żula spod sklepu może ruszyć np. brak czapeczki :-D
    Ja jestem z tych ze ( na ogól ) kulturalnie mówię że to moje dziecko i ja wiem jak mam z nim postępować :)
    Twoj tata ma chyba ciężki charakter co ? Łatwo nie będzie ale mozesz w miarę delikatnie powiedzieć że on już swoje dzieci wychował więc teraz niech da się wykazać innym :) a poza tym czy chciałby zebyś ty mu organizowała życie ? Moja mama tez ma ciężki charakter i ja juz jakiś czas stosuję pewną taktykę :) jeszcze zanim urodziła się Ala mówiłam głośno ze nie ma nic gorszego jak złote rady i ze w razie problemów/wątpliwości sama będę się zgłaszać z prośbą o pomoc :) Działa bo nikt mi się w wychowanie dzieci nie wtrąca :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dzisiaj obchodzę moją małą prywatną rocznicę :-D dokładnie dwa lata temu , po trzech latach starań, zobaczyłam dwie kreski na teście ciążowym a teraz moj cud - Ala chrapie mi przy uchu :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 06:07

MałaMała, Moniiiikaaaa, Pau.Em, Sylllwus, Black_Lilith, malami91, Mila_85, Kropeczka85, Nadzieja22, Karola94c lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 ! <3 to super ze sie udalo! To najwazniejsze :) !!!!!!

My tez jakis czas sie staralismy... i kazdy test, kazde badanie krwi -brak pozytywu- plakalam jak bobr...

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Moll Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2019, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej podczytuje Was troche, fajnie tak powspominać swój poród i faktycznie jest tak że starsze pokolenie będzie wam serwowało "dobre rady" a jak będziecie karmić piersią to jeszcze rady odnośnie diety np cebula nie kawa nie pieczarki nie albo jak dziecko płacze to " pewnie boli brzuszek co zjadłaś" tak jakby to była moja wina! i to też mężczyźni których żony nie karmiły piersią hehe, oczywiście tekstu że w moich czasach to było ciężko teraz macie tak lekko też są na porządku dziennym, a jak podrazysz temat to okazuje się że dzieci były podrzucane non stop babci a praca koło domu więc kto ma łatwiej? Ech ponarzekalam sobie ale przygotujcie się na to ;-)

MałaMała, Ewelcia85, Karola94c lubią tę wiadomość

km5si09kuaztknwb.png
‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ