X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper, niestety rozumiem Cię bardzo dobrze. Tez się czuję obolala i budzę się w nocy. Mam bóle juz nawet nie pmsowe, ale miesiaczkowe. Zastanawiam się, jak długo może to trwać. Ciąża donoszona będzie u mnie dopiero 6 lutego. Mialyscie takie bóle na długo przed rozwiązaniem?

Papapatka serce mi peka jak słyszę teksty taty Twojego. Pamiętaj, że czasem od smutku lepsza jest złość, jak się trochę wkurzysz, to masz więcej siły i asertywności. Ale wiem jak to trudne!

Artemida super ze te noc masz w domu. Dla mnie przynajmniej byłoby to nie do przecenienia!

Ewelina super rocznica:)!

Bumbum powodzenia:))))

• Sylllwus Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2019, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny. W nocy miałam 2 bolesniejsze skurcze i nic poza tym. Denerwuje sie sroda, czuje jakis taki niepokoj ze wywolywanie skonczy sie cc tak jak 6 lat temu. Mezowi nawet nie mowie, bo On jest wiekszym panikarzem ode mnie. Mowi mi ze jestem dzielna a ja tylko po sobie nie pokazuje strachu bo bym jeszcze Jego musiała pewnie uspokajac :-D
    Dzisiaj mamy 7 rocznice slubu, mielismy wtedy piekną, mrozną, zimową aure, -30 stopni było, a dzisiaj ma byc duzo na plusie. Corcia jest prezentem na moje i meza urodziny, a synuś prezentem rocznicowym :-)

Dzieczyny nie sluchajcie rad rodzicow czy tesciow, albo innych. To Wy jestescie mamami i wiece co jest najlepszepsze dla Waszego dziecka.

Ciążowa_Gapsy, MałaMała, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej lipa, spałam może z godzinę, cały czas mam skurcze nieregularne, ale prysznic nie wygasza. Na KTG też wyszły nieregularne. Nie mam już siły, nie wiem jak urodzę Małą. Nie dostałam nic na przyspieszenie skurczy. Męża ze mną nie ma :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 16:16

MałaMała, Moniiiikaaaa, Ewelcia85, Karola94c lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 lutego 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu wtedy skonczyło się cesarka, przypomnisz? Może przez ten tydzień uruchom domowe sposoby, np. Liście malin?

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie... w tylu miejscach juz probowalam dostac te LISCIE MALIN i nic :( normalnie jakby nie chcieli sprzedawac :P hahaha

Karola94c lubi tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 16:16

Moniiiikaaaa, Ciążowa_Gapsy, Ewelcia85, MałaMała, amir, Karola94c lubią tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj o godz 4:18 przyszła nas świat naszą Blaneczka. 3270g i 52 dluga. Po 9 godzinach walki skończyło się cc. Więcej napiszę jak dojdziemy do siebie

Moniiiikaaaa, Ciążowa_Gapsy, Ewelcia85, Straciatellaa, Kolorowaola, MałaMała, baranosia, Pau.Em, MonisiaK, -Mamunia-, ej_est, Black_Lilith, patuniek86, KaroKaro, Papapatka, Pepper, Lutyska, Ika..., malami91, Kleopatra, symbolica, Sylllwus, artemida27, Ulv15, Kropeczka85, Nadzieja22, Mambella, SiSi111, EBa, Dorota3, Karola94c lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.em jesteś genialna:)

Papatka przykro mi z powodu tych tekstów. I to jeszcze od mężczyzny. Który jeszcze jest specem od nacinania krocza. Serio?!?!

Ps. Mam przeczucie że w tym tygodniu coś się u nas rozkreci. Ciekawe czy się sprawdzi.:)

Pau.Em lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 lutego 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ja na razie nie szukałam, bo nie mną wisiał poród przedwczesny,ale zapyt we wtorek lekarza. W końcu maja przynosić łatwiejszy poród. ..

MałaMała lubi tę wiadomość

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady E. Pięknie! Najważniejsze że Blaneczka już na świecie. Cieszcie się sobą! :)

Lady_E lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E kochana ogromne gratulacje i buziaki dla Blanki <3
    BumBum przyciśnij lekarzajak dociebie zajrzy ze z sił opadasz i zeby ci jakoś pomogli no ...

Lady_E lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

Wysłany: 4 lutego 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum Kochana! Jaki tam jest personel, masz szansę z kimś porozmawiać, co dalej? Na pewno dasz radę!

Wysłany: 4 lutego 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady E brawo za wytrzymałość! Zdrowia dla Was.

Kochane ponawiam pytanie o te skurcze nocne - jak długo przed porodem mialyscie takie bóle miesiączkowe połączone z twardnieniami?

Lady_E lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Lady E brawo za wytrzymałość! Zdrowia dla Was.

Kochane ponawiam pytanie o te skurcze nocne - jak długo przed porodem mialyscie takie bóle miesiączkowe połączone z twardnieniami?
    W poprzednich ciążach zero przepowiadaczy a teraz z 2 tygodnie juz coś tam macica ćwiczy i jak widzisz ja nadal w dwupaku :-D

Ciążowa_Gapsy, Karola94c lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E gratulacje !! :-* super wiesci!!!! Zdrowka dla Was !!! :)

Lady_E lubi tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• bumbum Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zostałam zbadana, rozwarcie dopiero 1,5 cm. Lekarka stwierdziła, że mało wód wypłynęło. Jestem w szoku że po tylu skurczach jest takie małe rozwarcie... Czekamy dalej, nic nie podajemy.

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Dzisiaj o godz 4:18 przyszła nas świat naszą Blaneczka. 3270g i 52 dluga. Po 9 godzinach walki skończyło się cc. Więcej napiszę jak dojdziemy do siebie
    Gratulacje :)
    Moja Blaneczka urodziła się z dokładnie taka sama wagą :D tylko 54 cm...

Lady_E lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Reniferra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, tu kolejna marcówka pisze! Niezmiennie kibicujemy. Gratulacje dla świeżych mamuś!

Ciążowa gapsy, ja mam takie pobolewania od około tygodnia. Też czasem połączone z twardnieniami. Jest to normalne, nie denerwuj się ;).

Ciążowa_Gapsy, -Mamunia-, patuniek86, Ulv15, Karola94c lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum a jesteś w stanie się zdrzemnac?

‹‹ 841 842 843 844 845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ