X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EBa wspaniała relacja. Wspaniała mimo całego bólu i wszelkich trudności. Jesteś baaardzo dzielna. Cieszę się, że Malutka w dobrym stanie i Tobie również życzę zdrowia i powrotu do formy <3

EBa lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Kurczę Gapsy, biedactwo :( ostatnia rzecz jakiej Ci teraz potrzeba to awantury :( Trzymaj się dzielnie.

Właśnie bardzo to przeżyłam, mam nadzieję, że nie zostanie to zmanipulowane jako moje hormony i fanaberie. Nie lubię czuć sie biedactwem, lubię się czuć silną kobietą i wiele od siebie wymagam, ale jak ktoś na mnie naskakuje, bo sam zawalił, a ja jestem w 9 miesiącu, to pękam..

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EBa najważniejsze, że mala już po drugiej stronie, bezpieczna z Wami.
    Dziwi mnie trochę to, ze po zabiegu proktologicznym pozwolili Tobie rodzić SN. Znajoma miała niedawno cc właśnie z powodu wczesniej przebytego zabiegu proktologicznego i to było wskazaniem do cc. Zależy pewnie od szpitala, lekarzy.
    Co do przegrody to u nas się pięknie zasklepiło ;) głowa do góry! Teraz już będzie wszystko dobrze ;)

W ogóle kojarzę, że duża część z Was chodzi na ktg. A mi dziś gin powiedział,że jeśli ciąża jest fizjologiczna - bezproblemowa to ktg wykonuje się dopiero od 40tc i tak się ze mną umówił na nastepną wizytę od razu ze skierowaniem ktg 21.02. Pamiętam, że z młodsza chodziłam 2x w tyg od 36tc. hm co lekarz to inaczej.
    Jak nie urodze do 40t7d to na wywołanie.

EBa lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EBa, współczuję przeżyć, jesteś dzielną babką :-) A malutka cudna, dla takiego skarbu warto znieść każdy ból.

EBa lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EBa dziękujemy za relację. Malutka cudna. Tez juz bym chciała. Wracajcie do sił.

EBa lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsy jedyne co mozesz dla siebie zrobić to zadbać o swoje zdrowie fizyczne i psychiczne. Przykro ze ktoś bliski wyprowadza Cię z równowagi ale Kochana pakaż, że jesteś silniejsza i postaraj się wyciszyć.

Ja dzisiaj tez mam ciezszy dzień. Ledwo chodzę. Skóra mi pęka na brzuchu, mała duża. Jutro ma dr zdecydować co robi. Ja juz prawie nie chodzę przez bol rozchodzacego spojenia. Nie śpię kolejny tydzień. Płakać mi się chcę. Dobrze, że dał mi skierowanie na jutro. Oby juz się cis wyjaśniło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 17:08

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że o 15 jak mnie przyjmowali rozwarcia brak :( O 19 mam dostać oksy. Skurcze bez szału na KTG, ale bolą bardzo.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa, trzymaj się, będzie dobrze.

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Melduję, że o 15 jak mnie przyjmowali rozwarcia brak :( O 19 mam dostać oksy. Skurcze bez szału na KTG, ale bolą bardzo.
    Makowa trzymaj sie! U mnie na ktg byly skurcze max 30% podczas calego porodu :p to tylko maszyna. Oby rozwarcie postepowalo. Powodzenia! <3

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella u mnie póki co też zero słowa o ktg

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarządziłam jeszcze malowanie pokoju przed porodem. Mam nadzieję że to nie wariactwo. Jutro jedziemy wybrać farby, wieczorem mąż zdejmie karnisze, ja popiorę w piątek rano firanki i zacznę oklejać ściany i po 13 jak mąż wróci zaczniemy malowanie. Dopiero wtedy z pełnym przekonaniem będę mogła złożyć kołyskę. Jedynie poproszę mamę o pomoc przy prasowaniu i wieszaniu firanek

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Dziękuję Kochana. Stoik by zwariował ze stresu, w ogóle nie czuję, że to hormony czy przewrażliwienie. Jak można komukolwiek tak zrobic a co dopiero kobiecie tuż przed porodem :( Nie mogę się uspokoić.
    Kochana ci sie stało? Co ona Tobiepowiedziała?

Dziewczyny śliczne brzuszki, mi sie teskni za brzuszkiem, ale riwnie fajnie jest juz miec dziecko obok siebie.

Makowa panna miejmy nadzieje na szybki zwrot akcji i co za tym idzie porod.

Eba wiesz ze jesteś dzielna Babka! Olcia jest przeslodziutka!

Mnie za to boli puers od spodu, nie wiem co sobie zrobilam, raczej to nie zastoj bo jest miękka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 18:15

EBa lubi tę wiadomość

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EBa dziękujemy za relację, dużo przeszłaś ale Oleńka jest cudowna więc wszystko Ci wynagrodzi <3

Ciążowa_Gapsy wiem że łatwo się mówi ale postaraj się nie myśleć bo nie to jest teraz najważniejsze :*

Makowa_Panna dasz radę! Jeszcze chwilka i przytulisz swoją Krolewnę <3

Ja miałam ktg tylko jak leżałam w szpitalu a tak to ginekolog nic nie wspominała bo poza małymi problemami z szyjką cała reszta jest książkowa tj.przepływy, wody itd. :)
    A tu mój brzuszek
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2fe634bbbe0b.jpg

EBa, Ika..., Moniiiikaaaa, Kropeczka85, Pau.Em, Ewelcia85, Kolorowaola, Black_Lilith, malami91, Pepper, -Mamunia-, Ciążowa_Gapsy, MałaMała, Papapatka, Nadzieja22, Karola94c, ej_est, kjt91 lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pojechałam na IP bo tak mnie brzuch naparza... Na ktg skurcze się nie piszą a ja się nie mogę wyprostować...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiak dobrze ze sprawdziłaś przynajmniej wiesz ze z maleństwem ok . Mi sie dwa dni temu na ktg skurcze pisały a do tej pory cisza :-D

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

Wysłany: 6 lutego 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane miałyśmy na głowie wspólną organizację imprezy, ona ewidentnie zawaliła a jak jej naprawdę delikatnie jak na okolicznosci zrobiłam uwagę to zrobiła mi awanturę. Rzadko tak czuję ale w tym wypadku wiem ze jestem całkiem niewinna. Właśnie wracam ze spotkania rodzinnego, zero przepraszam ani nic. Udawała ze mnie nie ma. Cholernie to przezywam bo to moja siostra. Myślicie że to zaszkodzi synkowi? Ja myślę że na pewno - pytanie czy przyspieszy poród.

Wysłany: 6 lutego 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa Panna pamiętam o Tobie mezna kobieto! Dzięki za informację, daj znać w miarę możliwości.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsy, u mnie był podobny przypadek, rozryczalam sie przy tesciach, popadlam w taki amok ze nie potrafilam przestać. Porodu to nie przyspieszylo, ale dziecieczek napewno to odczuwa.

Siostrze przejdzie, a TY sie juz tymnnie zadreczaj.

Karo TY chudzinko! Ale brzuszek masz pokaźny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 21:38

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłe złego początki. Skurcze się nie pisały ale na USG stwierdziły bezwodzie. Zostaje w szpitalu, wywołujemy balonikiem na początku...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Miłe złego początki. Skurcze się nie pisały ale na USG stwierdziły bezwodzie. Zostaje w szpitalu, wywołujemy balonikiem na początku...

Monisia, to całe szczęście, że pojechałaś...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
‹‹ 855 856 857 858 859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ