Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola94c dzień dopiero się zaczął
wszystko przed nami
MonisiaK jak postępy?
Papapatka skup się teraz na sobienerwy nic nie pomogą ale dobrze, że otworzyły oczy. Wszystko dzieje się w jakimś celi. Teraz masz piękny cel i oscyluj wokół niego a reszta się już nie przejmuj.
Karola94c lubi tę wiadomość
-
Ciezko bedzie nadrobić te pare stron
Gratulacje rozpakowanym;*
My dzisiaj wychodzimy oczywiście jak pediatra zezwoli.
Malutka to aniołek z przerwami na diabelka;) Laktacja się rozkręca więc ma już co jeść. Spi różnie raz 2h raz godzinkę. Wstanie pokweka zje i śpi dalejWczoraj miała jakieś kryzysy przy cycu płakała strasznie. Ale dzisiejsza noc już ok.
Ja też ok..śmigam. brzuch wiadomo jak to po cc boli ale da się wytrzymać.
Kochamy ja nad życie:)patuniek86, Pepper, Black_Lilith, Papapatka, Lutyska, Ciążowa_Gapsy, KaroKaro, Moniiiikaaaa, Ewelcia85, Pau.Em, malami91, baranosia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualnyLady_E, mam nadzieję, że wyjdziecie. Nie ma jak w domu
.
A u nas dziś 2 tygodnie. Niestety walczymy z ropiejącym oczkiem
. Przemywamy solą fizjologiczną, zakrapiam mlekiem, masujemy kanalik. Mamy receptę na antybiotyk, ale liczę na to, że obejdzie się bez niego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 08:50
-
Monisia, jak tam u Ciebie?
Papapatka, współczuję toksycznych relacji z tatą, wiadomo, że po kimś tak bliskim powinnaś spodziewać się wsparcia a nie ciągłej krytyki. Ja na Twoim miejscu na jakiś czas bym się zupełnie odcięła. Jeżeli masz dobrą relację z mamą to wyjaśnij jej dlaczego tak robisz. Potrzebujesz teraz przede wszystkim spokoju i równowagi. Masz męża, masz swoją królewnę i to jest teraz najważniejsze.
Lady E, kciuki za wyjście do domu - w domu wiadomo, najlepiej
Karola, co do witaminy D3, spokojnie możesz - ona jest w większości witamin ciążowych i dla mam karmiących.Papapatka, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny w dwupaku, właśnie czytam, że jedzenie sześciu daktyli dziennie może ułatwić poród
https://dziecisawazne.pl/jedzenie-daktyli-ulatwia-porod/?fbclid=IwAR1IQXp-E19EiyBSSk7qJYg62pvoEh5w5SFG3wiGlSmF3PwKjuZOmoPc7mg
Ja od weekendu wracam do liścia maliny jeszcze, teraz łykam tylko wiesiołek. Do wtorku mam antybiotyk, potem niech się dzieje co chceNadzieja22, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość
-
Balonik podobno zrobił rozwarcie, cewnik był w pochwie więc wypadł sam od rozwarcie. Zaraz zabierają mnie na porodówke ale jakoś nie czuje tego porodu
Z córką było inaczej, tak po kolei a tutaj czekam co zadecydują...
Black_Lilith, malami91, Ciążowa_Gapsy, Pepper lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlack_Lilith wrote:Dziewczyny w dwupaku, właśnie czytam, że jedzenie sześciu daktyli dziennie może ułatwić poród
https://dziecisawazne.pl/jedzenie-daktyli-ulatwia-porod/?fbclid=IwAR1IQXp-E19EiyBSSk7qJYg62pvoEh5w5SFG3wiGlSmF3PwKjuZOmoPc7mg
Ja od weekendu wracam do liścia maliny jeszcze, teraz łykam tylko wiesiołek. Do wtorku mam antybiotyk, potem niech się dzieje co chce
O! a ja bardzo lubię daktyle więc dobrze wiedzieć może coś pomogą
Mi wczoraj wieczorem odszedł czop. Mąż się wystraszył i zabronił rodzić do końca tygodnia bo jakiś ważny projekt ma do dokończenia w pracy haha musiałam go uświadamiać, że odejście czopa niekoniecznie zwiastuje szybki poród
Dziś zaczynamy 38 tydzień. Jeszcze tydzień i mogę rodzić
Lady życzę żebyście poszły dziś do domku
Monisia powodzenia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 09:23
Nadzieja22, malami91, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wychodzimy za 2 h
Czekamy na wypis. Z malutka wszystko ok. Pediatra zadowolona. Pokarm mam. Mówi że miałam taki poród że pokarm będzie. Bo przez te 9 h organizm puscil sygnał do cycków:p Tak mówiła:) Malutka spadła tylko 90g na wadze to się najada. Ale się cieszę nie ma to jak domek
Black_Lilith, -Mamunia-, Karola94c, Papapatka, Nadzieja22, Mambella, Ewelcia85, malami91, Straciatellaa, Ciążowa_Gapsy, KaroKaro, ej_est, baranosia, Pepper lubią tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualny
-
Ordynator zakwalifikowal mnie do cc, nie widzi mozliwosci zebym po cesarce, z nadcisnieniem i cukrzyca ciazowa wywolywali porod. Nie da sie zalozyc cewnika foleya. Dzisiaj przywitam Przemusia.
Dotyczam Was w wolnej chwili.Straciatellaa, Karola94c, Mambella, Kropeczka85, -Mamunia-, Ciążowa_Gapsy, Kolorowaola, malami91, Black_Lilith, Mila_85, Nadzieja22, Papapatka, KaroKaro, baranosia, Pepper lubią tę wiadomość
-
Sylllwus wrote:Ordynator zakwalifikowal mnie do cc, nie widzi mozliwosci zebym po cesarce, z nadcisnieniem i cukrzyca ciazowa wywolywali porod. Nie da sie zalozyc cewnika foleya. Dzisiaj przywitam Przemusia.
Dotyczam Was w wolnej chwili.Karola94c lubi tę wiadomość
-
Ale się wkurzyłam.. całe to przeziębienie i zatoki skończyły się bólem ucha, poszłam dziś do rodzinnego i co? jak tyko spojrzał na brzuch od razu zobaczyłam przerażenie w jego oczach.. mówię mu jak wygląda sytuacja że antybiotyku nie chce bo gorączki nie mam ale coś miejscowo do tego ucha by się zdało bo mbie boli i gorzej słyszę, zajrzał do ucha mowi ze trochę ropy jest ale on mi żadnego antybiotyku nawet miejscowo nie da bo nie mam gorączki.. i żeby sobie kupić olejek kamforowy który de facto kupiłam i co w ulotce jest napisane żeby w ciazy nie stosować a już najbardziej rozwalił mnie fakt jak przy mnie wyjął telefon i w googlach szukał co zrobić z ciężarną z zapaleniem ucha !!
ech chyba trzeba iść prywatnie do laryngologaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 11:10