X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa gratulacje ! Buziaki dla twojej księżniczki <3
    Monisiak wytrwałości , trzymam kciuki zeby teraz poszło szybciej :)
    Pepper twoje dzieciątko już słusznych :)

Pepper, Aneczka86 lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa, gratulacje!

Pepper, może lepiej w takim razie.Dla malutkiej każdy dzień w brzuchu cenny, więc jeżeli dasz radę to chyba najlepsze rozwiązanie.

Monisia, jeszcze się męczysz bidulku... Na pewno już niedługo.

Pepper lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 21:57

Straciatellaa, SiSi111 lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa, gratulacje!

MonisiaK, nieustannie trzymamy kciuki!

Pepper, kawał kobietki Ci rośnie :-).

Artemida, mój mały też na początku był bardzo ospały. Ciężki poród, żółtaczka, musiał dojść do siebie. W ogóle nie wykazywał chęci do jedzenia. Po powrocie do domu jakby go olśniło.

Pepper lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przystawiać, przystawiać i jeszcze raz przystawiać i w końcu ruszy spokojnie :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK kochana super walczysz! Ja wiem że to czekanie do przyjemnych nie nalezy, ale jesteście praktycznie na finiszu. <3 Dawaj znać jak postepy o ile bedziesz w stanie.

Sisi swietnie sobie radzisz, o laktacje sie nie martw, w domu bedziesz na spokojnie mała przystaeiała bez stresu.

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK, kciuków nie puszczam :) Już wkrótce wysiłek zaprocentuje.
    Pepper jesteś super dzielną mamą, gratulacje za wytrwałość!

MAKOWA PANNA! Winszujemy! <3

Pepper lubi tę wiadomość

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna witamy Zuzię na świecie! <3

MonisiaK jesteśmy z Tobą! Jest już coraz bliżej do spotkania z Maluszkiem :*

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    Dziewczyny jak pradzilyscie sobie z laktacja po cc, Mala nie chce ssac, a ja pobudzam piersi laktatorem ale od cc mika trzecia doba a mi sladowe ilosci siary sie pokazuja, corcia dokarmiana mlekiem bo musi cos jesc. Ale nie wiem już sama co robic:(
    Od drugiej doby przystawialam co 1-1.5 godziny. Nie spałam tylko z zegarkiem w ręku przystawialam.

Monisia walcz,kciuki!

Makowa gratuluje;*

SiSi111 lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, myślę,że dobrze robisz, że stawiasz granicę. Ja mam teraz dokładnie to samo z moją siostrą. To bardzo bardzo trudne, bo to w końcu najbliżsi. Ale trzeba. Bardzo pomaga myśl, ze robisz to też dla dziecka. Ja sobie to też powtarzam, kiedy zaczyna brakować sił. A później zobaczysz, ze nie robisz to tylko dla dziecka, ale też dla siebie - dzięki dziecku. Trzymaj sie Kochana jestem z Tobą, jakoś tak się nam drogi skrzyżowały teraz.

Papapatka lubi tę wiadomość

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Dzień dobry :)

Chciałabym napisać dziś dobra nowinę ale widocznie czekam na Karole :) hihi

Otóż od rana pojechałam do szpitala ze skierowaniem. Wszystko szło sprawnie. Ja się już nastawilam na ta cesarkę. A tu dr mówi, że mała super 3700 juz, przepływy dobre, ktg super no i spojenie łonowe się zatrzymało to może poczekamy do tego 15 lutego to dzidzia będzie starsza i bezpieczniej. No chyba ze wole amniopunkcje i na podstawie badania płynu owodniowego zbada dojrzałość płucek.

Ja oczywiście, że chyba lepiej poczekać tydzień i wypisałam się bo leżeć w szpitalu i czekać tydzień to ja już wolę w domu. Fakt, że ledwo chodzę i sprawia ki to ogromny ból ale wytrzymam. Za tydzień mała pewnie będzie ważyć 4 kg :)

Także jestem bardzo zmęczona psychicznie ale trochę spokojniejsza ze dziecko wyjmą starsze. O ile nie zacznę sama rodzic ;)

Także dziewczyny ja jeszcze w dwupaku

Ps. Karola do zobaczenia :) :) :)

Może naprawdę nasze łobuzy na siebie czekają, mnie kość ogonowa pobolewa i brzuch twardnieje :P ale to normalne chyba już u mnie hehe ;)

PS. Kochane ja całkowicie z innej beczki, jakich podkładów do twarzy używacie ? (bardziej chodzi o te kryjące) ;) oraz szukam nowego tuszu do rzęs, bo mój już się znudził ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 17:43

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    Może naprawdę nasze łobuzy na siebie czekają, mnie kość ogonowa pobolewa i brzuch twardnieje :P ale to normalne chyba już u mnie hehe ;)

PS. Kochane ja całkowicie z innej beczki, jakich podkładów do twarzy używacie ? (bardziej chodzi o te kryjące) ;) oraz szukam nowego tuszu do rzęs, bo mój już się znudził ;D

Podkłady to różnie, ja bardzo lubię Rimmel Wake me up, ale w zasadzie kupuję różne w zależności od pory roku.Natomiast tusz to tylko jeden - L'Oreal So Couture, So Black - jest genialny

Karola94c lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c przetestowałam wiele podkładów i najbardziej przypasował mi revlon do skóry tłustej i mieszanej, a jest też wersja do suchej. Bardzo dobrze kryje, nie robi maski, duża gama odcieni

km5sroeqr29ccbje.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c ja podkłady mam aktualnie dwa, bourjois healthy mix i on jest taki raczej średnio kryjący, a drugi już taki dość kryjący to revlon colorstay.
    Tuszu już od dawna używam eveline volumix fiberlast srebrny bardzo mi przypadł do gustu a do tego jest tani :)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisia trzymam kciuki nieustannie! Życzę dużo siły Kochana, już niedługo!

Makowa witamy Zuzinkę na świecie!!! :*

Gapsy, Patka współczuję problemów z najbliższymi. :( Ludzie, ludziom gotują taki los...i to tak bliscy sercu.

Artemida nie chciałabym Cię straszyc, ale u nas właśnie tak to wyglądało , a dwa dni później powrót do szpitala z żółtaczką. Mam nadzieję, że u Was jednak będzie inaczej! Przystawiaj jak najwięcej żeby dużo jadła i się wyprozniala. Powodzenia! :*

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola podkład estee lauder double wear a tusz ysl faux cils mascara

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, a ja bodajże Rimmel. Chyba 15/20 zł z Rossmanna, na moją studencką kieszeń, ale naprawdę fajnie kryje i nie jest za ciężki.

Co do rzęs to byłam sobie zrobić hennę na brwiach i rzęsach. Żeby w porodzie i połogu czuć się OK gdy nie będę się malować. Podkładu mało używam bo ciąża mi pięknie wygładziła skórę - pytanie co w połogu. A jutro, jeśli w nocy nie urodzę, idę do fryzjera :D

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rimmel STAY MATTE*

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nasz syn urodził się 16.19 z waga 3470 i 56 długi :)
    Nie obyło się bez komplikacji... Urodził się fioletowy, owinięty pępowiną, zabrali go na obserwacje bo ma jakiś wysiłek oddechowy, do tego grzeją go pod lampami...
    Ja leżę na porodowej bo straciłam sporo krwi, nie udało się też urodzić całego łożyska.

Mieliśmy przeboje ale dobrze ze to juz za nami :)

-Mamunia-, Kropeczka85, Nadzieja22, malami91, Pepper, Ciążowa_Gapsy, Ika..., EBa, Pau.Em, MałaMała, baranosia, Mambella, Moniiiikaaaa, ej_est, artemida27 lubią tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uzywam podkladu z ingrid kosztuje 10 zl, kryje rewelacyjnie, niestety twarz sie po nim siweci. A z maskary mam jakas z golder rose za 20 zl, ogolnie jestem zwolenniczka mac factor 2000 calorie i gdy juz byly w promocji to mi wody odeszły.

Teraz dobijam siebie ich resztkami.
    Ech życie....

W pepco slyszałam ze jest tyle wyprzedaży na ciuszki dla maluszka ze coś cudownego, szkoda tylko że ie ma mi kto z dzieckiem zostac. Bi wybudza mi sie co trzy godzinki...

Monika super Gratki, szkoda ze z takimi przebojami, dochoddzie do siebie. A tetno dziecka sprawdzali? Ja sie strasznie bałam tej pepowiny na szyi.

Kochana całuje <3

Może jakies zdjecia Maluszkow?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 18:30

‹‹ 859 860 861 862 863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ