Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
bumbum wrote:Hej dziewczyny, u mnie ogólnie ok, tylko ten połóg to dla mnie masakra. Staram się często podmywać i stosuje octanisept ale i tak boli
a powiedzcie mi czy samorozpuszczalne szwy też się ściąga?
zazwyczaj one same odpadaja po rozpuszczeniu
-
nick nieaktualny
-
Papapatka wrote:No a ja wyladowalam z kapusta na cycku. Pół cycka czerwone i chyba zastój bo jest gulka
dzwoniłam do położnej najpierw ciepły prysznic cycka potem odciaganie i kapusta. Jutro będę ba kontroli szwow to od razu cycka pokaże czy antybiotyku nie trzeba. Jak nie urok to sraczka
-
bumbum wrote:Hej dziewczyny, u mnie ogólnie ok, tylko ten połóg to dla mnie masakra. Staram się często podmywać i stosuje octanisept ale i tak boli
a powiedzcie mi czy samorozpuszczalne szwy też się ściąga?
Nie pociesze cię ale mnie bolało krocze jakieś 2 tyg po porodzieteż byłam nacinana i miałam sporo szwów, przy czym zaczęły się rozchodzic więc w sumie miałam ciągle rany otwarte bo szwy nie trzymały.. W końcu kilka szwów mi samo wypadło a rany się same zaczęły zasklepiac. Nie wiem czy te szwy się same rozpuszcza czy reszta też może wypadnie..
Co do KP to nie zawsze się ta laktacja rozkręci, ja np nadal mam mało pokarmu pomimo przystawiania malego i odciagania pokarmu, noni oprócz tego pije dużo wody i herbatki laktacyjne i nic nie pomaga.. Także dokarmiamy małego MM. Ale u mnie i moja mama i siostra miały to samo wiec wiem że u mnie to genetyczne że nie mam za dużo pokarmuWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 21:03
-
Mam pytanie do rozpakowanych mamusiek - czy czop, jeśli wam w ogóle odszedł, był duży? Na ile przed odszedł?
Zauważyłam większą ilość śluzu niż zwykle i był on zdecydowanie gęstszy niż zazwyczaj, ale z drugiej strony, nie było tego jakoś wiele...Kolor - raczej bezbarwny.
Wczoraj miałam wizytę i lekarz powiedział, że puszcza jeden palec.Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
Papapatka wrote:No a ja wyladowalam z kapusta na cycku. Pół cycka czerwone i chyba zastój bo jest gulka
dzwoniłam do położnej najpierw ciepły prysznic cycka potem odciaganie i kapusta. Jutro będę ba kontroli szwow to od razu cycka pokaże czy antybiotyku nie trzeba. Jak nie urok to sraczka
Możesz Ibuprom forte brać 2-3 dni wziąć i pić szałwię... One działajá przeciwzapalnie i można karmić, a nawet trzeba. Mnie to wieloktornie ratowało przed antybiotykiem. Ta kapucha to też taka dodatkowa sprawa..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysymbolica wrote:Dziewczyny na na rozkręcenie laktacji u mnie się świetnie sprawdzał kompot z jabłek taki na szybko gotowany... to takie moje doświadczenia. Naprawdę był skuteczny. I ogólnie dużo pić. Karmiłam ponad dwa lata.
Mnie tak suszy podczas karmienia że wodę pochłaniam litrami. Zawsze u mnie kiepsko było z piciem, a teraz w końcu czuję konkretne pragnienie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 21:45
Straciatellaa lubi tę wiadomość
-
ruda90 jedz to co zawsze. od tatarów, sushi itp po kotlety schabowe, spaghetti itp. Nie ma diety mamy karmiącej, jemy tak jak w ciąży i przed (bo surowego i wedzonego nie mogłyśmy w ciąży a teraz można
) Tylko wiadomo, alkoholu nie można
Podstawą zdrowego karmienia jest obserwacja! mleko produkuje się z krwi, nie z treści pokarmowej/brzucha/jelitEwelcia85, Ciążowa_Gapsy, -Mamunia-, malami91 lubią tę wiadomość