X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    <3
    KTORE JESZCZE W DWUPAKU ?? :-P
    <3

Ja i pewnie jeszcze troche w nim pobędę

MałaMała lubi tę wiadomość

km5sroeqr29ccbje.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    <3
    KTORE JESZCZE W DWUPAKU ?? :-P
    <3
    Jeszcze ja :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rzeczywiście, spojrzałam na pierwszą stronę I już mamy 23 bobasy :)

Ja też dołączam do oczekujących. Skurcze są Ale do regularnych I super bolesnych im jeszcze bardzo daleko :p

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida, widzisz, mówiłam, że w nocy nadrobi:-)

Monisia, trzymam kciuki, żeby nie wyszła żadna infekcja.Duzo pozytywnych myśli w Waszą stronę :-)

Jonesey, dzieci przybierają na wadze skokowo, więc to że raz przybiera za mało, raz za dużo, to jest zupełnie normalne.

artemida27 lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey, żadna z nas nie ma bezproblemowych dzieci. Jak problemów teraz nie ma to za chwilę jakieś będą.
    Ja też wiele razy już pisałam że brodawki mam tak zmasakrowane że odechciewa się, a Bartek ma już miesiąc. Na początku ładnie pierś łapie a na koniec zaczyna memlam że nim wyciągnę to już bardzo boli. Od wczoraj nakladki stosuje żeby się trochę podleczyly.
    A spanie? Moje dziecko stwierdza że sen jest dla słabych.
    Wiec głowa do gory.

Mój synek ma już miesiąc ❤️❤️❤️

Ciążowa_Gapsy, symbolica, Ewelcia85, Jonesey, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja jeszcze w dwupaku :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida koniecznie tą szałwię w torebkach kup i 3xdxiennie pij przez 2-3dni wystarczy.. ładnie ściąga ten nawał i przecizapalna.

MonisiaK zdrówka dla małego, niech ta infekcja idzie precz.

Pau_Em a ja bym nie budziła, tylko się cieszyła że przesypia noc. Chyba, że słabo by przybierało dziecko to te nocne mleko jest tłustsze/treściwsze to tak, ale nie co dwie trzy godziny. To dziecko.też ma fazy snu i takie wybudzanie spowoduje, że nie będzie wypoczęte tak jak być powinno.

Od jutra będę się wysypiać bo ferie się zaczynają... A w drugie połowie ferii CC, tylko zatyczki do uszu muszę mieć bo trzy współlokatorki w pokoju będą ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 07:29

artemida27 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jeszcze w dwupaku także kilka z nas jeszcze oczekuje na swoją kolej :) mam nadzieję że w poniedziałek dowiem się jakichś konkretów :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica nie ma czegoś takiego jak mało tresciwe mleko. Przy noworodku raczej należy wzbudzać, bo może dojść do spadków cukru. To za małe dziecko na dawanie spać po 5h. Przerwy nie mogą być dłuższe niż 3-3.5h. A cieszyć się że dziecko przesypia noce - oczywiście, z wyłączeniem noworodka:) w szpitalu bardzo zwracali na to uwagę.

Straciatellaa lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Symbolica nie ma czegoś takiego jak mało tresciwe mleko. Przy noworodku raczej należy wzbudzać, bo może dojść do spadków cukru. To za małe dziecko na dawanie spać po 5h. Przerwy nie mogą być dłuższe niż 3-3.5h. A cieszyć się że dziecko przesypia noce - oczywiście, z wyłączeniem noworodka:) w szpitalu bardzo zwracali na to uwagę.

No widzisz czyli jakaś inna szkoła, mnie nikt nie uczył, że trzeba wybudzać... moja sama się wybudzała. Zresztą ja ją intensywnie karmiłam w dzień i na wieczór po kąpieli dostawała butle z moim mlekiem (taka miałam potrzebę kontroli ile zjadała, potem z tego zrezygnowałam) i chyba raz czasem dwa razy się wybudziła w nocy, chyba, że ja potrzebowałam małego laktatora to na śpiocha. Ale bardzo szybko zaczęła mi przesypiać noce.

da8300b52b.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze w dwupaku i czuje, ze do marca pochodze :P
    Malz zaraz ma urlop to bedziemy wywolywac :D

symbolica, MałaMała lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ja się zgłaszam jako dwupak! :D

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Oliwka od urodzenia przesypiała całe noce i nigdy jej nie wybudzałam , za to Ala co 2h się budziła jak z zegarkiem w ręku :-D

symbolica lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez double trouble;)

• Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w dwupaku. Pierwsze dziecko wybudzałam w okresie noworodkowym, potem już nie musiałam, bo samo się budziło co 1,5 h ;) drugie wybudzałam tylko w szpitalu i szybko przesypiała po 6-7 h. Ale gdyby źle przybierała na wadze, to bym wybudzała.

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    zdecydowanie tak. Noworodka trzeba wybudzać - najczęściej przez pierwszy miesiąc, gdzie powinien minimum co 3h jeść. Później do ok 6tyg życia co ok. 4h.
    Niestety przez spadek cukru kolezanki córka dostała hipoglikemii. Nie mogła się wybudzić. Skończyło się dobrze, ale co przeżyła tego nie jestem w stanie sobie wyobrazić.

Szałwie pije się na wysuszenie pokarmu i nie zaleca się jej pić podczas kp, nawet przy nawale...

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od 12 do 4 koncert życzeń :) cycek a jak mi spróbujesz go wyjść mimo tego ze nie ssam to pokaże Ci jaki mam glosik :) smoczek bleee

Reni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    U nas budzenie nic nie daje. Jak nie chce jeść to nie zje, jak chce spać to co nie robiliśmy i tak dalej spała. Wszystkie metody testo

U nas to samo.moge nie wiadomo co robic a jak nie chce to sie nie obudzi a juz wogole nie zje jak nie chce. Odwraca glowe i zamyka oczy. Moge rozbierac,gilac i brak reakcji

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    U nas od 12 do 4 koncert życzeń :) cycek a jak mi spróbujesz go wyjść mimo tego ze nie ssam to pokaże Ci jaki mam glosik :) smoczek bleee

U nas też jak chce wyjąć za szybko to jest koncert ;)

Mam cudownego męża.. ogarnia wszystko- ja tylko karmię i na siedząco uspokajam małą. Blizna cały czas mnie boli, nie wiem jak spać. Kompletnie nie mogę się schylic. Jak coś mi spadnie to tak już zostaję.

Wiem że to minie ale wkurzam się że normalnie nie mogę zajmować się dzieckiem. Tylko siedzę albo wolno chodzę..

symbolica lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 16:19

symbolica, Straciatellaa lubią tę wiadomość

‹‹ 863 864 865 866 867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ