Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Artemida, widzisz, mówiłam, że w nocy nadrobi:-)
Monisia, trzymam kciuki, żeby nie wyszła żadna infekcja.Duzo pozytywnych myśli w Waszą stronę
Jonesey, dzieci przybierają na wadze skokowo, więc to że raz przybiera za mało, raz za dużo, to jest zupełnie normalne.artemida27 lubi tę wiadomość
-
Jonesey, żadna z nas nie ma bezproblemowych dzieci. Jak problemów teraz nie ma to za chwilę jakieś będą.
Ja też wiele razy już pisałam że brodawki mam tak zmasakrowane że odechciewa się, a Bartek ma już miesiąc. Na początku ładnie pierś łapie a na koniec zaczyna memlam że nim wyciągnę to już bardzo boli. Od wczoraj nakladki stosuje żeby się trochę podleczyly.
A spanie? Moje dziecko stwierdza że sen jest dla słabych.
Wiec głowa do gory.
Mój synek ma już miesiąc ❤️❤️❤️Ciążowa_Gapsy, symbolica, Ewelcia85, Jonesey, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Artemida koniecznie tą szałwię w torebkach kup i 3xdxiennie pij przez 2-3dni wystarczy.. ładnie ściąga ten nawał i przecizapalna.
MonisiaK zdrówka dla małego, niech ta infekcja idzie precz.
Pau_Em a ja bym nie budziła, tylko się cieszyła że przesypia noc. Chyba, że słabo by przybierało dziecko to te nocne mleko jest tłustsze/treściwsze to tak, ale nie co dwie trzy godziny. To dziecko.też ma fazy snu i takie wybudzanie spowoduje, że nie będzie wypoczęte tak jak być powinno.
Od jutra będę się wysypiać bo ferie się zaczynają... A w drugie połowie ferii CC, tylko zatyczki do uszu muszę mieć bo trzy współlokatorki w pokoju będąWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 07:29
artemida27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySymbolica nie ma czegoś takiego jak mało tresciwe mleko. Przy noworodku raczej należy wzbudzać, bo może dojść do spadków cukru. To za małe dziecko na dawanie spać po 5h. Przerwy nie mogą być dłuższe niż 3-3.5h. A cieszyć się że dziecko przesypia noce - oczywiście, z wyłączeniem noworodka:) w szpitalu bardzo zwracali na to uwagę.
Straciatellaa lubi tę wiadomość
-
Pau.Em wrote:Symbolica nie ma czegoś takiego jak mało tresciwe mleko. Przy noworodku raczej należy wzbudzać, bo może dojść do spadków cukru. To za małe dziecko na dawanie spać po 5h. Przerwy nie mogą być dłuższe niż 3-3.5h. A cieszyć się że dziecko przesypia noce - oczywiście, z wyłączeniem noworodka:) w szpitalu bardzo zwracali na to uwagę.
No widzisz czyli jakaś inna szkoła, mnie nikt nie uczył, że trzeba wybudzać... moja sama się wybudzała. Zresztą ja ją intensywnie karmiłam w dzień i na wieczór po kąpieli dostawała butle z moim mlekiem (taka miałam potrzebę kontroli ile zjadała, potem z tego zrezygnowałam) i chyba raz czasem dwa razy się wybudziła w nocy, chyba, że ja potrzebowałam małego laktatora to na śpiocha. Ale bardzo szybko zaczęła mi przesypiać noce.
-
Ja też w dwupaku. Pierwsze dziecko wybudzałam w okresie noworodkowym, potem już nie musiałam, bo samo się budziło co 1,5 h
drugie wybudzałam tylko w szpitalu i szybko przesypiała po 6-7 h. Ale gdyby źle przybierała na wadze, to bym wybudzała.
MałaMała lubi tę wiadomość
-
Pau.Em wrote:Symbolica nie ma czegoś takiego jak mało tresciwe mleko. Przy noworodku raczej należy wzbudzać, bo może dojść do spadków cukru. To za małe dziecko na dawanie spać po 5h. Przerwy nie mogą być dłuższe niż 3-3.5h. A cieszyć się że dziecko przesypia noce - oczywiście, z wyłączeniem noworodka:) w szpitalu bardzo zwracali na to uwagę.
Niestety przez spadek cukru kolezanki córka dostała hipoglikemii. Nie mogła się wybudzić. Skończyło się dobrze, ale co przeżyła tego nie jestem w stanie sobie wyobrazić.
Szałwie pije się na wysuszenie pokarmu i nie zaleca się jej pić podczas kp, nawet przy nawale... -
nick nieaktualnyartemida27 wrote:U nas budzenie nic nie daje. Jak nie chce jeść to nie zje, jak chce spać to co nie robiliśmy i tak dalej spała. Wszystkie metody testo
U nas to samo.moge nie wiadomo co robic a jak nie chce to sie nie obudzi a juz wogole nie zje jak nie chce. Odwraca glowe i zamyka oczy. Moge rozbierac,gilac i brak reakcji -
ruda90 wrote:U nas od 12 do 4 koncert życzeń
cycek a jak mi spróbujesz go wyjść mimo tego ze nie ssam to pokaże Ci jaki mam glosik
smoczek bleee
U nas też jak chce wyjąć za szybko to jest koncert
Mam cudownego męża.. ogarnia wszystko- ja tylko karmię i na siedząco uspokajam małą. Blizna cały czas mnie boli, nie wiem jak spać. Kompletnie nie mogę się schylic. Jak coś mi spadnie to tak już zostaję.
Wiem że to minie ale wkurzam się że normalnie nie mogę zajmować się dzieckiem. Tylko siedzę albo wolno chodzę..
symbolica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny