Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Straciatella no przykre to co koleżankę spotkało, ale pewnie 99 % nie spotka.. popytam jeszcze w szpitalu jak to z tym wybudzaniem. Co do szałwii to ja to mam z forum karmienie piersią prowadzone przez położną i u mnie to zdawało egzamin. Nawały/zapalenia piersi się pojawiały co jakiś czas, łacznie z b.wysoką goraczką, ale potem już miałam schemat co robić (ibuprom forte, szałwia, częste przystawianie, kapusta) a nie biec po antybiotyk, jak zrobiłam za pierwszym razem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 09:41
-
Pau.Em wrote:Mi nawal pięknie ściągnął mały, balam sie bo piesi były ogromne, gorące i jak kamienie, a takie zrobiły się dosłownie w ciągu godziny od poprzedniego karmienia. Ale przystawialam co chwilę i mały wszystko wyssal.
Tak naprawdę to mój pierwszy noworodek, pierwsze dziecko które mogę karmić piersią (córka była karmiona moim mlekiem z butelki) i wszystko jest nowe dla mnieale ja wiem, że mleko jest w głowie. Pierwsze dziecko jest tego dowodem. Teraz wiedziałam że będę karmić i nie przewidywalam problemów. Wiedziałam co mam robić- budzić przystawiac, najwięcej w nocy, nawet jak dziecko miało tylko ciumkac A nie jeść efektywnie, to wiedziałam że tak ma być. No i póki co nie ma żadnych problemów
Zazdrosze Ci bo moja zjada może 5 % tego co mam.. I laktacje też rozkrecilam bardzo szybko- jeden dzień przystawiania małej niemal co godzinę i 12 godzin później nie radzę sobie z piersiami.
Szkoda tylko że nie da jej się zmusić do jedzenia..
-
symbolica wrote:Straciatella no przykre to co koleżankę spotkało, ale pewnie 99 % nie spotka.. popytam jeszcze w szpitalu jak to z tym wybudzaniem. Co do szałwii to ja to mam z forum karmienie piersią prowadzone przez położną i u mnie to zdawało egzamin. Nawały/zapalenia piersi się pojawiały co jakiś czas, łacznie z b.wysoką goraczką, ale potem już miałam schemat co robić (ibuprom forte, szałwia, częste przystawianie, kapusta) a nie biec po antybiotyk, jak zrobiłam za pierwszym razem.
może nie kończy się jak tu na skrajnej hipoglikemii, ale na problemie z wybudzeniem malucha, karmieniem, bo najzwyczajniej przez spadek dziecko nie ma na to siły. U nas i pediatra o tym mówił i w szpitalu neonatolog, neurolog.
Doradca w przypadku zapalenia zaleca/ł: ibuprofen, lecytyna 1200mg, kapusta, okłady, karmienie brodą w kierunku zgrubienia jeśli takie wyczujemysymbolica lubi tę wiadomość
-
ruda90 wrote:Ja to się czasem śmieje ze instrukcji obsługi zapomnieli mi dodać do malucha
Ja mimo że to drugie dziecko to też stwierdzam że instrukcja by się przydała. Każde dziecko jest tak inne że to co przy pierwszym skutkowało tak przy tym nie.Pepper, ruda90, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Black_Lilith wrote:
Jonesey, dzieci przybierają na wadze skokowo, więc to że raz przybiera za mało, raz za dużo, to jest zupełnie normalne.
Nie nie, u nas to wynika z zupełnie czego innego ale to duuuuzo by opowiadać, a nie mam już na to sił ani nerwów. Nieważne zresztą -
Co do wybudzania na karmienie to ja też miałam takie zalecenie w szpitalu. Co prawda moje dziecko wybudzało się samo co 2-2,5 godziny, więc nie musiałam tego robić. Mało tego, moja przyjaciółka, która praktycznie od początku karmiła mm, też miała takie zalecenie.
-
Dziewczyny, dla tych które nie znają bloga https://www.hafija.pl/
Dla mnie to była absolutna biblia, odpowiedź na wszystkie pytania dotyczące laktacji. Bardzo polecam.Ewelcia85, Pau.Em, baranosia, Mambella, Straciatellaa, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPapapatka wrote:A ta szałwia to okład na cycka czy do picia? Przepraszam może głupie pytanie...
Ruda - nie wietrze. Smaruje raz dziennie lano mascia:)
Ja szwy miałam tradycyjne i przedwczoraj mi je już pielęgniarka ściągnęła.
Edit: podpisuje się pod tym co piszecie o hafija;) też korzystam z jej wiedzyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 10:57
Papapatka lubi tę wiadomość
-
Tą teściówke to zaraz normalnie rozniose !!!!!!!!!!!!!####!!!!!!!
Robi sensacje , wydzania do meza do roboty ze jego ojciec zle sie pocxul i wogole wogole... i ze glowa ze mu slabo... ja sama sie przestraszylam jak mi maz zadzwonil, i mu powiedzialam zeby dzwonila na pogotowie !!!!!!!!
A ona mu nagle napisala ze na wizyte go dxis zapisala z tej okazji... no ku#### nie moge !!!
Brak jej uwagi !!! Wszystkich w gotowosci postawila... a on ma tylko wizyte kuźwa12/02/2019
SZYMEK
-
MałaMała wrote:Tą teściówke to zaraz normalnie rozniose !!!!!!!!!!!!!####!!!!!!!
Robi sensacje , wydzania do meza do roboty ze jego ojciec zle sie pocxul i wogole wogole... i ze glowa ze mu slabo... ja sama sie przestraszylam jak mi maz zadzwonil, i mu powiedzialam zeby dzwonila na pogotowie !!!!!!!!
A ona mu nagle napisala ze na wizyte go dxis zapisala z tej okazji... no ku#### nie moge !!!
Brak jej uwagi !!! Wszystkich w gotowosci postawila... a on ma tylko wizyte kuźwamałamała nie denerwuj się tylko pomyśl jaki to walnięty człowiek skoro potrzebuje az tyle zainteresowania
-
ruda90 wrote:Kurczę wydaje mi się za mała jest za bardzo ospała...uśmiecha się przez sen ale Jest mało aktywna... Myslicie ze odsypia po nocy ?
Ile wasze 6 dniowe dzieci śpią / spały ?