X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się czasem śmieje ze instrukcji obsługi zapomnieli mi dodać do malucha ;)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella no przykre to co koleżankę spotkało, ale pewnie 99 % nie spotka.. popytam jeszcze w szpitalu jak to z tym wybudzaniem. Co do szałwii to ja to mam z forum karmienie piersią prowadzone przez położną i u mnie to zdawało egzamin. Nawały/zapalenia piersi się pojawiały co jakiś czas, łacznie z b.wysoką goraczką, ale potem już miałam schemat co robić (ibuprom forte, szałwia, częste przystawianie, kapusta) a nie biec po antybiotyk, jak zrobiłam za pierwszym razem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 09:41

da8300b52b.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Mi nawal pięknie ściągnął mały, balam sie bo piesi były ogromne, gorące i jak kamienie, a takie zrobiły się dosłownie w ciągu godziny od poprzedniego karmienia. Ale przystawialam co chwilę i mały wszystko wyssal.
    Tak naprawdę to mój pierwszy noworodek, pierwsze dziecko które mogę karmić piersią (córka była karmiona moim mlekiem z butelki) i wszystko jest nowe dla mnie :) ale ja wiem, że mleko jest w głowie. Pierwsze dziecko jest tego dowodem. Teraz wiedziałam że będę karmić i nie przewidywalam problemów. Wiedziałam co mam robić- budzić przystawiac, najwięcej w nocy, nawet jak dziecko miało tylko ciumkac A nie jeść efektywnie, to wiedziałam że tak ma być. No i póki co nie ma żadnych problemów :)

Zazdrosze Ci bo moja zjada może 5 % tego co mam.. I laktacje też rozkrecilam bardzo szybko- jeden dzień przystawiania małej niemal co godzinę i 12 godzin później nie radzę sobie z piersiami.

Szkoda tylko że nie da jej się zmusić do jedzenia..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Straciatella no przykre to co koleżankę spotkało, ale pewnie 99 % nie spotka.. popytam jeszcze w szpitalu jak to z tym wybudzaniem. Co do szałwii to ja to mam z forum karmienie piersią prowadzone przez położną i u mnie to zdawało egzamin. Nawały/zapalenia piersi się pojawiały co jakiś czas, łacznie z b.wysoką goraczką, ale potem już miałam schemat co robić (ibuprom forte, szałwia, częste przystawianie, kapusta) a nie biec po antybiotyk, jak zrobiłam za pierwszym razem.
    to wcale nie takie rzadkie ;) może nie kończy się jak tu na skrajnej hipoglikemii, ale na problemie z wybudzeniem malucha, karmieniem, bo najzwyczajniej przez spadek dziecko nie ma na to siły. U nas i pediatra o tym mówił i w szpitalu neonatolog, neurolog.
    Doradca w przypadku zapalenia zaleca/ł: ibuprofen, lecytyna 1200mg, kapusta, okłady, karmienie brodą w kierunku zgrubienia jeśli takie wyczujemy :)

symbolica lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Ja to się czasem śmieje ze instrukcji obsługi zapomnieli mi dodać do malucha ;)

Ja mimo że to drugie dziecko to też stwierdzam że instrukcja by się przydała. Każde dziecko jest tak inne że to co przy pierwszym skutkowało tak przy tym nie.

Pepper, ruda90, Karola94c lubią tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 22:01

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też dwupak :)

Za tydzień wizyta, zobaczymy co tam słychać.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 22:02

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:

Jonesey, dzieci przybierają na wadze skokowo, więc to że raz przybiera za mało, raz za dużo, to jest zupełnie normalne.

Nie nie, u nas to wynika z zupełnie czego innego ale to duuuuzo by opowiadać, a nie mam już na to sił ani nerwów. Nieważne zresztą :)

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wybudzania na karmienie to ja też miałam takie zalecenie w szpitalu. Co prawda moje dziecko wybudzało się samo co 2-2,5 godziny, więc nie musiałam tego robić. Mało tego, moja przyjaciółka, która praktycznie od początku karmiła mm, też miała takie zalecenie.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wietrzycie cyce? Ja cały czas chodzę bez stanika mam poranione brodawki i smaruję na zmianę mlekiem własnym i lanoliną :)

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    A ta szałwia to okład na cycka czy do picia? Przepraszam może głupie pytanie...

Raczej do picia :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda wietrzenie jest bardzo pomocne :) po karmieniu starałam się smarować swoim mlekiem i wietrzyć w miarę możliwości :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dla tych które nie znają bloga https://www.hafija.pl/
    Dla mnie to była absolutna biblia, odpowiedź na wszystkie pytania dotyczące laktacji. Bardzo polecam.

Ewelcia85, Pau.Em, baranosia, Mambella, Straciatellaa, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith potwierdzam kobieta ma ogromną wiedze i jej blog przy karmieniu piersią to mega wsparcie :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    A ta szałwia to okład na cycka czy do picia? Przepraszam może głupie pytanie...
    Do picia :)

Ruda - nie wietrze. Smaruje raz dziennie lano mascia:)

Ja szwy miałam tradycyjne i przedwczoraj mi je już pielęgniarka ściągnęła.

Edit: podpisuje się pod tym co piszecie o hafija;) też korzystam z jej wiedzy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 10:57

Papapatka lubi tę wiadomość

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tą teściówke to zaraz normalnie rozniose !!!!!!!!!!!!!####!!!!!!!
    Robi sensacje , wydzania do meza do roboty ze jego ojciec zle sie pocxul i wogole wogole... i ze glowa ze mu slabo... ja sama sie przestraszylam jak mi maz zadzwonil, i mu powiedzialam zeby dzwonila na pogotowie !!!!!!!!
    A ona mu nagle napisala ze na wizyte go dxis zapisala z tej okazji... no ku#### nie moge !!!
    Brak jej uwagi !!! Wszystkich w gotowosci postawila... a on ma tylko wizyte kuźwa

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę wydaje mi się za mała jest za bardzo ospała...uśmiecha się przez sen ale Jest mało aktywna... Myslicie ze odsypia po nocy ?

Ile wasze 6 dniowe dzieci śpią / spały ?

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Tą teściówke to zaraz normalnie rozniose !!!!!!!!!!!!!####!!!!!!!
    Robi sensacje , wydzania do meza do roboty ze jego ojciec zle sie pocxul i wogole wogole... i ze glowa ze mu slabo... ja sama sie przestraszylam jak mi maz zadzwonil, i mu powiedzialam zeby dzwonila na pogotowie !!!!!!!!
    A ona mu nagle napisala ze na wizyte go dxis zapisala z tej okazji... no ku#### nie moge !!!
    Brak jej uwagi !!! Wszystkich w gotowosci postawila... a on ma tylko wizyte kuźwa
    No teściowa z wyobraźnia :-D małamała nie denerwuj się tylko pomyśl jaki to walnięty człowiek skoro potrzebuje az tyle zainteresowania :-P

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Kurczę wydaje mi się za mała jest za bardzo ospała...uśmiecha się przez sen ale Jest mało aktywna... Myslicie ze odsypia po nocy ?

Ile wasze 6 dniowe dzieci śpią / spały ?
    Ruda spokojnie Ala na tym etapie przesypiała 20 godzin na dobę :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

‹‹ 864 865 866 867 868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ