X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Ja Dziewczyny zagladne tu jak urodze ;) bo sie nie klei :P
    A tez teraz nie mam zbyt czasu , zdroweczka :*
    Tez o tym myślałam , niektóre dzieciaczki juz mają kilka tygodni a my nadal w dwupaku :-O

MałaMała lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Moja possie 5 - 10 min i koniec ale ladnievspi. Trochę się tym martwię ze za krótko ale co mam zrobić nic na siłę...

Myślę że to nic złego na tym etapie, moja np. dziś dopiero po raz pierwszy zaliczyła 10 minut karmienia- wcześniej wytrzymywała góra 5 minut. Z każdym dniem i tygodniem powinno być dłużej :)

Na szkole rodzenia położna pokazywała nam na przykładzie kulek jakiej wielkości jest żołądek noworodka w pierwszej, trzeciej i siódmej dobie życia. Te różnice naprawdę były spore jak na taki krótki okres czasu..

malami91 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat, całe szczęście, że na kogoś kompetentnego wreszcie trafiłaś! Zdrówka :-)

Mi póki co średnio lepiej, nie mam w ogóle siły, katar, kaszel. Chciałam zrobić moim chłopakom niespodzianke, usmazylam im na obiad serniczkowe placki z musem jabłkowym.Oni wciągnęli w 5 minut, a ja leżę już kompletnie bez siły...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Ja Dziewczyny zagladne tu jak urodze ;) bo sie nie klei :P
    A tez teraz nie mam zbyt czasu , zdroweczka :*

Czasu to Ty nie będziesz miała po porodzie kochana :-)

MałaMała, malami91 lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith
    ...i tym bardziej nie bede "wisieć" na tym forum :D bo na razie co mam czytac jak Wy Dziewczyny rozmawiacie miedzy soba a ja tylko czytam i co mi po tym ... wole cos pozyteczniejszego zrobic... a ja jestem tego zdania ze jak sie chce to czas zawsze znajdzie sie choc troche na to czy na tamto...
    A wole fo poswiecic rodzinie dziecku i mezowi... a nie siedzac przy tel.

... ot co ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 17:32

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• baranosia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże po co ja wymyśliłam jeszcze malowanie pokoju! Mąż mnie klnie, mnie boli brzuch. Ratunku!!!!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała spoko nie wszystkie jeszcze urodziły więc są i inne tematy ;)

Dziewczyny w dwupaku co ile macie teraz wizyty? Ja mam co tydzień ale już nie będę miała usg więc tylko badania na samolocie mnie czekają

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir trzymam kciuki za szybki powrot do zdrowia! <3

Małamała nie wiem czemu ale mnie to troszke zabolało. Staram sie odpowiadać na pytania jednych jak i drugich.

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia nie chcialam nikogo obrazac...

Po prostu napisalam co czuje... ;)

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:

Dziewczyny w dwupaku co ile macie teraz wizyty? Ja mam co tydzień ale już nie będę miała usg więc tylko badania na samolocie mnie czekają

Ja ostatnia wizyte mialam w 37 tyg. Na zdjecie pessaru, na kolejna sie nie umawialiśmy. Gdy wczesniej się jego pytalam czy robimy ktg to powiedział ze mam ladne przyplywy i bedziemy robić w 40 tc. Ale pozniej cos pomyslał i powiedział zebym przyszla do szpitala w 38+2 na ktg. Jak wiecie nie zdażylam. :-)

• Pepper Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:

Ja mialam ostanie co dwa tygodnie. Teraz 15 juz mam cesarkę wiec w czwartek do szpitala i juz wizyty do tego czasu nie mam.

baranosia lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Mamunia nie chcialam nikogo obrazac...

Po prostu napisalam co czuje... ;)
    Ale to bylo oczywiste że jak beda dziewczyny rodzić to i beda sie pytac jak to jest u innych z kupkami, ulewaniem, karmieniem, spaniem, jest tak na każdym wątku.
    Jeśli nie chcesz sie udzielac bo nie masz z Nami tematu to zrozumiem. <3

Ale jak już wspomnialam jest mu przykro...

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pisalam to cisza a jak ledwo wyrazilam swoje zdanie to gównoburza sie zrobila... ehhh...

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Jak pisalam to cisza a jak ledwo wyrazilam swoje zdanie to gównoburza sie zrobila... ehhh...

Mała, chyba trochę przesadzasz. To normalne, że teraz tematy się tutaj zupełnie wymieszały, ale dziewczyn, które jeszcze nie urodziły jest jeszcze sporo, nie zostałaś przecież sama.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze w dwupaku :)

Skoro mało ciążowych tematów to ja was dziewczyny pomęcze pytaniem ile czasu można chodzić z nieregularnymi skurczami? od kilku dni łapią mnie skurcze, ale np. raz w ciągu dnia co 10 minut potem wieczorem co 15 minut a jeszcze innym razem co 20 minut, a że ja tego z pierwszej ciąży w ogóle nie znam bo przy dziewczynach nie miałam nawet jednego skurczu to czuje się jak pierworódka i kompletnie zielona w temacie :P. Zastanawiam się czy w jakikolwiek sposób zwiastuje to niedługo poród? Mam nadzieje, że mnie zrozumiałyście bo napisałam to jakoś tak nieskładnie :P

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej est szczerze? Nie mam pojęcia. Ale sadze ze po prostu macica sie szykuje do porodu. I na pewno poczujesz jak juz bedzie ta prawdziwa akcja skurczowa, najlepiej byloby gdyby wody odeszly, wtedy nikt nie ma watpliwosci zeby do szpitala pojechać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiście gratulacje dla wszystkich nowych mamusiek :)

Co do tego karmienia i wybudzania to pamiętam, że ja przez pierwsze trzy tygodnie z zegarkiem w ręku wybudzałam dzieci na karmienie nawet w nocy i od początku wydawało mi się to bez sensu, ale tak w szpitalu mówili i kazali bardzo tego pilnować. Najczęściej dziewczyny same się budziły co 3 godziny, ale zdarzało się, że je wybudzałam i to często. Po trzech tygodniach miałyśmy pierwszą kontrole u pediatry i okazało się, że duuuużo przybrały i jak pediatra usłyszała, że wybudzamy na karmienie to kazała przestać tak w skrócie. Ale moje były głównie karmione mm więc to pewnie inaczej jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 18:00

Jonesey lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:

Ja w sumie nie mam do Ciebie pretensji, wyrazilas swoje zdanie a ja swoje. Rozumiem ze przez ostatnie dni mialas za duzo stresu. I musisz na kims go wyladować.

Ja w miare mozliwosci wchodze na forum i nie jestem w stanie odpowiedziec na kazde pytanie, bo albo ktos juz odpowiedzial, albo zwyczajnie nie znam odpowiedzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 18:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Ej est szczerze? Nie mam pojęcia. Ale sadze ze po prostu macica sie szykuje do porodu. I na pewno poczujesz jak juz bedzie ta prawdziwa akcja skurczowa, najlepiej byloby gdyby wody odeszly, wtedy nikt nie ma watpliwosci zeby do szpitala pojechać.

Chciałabym zeby to się zaczęło od odejścia wód bo tak jak piszesz byłoby wiadomo co i jak, a tak to czuje się jak dziecko we mgle. W jeden dzień nawet wieczorem leżałam już w łóżku i zaczęły mnie łapać skurcze co 5 minut regularnie przez jakieś 40 minut i tak sobie leże i myśle "wszędzie czytam, że jak skurcze co 5 minut to trzeba do szpitala jechać, a mnie to nawet jakoś specjalnie nie boli" :D ostatecznie poszłam spać bo stwierdziłam, że tego się przespać nie da więc w razie czego mnie zbudzą ;P a tak na poważnie to naprawdę poczułam się zagubiona.

a jeśli są już skurcze załóżmy regularne co 5 minut to po jakim czasie takich skurczy powinno się jechać do szpitala? Po godzinie? Po dwóch?

Karola94c lubi tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Ja też jeszcze w dwupaku :)

Skoro mało ciążowych tematów to ja was dziewczyny pomęcze pytaniem ile czasu można chodzić z nieregularnymi skurczami? od kilku dni łapią mnie skurcze, ale np. raz w ciągu dnia co 10 minut potem wieczorem co 15 minut a jeszcze innym razem co 20 minut, a że ja tego z pierwszej ciąży w ogóle nie znam bo przy dziewczynach nie miałam nawet jednego skurczu to czuje się jak pierworódka i kompletnie zielona w temacie :P. Zastanawiam się czy w jakikolwiek sposób zwiastuje to niedługo poród? Mam nadzieje, że mnie zrozumiałyście bo napisałam to jakoś tak nieskładnie :P
    mi gin mówił, że jak będą skurcze dość regularne co 7-10min (jako, że jestem wieloródką) przez kilka godzin to jechać. Można wziać nospe zobaczyc czy sie wyciszą, jesli tak, to to nie to ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ