Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 21:56

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK zaciskam kciuki, szczęście że pojechałaś !

Papaparkowania przykro mi, powiedz, czy jesteś w stanie - choć to przykre - ograniczyć kontakty z tatą,który pewnie nieświadomy konsekwencji tak Ci truje?

Mamunia dziękuję za zrozumienie. Jestem dalej w ciężkim szoku ze tak można. Muszę się ogarnąc dla dobra synka l.

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Miłe złego początki. Skurcze się nie pisały ale na USG stwierdziły bezwodzie. Zostaje w szpitalu, wywołujemy balonikiem na początku...
    kurczę, dobrze że jestes w szpitalu. Oby wywoływanie szybko poszło <3

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt połog to temat tabu a tak na prawdę przez pierwsze dni powinnyśmy z gołymi pipkami i cycami leżeć i wietrzyć. Ja w kazdym połogu podmywałam się bardzo często i dużo wietrzyłam i na szczęście wszystko mi się super goiło . Papapatka nie przejmuj się głupią babą , teraz już wiesz jak masz postępować więc wszystko się na pewno ładnie zagoi :)
    Monisiak o kurde a czułas zeby ci te wodywyciekały ? Mam nadzieję ze balonik spełni swoją rolę i niedługo będziesz tulić swoje maleństwo :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka jak czytam to co piszesz to sama mam ochotę napisać taką skargę na pseudo Panią dr że głowa mała!

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    papapatka wiadomo, że najlepiej jak byśmy po porodzie leżały tylko z tyłkiem na wierzchu i wietrzyły itp ale jest to nierealne przeciez! na golasa w połogu po domu chodzić nie będziemy, a są też takie obowiązki jak dziecko, dom itp.
    Współczuję, że trafiłaś na taką babę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 22:36

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK, kciuki! Ciekawe z tym bezwodziem. Nic nie czułaś, że coś Tobie odpływa?

Papapatka, głowa do góry. Teraz wiesz co robić, wszystko się zagoi.
    Ja się podmywam praktycznie po każdej wizycie w toalecie i chodzę po domu bez bielizny (teraz już mam skąpe odchody - swoją drogą "urocze" określenie). Wcześniej ciężko było dużo wietrzyć jak ciągle coś ciekło...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella nie przejmuj sie, nawet nie wiadomo czy taki email istnieje i watpie w to aby ktoś mialby coś z tym zrobic.

Papatka wspolczuje, ojciec nie rodził i ojciec niech sie nie wypowiada. Tyle w temacie.
    Co do obslugi w szpitalu przykro mi ze trafilas na taķą kobiete. Z tym wietrzeniem, ja jestem w stanie to robic tylko wieczorem, ale czasami jestemntaka padnieta ze nie daje rady. Teraz sie teoche przestraszylam i leze jak żaba. Bo u mnie tez sie kiepsko goi.

Monisia i bardzo dobrE ze pojechalaś! Miejmy nadzieje ze balonik rozkreci akcje.

Wysłany: 6 lutego 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka przepraszam słownik przekrecil nick. Co do lekarki to może jak juz ochloniesz to rzeczywiście warto jakoś się odwołać? W moim szpitalu była jedną nieprzyjemna lekarka, 1/10 z tego co Ty opisujesz, a też mi przez nią ciśnienie skakało... no i ja jeszcze nie rodziłam.

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami, no byłam w szpitalu 25 i stwierdzili wody na granicy i tyle. Zawsze miałam sporo śluzu więc nie zauważyłam. Zaniepokoilam się tym bólem brzucha. Okazało się że jak nie ma wód to nie ma co amortyzowac w środku...
    Już mam balonik i ktg podłączone znowu...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Malami, no byłam w szpitalu 25 i stwierdzili wody na granicy i tyle. Zawsze miałam sporo śluzu więc nie zauważyłam. Zaniepokoilam się tym bólem brzucha. Okazało się że jak nie ma wód to nie ma co amortyzowac w środku...
    Już mam balonik i ktg podłączone znowu...

Rozumiem. Trzymamy kciuki! :-)

Ciekawe jak tam u Makowej...może już się tulą :-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 23:04

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś wie ile taki balonik rozkręca akcje?

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png

Wysłany: 6 lutego 2019, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co słyszałam, to jak najbardziej, MonisiaK. Jeśli się nie mylę, to chyba potrzeba od kilku godzin do doby (?)

• Mambella Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK ja w pierwszej ciąży miałam zakładamy ok 17 a w nocy ok 1 zaczęły się skurcze i wody odeszły.

Kciuki żeby u ciebie było szybciej.

Tak pisaliście o swędzeniu że mnie wieczorem wszystko na dole swedzialo. Oby jakaś infekcja nie przyplątała się.

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuję, że jeszcze na wizytę pójdę 13 lutego :/ A termin z OM był na 06.02 A z USG na 09.02.. No cóż mój syn woli siedzieć u mnie w brzuchu.. przepraszam dziewczyny, że się nie odzywam często ale ciągle coś... No i oczywiście podczytuje jak mam chwilę :p .

Co z tą witamina d3 ? Moge ja brac w ciazy i jak karmie piersia ?

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo ja miałam skurcze właśnie i nagle przeszły :P W nocy wolałabym nie rodzić, bo ciężko do córki kogoś na już załatwić... Więc byle do rana :)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiak ja z Alą miałam założony ok 10 rano o 15 wypadł a skurcze zaczęły się o 22 :)
    Karola w naszym klimaci zaleca się suplementacje wit d i kp nie jest przeszkodą , dla pewności zapytaj się jeszcze ginekologa . Co do nie wychodzenia to moj synek tez ewidentnie jeszcze posiedzi w brzuszku :)

MonisiaK, Karola94c lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, wg mnie możesz brać. Maluch nie przedawkuje :-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 01:37

Karola94c lubi tę wiadomość

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Monisiak ja z Alą miałam założony ok 10 rano o 15 wypadł a skurcze zaczęły się o 22 :)
    Karola w naszym klimaci zaleca się suplementacje wit d i kp nie jest przeszkodą , dla pewności zapytaj się jeszcze ginekologa . Co do nie wychodzenia to moj synek tez ewidentnie jeszcze posiedzi w brzuszku :)
    Właśnie mam wrażenie że mój też wypadł :P Jak na początku czułam rozpieranie i ból tak potem nagle cisza...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny, ja to mam katastrofę jak chce wstać z łóżka.... wszystko boli, a jak stanę na stopach to milion szpilek w nich czuje.. oczywiście nie pomijając tego, że muszę się rozruszać (czuje się obolala i zdretwiala) bo za cholerę bym nigdzie nie poszła.. tylko tak stała w miejscu..

Oj Pepper chyba ominie nas spotkanie, mój synuś ewidentnie nie chce wyjść jeszcze z brzuszka :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 05:30

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
‹‹ 856 857 858 859 860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ