Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiem Wam, że więcej skurczy i to nawet bolesnych miałam dwa tyg temu. Teraz jakoś wszystko się wyciszylo. Dzisiaj byłam tylko 4 razy w nocy w łazience. Nawet odpoczelam. Mała kopie. Ruchy widać przez brzuch wyraźnie. Jesteśmy w stanie rozpoznac poszczególne części ciała. Tylko teraz przestało mnie to wszystko boleć.
Kłucie w szyjce, sztywnienie brzucha, bolesne skurcze... Wszystko znacznie mniej. .. dziwne -
Pepper wrote:Powiem Wam, że więcej skurczy i to nawet bolesnych miałam dwa tyg temu. Teraz jakoś wszystko się wyciszylo. Dzisiaj byłam tylko 4 razy w nocy w łazience. Nawet odpoczelam. Mała kopie. Ruchy widać przez brzuch wyraźnie. Jesteśmy w stanie rozpoznac poszczególne części ciała. Tylko teraz przestało mnie to wszystko boleć.
Kłucie w szyjce, sztywnienie brzucha, bolesne skurcze... Wszystko znacznie mniej. .. dziwne
Pepper, u mnie właśnie też jakby cały ten ból od kilku dni odpuścił. Śmigam jak sarenka normalnie, o ile to możliwe chwilę przed porodem
Nawet mnie to trochę zaniepokoiło.
-
Pepper wrote:Karola94c jak tam? Trzymasz dzidzie do czwartku?

Pepper kochana ja to nawet nie wiem, kiedy ten mój synuś będzie chciał wyjść. Jutro na 14.00 mam ktg, a w środę wizytę
. Więc zobaczymy co to będzie. No chyba, że zacznie się coś dziać hehe.
-
O tak, pierwszy sezon True Detective wbija w fotel. Drugiego nawet nie mam ochoty oglądać

Też polecam GOT, The crown, Sherlock.
I chyba jeszcze nie było Taboo. Też fajny klimatyczny.
Co do Chylki to ogladalam te darmowe odcinki I jakoś mnie nie zachwyciła. Chyba inaczej sobie wyobrażałam czytając:)
Sylwus. Gratulacje
Ja jak czytam o Waszych maluszkach to bardzo nie mogę się doczekać
to pierwsze dziecko i też wyczekane. Wcześniej miałam zakaz że względu na zabieg sercowy.
Pepper, mi się wydaje że u mnie też spokojniej. W poniedziałek myślałam że lada moment urodze A tu już piątek się zrobił. Nasz synek też intensywnie się rusza tak że czasem nie mam pewności czy ten lekki ból to skurcz czy maluszek tak mocno się wypina pod pepkiem.
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
Pierwsze slysze. Przykro mi.Straciatellaa wrote:Dziewczyny, miala któraś z Was kiedyś zastrzał na palcu?
Moja szwagierka miała w ciąży jakąś infekcje ropna na palcu u stopy w ciąży. Żaden lekarz nic jej nie chciał z tym zrobić do porodu. I w końcu jeden chirurg na znieczuleniu miejscowym jej to usunął I oczyścil. Tylko nie mam pewności czy to to samo. Przeczytałam tylko w Google:) -
Miałam jakiś miesiąc temu,ból straszny. Moczyłam palca w szałwi i przeszłoStraciatellaa wrote:w ciazy? bo ja pierwszy raz coś takiego mam. Paluch spuchnięty i ropa mi wyleciała koło paznokcia
masakra. Teraz palec gorący.
Straciatellaa lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBaranosia napewno chodzi o dodatni GBS muszą podać go w pore, chyba 3 godziny przed porodem.
Ciazowa Gapsy to pewnie maluszek naruszyl nerwa. Mały Gałgan!
Straciatela maść ihtiolowa, albo papka z lnu.
Katola nadal Marcinek? Niech już RObaczek wychodzi bp sie Mamusia niecierpliwi, a myślałam że razem bedziemy rodzić. Mój sie pośpieszył a twoj nie chce wychodzić. Może akcja masowanie sutków?
Pepper z tym opadajacym brzuchem to sie mnie pytali czy rzeczywiście opadł z czego ja oczywoście nie widzialam nawet zdjecia moje przygladam a bylo to jak mnie juz przyjmowali do szpitala.
Ja zawsze chcialam urodzić na wiosnę, piekny czas, słońce wszystko budzi sie do życia, z dzieckiem można wyjść na spacer. Eh...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 23:04
Straciatellaa, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Ja czuję, że mam niżej brzuch, bo jak siedzę, to zaczyna się o uda opierać
Wcześniej miałam zaraz pod biustem ten brzuch, a teraz jakby niżej się zaczynał. W ogóle od tego obrotu malucha tak mi wysadziło brzuch, że jestem w szoku. Całkiem inny kształt ma teraz
Aha i chyba na pęcherzu leży, bo ciągle siku latam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 23:12

Dlatego wydaje mi się, że do marca pochodze