Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiem Wam, że więcej skurczy i to nawet bolesnych miałam dwa tyg temu. Teraz jakoś wszystko się wyciszylo. Dzisiaj byłam tylko 4 razy w nocy w łazience. Nawet odpoczelam. Mała kopie. Ruchy widać przez brzuch wyraźnie. Jesteśmy w stanie rozpoznac poszczególne części ciała. Tylko teraz przestało mnie to wszystko boleć.
Kłucie w szyjce, sztywnienie brzucha, bolesne skurcze... Wszystko znacznie mniej. .. dziwne -
Pepper wrote:Powiem Wam, że więcej skurczy i to nawet bolesnych miałam dwa tyg temu. Teraz jakoś wszystko się wyciszylo. Dzisiaj byłam tylko 4 razy w nocy w łazience. Nawet odpoczelam. Mała kopie. Ruchy widać przez brzuch wyraźnie. Jesteśmy w stanie rozpoznac poszczególne części ciała. Tylko teraz przestało mnie to wszystko boleć.
Kłucie w szyjce, sztywnienie brzucha, bolesne skurcze... Wszystko znacznie mniej. .. dziwne
Pepper, u mnie właśnie też jakby cały ten ból od kilku dni odpuścił. Śmigam jak sarenka normalnie, o ile to możliwe chwilę przed porodemNawet mnie to trochę zaniepokoiło.
-
Pepper wrote:Karola94c jak tam? Trzymasz dzidzie do czwartku?
Pepper kochana ja to nawet nie wiem, kiedy ten mój synuś będzie chciał wyjść. Jutro na 14.00 mam ktg, a w środę wizytę. Więc zobaczymy co to będzie. No chyba, że zacznie się coś dziać hehe.
-
O tak, pierwszy sezon True Detective wbija w fotel. Drugiego nawet nie mam ochoty oglądać
Też polecam GOT, The crown, Sherlock.
I chyba jeszcze nie było Taboo. Też fajny klimatyczny.
Co do Chylki to ogladalam te darmowe odcinki I jakoś mnie nie zachwyciła. Chyba inaczej sobie wyobrażałam czytając:)
Sylwus. Gratulacje
Ja jak czytam o Waszych maluszkach to bardzo nie mogę się doczekaćto pierwsze dziecko i też wyczekane. Wcześniej miałam zakaz że względu na zabieg sercowy.
Pepper, mi się wydaje że u mnie też spokojniej. W poniedziałek myślałam że lada moment urodze A tu już piątek się zrobił. Nasz synek też intensywnie się rusza tak że czasem nie mam pewności czy ten lekki ból to skurcz czy maluszek tak mocno się wypina pod pepkiem.-Mamunia- lubi tę wiadomość
-
Straciatellaa wrote:Dziewczyny, miala któraś z Was kiedyś zastrzał na palcu?
Moja szwagierka miała w ciąży jakąś infekcje ropna na palcu u stopy w ciąży. Żaden lekarz nic jej nie chciał z tym zrobić do porodu. I w końcu jeden chirurg na znieczuleniu miejscowym jej to usunął I oczyścil. Tylko nie mam pewności czy to to samo. Przeczytałam tylko w Google:) -
Straciatellaa wrote:w ciazy? bo ja pierwszy raz coś takiego mam. Paluch spuchnięty i ropa mi wyleciała koło paznokcia
masakra. Teraz palec gorący.
Straciatellaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBaranosia napewno chodzi o dodatni GBS muszą podać go w pore, chyba 3 godziny przed porodem.
Ciazowa Gapsy to pewnie maluszek naruszyl nerwa. Mały Gałgan!
Straciatela maść ihtiolowa, albo papka z lnu.
Katola nadal Marcinek? Niech już RObaczek wychodzi bp sie Mamusia niecierpliwi, a myślałam że razem bedziemy rodzić. Mój sie pośpieszył a twoj nie chce wychodzić. Może akcja masowanie sutków?
Pepper z tym opadajacym brzuchem to sie mnie pytali czy rzeczywiście opadł z czego ja oczywoście nie widzialam nawet zdjecia moje przygladam a bylo to jak mnie juz przyjmowali do szpitala.
Ja zawsze chcialam urodzić na wiosnę, piekny czas, słońce wszystko budzi sie do życia, z dzieckiem można wyjść na spacer. Eh...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 23:04
Straciatellaa, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Ja czuję, że mam niżej brzuch, bo jak siedzę, to zaczyna się o uda opierać
Wcześniej miałam zaraz pod biustem ten brzuch, a teraz jakby niżej się zaczynał. W ogóle od tego obrotu malucha tak mi wysadziło brzuch, że jestem w szoku. Całkiem inny kształt ma teraz
Aha i chyba na pęcherzu leży, bo ciągle siku latam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 23:12