X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był wyrzut dziewczynek, więc teraz zaczyna się wyrzut chłopaczków.

Nadzieja super że Twój dzieciaczek sie obrócił :D teraz tylko odliczać w spokoju dni do porodu.

Kurcze chcialabym przeżyc to jeszcze raz! Ciąża tak mi szybko zleciała że nawet nie wiem kiedy, teraz juz mam przy sobie Robaczka dwa tyg. I tak samo. Nim sie obejrze bedzie trzeba wracac do pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 23:23

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Ale ten ból masz ciagły?
    nie chodzi o ból, tylko o to jakby mi coś leciało, A nic nie leci :D . Tak Marcinek, już córeczka też się przyzwyczaiła i tak woła.. No mógł by wyjść już robaczek ;D

U mnie to już nic nie pomaga na przyspieszenie hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 23:58

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na końcówce ciąży po raz drugi obejrzałam wszystkie sezony Przyjaciół ;) wiem że stare ale mega poprawiło mi samopoczucie w tych ostatnich tygodniach. Płakałam przy wszystkich porodach :-D

Black_Lilith lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella ja zastrzały miewałam często kiedy lubiłam przygryzc paznokcia. Tak jak piszą Dziewczyny jeśli ropa to maść ichtiolowa i zakleić, niech ropa odchodzi np. na noc. A na dzień najlepsze z możliwych lekarstw , choć bardzo boli to najskuteczniejsze: zwykły wrzątek. Nalewalam do kieliszka i moczenie kilka razy ile wytrzymam. Trzy razy dziennie plus ichtiol na noc i na drugi dzień jak ręką odjął :)

Straciatellaa, Karola94c lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam serial ślepnąc od świateł !!!

-Mamunia-, Black_Lilith, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola bo u mnie własnie bólem miesiaczkowym sie zaczeło, ktory co pare minut narastal.
    Może wypływają Tobie wody?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np miałam tak gruby pęcherz plodowy ze nawet ciężko to było przebić już na porodówce...

• amir Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju dziewczyny obudziłam się u normalnie słyszę! ten antybiotyk to błogosławieństwo a cały tydzień się meczylam..

co do przyplywu energii to mimo choroby i ja obserwuje coś takiego u siebie. nie mam potrzeby polegiwania itp. jedyne co to od wczoraj jakoś mnie tak krocze dziwnie boli, może to nawet nie jest ból tylko taki dyskomfort jakbym rowerem z 80 km przejechala

malami91, baranosia, Black_Lilith, Ewelcia85, -Mamunia-, Straciatellaa, Ciążowa_Gapsy, Nadzieja22, Karola94c lubią tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    jeju dziewczyny obudziłam się u normalnie słyszę! ten antybiotyk to błogosławieństwo a cały tydzień się meczylam..

co do przyplywu energii to mimo choroby i ja obserwuje coś takiego u siebie. nie mam potrzeby polegiwania itp. jedyne co to od wczoraj jakoś mnie tak krocze dziwnie boli, może to nawet nie jest ból tylko taki dyskomfort jakbym rowerem z 80 km przejechala
    O ja właśnie tak też mam od kilku dni tzn. krocze mnie dziwnie pobolewa :) aleście się dziewczynki w nocy rozpisały :)
    Karola u mnie tez dwa poprzednie porody zaczęły się od okresowego bólu , który narastał także może u ciebie coś się zaczyna dziać :)
    Co do przypływu energii to wczoraj miałam raczej bardzo duży jej odpływ ;) az moj mąż stwierdził ze coś jest nie tak bo ja rzadko tak się czuje słabo zebym musiała leżeć a wczoraj własnie tak było .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 07:20

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek :-)

Co za noc...nie wiem ile spałam, zastanawiam się czy w ogóle spałam. Jasio się chyba obraził na łóżeczko :-\. Ehh, mam nadzieję, że to taki jednorazowy wybryk, może musiał jakoś odreagować to pobranie krwi.

Co do tych różnych objawów przedporodowych to u mnie rozwarcie zrobiło się w zasadzie bez objawów. Miałam jednego wieczoru jakieś tam kłucie w szyjce, ale to tyle. Gdzieś tam z tyłu głowy ciągle mam myśl, że sama sobie wywołałam ten poród...przez tydzień piłam napar z liści malin i brałam wiesiołka i po tym czasie nagle rozwarcie...Raczej już się nie dowiem czy to przypadek czy nie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tym pisaniem wczorajszym o skurczach wywołałam wilka z lasu. O północy obudził mnie skurcz i potem nie mogłam już zasnąć do prawie 4 bo co jakiś czas skurcze mnie łapały mniej lub bardziej bolesne. W końcu o 4 udało mi się zasnąć, ale o 7 pobudka bo dzieciaki wstały wiec jestem nieprzytomna :/

A teraz znów jakieś skurcze, ale nieregularne raz co 5 mini raz co 6 lub 7 no i raz krótsze raz dłuższe mniej lub bardziej bolesne krótko mówiąc każdy skurcz jest inny haha ;D

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kropeczko za rade. Wczoraj już maczałam palucha we wrzatku. Dziś kupie co trzeba, żeby szybko się tego pozbyc ;)

U mnie noc masakra, chyba najgorsza od kiedy pamiętam. Budziłam się zlana potem, było mi gorąco na zmiane z chłodem :/
    Śniło mi się, że mi duszno i się duszę. Przebudziłam sie i faktycznie tak się czułam, obróciłam się na drugi bok i było troche lepiej.
    Teraz boli mnie brzuch jak na miesiączkę. Czuje się jak Qpa. A dziś jeszcze mamy gości :/ :/

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny Wy tu o serialach a przecież za chwilę nie będę wiedziała w co ręce włożyć :D
    Ja oglądam Black list i Sposób na morderstwo a z polecanych filmów na netflix to słyszałam że Nie otwieraj oczu z Sandrą Bullock jest świetny ale jeszcze nie miałam kiedy obejrzeć :)

Straciatellaa moja mama miała zastrzał i tak jak pisze Kropeczka, szybkie zanurzanie we wrzątku jej pomagało i chyba też maść ichtiolowa :)

Miałam zacząć pić ten napar z lisci malin, tak to odwlekałam i dziś czytam w Googlach że endometrioza jest przeciwskazaniem i już nie wiem co robić :(

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tak piszcie o braku czasu jak maluch się urodzi, a ja Wam powiem,że jak młodsza się urodziła to własnie nadrabiałam wszystkie książki i seriale bo ona non stop przy cycu była :P Także leżałam i karmiłam i przy okazji nadrabiałam zaległości :P :D Małż dużo pomagał, starsza do przedszkola... spokój, cisza.. ahhh to były czasy :P ;)

malami91, Ciążowa_Gapsy, Pau.Em lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej est brzmi to dość przedporodowo:)

Papapatka lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę martwię się że mala za mało będzie przybierać na wadze...possie 5 min i śpi...próbuje ją stymulować ale różnie to idzie...mało tego za każdym razem troszkę kleje ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Kurczę martwię się że mala za mało będzie przybierać na wadze...possie 5 min i śpi...próbuje ją stymulować ale różnie to idzie...mało tego za każdym razem troszkę kleje ...
    Ja robię tak, że jedna strona, zmiana pampersa jak usnie i druga strona. Dzięki temu się rozbudza i ssie łącznie te minimum 20 minut:)

Z dwójką dzieci jest zdecydowanie mniej czasu. Jak przewine jedno to drugie wola kupę :D jak jedno zje to drugie wola jeść:D dobrze że nie mam netflixa:D

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony czytałam że jak są kupy regularne to dziecko się najada i jest wszystko ok... Jeszcze moja położna środowiskowa jest z tych nawiedzonych i naprwno będzie mi wmawiać że glodze dziecko...
    Pau.Em co ile karmisz?

Obcinalyscie już paznokcie swoim maluchom ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 10:08

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Z drugiej strony czytałam że jak są kupy regularne to dziecko się najada i jest wszystko ok... Jeszcze moja położna środowiskowa jest z tych nawiedzonych i naprwno będzie mi wmawiać że glodze dziecko...
    Pau.Em co ile karmisz?

Obcinalyscie już paznokcie swoim maluchom ?
    Nam neonatolog mowil, ze wyznacznikiem sa mokre pieluchy. Nie kupyy ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Nam neonatolog mowil, ze wyznacznikiem sa mokre pieluchy. Nie kupyy ;)

Mokre pieluchy też są :)

‹‹ 870 871 872 873 874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ