Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBył wyrzut dziewczynek, więc teraz zaczyna się wyrzut chłopaczków.
Nadzieja super że Twój dzieciaczek sie obróciłteraz tylko odliczać w spokoju dni do porodu.
Kurcze chcialabym przeżyc to jeszcze raz! Ciąża tak mi szybko zleciała że nawet nie wiem kiedy, teraz juz mam przy sobie Robaczka dwa tyg. I tak samo. Nim sie obejrze bedzie trzeba wracac do pracy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 23:23
Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
-Mamunia- wrote:Ale ten ból masz ciagły?
. Tak Marcinek, już córeczka też się przyzwyczaiła i tak woła.. No mógł by wyjść już robaczek
U mnie to już nic nie pomaga na przyspieszenie hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 23:58
-
Straciatella ja zastrzały miewałam często kiedy lubiłam przygryzc paznokcia. Tak jak piszą Dziewczyny jeśli ropa to maść ichtiolowa i zakleić, niech ropa odchodzi np. na noc. A na dzień najlepsze z możliwych lekarstw , choć bardzo boli to najskuteczniejsze: zwykły wrzątek. Nalewalam do kieliszka i moczenie kilka razy ile wytrzymam. Trzy razy dziennie plus ichtiol na noc i na drugi dzień jak ręką odjął
Straciatellaa, Karola94c lubią tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
nick nieaktualny
-
jeju dziewczyny obudziłam się u normalnie słyszę! ten antybiotyk to błogosławieństwo a cały tydzień się meczylam..
co do przyplywu energii to mimo choroby i ja obserwuje coś takiego u siebie. nie mam potrzeby polegiwania itp. jedyne co to od wczoraj jakoś mnie tak krocze dziwnie boli, może to nawet nie jest ból tylko taki dyskomfort jakbym rowerem z 80 km przejechalamalami91, baranosia, Black_Lilith, Ewelcia85, -Mamunia-, Straciatellaa, Ciążowa_Gapsy, Nadzieja22, Karola94c lubią tę wiadomość
-
amir wrote:jeju dziewczyny obudziłam się u normalnie słyszę! ten antybiotyk to błogosławieństwo a cały tydzień się meczylam..
co do przyplywu energii to mimo choroby i ja obserwuje coś takiego u siebie. nie mam potrzeby polegiwania itp. jedyne co to od wczoraj jakoś mnie tak krocze dziwnie boli, może to nawet nie jest ból tylko taki dyskomfort jakbym rowerem z 80 km przejechalaaleście się dziewczynki w nocy rozpisały
Karola u mnie tez dwa poprzednie porody zaczęły się od okresowego bólu , który narastał także może u ciebie coś się zaczyna dziać
Co do przypływu energii to wczoraj miałam raczej bardzo duży jej odpływaz moj mąż stwierdził ze coś jest nie tak bo ja rzadko tak się czuje słabo zebym musiała leżeć a wczoraj własnie tak było .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 07:20
-
nick nieaktualnyDzieńdoberek
Co za noc...nie wiem ile spałam, zastanawiam się czy w ogóle spałam. Jasio się chyba obraził na łóżeczko. Ehh, mam nadzieję, że to taki jednorazowy wybryk, może musiał jakoś odreagować to pobranie krwi.
Co do tych różnych objawów przedporodowych to u mnie rozwarcie zrobiło się w zasadzie bez objawów. Miałam jednego wieczoru jakieś tam kłucie w szyjce, ale to tyle. Gdzieś tam z tyłu głowy ciągle mam myśl, że sama sobie wywołałam ten poród...przez tydzień piłam napar z liści malin i brałam wiesiołka i po tym czasie nagle rozwarcie...Raczej już się nie dowiem czy to przypadek czy nie... -
nick nieaktualnyA ja tym pisaniem wczorajszym o skurczach wywołałam wilka z lasu. O północy obudził mnie skurcz i potem nie mogłam już zasnąć do prawie 4 bo co jakiś czas skurcze mnie łapały mniej lub bardziej bolesne. W końcu o 4 udało mi się zasnąć, ale o 7 pobudka bo dzieciaki wstały wiec jestem nieprzytomna
A teraz znów jakieś skurcze, ale nieregularne raz co 5 mini raz co 6 lub 7 no i raz krótsze raz dłuższe mniej lub bardziej bolesne krótko mówiąc każdy skurcz jest inny haha -
Dzięki Kropeczko za rade. Wczoraj już maczałam palucha we wrzatku. Dziś kupie co trzeba, żeby szybko się tego pozbyc
U mnie noc masakra, chyba najgorsza od kiedy pamiętam. Budziłam się zlana potem, było mi gorąco na zmiane z chłodem
Śniło mi się, że mi duszno i się duszę. Przebudziłam sie i faktycznie tak się czułam, obróciłam się na drugi bok i było troche lepiej.
Teraz boli mnie brzuch jak na miesiączkę. Czuje się jak Qpa. A dziś jeszcze mamy gości -
Kurcze dziewczyny Wy tu o serialach a przecież za chwilę nie będę wiedziała w co ręce włożyć
Ja oglądam Black list i Sposób na morderstwo a z polecanych filmów na netflix to słyszałam że Nie otwieraj oczu z Sandrą Bullock jest świetny ale jeszcze nie miałam kiedy obejrzeć
Straciatellaa moja mama miała zastrzał i tak jak pisze Kropeczka, szybkie zanurzanie we wrzątku jej pomagało i chyba też maść ichtiolowa
Miałam zacząć pić ten napar z lisci malin, tak to odwlekałam i dziś czytam w Googlach że endometrioza jest przeciwskazaniem i już nie wiem co robić🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Wy tak piszcie o braku czasu jak maluch się urodzi, a ja Wam powiem,że jak młodsza się urodziła to własnie nadrabiałam wszystkie książki i seriale bo ona non stop przy cycu była
Także leżałam i karmiłam i przy okazji nadrabiałam zaległości
Małż dużo pomagał, starsza do przedszkola... spokój, cisza.. ahhh to były czasy
malami91, Ciążowa_Gapsy, Pau.Em lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyruda90 wrote:Kurczę martwię się że mala za mało będzie przybierać na wadze...possie 5 min i śpi...próbuje ją stymulować ale różnie to idzie...mało tego za każdym razem troszkę kleje ...
Z dwójką dzieci jest zdecydowanie mniej czasu. Jak przewine jedno to drugie wola kupęjak jedno zje to drugie wola jeść
dobrze że nie mam netflixa:D
-
Z drugiej strony czytałam że jak są kupy regularne to dziecko się najada i jest wszystko ok... Jeszcze moja położna środowiskowa jest z tych nawiedzonych i naprwno będzie mi wmawiać że glodze dziecko...
Pau.Em co ile karmisz?
Obcinalyscie już paznokcie swoim maluchom ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 10:08
-
ruda90 wrote:Z drugiej strony czytałam że jak są kupy regularne to dziecko się najada i jest wszystko ok... Jeszcze moja położna środowiskowa jest z tych nawiedzonych i naprwno będzie mi wmawiać że glodze dziecko...
Pau.Em co ile karmisz?
Obcinalyscie już paznokcie swoim maluchom ?