X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był wyrzut dziewczynek, więc teraz zaczyna się wyrzut chłopaczków.

Nadzieja super że Twój dzieciaczek sie obrócił :D teraz tylko odliczać w spokoju dni do porodu.

Kurcze chcialabym przeżyc to jeszcze raz! Ciąża tak mi szybko zleciała że nawet nie wiem kiedy, teraz juz mam przy sobie Robaczka dwa tyg. I tak samo. Nim sie obejrze bedzie trzeba wracac do pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 23:23

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Ale ten ból masz ciagły?
    nie chodzi o ból, tylko o to jakby mi coś leciało, A nic nie leci :D . Tak Marcinek, już córeczka też się przyzwyczaiła i tak woła.. No mógł by wyjść już robaczek ;D

U mnie to już nic nie pomaga na przyspieszenie hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 23:58

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na końcówce ciąży po raz drugi obejrzałam wszystkie sezony Przyjaciół ;) wiem że stare ale mega poprawiło mi samopoczucie w tych ostatnich tygodniach. Płakałam przy wszystkich porodach :-D

Black_Lilith lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella ja zastrzały miewałam często kiedy lubiłam przygryzc paznokcia. Tak jak piszą Dziewczyny jeśli ropa to maść ichtiolowa i zakleić, niech ropa odchodzi np. na noc. A na dzień najlepsze z możliwych lekarstw , choć bardzo boli to najskuteczniejsze: zwykły wrzątek. Nalewalam do kieliszka i moczenie kilka razy ile wytrzymam. Trzy razy dziennie plus ichtiol na noc i na drugi dzień jak ręką odjął :)

Straciatellaa, Karola94c lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam serial ślepnąc od świateł !!!

-Mamunia-, Black_Lilith, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola bo u mnie własnie bólem miesiaczkowym sie zaczeło, ktory co pare minut narastal.
    Może wypływają Tobie wody?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np miałam tak gruby pęcherz plodowy ze nawet ciężko to było przebić już na porodówce...

• amir Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju dziewczyny obudziłam się u normalnie słyszę! ten antybiotyk to błogosławieństwo a cały tydzień się meczylam..

co do przyplywu energii to mimo choroby i ja obserwuje coś takiego u siebie. nie mam potrzeby polegiwania itp. jedyne co to od wczoraj jakoś mnie tak krocze dziwnie boli, może to nawet nie jest ból tylko taki dyskomfort jakbym rowerem z 80 km przejechala

malami91, baranosia, Black_Lilith, Ewelcia85, -Mamunia-, Straciatellaa, Ciążowa_Gapsy, Nadzieja22, Karola94c lubią tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    jeju dziewczyny obudziłam się u normalnie słyszę! ten antybiotyk to błogosławieństwo a cały tydzień się meczylam..

co do przyplywu energii to mimo choroby i ja obserwuje coś takiego u siebie. nie mam potrzeby polegiwania itp. jedyne co to od wczoraj jakoś mnie tak krocze dziwnie boli, może to nawet nie jest ból tylko taki dyskomfort jakbym rowerem z 80 km przejechala
    O ja właśnie tak też mam od kilku dni tzn. krocze mnie dziwnie pobolewa :) aleście się dziewczynki w nocy rozpisały :)
    Karola u mnie tez dwa poprzednie porody zaczęły się od okresowego bólu , który narastał także może u ciebie coś się zaczyna dziać :)
    Co do przypływu energii to wczoraj miałam raczej bardzo duży jej odpływ ;) az moj mąż stwierdził ze coś jest nie tak bo ja rzadko tak się czuje słabo zebym musiała leżeć a wczoraj własnie tak było .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 07:20

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek :-)

Co za noc...nie wiem ile spałam, zastanawiam się czy w ogóle spałam. Jasio się chyba obraził na łóżeczko :-\. Ehh, mam nadzieję, że to taki jednorazowy wybryk, może musiał jakoś odreagować to pobranie krwi.

Co do tych różnych objawów przedporodowych to u mnie rozwarcie zrobiło się w zasadzie bez objawów. Miałam jednego wieczoru jakieś tam kłucie w szyjce, ale to tyle. Gdzieś tam z tyłu głowy ciągle mam myśl, że sama sobie wywołałam ten poród...przez tydzień piłam napar z liści malin i brałam wiesiołka i po tym czasie nagle rozwarcie...Raczej już się nie dowiem czy to przypadek czy nie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tym pisaniem wczorajszym o skurczach wywołałam wilka z lasu. O północy obudził mnie skurcz i potem nie mogłam już zasnąć do prawie 4 bo co jakiś czas skurcze mnie łapały mniej lub bardziej bolesne. W końcu o 4 udało mi się zasnąć, ale o 7 pobudka bo dzieciaki wstały wiec jestem nieprzytomna :/

A teraz znów jakieś skurcze, ale nieregularne raz co 5 mini raz co 6 lub 7 no i raz krótsze raz dłuższe mniej lub bardziej bolesne krótko mówiąc każdy skurcz jest inny haha ;D

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kropeczko za rade. Wczoraj już maczałam palucha we wrzatku. Dziś kupie co trzeba, żeby szybko się tego pozbyc ;)

U mnie noc masakra, chyba najgorsza od kiedy pamiętam. Budziłam się zlana potem, było mi gorąco na zmiane z chłodem :/
    Śniło mi się, że mi duszno i się duszę. Przebudziłam sie i faktycznie tak się czułam, obróciłam się na drugi bok i było troche lepiej.
    Teraz boli mnie brzuch jak na miesiączkę. Czuje się jak Qpa. A dziś jeszcze mamy gości :/ :/

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny Wy tu o serialach a przecież za chwilę nie będę wiedziała w co ręce włożyć :D
    Ja oglądam Black list i Sposób na morderstwo a z polecanych filmów na netflix to słyszałam że Nie otwieraj oczu z Sandrą Bullock jest świetny ale jeszcze nie miałam kiedy obejrzeć :)

Straciatellaa moja mama miała zastrzał i tak jak pisze Kropeczka, szybkie zanurzanie we wrzątku jej pomagało i chyba też maść ichtiolowa :)

Miałam zacząć pić ten napar z lisci malin, tak to odwlekałam i dziś czytam w Googlach że endometrioza jest przeciwskazaniem i już nie wiem co robić :(

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tak piszcie o braku czasu jak maluch się urodzi, a ja Wam powiem,że jak młodsza się urodziła to własnie nadrabiałam wszystkie książki i seriale bo ona non stop przy cycu była :P Także leżałam i karmiłam i przy okazji nadrabiałam zaległości :P :D Małż dużo pomagał, starsza do przedszkola... spokój, cisza.. ahhh to były czasy :P ;)

malami91, Ciążowa_Gapsy, Pau.Em lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej est brzmi to dość przedporodowo:)

Papapatka lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę martwię się że mala za mało będzie przybierać na wadze...possie 5 min i śpi...próbuje ją stymulować ale różnie to idzie...mało tego za każdym razem troszkę kleje ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Kurczę martwię się że mala za mało będzie przybierać na wadze...possie 5 min i śpi...próbuje ją stymulować ale różnie to idzie...mało tego za każdym razem troszkę kleje ...
    Ja robię tak, że jedna strona, zmiana pampersa jak usnie i druga strona. Dzięki temu się rozbudza i ssie łącznie te minimum 20 minut:)

Z dwójką dzieci jest zdecydowanie mniej czasu. Jak przewine jedno to drugie wola kupę :D jak jedno zje to drugie wola jeść:D dobrze że nie mam netflixa:D

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony czytałam że jak są kupy regularne to dziecko się najada i jest wszystko ok... Jeszcze moja położna środowiskowa jest z tych nawiedzonych i naprwno będzie mi wmawiać że glodze dziecko...
    Pau.Em co ile karmisz?

Obcinalyscie już paznokcie swoim maluchom ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 10:08

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Z drugiej strony czytałam że jak są kupy regularne to dziecko się najada i jest wszystko ok... Jeszcze moja położna środowiskowa jest z tych nawiedzonych i naprwno będzie mi wmawiać że glodze dziecko...
    Pau.Em co ile karmisz?

Obcinalyscie już paznokcie swoim maluchom ?
    Nam neonatolog mowil, ze wyznacznikiem sa mokre pieluchy. Nie kupyy ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Nam neonatolog mowil, ze wyznacznikiem sa mokre pieluchy. Nie kupyy ;)

Mokre pieluchy też są :)

‹‹ 870 871 872 873 874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ