X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jeśli coś odbiega od normy to dobrze wróży!

Ruda dziewczyny już napisały odnosnie kolek. Moze Twoje Maleństwo ssie nieefektywnie bo trzeba podciąć wędzidełko?

Ewela nie daj za wygraną i seksujcie sie nadal!

Lutyska nam jeszcze pępek nie odpadł. Ale jak czyszcze tonjuz zaczyna odstawać i ten pepek jest taki niewygojony w środku.

Ciążowa Gapsy sorki za takie ciagle edytowanie ale pisze z tel. Twoj lekarz jest dziwny tym ze wogole tobie daje luteine na podtrzymanie. Nie miej do siebie wyrzutow, wmja tez do siebie mialam przy pieszczotach gdzies w 35 tyg. I po nich dostalam orgazmu. Wiec skurcze spowodowałam, ale na szczescie nic sie nie działo. Nie wiem moze chodzi o re rozwarcie zeby nie doszlo do zakazenia. Ale przeciez inne dziewczyny tez sie kochaja z rozwarciem.
    Ja bym na twoim miejscu spała spokojnie, nawet jesli cos sie zadzieje w co wątpie to cuaze masz juz donoszona. A jaki masz wyniki GBS?

Ostatnie edytowanie.
    Jesli chodzi o wizyte mialam jedna, lekarz sie mnie pytal bo byla razem z polozna czy chce wiecej, ja nie widze potrzeby wiec mamy spokój, w razie czego kazała dzwonić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 19:12

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Dziś u nas 37+4 i z racji że ciąża jest donoszona trochę nas poniosło w łóżku... mimo zakazu lekarza. Kurczę, teraz jestem znerwicowana. Dodam że to nie było współżycie tylko pieszczoty. Ale i tak mnie dopadły cholerne wyrzuty sumienia. Ciekawe, czemu lekarz zabrania seksu - czy ze względu na rozwarcie? Przecież już jestem blisko terminu. Czy w ogóle z rozwarciem seks zawsze odpada? Czopu śluzowego u siebie nie zauważyłam.

Nieładnie, że cytuję sama siebie, ale chciałam się Wam dyskretnie przypomnieć, wybaczcie ;) Może ktoś coś na ten temat słyszał.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, trzymam kciuki za pomyślny rozwój sytuacji :-).

Karola94c lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Nieładnie, że cytuję sama siebie, ale chciałam się Wam dyskretnie przypomnieć, wybaczcie ;) Może ktoś coś na ten temat słyszał.

Rozwarcie zwiększa istotnie ryzyko infekcji pęcherza płodowego. Podejrzewam, że dlatego lekarz zakazał współżycia.

Pepper, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    No własnie dziwne to że masz zakaz , może niech wypowiedzą się dziewczyny które tez miały ograniczenia co do seksu w ciąży :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Pepper Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    Dostałam takich dziwnych skurczy co 13 min.. (już 4) tak jest parcie w dół i brzuch robi się okropnie twardy ale nie bolą, może ciut..
    I jak?

Jak nie przechodzi to może jedź na ktg?

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za głosy. Wyraził się lekarz, że nie wolno "a poza tym nie będzie jak bo główka nisko". Ale my dzisiaj nie seks tylko pieszczoty, zakończyło się wspólnym orgazmem. Coś tam może do pochwy dotarło z nasienia ale nie sądzę (wybaczcie szczegóły). GBS mam ujemny.

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym luteina kończy mi się jutro rano a wizyta we wtorek po południu. Zabraknie mi wieczornej i porannej dawki. Ale chyba nie będę kupować nowego opakowania... co myślicie? Wiem że to moja odpowiedzialność ale tak z ciekawości pytam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciązowa ja juz bym nie kupowała, nic sie nie stanie a nawet jeśli ciąża donoszona. Do zakażenia też w trakcie tych pieszczot nie doszlo bo nie bylo penetracji.

My właśnje wrociliśmy od teściowej, objadlam sie i teraz zobaczymy czy niebedziemy mieć rewolucji. Co do diety ja tez nie stosuje, przy pierwszej mialam i moj stan psychiczny na tym ucierpial i nawet zaczełam tyć. Ale uważam na oste, surowe i wzdymające.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia a jak stwierdzić ze ma za krótkie wedzidełko ?

Ja przez całą ciążę miałam zakaz seksu najpierw przez krwiak później żeby nie ryzyzkowac powstawania kolejnego...

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa Gapsy, nie bierz już luteiny :) Wątpię, że gin Ci jeszcze zaleci. Toż Ty zaraz 38 tydzień kończysz i możesz rodzić :)

Mam zdjęcie brzuchacza, ale najpierw opędzluję do końca pizzę, ogarne się i wrzucę, promise! :D

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda tego już nie wiem, ale wiele dziewczyn pisze ze jeśli ssie nieefektywnie to podcinają wędzidełko, poczytaj coś na ten temat.

Nadzija to ja szybko zrobie dla moich chlopakow kebaba i czekam na zdjecie.

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• Pepper Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    A poza tym luteina kończy mi się jutro rano a wizyta we wtorek po południu. Zabraknie mi wieczornej i porannej dawki. Ale chyba nie będę kupować nowego opakowania... co myślicie? Wiem że to moja odpowiedzialność ale tak z ciekawości pytam.
    Ja bym już nie kupowała. Dzidzia donoszona. Najczęściej lekarze przepisuje literę do 37 tc. Co do sexy to myślę, że może Ci zabronił żeby niepotrzebnie ni było jakiejś infekcji prded porodem skoro masz rozwarcie tzn. nie zamknięta szyjkę.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziękuję! Uspokoiła się. Dla mnie w ogóle teraz nastąpil dziwny czas, cieszyłam się jak był 1 lutego, później 6 ze donosiłam, lekarz mówi ze może się zacząć w każdej chwili, tymczasem jest juz 5 dni po wizycie i nic... xD Ukradziony czas!

Wkurza mnie tylko ze mojego męża coś bierze. Byle się nie rozkręcilo bo chcemy rodzic rodzinnie.

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola daj znać jak skurcze! Straciatella Ty tez:)

Ja czuję się dzisiaj nad wyraz dobrze, zrobiłam obiad, nic mnie nie boli, swobodnie oddycham...czy to tez może być zapowiedzią? W sumie chyba wszystko.

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    I jak?

Jak nie przechodzi to może jedź na ktg?

Wiesz, że na Kościuszki zostawiają, jak się chce cokolwiek zbadać.. :( . A nie chce mojej córeczki zostawiać, jak to tylko fałszywy alarm :/ .

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Karola daj znać jak skurcze! Straciatella Ty tez:)

Ja czuję się dzisiaj nad wyraz dobrze, zrobiłam obiad, nic mnie nie boli, swobodnie oddycham...czy to tez może być zapowiedzią? W sumie chyba wszystko.

Kochana ja nadal co 13-14 min ale one takie nie bolesne są.

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli nie sa bolesne to nie ma sensu jechac. ;-)
    Straciatella a jak u Ciebie?

Nadzija ja już po, a zdjecia jak nie ma tak nie ma :-P

Dziewczyny chcialam dzisiaj zamowic nawilżacz powietrza jaki polecacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 20:54

Karola94c, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Wysłany: 10 lutego 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem z tych co koniec końców wola się upewnić w domu niż jechać do szpitala.

Karola94c lubi tę wiadomość

• Pepper Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak rodziłam synka to nawet nie czułam swoich skurczy. Pojechałam na ktg a oni ze ja rodzę stąd ja sama boje się , że nie będę wiedziała kiedy bo akurat te moje skurcze były niebolesne. Ale rozumiem Karole. 7 ego chcieli mnie zostawić na tydzień to wypisałam się na własne żądanie. Jak mam siedzieć tydzień i czekać to wolałam w domu.

Karola94c, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ