Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMnie mama pokazała jak się zakłada tetrowe pieluchy. Nie sądziłam, że zużywa się dwie na jeden raz :o. Podziwiam nasze mamy, że przeszły przez to całe pranie i prasowanie pieluch, ja sobie tego totalnie nie wyobrażam. I bez tego pralka u nas codziennie chodzi.
Karola, Pepper, ale ładne brzuszki. Po moim została tylko wiotka babcina fałdka
. Do wagi sprzed ciąży mam jeszcze +8kg. Tyle zostało z 18.
Co do płaskich brodawek to ja też takie u siebie zdiagnozowalam. Natomiast jedna fajna położna w szpitalu powiedziała mi, że Jasiek nie zna przecież żadnych innych brodawek i poradzi sobie nawet z moimi, powinien je "wyciągnąć", tylko musi mieć prawidłowo podaną pierś - z dużą częścią otoczki, jak kanapkę. Byłam zrezygnowana, bo widziałam, że on tego totalnie nie ogarnia. Jak się dowiedziałam o wypisie to pierwsze co zrobiłam to kazałam kupić mężowi mm...I wiecie co, stoi do dziś nieodpakowane
. Pierwszego dnia w domu jakoś udało nan się w kapturach pokarmic, a już na kolejny mały chwycił gołą pierś. Oczywiście wsadzałam mu ją do buzi milion razy aż się udało. Teraz łapie praktycznie od razu, tak się wyszkolił
. Przez 5 dni przybyło małemu +-200g, więc nauka nie poszła na marne
.
Mamunia, u nas też kikut już ledwie się trzyma i też inaczej sobie wyobrażałam to, co będzie pod spodem... No ale grunt, że jest sucho.
Edit: kikuta nie maWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 07:30
Pau.Em, Karola94c, -Mamunia-, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mapami 91 super że od początku miałaś pomoc... Ja w szpitalu usłyszałam że nie mam szans na karmienie piersią i na pytanie co robić usłyszałam kapturki to mąż od razu pobiegł do apteki...teraz próbowałam kilka razy bez ale mala się już chyba przyzwyczaila do wygody
-
Pepper wrote:Baranosia podziwiam. Ja ledwo chodzę a Ty jeszcze za malowanie się wzięłas
kobito zazdroszczę kondycji
ale wiem że potem z dwójką gorzej ogarnąć takie sprawy. Teraz poszłam z synkiem spać do mamy żeby uniknąć oparów, a później bym musiała iść z dwójką
-
Papapatka wrote:Ruda miałam dokładnie tak samo. Po urodzeniu jeszcze na porodowce podczas kangurowania usłyszałam ze mam wklesle wręcz brodawki i ze będzie bardzo ciężko. Skończyło się u mnie na mleku modyfikowanym w szpitalu. Próbowałam odciagac ale nie szło jeszcze bardziej się załamałam. Do dzisiaj jesteśmy na kapturkach- nie pomaga mi nic ani wyciągnie laktatorem ani pobudzanie ich, ani zdjęcie nakładki jak Mała trochę wyciągnie brodawke. Trudno... na razie będziemy na kapturkach
Nie jestem sama z tym problememu mnie mala ładnie ssie przez kapturki pod warunkiem ze się jej chcę
około 10 min aktywnego ssania w jej wykonaniu to sukces a jak i Ciebie ?
-
nick nieaktualny
-
Mamy w dwupaku, czy Was tez rano boli brzuch jak na okres? Mnie od 2dni boli i tylko po nospie przechodzi.
Ehh ogolnie zaczynam sie bac poroduoby przeżyć i oby szybko poszlo
staram sie podejsc do tego zadaniowo, ale nie wiem jak to wyjdzie w praniu
-
Straciatellaa wrote:Mamy w dwupaku, czy Was tez rano boli brzuch jak na okres? Mnie od 2dni boli i tylko po nospie przechodzi.
Ehh ogolnie zaczynam sie bac poroduoby przeżyć i oby szybko poszlo
staram sie podejsc do tego zadaniowo, ale nie wiem jak to wyjdzie w praniu
Ja całą noc miałam jakieś bóle okresowe, teraz też.. Ale nie są super mocne.. młody się rusza i też szczerze zaczęłam się bać haha -
Ja miałam dzisiaj koszmarna noc. Prawie nie spałam. Na żadnym boku nie mogłam się ułożyć. Wieczorem poczułam glowke małej pomiędzy nogami. Takie wrażenie jakby miała wypaść. Cała noc sprawdzałam czy mi wody nie odeszły. Ale nic. Skurcze były ale nieregularne wiec fałszywy alarm. Teraz pozostał bol glowy i ledwo dzwigam siebie. Jeszcze trochę... echhh..
Karola94c lubi tę wiadomość
-
Dziękuję
Oboje z mężem mieliśmy takie czupryny po urodzeniu to i u Zuzi nie mogło być inaczej.
Z sentymentem patrzę na wasze brzuszki.
A i dziś wracamy do domu!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 10:18
Lutyska, Papapatka, Ika..., Black_Lilith, Pepper, malami91, KaroKaro, Nadzieja22, Mambella, Ciążowa_Gapsy, -Mamunia-, artemida27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStraciatella i Karola moze cos się u Was rozkreca? Zycze Wam tego z calego serca
Malami i Mamunia co robilyscie ze tak szybko pepek odpadl?u synka prawie miesiac sie trzymal i juz nad nami wizja szpitala wisiala no i sie zastanawiam czym go teraz potraktowac zeby pozbyc sie go w miare szybko
Dziewczyny ja tez robilam zapisy u synka jak dlugo jadł i ile przybral ale to tylko w szpitalu jak nie przybieral.jak juz zaczal przybierać to polozna zabronila mi tego roobic zeby sie nie stresowac. Skoro dziecko przybiera to spokojnie sie najada i nie wazne czy je 5 czy 20 min. Ludzie tez roznie jedzą.czy wy i wasi mezowie jecie tyle samo? Jezeli bardzo was to martwi to zawsze mozna zakupic wage ale tez nie wazyc co chwile tylko co tydzien np. Nerwy na pewno nikomu nie pomoga przy laktacji ani przy dziecku.
Śliczne macie brzuszkiKarola ja tez nie wiem gdzie Ty masz 20 kg?meza bratowa tez zawsze ponad 20kg miala ale wygladala zupelnie inaczej... Peper Ty na pewno masz co dzwigac ale warto
Zycze Wam wszystkim duzo sil na koncowce ciazy i oby samo sie rozpoczeloKarola94c lubi tę wiadomość
-
Widzę że robisz bardzo dokładne zapisy. Ja zapisuję tylko o której się karmimy ewentualnie jak odciagne to też zapisuję ile zjadła z butelki. Wyczytałam że tygodniowe dziecko powinno podczas jednegonkarmienia zjeść około 30-60 ml mleka.
Kolorowaola lubi tę wiadomość
-
Straciatella, mnie przestało cokolwiek boleć. Czasem jakiś skurcz i tyle. Jest mi bardzo słabo, ale to przez chorobę. Może u Ciebie coś rusza i stad ten ból?
Dziś wysłaliśmy młodego na cały dzień do dziadków i odpoczywamy.Chyba nawet pokuszę się o krótki spacer, bo pogoda jest boska.
Mój brzuch z rana
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/faad369bedcc.jpgIka..., Pepper, Papapatka, Mila_85, malami91, KaroKaro, Kolorowaola, Nadzieja22, Straciatellaa, Ewelcia85, baranosia, artemida27, symbolica, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pepper wrote:Ja miałam dzisiaj koszmarna noc. Prawie nie spałam. Na żadnym boku nie mogłam się ułożyć. Wieczorem poczułam glowke małej pomiędzy nogami. Takie wrażenie jakby miała wypaść. Cała noc sprawdzałam czy mi wody nie odeszły. Ale nic. Skurcze były ale nieregularne wiec fałszywy alarm. Teraz pozostał bol glowy i ledwo dzwigam siebie. Jeszcze trochę... echhh..
No właśnie co do głowy to też mnie boli
Lutyska ale ja czuje po sobie, że się turlamwięc gdzieś musi być te 20 kg .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 12:03
-
nick nieaktualnyKarola ja mialam +8,5kg fakt ze startowalam z lekka nadwaga a tez ostatnie 2-3 tyg to czulam ze sie tocze a nie chodzę takze podziwiam Cie za dzwiganie tylu kg.no chyba ze poszlo ci cos w inne czesci ciala bo ja tylko w brzuchu mialam dodatkowe cm.
Karola94c lubi tę wiadomość