X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh u mnie znowu stres :( w tamtym tygodniu 2 lipca robiłam badania pierwszego trymestru i między innymi była tam beta hcg. Wtedy miałam skonczony 8 tydzień. Wszystkie wyniki wydają mi sie być ok ale beta hcg wynosiła 2 lipca 227 000 a norma laboratorium jest do 200 000 . Zadzwoniłam do mojego ginekologa, kazał przyjechać w środę, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok :( strasznie się martwię. Wiecie co może byc nie tak kiedy beta hcg jest ponad normę?

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez Dziewczyny miesa nie jem juz bo mi kazde smierdzi :/ tylko kanapki z zoltym serem , platki z odrobina mleka na sile, a dzis Maz poszedl do Carrefoura po biala kapuste dla mnie :D to jak sie dorwalam to sie az smial :D -pokroilam polowe (reszta na jutro) pieprz troszke soli koperek i kanapka z serem :D hehehe

Lady_E, Goplana89 lubią tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Lady_E spojrzałam na twój podpis i morda sama mi sie śmieje bo ja też serduszko zobaczyłam 21.06 a dzisiaj gin zmienił mi tp na 12.02.2019 .Takie małe forumowe bliźniaki :) :)
    Oo ale fajnie <3

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Ja tez Dziewczyny miesa nie jem juz bo mi kazde smierdzi :/ tylko kanapki z zoltym serem , platki z odrobina mleka na sile, a dzis Maz poszedl do Carrefoura po biala kapuste dla mnie :D to jak sie dorwalam to sie az smial :D -pokroilam polowe (reszta na jutro) pieprz troszke soli koperek i kanapka z serem :D hehehe
    Kiszoną taką? Mniam... Albo grzybki marynowane... Ale chyba grzybow to nie mkznat?

MałaMała lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja całą sobotę robiłam gołąbki żeby nie musieć w tygodniu chociaż kilka dni gotować skoro męża nie ma, ale nie ma szans,mój organizm odrzuca gołąbki :/

MałaMała, MonisiaK lubią tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka2 wrote:
    A ja całą sobotę robiłam gołąbki żeby nie musieć w tygodniu chociaż kilka dni gotować skoro męża nie ma, ale nie ma szans,mój organizm odrzuca gołąbki :/
    Grzechotka2 wiesz jak ja robie golabki??? Ja robie tak jak ciasto ;) bez zawijania i stania ;)
    Biore prostokatna blaszke na ciasto. Ukladam ugotowane liscie kapusty zeby zakryc dno;) na to ukladam farsz surowy ;) i przykrywam ponownie kapusta-liscmi ;) i do piekarnika... 45min, i po wyjeciu kroje kostki jak ciasto ;) :)))

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Kiszoną taką? Mniam... Albo grzybki marynowane... Ale chyba grzybow to nie mkznat?
    Zwykla ;) :D chociaz kiszona tez uwieeeeelbiam :P :D

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana89 wrote:
    Cześć dziewczyny :) pozwolicie że się dołączę? U mnie 8 tydzień i niestety cały czas mdłości. Choć traktuję to też jako dobry znak, bo rok temu niestety poroniłam w dziewiątym tygodniu, ale oprócz tkliwości piersi nic mi nie dolegało.
    Jak widać nawet mdłości mogą cieszyć :P

Ewelcia85 zazdraszczam, bo u mnie ciągle kanapki, kanapki, kanapki. A na mięso nawet spojrzeć nie mogę :)
    Fakt teraz nie jest źle , apetyt dopisuje ;) ale swoje w pierwszej ciąży wycierpiałam ;)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama też mi przywiozła gołąbki no i tak mi się kapustą odbijało że podziękuję...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wczoraj zjadłam bagietkę czosnkową i cały wieczór mi się odbijała i do tego czułam kwaśny posmak w ustach :( masakra normalnie.wGoląbków już dawno nie jadłam i chyba muszę męża wysłac po kapustę ale najpierw indyk tego nie podaruje :) Kurde 6 rano a ja już o jedzeniu myśle ,ale to wszystko wasza wina narobiłyście mi apetytu :) ;)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ale mi smaka na gołąbki narobilyscie.. szkoda że nie mam nawet kiedy ich zrobić eh :p

ja nie wiem już co jest, wstaje już z kurami! dzisiaj 4.40 oczy otwarte i po spaniu, a mogłam spokojnie spać do 7.30...
    ja zamiast sennosci to mam raczej bezsenność ciążowa :/ chyba mój organizm już się przestawia na tryb rodzicielski czyt. mało snu :D

MałaMała, Pau.Em, Ewelcia85, MonisiaK, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży miałam ogromną ochotę na mieso, od słodyczy mnie odrzucalo. Teraz też na mieso i sałatki- chodzi za mną gyros, warzywna, grecka, jakaś ż makaronem:p gołąbki też bym zjadła. I pizzę taka domowa. I hot doga.
    Od soboty nie wymiotowalam i co? Wczoraj na wieczór tak mi się niedobrze zrobiło i poszło...:( już mam dość, szczerze dość tych nudności. Niech to się już skończy.

Nie przytylam nic. Dalej waże 50.5 kg. W przyszłym tygodniu już wizyta, bez usg. I muszę badania zrobić. Nie wiem,jak się na czczo doczlapie do luxmedu, naprawdę nie wiem:D

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Ja w pierwszej ciąży miałam ogromną ochotę na mieso, od słodyczy mnie odrzucalo. Teraz też na mieso i sałatki- chodzi za mną gyros, warzywna, grecka, jakaś ż makaronem:p gołąbki też bym zjadła. I pizzę taka domowa. I hot doga.
    Od soboty nie wymiotowalam i co? Wczoraj na wieczór tak mi się niedobrze zrobiło i poszło...:( już mam dość, szczerze dość tych nudności. Niech to się już skończy.

Nie przytylam nic. Dalej waże 50.5 kg. W przyszłym tygodniu już wizyta, bez usg. I muszę badania zrobić. Nie wiem,jak się na czczo doczlapie do luxmedu, naprawdę nie wiem:D
    Ale ty chudzinka jesteś :) ja na szczęście badania na czczo mam za sobą dobrze ze labolatorium mam 2 min od domu :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Mi na samą myśl o gołąbkach jest niedobrze, bagietka czosnkowa też odpada (a zawsze bardzo lubiłam). Za mną chodza nuggetsy z Mc Donalds.
    Też się muszę wreszcie wybrać na badania.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy o jedzeniu, a ja modlę się na glukozie żeby jej nie zwrócić

Reni lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    oj ale mi smaka na gołąbki narobilyscie.. szkoda że nie mam nawet kiedy ich zrobić eh :p

ja nie wiem już co jest, wstaje już z kurami! dzisiaj 4.40 oczy otwarte i po spaniu, a mogłam spokojnie spać do 7.30...
    ja zamiast sennosci to mam raczej bezsenność ciążowa :/ chyba mój organizm już się przestawia na tryb rodzicielski czyt. mało snu :D
    Ja mam tak samo wcześniej mogłam pospać do 9-10. Teraz 6-7 oczy jak 5 zł i dupa :) Cyba naprawdę się przestawiamy na tryb matka :)

A my wkroczyliśmy w 10 tydzień :) Równo za tydzień wizyta. Badania porobione. Większośc ok. Morfologia, glukoza, tsh, toxo, różyczka itp ok. Tylko mocz drożdże. Tak czułam bo piecze ale tylko czasami zobaczymy co powie na to lekarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 08:13

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady witaj w klubie :)

Lady_E lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:

Kochana podobno w aptece można już kupić glukoze cytrynową

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:

W pierwszej ciąży podchodziłam 7 razy do testu na glukozę. Zawsze wymiotowalam. Nie udało mi się zrobić nawet drugiej dawki glukozy.

U nas dają okropny roztwór. W innych krajach łyżeczkę syropu glukozowego.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam pewna że trzeba pić dwa razy okazało się że raz więc żyję. Czekam jeszcze na jedno pobranie krwi po godzinie i koniec. U mnie w szpitalu dają swoją nie można nawet dodać cytryny :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ