WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, używacie/używalyscie aplikacji do mierzenia skurczy? Coś polecacie?

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny moja teściowa gra mi na nerwach już teraz :| ja rozumiem, że to będzie jej pierwszy wnuk i się cieszy, ale bez przesady. Wczoraj na przykład wbili do nas z teściem i siostrą męża bez zapowiedzi i to ostatnio są u nas co drugi weekend. Mieszkają bardzo niedaleko, a mąż niestety często ich odwiedza, a ja tylko wysłuchuje, że kolejny raz pytała czemu ja nie przyjechałam, więc mówię mężowi żeby powiedział że jestem w 38 tygodniu ciąży i nie czuje się rewelacyjnie. Obawiam się co będzie po porodzie... Mąż wie, że nie chciałabym nalotu w szpitalu, ale ciekawe czy jej powie. Wczoraj usłyszałam, że jak miałam mieć cesarke to ona by już wolne w pracy brała na ten właśnie dzień. Boję się, że po porodzie wybuchne jesli nas będzie nachodzić, bo ostatnio powiedziała, że niebawem to będziemy się często spotykać ehh.
    To się Wam wyżaliłam :(

km5sroeqr29ccbje.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Dziewczyny, używacie/używalyscie aplikacji do mierzenia skurczy? Coś polecacie?

Contraction counter :-). Na porodówce też się przydała :-)

Black_Lilith, Moniiiikaaaa lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola jeśli mąż nie zwróci mamusi uwagi to zrobiłabym to sama. Powiedz wprost że jeśli będziesz potrzebować pomocy to na pewno o nią poprosisz

Kolorowaola lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Contraction counter :-). Na porodówce też się przydała :-)
    Dziękuję :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Malami, ta woda z glukoza to jest przeżytek, chyba masz lekarza starej daty.Masz możliwość skonsultowania z innym? U mojego starszaka birubilina też się długo wypłukiwala i jedyne zalecenie jakie miałam i w szpitalu, i w poradni neonatologicznej to jak najwięcej przystawiać do piersi, nic więcej.

No właśnie niby młody facet z tego lekarza a metody ma jakieś starodawne ehh. Do pępka mi kazał używać spirytusu, na ropiejące oko od razu walnął antybiotyk, teraz ta glukoza. Jakoś mu nie ufam. Kikut odpadł bez spirytu, oko wyleczyłam domowymi sposobami, więc tą glukozę też chyba odpuszczę.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami po tym co piszesz ja osobiście zmieniłabym lekarza :(

malami91 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Jak Ci idzie wybudzanie?
    My zaczynamy od zmiany pieluchy w 80% przypadków dzidziolek rozbudzony :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Malami po tym co piszesz ja osobiście zmieniłabym lekarza :(

No niestety czuję, że to faktycznie będzie nieuniknione :-\.

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    No niestety czuję, że to faktycznie będzie nieuniknione :-\.

Ja też bym zmieniła, te jego poglądy się dawno zdezaktualizowały...

Ja miałam taka lekarkę w poradni neonatologicznej, do której chodziliśmy przez rok po narodzinach synka. To była sympatyczna starsza pani. Ale niektóre rady jakie nam dawała były co najmniej archaiczne. Np. jak synek miał pół roku radziła, zeby przestać go karmić piersią, bo mój pokarm jest juz bezwartościowy i dziecko się tylko denerwuje :-) Jak już rozszerzyliśmy dietę i chwaliłam się, ze synek zjadł na śniadanie cały serek Bieluch to mówiła, zeby mu do tego serka biszkopty dorzucać :-) Także tak...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Jak was czytam dziewczyny to już się denerwuje na teksty, które pewnie sama będę słyszeć po porodzie. Moja mama na szczęście ma takie podejście, ze wie, ze ma wiedzę przestarzała bo nieraz nawet jak chce żeby mi coś doradziła to mówi „dziecko, ale ja was miałam prawie 30 lat temu to teraz pewnie zupełnie inaczej się robi” haha cenie to sobie w niej i to, ze lubi „aktualizować” swoją wiedzę bo często jej czytań coś, mówię, pokazuje, ze teraz robi się inaczej niż kiedyś i ona to uznaje. Natomiast teściowa to temat rzeka i ona kompletnie nie rozumie, ze teraz do wielu spraw inaczej się podchodzi niż 30 lat temu, a lubi bardzo się wtrącać i dorzucić swoje 5 groszy nawet jak jej się nikt o zdanie nie pyta. Wielokrotnie przy dziewczynkach robiła za moimi plecami coś czego nie chciałam. Chyba dlatego po urodzeniu dziewczynek nasze relacje mocno ucierpiały ;P

Mam identyczną sytuację!

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    No właśnie niby młody facet z tego lekarza a metody ma jakieś starodawne ehh. Do pępka mi kazał używać spirytusu, na ropiejące oko od razu walnął antybiotyk, teraz ta glukoza. Jakoś mu nie ufam. Kikut odpadł bez spirytu, oko wyleczyłam domowymi sposobami, więc tą glukozę też chyba odpuszczę.

Jeśli nie masz to niego zaufania to tak jak piszą dziewczyny poważnie zastanowiłabym się nad zmiana pediatry. Tak naprawdę jest to dopiero poczatek waszej współpracy, a już macie pod górkę. Zaufanie do lekarza jest bardzo ważne bo potem z każda diagnoza, z każdym zaleconym sposobem leczenia będziesz się zastanawiała czy aby na pewno jest tak jak mówi, czy ma racje, czy to faktycznie jest najlepsze wyjście. Wiem to po sobie, miałam to szczęście, ze trafiła nam się super pediatra i mam do niej spore zaufanie i dzięki temu zawsze czuje, ze moje dzieci są pod dobra opieka, a taka świadomość uwierz mi w wielu przypadkach bardzo pomaga :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady dziewczyny. Muszę się zorientować jakie opinie mają inni pediatrzy w okolicy.

Dziewczyny, czas pomiędzy karmieniami liczymy od momentu rozpoczęcia karmienia do początku kolejnego czy od zakończenia jednego karmienia do początku następnego? Bo zgłupiałam...

• amir Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po wizycie tak jak podejrzewałam nasz mały uparciuch postanowił się nie odwracać, szyjka już skrocona ale cc zaplanowane na 21 tak żebym doszła do siebie przez najbliższy tydzień, mimo moich nocnych rewelacji jelitowych antybiotyk mam prac przynajmniej jeszcze jutro

Ewelcia85, Ciążowa_Gapsy, Pepper lubią tę wiadomość

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia u mnie nic, a nic.. Może Straciatella coś tam działa :d . Ja dziś cały dzień znowu sprzątałam.. młody tak uciska mi pęcherz, że ja pierdziu... Mam nadzieje, że naprawdę w końcu zacznie się coś dziać ... 13.02 mam wizytę i już raczej nie chciałabym na nią iść :D . Cóż może synuś wyjdzie w walentynki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 21:07

Ewelcia85, Ciążowa_Gapsy, Pepper lubią tę wiadomość

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dobra to umowa - rodzimy w walentynki :-P

Karola94c lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Mambella Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz ja sie musze wyzalic.

Dostaliśmy skierowanie do szpitala.
    Pediatra jak zobaczyła wyniki to powiedziała że ona nic tu nie zdziała, szpital sama mam sobie znaleźć itp tragedia!
    A ja się tak boję teraz iść ż takim maluchem do szpitala. Już mam wizję że coś poważniejszego go złapie.
    Dziś popołudniu na biegu robiłam ponownie bartkowi badania (trochę lepsze) i jutro muszę się umówić do lekarza prywatnie skonsultowac, czy da nam szansę na zmianę leków i chociaż tydzień leczenia. A jak nie to zostaje szpital.
    Ehhh....

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Karola dobra to umowa - rodzimy w walentynki :-P

Oby już nie później haha :D ile Wojtuś waży?

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku godzin próbuje napisać ale ciągle coś.
    Właśnie młody spiac na mnie, zesikal się tak, Ze pampers suchy, body prawie suche, a ja cała mokra.

Magia.

malami91, Ewelcia85, Ciążowa_Gapsy, symbolica lubią tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Dzięki za rady dziewczyny. Muszę się zorientować jakie opinie mają inni pediatrzy w okolicy.

Dziewczyny, czas pomiędzy karmieniami liczymy od momentu rozpoczęcia karmienia do początku kolejnego czy od zakończenia jednego karmienia do początku następnego? Bo zgłupiałam...
    Też mnie to zastanowiło dzisiaj. Ja liczę od końca karmienia do początku następnego, ale to chyba nie jest dobre podejście...

‹‹ 883 884 885 886 887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ