WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wy za mnie kciuków nie trzymajcie bo tylko was paluszki rozbolą :-D Wojtas twardziel trzyma się macicy i ciężko go wykurzyć :-P Ale ja za resztę brzuchatek trzymam kciukasy , może wasze maleństwa mniej uparte :-D

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper ja wczoraj pod prysznicem nie wiedziałam, czy to ścieka ze mnie woda czy wyciekają wody, a wieczorem kminiłam czy nie odeszły i czy się synek nie udusi. Więc wiesz... xD

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsy nie pociesze Cię, Ale jak urodzisz to dopiero zaczniesz się martwić. Eh. I tak już do końca życia. No dosłownie wszystko, każda pierdola będzie Cię doprowadzać do szaleństwa. Tz - u mnie tak jest, pomimo, Ze przy drugim dziecku powinno być jednak odwrotnie- tak slyszalam;p[/QUOTE]

Jak na dyskoteki bedzie chodzić to dopiero bedzie stres :D

Ciążowa_Gapsy, Karola94c lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 16:20

Moniiiikaaaa, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam o dziecko matka martwi się cały czas ;) ja po mału pozwalam Oliwii chodzić samej do szkoły i chociaz mamy ją blisko ( jakieś 300 metrów) to ja dosłownie sram po gaciach ze strachu :-D A w maju jedzie na 5 dni na zieloną szkołę - osiwieje jak nic :-P

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szyjka 2cm zamknięta i zupełnie nie gotowa na poród. Mam dużo spacerować, masować brzuszek, szczypać sutki i może coś się ruszy :)

Tracę już nadzieję bo byłam pewna że po weekendowym szaleństwie z malowaniem coś się zadziało ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia 5 dni!!!! Umarlabym z rozpaczy chyba. A po 3 dniach pewnie byłabym w odwiedziny;D

Baranosia ehh... No dla pocieszenia powiem, że czasem z dnia na dzień sytuacja się zmienia i życzę Tobie tego, by właśnie u Ciebie tak było.

Mam wyniki. CRP 3. Więc wielka ulga. Natomiast tam w morfologii są odchylenia, ale to już oceni jutro pediatra. Pewnie to ma związek z wirusem. Ważne że crp jest niskie.

Pepper, Moniiiikaaaa, Ewelcia85, malami91, Black_Lilith, Ciążowa_Gapsy, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    A ten masaż to jak robić? :D

Chwytasz między palec wskazujący a kciuk i tak jakby wyciągasz. To ma pomóc w wydzielaniu oksytocyny. Nie musisz tego robić sama, mąż też może ;-P

ej_est lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była wizyta połoznej i niestety nie mogła jeszcze zdjąć szwów, bo powiedziała, że się rozejdzie :/ Ogólnie nie wygląda to za dobrze powiedziała. Trochę się załamałam :(

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety potwierdzam, martwienie się nie przechodzi wraz z porodem i urodzeniem zdrowego dzidziusia... My w tym roku pierwszy raz puścimy naszego starszaka z dziadkami na wakacje. Na tydzień w połowie lipca. I ja już o tym myślę i już się martwię. On uwielbia dziadków, chętnie zostaje u nich na noc, pewnie nawet za bardzo nie będzie tęsknił. A ja oszaleję przez ten tydzień pewnie :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 15:30

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    U mnie była wizyta połoznej i niestety nie mogła jeszcze zdjąć szwów, bo powiedziała, że się rozejdzie :/ Ogólnie nie wygląda to za dobrze powiedziała. Trochę się załamałam :(

Bumbum, a poleciła Ci czymś smarować, psikać? Mi bardzo na ranę po nacięciu pomógł octenisept. Też mi się coś tam babrało, nie mogłam siedzieć. A to przynosiło ulgę i przyspieszało gojenie.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha,z dyskoteką to dobre! no jasne, że nie przechodzi, ja z moją wrażliwością jako mama chłopca będę sie musiała bardzo pilnować przed byciem nadopiekuńczą. Ja już mam wizje, ze gdzieś się wdrapał i spada, czasem mnie to budzi.

Udało mi się być na kawie z koleżanką, nie urodzić i wrócić <3

Black_Lilith, Moniiiikaaaa lubią tę wiadomość

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Haha,z dyskoteką to dobre! no jasne, że nie przechodzi, ja z moją wrażliwością jako mama chłopca będę sie musiała bardzo pilnować przed byciem nadopiekuńczą. Ja już mam wizje, ze gdzieś się wdrapał i spada, czasem mnie to budzi.

Udało mi się być na kawie z koleżanką, nie urodzić i wrócić <3

Ja jak mój syn wchodzi na wysokie drabinki na placu zabaw to proszę męża, żeby na niego miał oko a sama odchodzę i nie patrzę :-)

Ciążowa_Gapsy, Moniiiikaaaa lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Black Lilith czuję, żeś jest moja bratnia dusza ;) Mnie często te wizje budzą, męczą, jakoś będę się musiała z mężem dogadać, bo nie chcę go przecież trzymać pod kloszem. No i wiadomo pierwsze dziecko to wyobraźnia szaleje.

Black_Lilith lubi tę wiadomość

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Oj Black Lilith czuję, żeś jest moja bratnia dusza ;) Mnie często te wizje budzą, męczą, jakoś będę się musiała z mężem dogadać, bo nie chcę go przecież trzymać pod kloszem. No i wiadomo pierwsze dziecko to wyobraźnia szaleje.

To jest bardzo trudne, bo z jednej strony nie chcesz dziecka ograniczać, z drugiej właśnie wyobraźnia szaleje. Ja wiem, że moje schizy to jest mój problem i nie mogę tego przerzucać na dziecko. Ale łatwo nie jest :-) Moja mama jest taka sama, jak podchodziłam tylko do okna to krzyczała "Nie podchodź, bo wypadniesz" :-P jak mnie to denerwowało... A teraz zaczynam ją bardzo dobrze rozumieć.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ja też teraz zaczynam ogarniać to, co mnie w rodzicach irytowało - że niby mnie ograniczają ;) Jak sobie myślę, że ja jeździłam stopem po Europie, a moi rodzice to przeżyli, czasem wiedzieli, czasem nie... to sobie myślę, że czeka mnie wiele wyzwań.

Black_Lilith lubi tę wiadomość

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny ja juz wracam do zywych, ucze sie Corci i juz mi.lepiej. paczatki byly trudne, zmeczenie bark pokarmu i ogolnie baby blus ale juz wychodzimy na prosta.
    Pytanie do mamusiek juz rozpakowanych: jak czesto karmicie dzieci, Moja to by tylko spala musze ja wybudzac do karmienia bo wcale sie nie upomina? I co z tym karmieniem w nocy? Jak.czesto gdzy dziecko śpi to robicie?

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi ja wybudzam, bo na razie nie przybiera na wadze więc to ważne. Po drugie chce wypłukać żółtaczkę. W zaleceniach że szpitala mam info żeby budzić po 4h spania

SiSi111 lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Bumbum, a poleciła Ci czymś smarować, psikać? Mi bardzo na ranę po nacięciu pomógł octenisept. Też mi się coś tam babrało, nie mogłam siedzieć. A to przynosiło ulgę i przyspieszało gojenie.
    Do tej pory używałam octaniseptu 3x dziennie i piankę która ktoś tu polecał (btw. Jest super).
    Teraz muszę kupić sól fizjologiczna 10% i mucovagin emulsje. Szkoda bo ta pianka jest na prawdę spoko

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 22:03

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ