X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wy za mnie kciuków nie trzymajcie bo tylko was paluszki rozbolą :-D Wojtas twardziel trzyma się macicy i ciężko go wykurzyć :-P Ale ja za resztę brzuchatek trzymam kciukasy , może wasze maleństwa mniej uparte :-D

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper ja wczoraj pod prysznicem nie wiedziałam, czy to ścieka ze mnie woda czy wyciekają wody, a wieczorem kminiłam czy nie odeszły i czy się synek nie udusi. Więc wiesz... xD

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsy nie pociesze Cię, Ale jak urodzisz to dopiero zaczniesz się martwić. Eh. I tak już do końca życia. No dosłownie wszystko, każda pierdola będzie Cię doprowadzać do szaleństwa. Tz - u mnie tak jest, pomimo, Ze przy drugim dziecku powinno być jednak odwrotnie- tak slyszalam;p[/QUOTE]

Jak na dyskoteki bedzie chodzić to dopiero bedzie stres :D

Ciążowa_Gapsy, Karola94c lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 16:20

Moniiiikaaaa, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam o dziecko matka martwi się cały czas ;) ja po mału pozwalam Oliwii chodzić samej do szkoły i chociaz mamy ją blisko ( jakieś 300 metrów) to ja dosłownie sram po gaciach ze strachu :-D A w maju jedzie na 5 dni na zieloną szkołę - osiwieje jak nic :-P

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szyjka 2cm zamknięta i zupełnie nie gotowa na poród. Mam dużo spacerować, masować brzuszek, szczypać sutki i może coś się ruszy :)

Tracę już nadzieję bo byłam pewna że po weekendowym szaleństwie z malowaniem coś się zadziało ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia 5 dni!!!! Umarlabym z rozpaczy chyba. A po 3 dniach pewnie byłabym w odwiedziny;D

Baranosia ehh... No dla pocieszenia powiem, że czasem z dnia na dzień sytuacja się zmienia i życzę Tobie tego, by właśnie u Ciebie tak było.

Mam wyniki. CRP 3. Więc wielka ulga. Natomiast tam w morfologii są odchylenia, ale to już oceni jutro pediatra. Pewnie to ma związek z wirusem. Ważne że crp jest niskie.

Pepper, Moniiiikaaaa, Ewelcia85, malami91, Black_Lilith, Ciążowa_Gapsy, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    A ten masaż to jak robić? :D

Chwytasz między palec wskazujący a kciuk i tak jakby wyciągasz. To ma pomóc w wydzielaniu oksytocyny. Nie musisz tego robić sama, mąż też może ;-P

ej_est lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była wizyta połoznej i niestety nie mogła jeszcze zdjąć szwów, bo powiedziała, że się rozejdzie :/ Ogólnie nie wygląda to za dobrze powiedziała. Trochę się załamałam :(

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety potwierdzam, martwienie się nie przechodzi wraz z porodem i urodzeniem zdrowego dzidziusia... My w tym roku pierwszy raz puścimy naszego starszaka z dziadkami na wakacje. Na tydzień w połowie lipca. I ja już o tym myślę i już się martwię. On uwielbia dziadków, chętnie zostaje u nich na noc, pewnie nawet za bardzo nie będzie tęsknił. A ja oszaleję przez ten tydzień pewnie :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 15:30

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    U mnie była wizyta połoznej i niestety nie mogła jeszcze zdjąć szwów, bo powiedziała, że się rozejdzie :/ Ogólnie nie wygląda to za dobrze powiedziała. Trochę się załamałam :(

Bumbum, a poleciła Ci czymś smarować, psikać? Mi bardzo na ranę po nacięciu pomógł octenisept. Też mi się coś tam babrało, nie mogłam siedzieć. A to przynosiło ulgę i przyspieszało gojenie.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha,z dyskoteką to dobre! no jasne, że nie przechodzi, ja z moją wrażliwością jako mama chłopca będę sie musiała bardzo pilnować przed byciem nadopiekuńczą. Ja już mam wizje, ze gdzieś się wdrapał i spada, czasem mnie to budzi.

Udało mi się być na kawie z koleżanką, nie urodzić i wrócić <3

Black_Lilith, Moniiiikaaaa lubią tę wiadomość

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Haha,z dyskoteką to dobre! no jasne, że nie przechodzi, ja z moją wrażliwością jako mama chłopca będę sie musiała bardzo pilnować przed byciem nadopiekuńczą. Ja już mam wizje, ze gdzieś się wdrapał i spada, czasem mnie to budzi.

Udało mi się być na kawie z koleżanką, nie urodzić i wrócić <3

Ja jak mój syn wchodzi na wysokie drabinki na placu zabaw to proszę męża, żeby na niego miał oko a sama odchodzę i nie patrzę :-)

Ciążowa_Gapsy, Moniiiikaaaa lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Black Lilith czuję, żeś jest moja bratnia dusza ;) Mnie często te wizje budzą, męczą, jakoś będę się musiała z mężem dogadać, bo nie chcę go przecież trzymać pod kloszem. No i wiadomo pierwsze dziecko to wyobraźnia szaleje.

Black_Lilith lubi tę wiadomość

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Oj Black Lilith czuję, żeś jest moja bratnia dusza ;) Mnie często te wizje budzą, męczą, jakoś będę się musiała z mężem dogadać, bo nie chcę go przecież trzymać pod kloszem. No i wiadomo pierwsze dziecko to wyobraźnia szaleje.

To jest bardzo trudne, bo z jednej strony nie chcesz dziecka ograniczać, z drugiej właśnie wyobraźnia szaleje. Ja wiem, że moje schizy to jest mój problem i nie mogę tego przerzucać na dziecko. Ale łatwo nie jest :-) Moja mama jest taka sama, jak podchodziłam tylko do okna to krzyczała "Nie podchodź, bo wypadniesz" :-P jak mnie to denerwowało... A teraz zaczynam ją bardzo dobrze rozumieć.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ja też teraz zaczynam ogarniać to, co mnie w rodzicach irytowało - że niby mnie ograniczają ;) Jak sobie myślę, że ja jeździłam stopem po Europie, a moi rodzice to przeżyli, czasem wiedzieli, czasem nie... to sobie myślę, że czeka mnie wiele wyzwań.

Black_Lilith lubi tę wiadomość

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny ja juz wracam do zywych, ucze sie Corci i juz mi.lepiej. paczatki byly trudne, zmeczenie bark pokarmu i ogolnie baby blus ale juz wychodzimy na prosta.
    Pytanie do mamusiek juz rozpakowanych: jak czesto karmicie dzieci, Moja to by tylko spala musze ja wybudzac do karmienia bo wcale sie nie upomina? I co z tym karmieniem w nocy? Jak.czesto gdzy dziecko śpi to robicie?

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi ja wybudzam, bo na razie nie przybiera na wadze więc to ważne. Po drugie chce wypłukać żółtaczkę. W zaleceniach że szpitala mam info żeby budzić po 4h spania

SiSi111 lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Bumbum, a poleciła Ci czymś smarować, psikać? Mi bardzo na ranę po nacięciu pomógł octenisept. Też mi się coś tam babrało, nie mogłam siedzieć. A to przynosiło ulgę i przyspieszało gojenie.
    Do tej pory używałam octaniseptu 3x dziennie i piankę która ktoś tu polecał (btw. Jest super).
    Teraz muszę kupić sól fizjologiczna 10% i mucovagin emulsje. Szkoda bo ta pianka jest na prawdę spoko

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 22:03

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ