X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała nieźle :D ja się zawsze modlę żeby mi nie odeszły gdzieś właśnie w sklepie bo co tu wtedy zrobić haha

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano pojechałam na izbę że skurczami co ok 10 min. A tam 2cm rozwarcia. Tyle co nic. I skurcze słabna. A cała noc mnie męczyly.
    Dziś oblężenie na porodowce. 6 stanowisk do rodzenia I 9 ciężarnych.

Ale część to takie niedobitki jak ja. :/

• bumbum Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikaaaa mnie skurcze całą noc męczyły a następnego dnia urodziłam ;)

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola gratuluję! Mam nadzieję, że trochę odpoczęłaś.

Mała no to ładnie :) Ja ostatnio mam wizję, że mi wody odchodzą... w kościele :D

Monika, wróciłaś do domu?

Karola94c lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam wysłać męża po pizzę z degrasso z papryczkami jalapeno (jeśli jeszcze takowa istnieje) - u mojej koleżanki niezawodny wywoływacz porodów... Hahaha :-)

Małamała, ale akcja, hahaha :-) i co mąż wrócił po paluszki? ;-) czy od razu do szpitala czy domu pojechaliście?

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Karola gratuluję! Mam nadzieję, że trochę odpoczęłaś.

Mała no to ładnie :) Ja ostatnio mam wizję, że mi wody odchodzą... w kościele :D

Monika, wróciłaś do domu?

Nie. Zostawili na przedporodowej. Mam mieć usg. Bo podczas badania jakieś krwawienie się pojawiło. Ale pewnie od tych delikatnych badań.

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Polecam wysłać męża po pizzę z degrasso z papryczkami jalapeno (jeśli jeszcze takowa istnieje) - u mojej koleżanki niezawodny wywoływacz porodów... Hahaha :-)

Małamała, ale akcja, hahaha :-) i co mąż wrócił po paluszki? ;-) czy od razu do szpitala czy domu pojechaliście?
    On do mnie z tekstem
    TO CO TERAZ ROBIMY ?
    hahaha... ja ze DO DOMU JEDZIEMY WEZME PRYSZNIC I NA PORODOWKE ... hahaha

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny :) fajnie że walentynkowy worek się rozwiązuje:)

U nas pierwsze problemy. Dziewczyny macie jakieś sposoby na problemy trawienne u takich maluchów?

Mała jest niespokojny w nocy, płacze, pręży się cala, czytamy że to mogą być gazy. Na kolke chyba jeszcze za wcześnie.. pierwszy tydzień było ok a teraz kolejna noc.. Nie możemy patrzeć jak ona się męczy... nic jej nie uspokaja.. nad ranem dopiero zasypia zmęczona a my razem z nią..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida jedyne co przychodzi mi do głowy to ciepłe okłady na brzuszek i masowanie go a jeśli pepuszek już odpadł to jeszcze leżenia na brzuszku można spróbować, powodzenia :*

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida u nas dokładnie to samo... Jak mala zrobi kupę to dopiero się uspokaja... My masujemy brzuszek i po jedzeniu dużo nosimy żeby główka była wyżej nie brzuszek ( mala nie umie odbijać ). Serce mi się kraje jak ona tak płacze...wiem co czujesz

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Artemida u nas dokładnie to samo... Jak mala zrobi kupę to dopiero się uspokaja... My masujemy brzuszek i po jedzeniu dużo nosimy żeby główka była wyżej nie brzuszek ( mala nie umie odbijać ). Serce mi się kraje jak ona tak płacze...wiem co czujesz

U nas po kupce niestety się nie uspokaja.. Też ja noszę żeby odbiła, robimy okłady i masaże.. nic nie pomaga..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam tak na wszelki wypadek termofor z pestek wiśni. Podobno pomaga na problemy brzuszkowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Ja zamówiłam tak na wszelki wypadek termofor z pestek wiśni. Podobno pomaga na problemy brzuszkowe.
    Też tak słyszałam.

Poza tym może probiotyk? Ja daje biogaję. 3 krople

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od 8 rano skurcze tylko różnie co 10-8 minut średnio bolesne ;) no nic nadal czekam i jak coś jedziemy na ip :)

Straciatellaa, artemida27, Nadzieja22, KaroKaro, Kropeczka85, Pau.Em, -Mamunia-, Lutyska, baranosia, Ciążowa_Gapsy, Karola94c lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje <3 ja chyba jako jedyna bede sie kulac do wiosny :P

Artemida my mielismy problemy brzuszkowe od ok 3tyg życia do 6miesiąca. Oklady na brzuszek, jak najwiecej lezenia na brzuszku pod waszym nadzorem oczywiscie, co przebieranie pieluszek podkurczanie nóżek, tzw rowerek tez moze byc, po konsultacji z lekarzem moze probiotyk? To wina niedojrzalego ukladu trawiennego (o ile to wlasnie kolki). U nas pomagalo noszenie w chuscie i trzymanie na rekach w odpowiedniej pozycji (wpisz sobie w google trzymanie dziecka na rekach kolka). U nas trwalo to bardzo dlugo, mielismy zlecone usg jak mloda miala 2m.
    No i druga sprawa taka, ze to niekoniecznie musza byc kolki, moze potrzeba bliskosci? Nie uspokaja sie na rekach, lezac na Tobie? Tzw 4 trymestr <3

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie bliskość jej nie uspokaja.. już na wszelkie sposoby się układamy i nic.

Termofor z pestek wiśni też mamy- wczoraj nie pomagał.

No nic. Mamy mieć domową wizytę pediatry to zobaczymy co powie.

Dzięki dziewczyny..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola gratulacje ;) ale ja chyba dziś nie dołączam, bo cisza. W sobotę mam się zgłosić na wywołanie.
    Co do brzuszka, wiem, że teraz się mówi, Zże matka może jeść wszystko, ale moje drugie dziecko miało (i ma nadal) bardzo delikatny brzuszek, jak pilnowałam diety, to był mały aniołek, a jak nie, to płacz całymi dniami... Pomaga espumisan lub esputicon, ale nie wiem, czy można dawać noworodkowi. Więc niestety zmieniłam zdanie i uważam, że to, co matka je, może wpływać na brzuszek. Trzeba obserwować dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 12:37

• symbolica Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wprowadziła po każdym karmieniu Infacol i ewentualnie można pogmerać w pupce końcówka termometru nasmarowaną np. oliwką lub specjalną rurką do odgazowywania - są takie. Odbijanie dziecka po każdym karmieniu ma znaczenie.. u nas praktycznie zawsze odbijanie było.

da8300b52b.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Ja bym wprowadziła po każdym karmieniu Infacol i ewentualnie można pogmerać w pupce końcówka termometru nasmarowaną np. oliwką lub specjalną rurką do odgazowywania - są takie. Odbijanie dziecka po każdym karmieniu ma znaczenie.. u nas praktycznie zawsze odbijanie było.
    Leki na kolki zazwyczaj można stosować po 1 miesiącu życia ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Leki na kolki zazwyczaj można stosować po 1 miesiącu życia ;)

Wiem, ale wybieram mniejsze zło, nie potrafiłabym patrzeć jak dziecko cierpi.. te wszystkie espumisany/esputicony/infacole itd. nie wchłaniają się w przewodzie pokarmowym jak sama wiesz, tylko są w całości wydalane. Z Wero napewno w pierwszym miesiącu życia już podawałam, bo tez około 14 dnia życia miała kolki. Byłam bardzo zdesperowana żeby jej pomóc i to pomogło.

da8300b52b.png
‹‹ 894 895 896 897 898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ