Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola gratuluję! Mam nadzieję, że trochę odpoczęłaś.
Mała no to ładnieJa ostatnio mam wizję, że mi wody odchodzą... w kościele
Monika, wróciłaś do domu?Karola94c lubi tę wiadomość
-
Polecam wysłać męża po pizzę z degrasso z papryczkami jalapeno (jeśli jeszcze takowa istnieje) - u mojej koleżanki niezawodny wywoływacz porodów... Hahaha
Małamała, ale akcja, hahahai co mąż wrócił po paluszki?
czy od razu do szpitala czy domu pojechaliście?
-
Nadzieja22 wrote:Karola gratuluję! Mam nadzieję, że trochę odpoczęłaś.
Mała no to ładnieJa ostatnio mam wizję, że mi wody odchodzą... w kościele
Monika, wróciłaś do domu?
Nie. Zostawili na przedporodowej. Mam mieć usg. Bo podczas badania jakieś krwawienie się pojawiło. Ale pewnie od tych delikatnych badań.Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
symbolica wrote:Polecam wysłać męża po pizzę z degrasso z papryczkami jalapeno (jeśli jeszcze takowa istnieje) - u mojej koleżanki niezawodny wywoływacz porodów... Hahaha
Małamała, ale akcja, hahahai co mąż wrócił po paluszki?
czy od razu do szpitala czy domu pojechaliście?
TO CO TERAZ ROBIMY ?
hahaha... ja ze DO DOMU JEDZIEMY WEZME PRYSZNIC I NA PORODOWKE ... hahaha12/02/2019
SZYMEK
-
Gratulacje dziewczyny
fajnie że walentynkowy worek się rozwiązuje:)
U nas pierwsze problemy. Dziewczyny macie jakieś sposoby na problemy trawienne u takich maluchów?
Mała jest niespokojny w nocy, płacze, pręży się cala, czytamy że to mogą być gazy. Na kolke chyba jeszcze za wcześnie.. pierwszy tydzień było ok a teraz kolejna noc.. Nie możemy patrzeć jak ona się męczy... nic jej nie uspokaja.. nad ranem dopiero zasypia zmęczona a my razem z nią..Karola94c lubi tę wiadomość
-
Artemida jedyne co przychodzi mi do głowy to ciepłe okłady na brzuszek i masowanie go a jeśli pepuszek już odpadł to jeszcze leżenia na brzuszku można spróbować, powodzenia :*🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Artemida u nas dokładnie to samo... Jak mala zrobi kupę to dopiero się uspokaja... My masujemy brzuszek i po jedzeniu dużo nosimy żeby główka była wyżej nie brzuszek ( mala nie umie odbijać ). Serce mi się kraje jak ona tak płacze...wiem co czujesz
-
ruda90 wrote:Artemida u nas dokładnie to samo... Jak mala zrobi kupę to dopiero się uspokaja... My masujemy brzuszek i po jedzeniu dużo nosimy żeby główka była wyżej nie brzuszek ( mala nie umie odbijać ). Serce mi się kraje jak ona tak płacze...wiem co czujesz
U nas po kupce niestety się nie uspokaja.. Też ja noszę żeby odbiła, robimy okłady i masaże.. nic nie pomaga..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja mam od 8 rano skurcze tylko różnie co 10-8 minut średnio bolesne
no nic nadal czekam i jak coś jedziemy na ip
Straciatellaa, artemida27, Nadzieja22, KaroKaro, Kropeczka85, Pau.Em, -Mamunia-, Lutyska, baranosia, Ciążowa_Gapsy, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratulacje
ja chyba jako jedyna bede sie kulac do wiosny
Artemida my mielismy problemy brzuszkowe od ok 3tyg życia do 6miesiąca. Oklady na brzuszek, jak najwiecej lezenia na brzuszku pod waszym nadzorem oczywiscie, co przebieranie pieluszek podkurczanie nóżek, tzw rowerek tez moze byc, po konsultacji z lekarzem moze probiotyk? To wina niedojrzalego ukladu trawiennego (o ile to wlasnie kolki). U nas pomagalo noszenie w chuscie i trzymanie na rekach w odpowiedniej pozycji (wpisz sobie w google trzymanie dziecka na rekach kolka). U nas trwalo to bardzo dlugo, mielismy zlecone usg jak mloda miala 2m.
No i druga sprawa taka, ze to niekoniecznie musza byc kolki, moze potrzeba bliskosci? Nie uspokaja sie na rekach, lezac na Tobie? Tzw 4 trymestr -
Karola gratulacje
ale ja chyba dziś nie dołączam, bo cisza. W sobotę mam się zgłosić na wywołanie.
Co do brzuszka, wiem, że teraz się mówi, Zże matka może jeść wszystko, ale moje drugie dziecko miało (i ma nadal) bardzo delikatny brzuszek, jak pilnowałam diety, to był mały aniołek, a jak nie, to płacz całymi dniami... Pomaga espumisan lub esputicon, ale nie wiem, czy można dawać noworodkowi. Więc niestety zmieniłam zdanie i uważam, że to, co matka je, może wpływać na brzuszek. Trzeba obserwować dziecko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 12:37
Karola94c lubi tę wiadomość
-
Ja bym wprowadziła po każdym karmieniu Infacol i ewentualnie można pogmerać w pupce końcówka termometru nasmarowaną np. oliwką lub specjalną rurką do odgazowywania - są takie. Odbijanie dziecka po każdym karmieniu ma znaczenie.. u nas praktycznie zawsze odbijanie było.
-
symbolica wrote:Ja bym wprowadziła po każdym karmieniu Infacol i ewentualnie można pogmerać w pupce końcówka termometru nasmarowaną np. oliwką lub specjalną rurką do odgazowywania - są takie. Odbijanie dziecka po każdym karmieniu ma znaczenie.. u nas praktycznie zawsze odbijanie było.
-
Straciatellaa wrote:Leki na kolki zazwyczaj można stosować po 1 miesiącu życia
Wiem, ale wybieram mniejsze zło, nie potrafiłabym patrzeć jak dziecko cierpi.. te wszystkie espumisany/esputicony/infacole itd. nie wchłaniają się w przewodzie pokarmowym jak sama wiesz, tylko są w całości wydalane. Z Wero napewno w pierwszym miesiącu życia już podawałam, bo tez około 14 dnia życia miała kolki. Byłam bardzo zdesperowana żeby jej pomóc i to pomogło.