X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Kurczę to spotkało cię to samo co mnie w sobotę i sobie wyobrażam doskonale jak się czujesz bo ja jak tylko usłyszałam, ze zostaje przyjęta na oddział to się popłakałam ze względu na dziewczynki właśnie. Może nie będą cię długo trzymać, w końcu jesteś już po terminie wiec mogą wspomóc jakoś akcje prawda? Dziś już nic nie planują robić?
    Wątpie na razie krew , mocz , ktg i ja p£acząca w poduszkę :( jutro od rana zapytam się czy będą mi pomagać ( jakby się nie ruszyło) jak nie to wracam do domku .

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia a moze jakies schody tam sa to pochodz po nich i rozkrec cos.moze wtedy ci dopomoga... Ja tez sie balam takiej sytuacji jak jechalam. Dlatego czekalam w domu na skurcze co 5 min i jak dluzszy czas sie utrzymywaly to dopiero jechalam mimo 70km a obawa wciąż byla... Ze tez musza pod gorke kobietom robic. Trzymam kciuki zeby ci podali cos na wywolanie.w koncu i tak juz po terminie jestes...

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Moje też dziś wisi na cycu cały dzień :D
    A poza tym to się martwię bo mala ma zaczerwieniona powiekę jedną... Czytałam że to może być jeszcze po szpitalnych kroplach, ale w sumie wyszło wczoraj (1.5tyg po porodzie) to chyba za późno na to?

Moja tez ma czerwona powieko ale u nas to naczyniak od razu po porodzie jej wyszlo. Co do przerazliwego placzu to juz dwa dni z rzedu maka krzyczy i meczy sie miedzu 22-24, zrobi kupke i pozniej juz ladnie śpi. Myslalam ze tylko u nas takie problemy ale widze ze nie, ona placze a ja razem z nia:(

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Ruda może zapalanie, a może zwyczajnie jakiś wirus...współczuję. Zobaczysz w którą stronę to idzie. Tak czy siak dziecko przystawiać trzeba bo albo wyssie co trzeba albo dostanie przeciwciała.

Znalazłam na youtube białe szumy, które przypominają dzieciom życie płodowe:

https://www.youtube.com/results?search_query=biały+szum

Sporo tego jest, wypróbujcie :-)

My używany BABY SZUM

Jakoś najbardziej mi przypasowala. Teraz ciężko mi usnąć bez dźwięku odkurzacza hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, ale oczko nie ropieje?

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum jak oczko czerwone i zaczyna ropieć to może być zatkany kanalik łzowy. To dość częste u noworodków i niemowląt. Jak moja młoda miała 2tyg to byłam u okulisty. Dostała krople i masowaliśmy kanalik. Przeszło szybko.
    Ogólnie zalecają też zakrapiać "chore" oczko mlekiem mamy

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak odchodzą wody to jest jakis odglos/dziwne uczucie chwile przed czy cos? :P mi przebijali wiec doświadczenia nie mam.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej ropialo oczko wczoraj ale nie to z czerwona powieka i to bardzo ze nie mogla powieki otworzyc, czesto przemywalusmy woda przegotowana i pod koniec dnia bylo lepiej. Wydaje mi sie ze przy kapieli do tego oczka chlupnela jej woda i dlatego...

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami91 Też się czuje jak smoczek :) Identycznie w nocy śpi 2-3h w dzień się budzi co pół godziny, godzinę i cyc... może tak nas potrzebują:)

Jeśli chodzi o szumisia jak dla nas strzał w 10! Odkładam mała do spania od cyca zawsze się przebudza wystarczy że włączę szumisia moment i śpi. Ma też gry sensor więc w nocy jak zakwili on się włącza sam i to wystaczy żeby ja uspac. No chyba że kwili na cyca to nic jej nie uśpi:)

A co do oczka nam też ropieje Ale dosłownie troszkę. I lekko czerwone. Przebywam często. No zobaczymy. Za t6dzien pediatra zapytam czy to kanalik czy coś innego.

Straciatella ja usłyszałam takie pyk z głębi pochwy jakby jak wstawałam z kanapy. U od razu przyszło mi na myśl że pęcherz pękł. Poszłam do łazienki i poleciało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 17:52

malami91 lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubrania ciążowe, bluzki do karmienia, biustonosze do karmienia ogólnie bardzo fajna oferta dla mamusiek od 21 w Lidlu :)

https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?id=1237&week=2

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Straciatellaa mówi z tym zakrapianiem mlekiem mamy. U nas dzięki temu + przemywanie solą fizjologiczną obeszło się bez antybiotyku.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze jest też masować w kąciku oka

malami91 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Dziewczyny jak odchodzą wody to jest jakis odglos/dziwne uczucie chwile przed czy cos? :P mi przebijali wiec doświadczenia nie mam.
    Mokro miedzy nogami! :-) Mi za pierwszym jak i za drugim sie sączyly, uczucie leje sie po nigach i nie możma tego zatrzymać.

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady, na razie przemywam solę fizjologiczną. Oczko nie ropieje, ale będę obserwować.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida jak sytuacja był już lekarz ?

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia, trzymaj się jak najmocniej się da! Czekamy na relację.

Przepłakałam kolejny dzień. A w śluzie rozpoznaję odchodzący czop. Mam wrażenie, że przez całą ciążę nie było w moich emocjach takiej rewolucji jak w tym 39 tygodniu...

• bumbum Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsy, trzymaj się, już końcówka, już niedługo powitasz Maleństwo i będziecie się tulić :)

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsy ja też ryczałam, najgorsze że nikt mnie nie wspierał.

Mumusia smutna to i maleństwo smutne, a chyba nie chcesz żeby tak było. U mnie w tych cieżkich momentach właśnie tak myślałam.
    A powiedz conjest powodem Twoich zmartwien?

U Synka pojawily sie krosteczki przy odbycie, teraz poczuwam sie złą matką bo zaniedbałam. :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 18:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    U Synka pojawily sie krosteczki przy odbycie, teraz poczuwam sie złą matką bo zaniedbałam. :-(

Też przez to przeszliśmy mimo dokładnego mycia po każdej kupie/siku. Mąka ziemniaczana pomogła, szybko pupcia zrobiła się ładna :).

-Mamunia- lubi tę wiadomość

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, dziewczyny. Myślę, że to hormony, bo nagle przypominam sobie najgorsze wspomnienia z życia, czuję się odrzucona, niekochana, co absolutnie nie jest prawdą. A każdy miał przecież jakieś doświadczenia trudniejsze. Ale zalewa mnie taka "fala" i nic nie mogę poradzić. Gadałąm z mamą moją, ona tak mówiła, że miała długo w ciąży, ja dopiero na końcówce, więc staram się nie nakręcać, że daję synkowi tyle stresu (chociaż oczywiście, że daję). Mamunia, a teraz u Ciebie lepiej już?

‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ