X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Kurczę to spotkało cię to samo co mnie w sobotę i sobie wyobrażam doskonale jak się czujesz bo ja jak tylko usłyszałam, ze zostaje przyjęta na oddział to się popłakałam ze względu na dziewczynki właśnie. Może nie będą cię długo trzymać, w końcu jesteś już po terminie wiec mogą wspomóc jakoś akcje prawda? Dziś już nic nie planują robić?
    Wątpie na razie krew , mocz , ktg i ja p£acząca w poduszkę :( jutro od rana zapytam się czy będą mi pomagać ( jakby się nie ruszyło) jak nie to wracam do domku .

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia a moze jakies schody tam sa to pochodz po nich i rozkrec cos.moze wtedy ci dopomoga... Ja tez sie balam takiej sytuacji jak jechalam. Dlatego czekalam w domu na skurcze co 5 min i jak dluzszy czas sie utrzymywaly to dopiero jechalam mimo 70km a obawa wciąż byla... Ze tez musza pod gorke kobietom robic. Trzymam kciuki zeby ci podali cos na wywolanie.w koncu i tak juz po terminie jestes...

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Moje też dziś wisi na cycu cały dzień :D
    A poza tym to się martwię bo mala ma zaczerwieniona powiekę jedną... Czytałam że to może być jeszcze po szpitalnych kroplach, ale w sumie wyszło wczoraj (1.5tyg po porodzie) to chyba za późno na to?

Moja tez ma czerwona powieko ale u nas to naczyniak od razu po porodzie jej wyszlo. Co do przerazliwego placzu to juz dwa dni z rzedu maka krzyczy i meczy sie miedzu 22-24, zrobi kupke i pozniej juz ladnie śpi. Myslalam ze tylko u nas takie problemy ale widze ze nie, ona placze a ja razem z nia:(

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Ruda może zapalanie, a może zwyczajnie jakiś wirus...współczuję. Zobaczysz w którą stronę to idzie. Tak czy siak dziecko przystawiać trzeba bo albo wyssie co trzeba albo dostanie przeciwciała.

Znalazłam na youtube białe szumy, które przypominają dzieciom życie płodowe:

https://www.youtube.com/results?search_query=biały+szum

Sporo tego jest, wypróbujcie :-)

My używany BABY SZUM

Jakoś najbardziej mi przypasowala. Teraz ciężko mi usnąć bez dźwięku odkurzacza hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, ale oczko nie ropieje?

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum jak oczko czerwone i zaczyna ropieć to może być zatkany kanalik łzowy. To dość częste u noworodków i niemowląt. Jak moja młoda miała 2tyg to byłam u okulisty. Dostała krople i masowaliśmy kanalik. Przeszło szybko.
    Ogólnie zalecają też zakrapiać "chore" oczko mlekiem mamy

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak odchodzą wody to jest jakis odglos/dziwne uczucie chwile przed czy cos? :P mi przebijali wiec doświadczenia nie mam.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej ropialo oczko wczoraj ale nie to z czerwona powieka i to bardzo ze nie mogla powieki otworzyc, czesto przemywalusmy woda przegotowana i pod koniec dnia bylo lepiej. Wydaje mi sie ze przy kapieli do tego oczka chlupnela jej woda i dlatego...

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami91 Też się czuje jak smoczek :) Identycznie w nocy śpi 2-3h w dzień się budzi co pół godziny, godzinę i cyc... może tak nas potrzebują:)

Jeśli chodzi o szumisia jak dla nas strzał w 10! Odkładam mała do spania od cyca zawsze się przebudza wystarczy że włączę szumisia moment i śpi. Ma też gry sensor więc w nocy jak zakwili on się włącza sam i to wystaczy żeby ja uspac. No chyba że kwili na cyca to nic jej nie uśpi:)

A co do oczka nam też ropieje Ale dosłownie troszkę. I lekko czerwone. Przebywam często. No zobaczymy. Za t6dzien pediatra zapytam czy to kanalik czy coś innego.

Straciatella ja usłyszałam takie pyk z głębi pochwy jakby jak wstawałam z kanapy. U od razu przyszło mi na myśl że pęcherz pękł. Poszłam do łazienki i poleciało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 17:52

malami91 lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubrania ciążowe, bluzki do karmienia, biustonosze do karmienia ogólnie bardzo fajna oferta dla mamusiek od 21 w Lidlu :)

https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?id=1237&week=2

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Straciatellaa mówi z tym zakrapianiem mlekiem mamy. U nas dzięki temu + przemywanie solą fizjologiczną obeszło się bez antybiotyku.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze jest też masować w kąciku oka

malami91 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Dziewczyny jak odchodzą wody to jest jakis odglos/dziwne uczucie chwile przed czy cos? :P mi przebijali wiec doświadczenia nie mam.
    Mokro miedzy nogami! :-) Mi za pierwszym jak i za drugim sie sączyly, uczucie leje sie po nigach i nie możma tego zatrzymać.

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady, na razie przemywam solę fizjologiczną. Oczko nie ropieje, ale będę obserwować.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida jak sytuacja był już lekarz ?

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia, trzymaj się jak najmocniej się da! Czekamy na relację.

Przepłakałam kolejny dzień. A w śluzie rozpoznaję odchodzący czop. Mam wrażenie, że przez całą ciążę nie było w moich emocjach takiej rewolucji jak w tym 39 tygodniu...

• bumbum Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsy, trzymaj się, już końcówka, już niedługo powitasz Maleństwo i będziecie się tulić :)

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsy ja też ryczałam, najgorsze że nikt mnie nie wspierał.

Mumusia smutna to i maleństwo smutne, a chyba nie chcesz żeby tak było. U mnie w tych cieżkich momentach właśnie tak myślałam.
    A powiedz conjest powodem Twoich zmartwien?

U Synka pojawily sie krosteczki przy odbycie, teraz poczuwam sie złą matką bo zaniedbałam. :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 18:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    U Synka pojawily sie krosteczki przy odbycie, teraz poczuwam sie złą matką bo zaniedbałam. :-(

Też przez to przeszliśmy mimo dokładnego mycia po każdej kupie/siku. Mąka ziemniaczana pomogła, szybko pupcia zrobiła się ładna :).

-Mamunia- lubi tę wiadomość

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, dziewczyny. Myślę, że to hormony, bo nagle przypominam sobie najgorsze wspomnienia z życia, czuję się odrzucona, niekochana, co absolutnie nie jest prawdą. A każdy miał przecież jakieś doświadczenia trudniejsze. Ale zalewa mnie taka "fala" i nic nie mogę poradzić. Gadałąm z mamą moją, ona tak mówiła, że miała długo w ciąży, ja dopiero na końcówce, więc staram się nie nakręcać, że daję synkowi tyle stresu (chociaż oczywiście, że daję). Mamunia, a teraz u Ciebie lepiej już?

‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ