Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
ej_est wrote:Kurczę to spotkało cię to samo co mnie w sobotę i sobie wyobrażam doskonale jak się czujesz bo ja jak tylko usłyszałam, ze zostaje przyjęta na oddział to się popłakałam ze względu na dziewczynki właśnie. Może nie będą cię długo trzymać, w końcu jesteś już po terminie wiec mogą wspomóc jakoś akcje prawda? Dziś już nic nie planują robić?
jutro od rana zapytam się czy będą mi pomagać ( jakby się nie ruszyło) jak nie to wracam do domku .
-
nick nieaktualnyEwelcia a moze jakies schody tam sa to pochodz po nich i rozkrec cos.moze wtedy ci dopomoga... Ja tez sie balam takiej sytuacji jak jechalam. Dlatego czekalam w domu na skurcze co 5 min i jak dluzszy czas sie utrzymywaly to dopiero jechalam mimo 70km a obawa wciąż byla... Ze tez musza pod gorke kobietom robic. Trzymam kciuki zeby ci podali cos na wywolanie.w koncu i tak juz po terminie jestes...
-
bumbum wrote:Moje też dziś wisi na cycu cały dzień
A poza tym to się martwię bo mala ma zaczerwieniona powiekę jedną... Czytałam że to może być jeszcze po szpitalnych kroplach, ale w sumie wyszło wczoraj (1.5tyg po porodzie) to chyba za późno na to?
Moja tez ma czerwona powieko ale u nas to naczyniak od razu po porodzie jej wyszlo. Co do przerazliwego placzu to juz dwa dni z rzedu maka krzyczy i meczy sie miedzu 22-24, zrobi kupke i pozniej juz ladnie śpi. Myslalam ze tylko u nas takie problemy ale widze ze nie, ona placze a ja razem z nia:(
-
symbolica wrote:Ruda może zapalanie, a może zwyczajnie jakiś wirus...współczuję. Zobaczysz w którą stronę to idzie. Tak czy siak dziecko przystawiać trzeba bo albo wyssie co trzeba albo dostanie przeciwciała.
Znalazłam na youtube białe szumy, które przypominają dzieciom życie płodowe:
https://www.youtube.com/results?search_query=biały+szum
Sporo tego jest, wypróbujcie
My używany BABY SZUM
Jakoś najbardziej mi przypasowala. Teraz ciężko mi usnąć bez dźwięku odkurzacza hehe -
nick nieaktualny
-
bumbum jak oczko czerwone i zaczyna ropieć to może być zatkany kanalik łzowy. To dość częste u noworodków i niemowląt. Jak moja młoda miała 2tyg to byłam u okulisty. Dostała krople i masowaliśmy kanalik. Przeszło szybko.
Ogólnie zalecają też zakrapiać "chore" oczko mlekiem mamy -
Mojej ropialo oczko wczoraj ale nie to z czerwona powieka i to bardzo ze nie mogla powieki otworzyc, czesto przemywalusmy woda przegotowana i pod koniec dnia bylo lepiej. Wydaje mi sie ze przy kapieli do tego oczka chlupnela jej woda i dlatego...
-
Malami91 Też się czuje jak smoczek
Identycznie w nocy śpi 2-3h w dzień się budzi co pół godziny, godzinę i cyc... może tak nas potrzebują
Jeśli chodzi o szumisia jak dla nas strzał w 10! Odkładam mała do spania od cyca zawsze się przebudza wystarczy że włączę szumisia moment i śpi. Ma też gry sensor więc w nocy jak zakwili on się włącza sam i to wystaczy żeby ja uspac. No chyba że kwili na cyca to nic jej nie uśpi:)
A co do oczka nam też ropieje Ale dosłownie troszkę. I lekko czerwone. Przebywam często. No zobaczymy. Za t6dzien pediatra zapytam czy to kanalik czy coś innego.
Straciatella ja usłyszałam takie pyk z głębi pochwy jakby jak wstawałam z kanapy. U od razu przyszło mi na myśl że pęcherz pękł. Poszłam do łazienki i poleciało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 17:52
malami91 lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStraciatellaa wrote:Dziewczyny jak odchodzą wody to jest jakis odglos/dziwne uczucie chwile przed czy cos?
mi przebijali wiec doświadczenia nie mam.
Mi za pierwszym jak i za drugim sie sączyly, uczucie leje sie po nigach i nie możma tego zatrzymać.
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGapsy ja też ryczałam, najgorsze że nikt mnie nie wspierał.
Mumusia smutna to i maleństwo smutne, a chyba nie chcesz żeby tak było. U mnie w tych cieżkich momentach właśnie tak myślałam.
A powiedz conjest powodem Twoich zmartwien?
U Synka pojawily sie krosteczki przy odbycie, teraz poczuwam sie złą matką bo zaniedbałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 18:57
-
nick nieaktualny-Mamunia- wrote:U Synka pojawily sie krosteczki przy odbycie, teraz poczuwam sie złą matką bo zaniedbałam.
Też przez to przeszliśmy mimo dokładnego mycia po każdej kupie/siku. Mąka ziemniaczana pomogła, szybko pupcia zrobiła się ładna.
-Mamunia- lubi tę wiadomość
-
Dziękuję, dziewczyny. Myślę, że to hormony, bo nagle przypominam sobie najgorsze wspomnienia z życia, czuję się odrzucona, niekochana, co absolutnie nie jest prawdą. A każdy miał przecież jakieś doświadczenia trudniejsze. Ale zalewa mnie taka "fala" i nic nie mogę poradzić. Gadałąm z mamą moją, ona tak mówiła, że miała długo w ciąży, ja dopiero na końcówce, więc staram się nie nakręcać, że daję synkowi tyle stresu (chociaż oczywiście, że daję). Mamunia, a teraz u Ciebie lepiej już?