X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KROPECZKA silna babka z Ciebie! Człowiek dla dzieci jest w stanie dużo poświecić. Mam nadzieje ze niedlugo juz wszystjo sie wyrówna.

Co do dziewczyn ktore jeszcze nie urodzily a sa po terminie. Czaruje Was tak jak Karole i w tym tygodniu macie być już z Maluszkami! <3

Straciatelka a za Ciebie trzynam kciuki zeby Ciebie nie złapało.

Ika..., Black_Lilith, Kropeczka85, Karola94c lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mało tych naszych walentynek przyszło na świat ;) U mnie skończyło się na bólach więc Straciatella będziemy chyba razem rodzić w marcu :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynku flaki dziwna sprawa...muszę wypić femaltiker

Artemida jak noc? U nas bez zmian...

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Kciuki za te z Was, u których coś już się dzieje.
    Ewelcia - u mnie w szpitalu miałabyś już pewnie wywoływany poród teraz. Może u Ciebie też tak jest? Domyślam się, że zwłaszcza bez Ali Ci ciężko, ale na pewno jest pod dobrą opieką a Ty masz ważne zadanie do wykonania i zaraz wracasz do domu :-)

Kropeczko, życzę Ci, żeby w końcu się u Was wszystko wyprostowało i żebyś mogła się cieszyć maluchem, zamiast ciągle zamartwiać. Bardzo macie pod górkę cały czas, ale to na pewno zaraz minie a Przemuś zacznie pięknie przybierać.

U mnie też ucichło niestety. Jakieś pojedyncze skurcze, mało bolesne. Myślałam, że w drugiej ciąży będzie jakoś szybciej.
    Za to mam od kilku dni taki zastrzyk energii, że piekę ciasta, gotuję, sprzątam - jak nie ja, coś musi być na rzeczy :-)
    Ze sprawdzonych metod oczywiście nic na mnie nie działa, tak samo było ze starszym. Jutro idę do szpitala na ktg, zobaczymy czy cokolwiek się dzieje.
    Dziś chyba pójdę na długi spacer, ma być piękna pogoda.
    Tymczasem pozdrawiam Was z piłki, z kubkiem naparu z liści maliny w dłoni.

MonisiaK, Kropeczka85, Karola94c lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Cynku flaki dziwna sprawa...muszę wypić femaltiker

Artemida jak noc? U nas bez zmian...

Ruda, cycki flaki wcale nie świadczą o tym, że są puste. Ale femaltiker nie zaszkodzi, zwłaszcza że jest pyszny :-)

malami91, Pau.Em, MonisiaK, Mila_85 lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Ruda, cycki flaki wcale nie świadczą o tym, że są puste. Ale femaltiker nie zaszkodzi, zwłaszcza że jest pyszny :-)
    Albo piwo karmi;)

Black_Lilith lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie dziwne uczucie... Ściągnąłem laktatorem jest dużo mniej pokarmu:/

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Cześć dziewczyny.

Kciuki za te z Was, u których coś już się dzieje.
    Ewelcia - u mnie w szpitalu miałabyś już pewnie wywoływany poród teraz. Może u Ciebie też tak jest? Domyślam się, że zwłaszcza bez Ali Ci ciężko, ale na pewno jest pod dobrą opieką a Ty masz ważne zadanie do wykonania i zaraz wracasz do domu :-)

Kropeczko, życzę Ci, żeby w końcu się u Was wszystko wyprostowało i żebyś mogła się cieszyć maluchem, zamiast ciągle zamartwiać. Bardzo macie pod górkę cały czas, ale to na pewno zaraz minie a Przemuś zacznie pięknie przybierać.

U mnie też ucichło niestety. Jakieś pojedyncze skurcze, mało bolesne. Myślałam, że w drugiej ciąży będzie jakoś szybciej.
    Za to mam od kilku dni taki zastrzyk energii, że piekę ciasta, gotuję, sprzątam - jak nie ja, coś musi być na rzeczy :-)
    Ze sprawdzonych metod oczywiście nic na mnie nie działa, tak samo było ze starszym. Jutro idę do szpitala na ktg, zobaczymy czy cokolwiek się dzieje.
    Dziś chyba pójdę na długi spacer, ma być piękna pogoda.
    Tymczasem pozdrawiam Was z piłki, z kubkiem naparu z liści maliny w dłoni.
    No to szybciutko, szybciutko... No bo my dalej na was czekamy ;)
    Dziś 8 doba w szpitalu, już mam dość. Mały się naświetla... Podobno dlatego mu tak po mału schodzi ta żółtaczka bo mamy konflikt w krwi... I ma w krwi moje przeciwciała... Ciężko to wyjaśnić nawet :P

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    No to szybciutko, szybciutko... No bo my dalej na was czekamy ;)
    Dziś 8 doba w szpitalu, już mam dość. Mały się naświetla... Podobno dlatego mu tak po mału schodzi ta żółtaczka bo mamy konflikt w krwi... I ma w krwi moje przeciwciała... Ciężko to wyjaśnić nawet :P

Monisia, zastanawiałam się co u Was. Strasznie długo siedzicie... Wiadomo, nie trzymają Was bez potrzeby, ale wcale się nie dziwię, ze masz dość. A wiadomo ile Was tak planują trzymać jeszcze? Mały jest z Tobą pod lampą, czy dalej na neonatologii?

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu u mnie biorą pod uwagę termin z om i wtedy mam 40t3d więc pewnie mnie jeszcze przetrzymają :( a ja juz tak tęsknie za Alą <3

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda nie nakręcaj się zanikiem pokarmu
    Uwierz że 90% sukcesu tkwi w głowie :)

ruda90 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ale hormony robią swoje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Strasznie dziwne uczucie... Ściągnąłem laktatorem jest dużo mniej pokarmu:/

Ruda z tego, co słyszałam miękkie piersi niekoniecznie oznaczają, ze zanikł pokarm. Po pewnym czasie tak się podobno dzieje bo laktacja się normuje itp. Ale może bardziej doświadczone mamy niech się wypowiedzą ;)
    Ale czytałam, że stres wpływa niekorzystnie na laktację więc może musisz troszkę się zrelaksować i przestać stresować.

Ja wczoraj miałam wizytę i chyba jest dobrze. Rozwarcie na KONKRETNY palce jak to określił lekarz :P, a jeszcze pare dni temu był ledwo opuszek więc jest postęp. Szyjka zgładzona, miękka, brzuch sie obniżył, głowa nisko więc zostaje tylko czekać na akcję zdaniem lekarza. Oby :)

malami91, Lutyska, ruda90, Black_Lilith, Ewelcia85, Nadzieja22, artemida27, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est, trzymam kciuki za rozwój sytuacji :-)

ej_est lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Ruda z tego, co słyszałam miękkie piersi niekoniecznie oznaczają, ze zanikł pokarm. Po pewnym czasie tak się podobno dzieje bo laktacja się normuje itp. Ale może bardziej doświadczone mamy niech się wypowiedzą ;)
    Ale czytałam, że stres wpływa niekorzystnie na laktację więc może musisz troszkę się zrelaksować i przestać stresować.

Ja wczoraj miałam wizytę i chyba jest dobrze. Rozwarcie na KONKRETNY palce jak to określił lekarz :P, a jeszcze pare dni temu był ledwo opuszek więc jest postęp. Szyjka zgładzona, miękka, brzuch sie obniżył, głowa nisko więc zostaje tylko czekać na akcję zdaniem lekarza. Oby :)

U nas chyba jeszcze za wcześnie na takie rzeczy bo mala ma dopiero 2 tyg. Będę walczyć nie poddam się :)

ej_est lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pij ten femaltiker, dużo wody, dostawiaj jak najczęściej i wypij sobie melisę :) będzie na pewno wszystko dobrze tylko postaraj się wyłączyć głowę :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, u mnie jeszcze przy takich kryzysach laktacyjnych, sprawdzał się delikatny masaż piersi ciepłym strumieniem prysznica.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK jaki macie poziom bilirubiny? Bilirubina schodzi trochę szybciej na mm, jeśli nie boisz się o lakctację, to można podać raz czy dwa na dobę, albo podobno można swoje mleko przegotowywać i takie podać dziecku, bo inaczej mleko kobiece hamuje wydalanie bilirubiny. No i najważniejsze, żeby dzidziuś jak najwięcej jadł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    ej_est, trzymam kciuki za rozwój sytuacji :-)

Dziękuje :)

Dziś moi dziadkowie obchodzą 50 rocznice ślubu kolejna prawnuczka byłaby idealnym prezentem :D idę trochę posprzątać i poskakać na piłce...kto wie :)

-Mamunia- lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jako jedynki wyszliśmy ze szitala bez naświetlania, kobiecie obok corka cały czas wisiała na cycku, druga była na mm bo nie miala pokarmu, ja jak widzialam swojego Robaczka całego żołtego to myślałam że też zostaniemy, a jednak.

U nas kikut jeszcze nie odpadł u mnie szwy trzymają, noc w miare przespana także wstałam z uśmiechem na twarzu, zaraz zbieram sie na ponowne badanie sluchu bo bie wyszlo w szpitalu. :-(

‹‹ 898 899 900 901 902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ