Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMój w nocy possie 15-20 min i śpi 2-3h a w dzień potrafi nawet i godzinę albo więcej siedzieć przy piersi.
Mamy wyniki badań przesiewowych - są w porządku. Litry łez wylałam, ale grunt, że wszystko ok
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 14:34
baranosia, Papapatka, Black_Lilith, Kropeczka85, Pau.Em, KaroKaro, Ika..., Lutyska, MonisiaK, patuniek86, artemida27, Nadzieja22, ej_est, Ciążowa_Gapsy, Moniiiikaaaa lubią tę wiadomość
-
malami91 wrote:Mój w nocy possie 15-20 min i śpi 2-3h a w dzień potrafi nawet i godzinę albo więcej siedzieć przy piersi.
Mamy wyniki badań przesiewowych - są w porządku. Litry łez wylałam, ale grunt, że wszystko ok
.
Malami, całe szczęście! Współczuję stresu.
malami91 lubi tę wiadomość
-
Ewelcia85 wrote:Z najnowszych wieści : miałammasaż szyjki ( nie bolało) , dostałam 3 czopki a teraz mam 3 h lezec pod oxy i zobaczymy
Ewelcia, to teraz na pewno ruszy. Masaż szyjki musi Ci pomóc, mi dopiero to pomogło ze starszym, nic innego nie zadziałało. -
Ewelcia trzymam kciuki aż sinieją! 15ty piękny na narodziny Wojtusia, mój Wojtuś też jest z 15go. Także czekam niecierpliwie na wieści!
Malami jupiiiii, ale super wieści. Kamień z serca! Bardzo się cieszę! ♥️
Ruda 80ml z jednej piersi to super wynik! Ja odciagam 50ml w sumie z obu.
Patka u mnie dziś 3 doba a wzrost produkcji nie następujemasz jakieś doświadczenie z tym tematem, czy ten czas może się przesunąć?
Pięknie Wasza mleczarnia wydala, a dzieci cudownie przybierają! Cieszę się bardzo, ale chcąc nie chcąc ryczę jak czytam te wspaniałe wieści. Mam nadzieję,ze i u mnie to się poprawi. Nawet sobie nie wyobrażałam, że mogę mieć takie problemy przy trzecim dziecku skoro z dwojgiem nie miałam w tym temacie najmniejszego. Jak to życie potrafi zaskoczyć ehhhh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 15:03
malami91 lubi tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Wiec tak test oxy wyszedł , ja mam 4 cm rozwarcia i zdaniem położnej mam szanse na porod dzisiaj
skurcze mam juz dość bolesne ale bez tragedii
malami91, baranosia, Black_Lilith, Kolorowaola, bumbum, Kropeczka85, Lutyska, patuniek86, Mambella, Pau.Em, artemida27, Nadzieja22, ej_est, Karola94c lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do poziomu bilburyny w szpitalu sprawdzali takim termometrem, ja nawet nie wiem jaki miał, na piersi tak jak dziewczyny pisały schodzi wolniej, u Nas nadal jest lekko żólty ale już nie tak jak wcześniej.
Zreszta byliśmy dzisiaj w szpitalu sprawdzić słuch tobpolożna by zauważyla że jest coś nie tak.
Badanie nie wyszło, trzeba umawiac sie do kliniki w wieku 3 miesiecy życia.
Ja mam pytanie czy Wasze dzieci reagują na glośne hałasy, bo ja już sama nie wiem co mam o tym myśleć, jakoś dzisiaj mi sie wszysykiego odechciało.
Ewlcia w takim w razie czekamy na spoznionego walentego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 15:05
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny-Mamunia- wrote:Co do poziomu bilburyny w szpitalu sprawdzali takim termometrem, ja nawet nie wiem jaki miał, na piersi tak jak dziewczyny pisały schodzi wolniej, u Nas nadal jest lekko żólty ale już nie tak jak wcześniej.
Zreszta byliśmy dzisiaj w szpitalu sprawdzić słuch tobpolożna by zauważyla że jest coś nie tak.
Badanie nie wyszło, trzeba umawiac sie do kliniki w wieku 3 miesiecy życia.
Ja mam pytanie czy Wasze dzieci reagują na glośne hałasy, bo ja już sama nie wiem co mam o tym myśleć, jakoś dzisiaj mi sie wszysykiego odechciało.
No tak, u nas też przezskórnie sprawdzali, ale w dniu wypisu zrobili badanie z krwi, bo pediatra nie wiedziała czy nas wypisać.
Kurde, kiepsko, że dopiero w 3 miesiącu będą te badania. Wyobrażam sobie ile stresu Cię to będzie kosztować. No ale nie pozostaje nic innego jak być dobrej myśli...wiem, wiem, łatwo powiedzieć, trudniej zrobić.
U nas Jasio reaguje na dźwięki. Chyba, że śpi mocno, wtedy nic nie robi na nim wrażenia. -
Dzień dobry
Jak zawsze serdecznie gratuluję wszystkim na raz i każdej z osobna
Ale ja do Kropeczki - Kropeczka, moja Młoda ma 13 lat. Pierwszy nawał miałam w 4 dobie i też się zadręczałam strasznie. Nie bawiłam się w laktatory ani nic. Młoda urodziła się 3250 i w trochę ponad półtora miesiąca podwoiła swoją wagę, a od tego momentu zawsze już była z wagą i wzrostem na 90/97 centylu
Laktator-jak już chciałam zacząć to używać w późniejszym czasie-w ogóle na mnie nie działał. Byłam w stanie odciągnąć maksymalnie 5-10 ml. Nieważne, czy miałam pełne piersi, trzymałam Młodą w ramionach-po prostu na laktatory moje cycki mówiły głośne "nie"
Więc odciąganie mleka też nie zawsze działa i nie jest to miarodajny wyznacznik produkcji mleka.
Więc trzymam kciuki za Waszą dwójkę-spokojnie wszystko się rozkręci
Pozdrowienia od wszystkich marcówek, które też już zaczęły się rozpakowywaćmalami91, Pau.Em, symbolica, -Mamunia-, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Kropeczka85 wrote:Ewelcia trzymam kciuki aż sinieją! 15ty piękny na narodziny Wojtusia, mój Wojtuś też jest z 15go. Także czekam niecierpliwie na wieści!
Malami jupiiiii, ale super wieści. Kamień z serca! Bardzo się cieszę! ♥️
Ruda 80ml z jednej piersi to super wynik! Ja odciagam 50ml w sumie z obu.
Patka u mnie dziś 3 doba a wzrost produkcji nie następujemasz jakieś doświadczenie z tym tematem, czy ten czas może się przesunąć?
Pięknie Wasza mleczarnia wydala, a dzieci cudownie przybierają! Cieszę się bardzo, ale chcąc nie chcąc ryczę jak czytam te wspaniałe wieści. Mam nadzieję,ze i u mnie to się poprawi. Nawet sobie nie wyobrażałam, że mogę mieć takie problemy przy trzecim dziecku skoro z dwojgiem nie miałam w tym temacie najmniejszego. Jak to życie potrafi zaskoczyć ehhhh
A ile ma Twój maluszek ? -
Dziękuję Patuniek :* też mam taką nadzieję, że to wszystko jakoś się ułoży! Cieszę się, że marcowki także mnie wspierają ♥️ miło mi.
Ruda dwa i pół tygodnia. Czy o wagę pytasz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 16:17
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
nick nieaktualnypatuniek86 wrote:Laktator-jak już chciałam zacząć to używać w późniejszym czasie-w ogóle na mnie nie działał. Byłam w stanie odciągnąć maksymalnie 5-10 ml. Nieważne, czy miałam pełne piersi, trzymałam Młodą w ramionach-po prostu na laktatory moje cycki mówiły głośne "nie"
Więc odciąganie mleka też nie zawsze działa i nie jest to miarodajny wyznacznik produkcji mleka.
Otóż to. Żaden laktator nie stymuluje piersi tak jak dziecko.
-
malami91 wrote:Otóż to. Żaden laktator nie stymuluje piersi tak jak dziecko
.
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Papapatka wrote:Kropeczko pij dużo wody i przed karmieniem możesz polać cycka ciepła woda łatwiej będzie płynąć. Ja jeszcze pilam ten fermakirel czy jakoś tak ta herbatkę. Ale przede wszystkim duuuuuuzo wody ok 16 szklanek jest zalecanw
Edit: właśnie odciągnęła z obu 70ml. Jupiiiii , jest postępWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 16:38
malami91, patuniek86, Papapatka lubią tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Malami91 cudowne wiadomości
w końcu możesz odetchnąć z ulga
Ewelcia85, kciuków nie puszczam, powodzenia!
Kropeczko super że jest więcej, z każdym dniem będzie co raz lepiej :*Kropeczka85, malami91 lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza