X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia u naszej Tosi pierwsze badanie tez nie wyszło dobrze, potem powtórzone w szpitalu dalej zle, ale trzecie już wyszło super i wszystko było ok wiec trzymam kciuki za badanie :)

Ewelcia i jak tam? Był jakiś obchód? Wiesz już coś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    My jako jedynki wyszliśmy ze szitala bez naświetlania, kobiecie obok corka cały czas wisiała na cycku, druga była na mm bo nie miala pokarmu, ja jak widzialam swojego Robaczka całego żołtego to myślałam że też zostaniemy, a jednak.

U nas kikut jeszcze nie odpadł u mnie szwy trzymają, noc w miare przespana także wstałam z uśmiechem na twarzu, zaraz zbieram sie na ponowne badanie sluchu bo bie wyszlo w szpitalu. :-(
    My tez bez naswietlen wyszlismy chociaz obawialam sie czy nie bedziemy musieli wracac dlatego jak najczęściej mala do cyca przykladalam.teraz jest juz lepiej u nas.jutro mala bedzie miala 2 tygodnie.kikut dzis nam odpadl ale dno jeszcze bardzo wilgotne wiec dalej musze przeczyszczac.
    Ruda ja tez zauwazylam ze piersi zflaczaly ale pokarm jest.mala sie najada wiec to nic takiego.jak w nocy byla dluzsza przerwa to piersi nabraly.
    Ej_est i Ewelcia kciuki za rozkrecenie.
    Peper powodzenia na cc ;)

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia u nas w szpitalu też zostawiają choćby na parę godzin, żeby sprawdzić co i jak. Oby się w końcu coś wyklarowało.

Ej est ooo no to może coś się rozhula :D

Ja mam na dzisiaj wizytę i jestem ciekawa co tam się dzieje :)

ej_est, -Mamunia- lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia, Lutyska, badałyście bilirubinę po wyjściu ze szpitala? Zeszła już ta żółtaczka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 11:14

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 zaciskam kciuki za rozkrecenie akcji, żebyś nie musiała bez sensu siedzieć w szpitalu :*

Ej_est to byłby super prezent dla dziadków!

MonisiaK a dużo jeszcze tej bilirubiny ma Synyś?

Kropeczko jesteś super dzielna, jestem pewna że Przemuś lada moment przybierze tyle ile potrzeba ;)

Ruda90 nie nastawiaj się tak negatywnie, z tego co pisałaś to Malutka ładnie przybiera więc na spokojnie przystawiaj i będzie dobrze :*

Mnie dziś od rana brakuje tchu... Podobno na końcówce powinno być łatwiej, a ja ledwo co oddycham i mam wrażenie że brzuch zamiast się obniżać to z każdym dniem jest coraz wyżej :(
    Normalnie nic nie mogę zrobić bo zaraz mnie zatyka...

Kropeczka85, ej_est lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja po obchodzie , na ktg skurcze się zapisują ale ja ich nie czuje i zostawiają mnie :( teraz lekarz ma mnie zbadać i zobaczymy ale obstawiam ze dopiero w poniedziałek cos zaczną robić .Ja chce się wypisać ale moj spanikowany mąż chce zebym została bo tu jestem pod opieką cały czas ...

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Monisia, zastanawiałam się co u Was. Strasznie długo siedzicie... Wiadomo, nie trzymają Was bez potrzeby, ale wcale się nie dziwię, ze masz dość. A wiadomo ile Was tak planują trzymać jeszcze? Mały jest z Tobą pod lampą, czy dalej na neonatologii?
    Na szczęście jest mały ze mną na sali już od niedzieli chyba, a tu zaraz kolejny weekend.
    Nie mówią kiedy, robią badania na bieżąco, bo trochę inaczej ta procedura wygląda w przypadku konfliktu grup krwi. Bo pod lampą może mu ładnie spadać a jak odstawiamy to może wrócić, więc dziś na noc odstawiamy lampę i zobaczymy czy nie podrosnie za dużo...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Cynku flaki dziwna sprawa...muszę wypić femaltiker

Artemida jak noc? U nas bez zmian...

W nocy było lepiej.. W sensie trochę marudzila między 2 a 4. To raptem 2 godziny- w poprzednie noce trwało to 5-6 godzin więc jest różnica.

Nie wiem czy to przez podstawienie witaminy, moją mega restrykcyjne dietę wczoraj czy to że w dzień mniej spała niż normalnie. Zobaczymy jak będzie dziś.

Ściągnelam aplikacje z szumem i suszarka faktycznie ja uspokaja! Dzięki dziewczyny :)

Z nowych rzeczy to dziś zauważyliśmy że odbyt i jego okolice ma zaczerwienioną i tak jakby lekko opuchnietą. Po kupkach zawsze była nerwowa więc może to tez ja bolało. Posmarowalismy ja linomagiem i zasnęła.

Trzymamy kciuki za wszystkie nierozpakowane mamusie! :) Oby to był Wasz dzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 11:40

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida fan znać po wizycie lekarza :)

Ściągnąłam 80 ml z jednego cyca więc chyba nie jest źle...chociaż było już dużo więcej ...

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie martwilam ze moje piersi flaki, najpierw w weekend nawal a teraz miekie, ale Mala je wiec statam sie odganiac zle mysli chodz tez juz wpadlam w panike, wierze ze to samo sie normuje a pokarm wytwarza siec w trakcie do jej potrzeb. Odstawilam laktator bo martwilam sie ze za bardzo pobudza albo odciagne i juz makwj nie starczy... ale teraz niecwiwm moze lepiej je postymulowac...

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Na szczęście jest mały ze mną na sali już od niedzieli chyba, a tu zaraz kolejny weekend.
    Nie mówią kiedy, robią badania na bieżąco, bo trochę inaczej ta procedura wygląda w przypadku konfliktu grup krwi. Bo pod lampą może mu ładnie spadać a jak odstawiamy to może wrócić, więc dziś na noc odstawiamy lampę i zobaczymy czy nie podrosnie za dużo...

To przynajmniej tyle, że masz go przy sobie. Dużo zdrówka dla Was! :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    Ja tez sie martwilam ze moje piersi flaki, najpierw w weekend nawal a teraz miekie, ale Mala je wiec statam sie odganiac zle mysli chodz tez juz wpadlam w panike, wierze ze to samo sie normuje a pokarm wytwarza siec w trakcie do jej potrzeb. Odstawilam laktator bo martwilam sie ze za bardzo pobudza albo odciagne i juz makwj nie starczy... ale teraz niecwiwm moze lepiej je postymulowac...

Ja z jednej odciagam z drugiej karmie. Teraz już nie będę odciagac tylko przystawiac mala bo sprawdziłam że pokarm jest mam wrażenie że przez miękkie piersi i kapturki małej ciężej się je...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 12:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja też mam miękkie A czasem ledwo odepne biustonosz do karmienia i mleko kapie, a zanim on złapie,bo ma swój rytual szukania, to zwykle jesteśmy oboje mokrzy:p
    Waze go co 2 dni i dobowo wychodzi ok 30g. Więc W normie :)

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez je przez kapturki, z jednej udalo jej sie juz bez ale drugiego sutka mam krótkiego i nie moze sie zasac... ja od kilku dmi nie odciagam bo podobno Mała najlepiej stymuluje ale rozumiem twoj stres bo sama tez sie najrecalam ze pokarm zanika:) mam nadzieje ze to natura poprostu dziala. Dlugo wasze dzieci ssa piers? Moja czasem 40min a czasem po 10-15 juz koniec?

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:

U nas właśnie tak było, po 2 dniach spadła, odstawili na dobę a on mi na noc znowu zżółkły. I kolejne naświetlanie.

Oby u was już nie rosła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Mamunia, Lutyska, badałyście bilirubinę po wyjściu ze szpitala? Zeszła już ta żółtaczka?

Ja nie badam bo w szpitalu jakims urzadzeniem badali w innych jednostkach podali wiec nie mialabym i tak jak porownac. Byla polozna i mowila ze jest co raz lepiej.juz jest ladnie rozowa.jedyne co to mala ma strasznie sucha skórę mimo ze kapie ja co drugi dzien w oilatum to nie pomaga... A mala przez 10 dni od wyjscia ze szpitala przybrała 500g wiec na pewno pokarmu jej wystarcza.zresztą juz po polikach widac ze przybrala:D

malami91 lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja possie 5-10 min i śpi i choćby skały sraly to nic nie da się z tym zrobic

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z najnowszych wieści : miałammasaż szyjki ( nie bolało) , dostałam 3 czopki a teraz mam 3 h lezec pod oxy i zobaczymy :)

Lutyska, Pau.Em, baranosia, patuniek86, malami91, MonisiaK, Black_Lilith, Kropeczka85, Karola94c, -Mamunia-, SiSi111, Nadzieja22, ej_est, Ciążowa_Gapsy, Mila_85 lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Z najnowszych wieści : miałammasaż szyjki ( nie bolało) , dostałam 3 czopki a teraz mam 3 h lezec pod oxy i zobaczymy :)

3 mamy kciuki !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi u mnie tak samo. Czasem 10 min, a czasem 40. Wczoraj pobił rekord i jadł nieustannie 1.5h ja tylko zmienialam piersi... pewnie sobie reguluje, W końcu popyt=podaż;)

Ewelcia trzymam kciuki;)

malami91 lubi tę wiadomość

‹‹ 899 900 901 902 903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ