X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Artemida jak sytuacja był już lekarz ?

Nie, ma przyjść jutro..

Mała marudna cały dzień.. liczę że chociaż noc będzie lepsza..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Dziękuję, dziewczyny. Myślę, że to hormony, bo nagle przypominam sobie najgorsze wspomnienia z życia, czuję się odrzucona, niekochana, co absolutnie nie jest prawdą. A każdy miał przecież jakieś doświadczenia trudniejsze. Ale zalewa mnie taka "fala" i nic nie mogę poradzić. Gadałąm z mamą moją, ona tak mówiła, że miała długo w ciąży, ja dopiero na końcówce, więc staram się nie nakręcać, że daję synkowi tyle stresu (chociaż oczywiście, że daję). Mamunia, a teraz u Ciebie lepiej już?
    Też tak miałam, wracają wspomnienia bardzo dawne i wydają się teraz ważne... To nic innego jak hormony, musisz to przeżyć. Ja też to miałam na końcówce ciąży na szczęście niedługo bo w 39 urodziłam :)

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum dziękuję. Właśnie piekę murzynka walentynkowego i celowo robię to na stojąco, a nie przy stole. Niby rozwarcie jest a jakoś termin za dwa tygodnie w czwartek a ja wciąż podwójna.

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także Straciatella nie martw się, ja też jeszcze chodzę w ciąży ;)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida pokombinuj z tą witaminą d3 ja bym tak zrobiła. Albo odstaw na kilka dni albo zmień

Karola94c lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy urodził sie Synek czuje się rewelacyjnie mimo zmeczenia, patrze się na niego i nie moge uwierzyć ze dwa lata starałam sie o to Maleństwo i trzymam teraz w rekach.

Ciążowa_Gapsy, baranosia, KaroKaro, artemida27, Papapatka, symbolica, malami91, Nadzieja22, Black_Lilith, bumbum, Moniiiikaaaa lubią tę wiadomość

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Artemida pokombinuj z tą witaminą d3 ja bym tak zrobiła. Albo odstaw na kilka dni albo zmień

Tak robimy, dziś jej nie podawalismy i zobaczymy czy to coś da.

Jutro zapytam w aptece o coś innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 22:20

baranosia lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj koniecznie znać! :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopadł mnie silny ból brzucha. Mała zaczęła fikać jak szalona ale póki co się uspokoiła. Nie są to skurcze ale ciągły mocny ból. Idę chyba zaraz pod prysznic

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka bardzo dziękuję Ci za taką dokładną rozpiskę! Mam nadzieję, se u mnie też tak będzie jak u Ciebie.

Dziś byliśmy u naszego lekarza na kontroli i na jego wrażeniach wyszło, że przybrał tylko 20g przez 5dni. Dostaliśmy specjalne żywienie i mamy walczyć...nie mam siły ... Miałam nadzieję, że wszystko się w końcu jakiś ułoży , a tu dalej pod górkę. :(

Baranosia, Ewelcia trzymam kciuki za rozwój sytuacji!

Artemida wszystko Dziewczyny napisały. Jeśli to nie pomoże to na receptę od lekarza zostaje debridat. U nas dwukrotnie zdziałał cuda. Ale to tylko i wyłącznie po konsultacji i na zalecenie lekarza. Ucałuj Agatkę. Oby dzisiejsza noc była lepsza!

Ciążowa oby hormony odpuściły! Na pewno jeszcze trochę po porodzie będą robić zadymę , ale później powinno wszystko wrócić do normy. Trzymaj się dzielnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 23:11

Papapatka, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko, macie dokarmiać mm? A mały jest spokojny? Wygląda na najedzonego jak się odstawi od piersi?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z racji mojej podwyższonej temp do cyckow przełożyłam liście kapusty...po tym wydaje mi się ze piersi są miękkie i sflaczale...mam nadzieję że nie stracę pokarmu :/

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Kropeczko, macie dokarmiać mm? A mały jest spokojny? Wygląda na najedzonego jak się odstawi od piersi?
    Nie typowo mm. Po pierwsze 2 razy dziennie Humana mtc, po drugie 4 razy do mojego ściągniętego pokarmu Bebilon hmf. Mały ogólnie jest za spokojny. Je bardzo apatycznie i szybko się męczy. Co dwa, trzy łyki staje i szybko oddycha, długo odpoczywa. Normalnie niestety nie je. Wiem jak powinno to dokładnie wyglądać, bo moja poprzednia dwójka jadła pięknie i przybierała jak smoki. On nie ma siły na efektywne ssanie. Stąd też spadek mojej produkcji mleka. Mam nadzieję tylko , że to wszystko jest spowodowane zbyt małymi przyjmowanymi przez niego ilościami kcal jak twierdzi P.dr, a nie jakimiś problemami czy chorobami. :(
    Ja się z kp absolutnie nie zamierzam poddać. Narazie mamy stosowac taki schemat tylko przez 10dni. Za każdym razem dostaje cycusia i potem dodatkowo co trzeba. On zdaniem dr powinien dostać zastrzyku energii i zacząć lepiej jeść, a ja rozkręcam laktację lecąc 7-5-3. Tak jak teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 02:18

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczesniak znajomej z dodatkiem tego Bebilonu hmf bardzo ładnie przybierał. Tego i Wam życzę i w ogóle kibicuję z całego serca. A Ciebie podziwiam, bo naprawdę silna babka z Ciebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 05:43

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 22:12

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami nie mam wyjścia. Będę walczyc. Dzieci to są dla mnie najważniejsze istoty na tej ziemi i jestem w stanie dla nich zrobić właściwie wszystko :) dziękuję bardzo, mam nadzieję, że i mój tak pięknie będzie przybierał.

Patka Kochana jesteś, naprawdę dziękuję. Ja jestem z południa Polski, do Wawy mam 350km niestety. Myślę, że szybko rozkrece laktację. Właśnie karmię, a Młody ledwo nadąża przełykać, więc już jest duzooo więcej mleczka :)

Fajnie tak widać o której mamy pory karmienia po godzinach naszych postów :D

malami91, -Mamunia-, Black_Lilith, Papapatka lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczynki doopa blada u mnie :( wieczorem miałam ktg to skurcze dochodziły do 100 nawet i wszyscy byli w szoku ze siędze i normalnie rozmawiam . Teraz juz skurcze ucichły - przynajmniej ja ich nie czuje , jestem zła i zrezygnowana bo znając życie będą mnie trzymać bez sensu jeszcze z tydzien.

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Z racji mojej podwyższonej temp do cyckow przełożyłam liście kapusty...po tym wydaje mi się ze piersi są miękkie i sflaczale...mam nadzieję że nie stracę pokarmu :/
    Ruda spokojnie. Pokarm jest nawet 2lata po karmieniu piersia. Nie słyszałam o magicznym zaniku pokarmu ;)

U mnie ciagle w domu szpital. Wszyscy (procz mnie poki co) goraczki na zmiane. Znajac zycie oni wyzdrowieja, a mnie sieknie i bede rodzic z grypą.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    No to dziewczynki doopa blada u mnie :( wieczorem miałam ktg to skurcze dochodziły do 100 nawet i wszyscy byli w szoku ze siędze i normalnie rozmawiam . Teraz juz skurcze ucichły - przynajmniej ja ich nie czuje , jestem zła i zrezygnowana bo znając życie będą mnie trzymać bez sensu jeszcze z tydzien.
    Jesli Twoj suwaczek nie klamie to w 40t8d (albo 7) powinni zabierac sie za wywolywanie. Moze juz dzis beda indukowac. Pisalas, ze jakies rozwarcie tam masz wiec mysle, ze to kwestia "malego kopniaczka" i szybko pojdzie <3

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:

Ewelcia, mogę Ci przybyć piątkę. U mnie też się uspokoiło:/

‹‹ 897 898 899 900 901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ