X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida daj znac co tobie pediatra powiedział.

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u nas była kolka od kiedy synek skończył 1,5 tygodnia. I tak naprawdę przez pierwszy miesiąc mało działało, zwłaszcza w nocy - po każdym jedzeniu godzina płaczu.
    Termofor z pestek wiśni jak najbardziej może przynieść ulgę, chusta też. Tak jak pisze Pau Em - biogaja, można od urodzenia. Sprawdził nam się espumisan, ale to chyba po drugim miesiącu podawaliśmy. Odstawiłam też na jakiś czas nabiał, ale nie było różnicy.

Są jeszcze katetery, ale nie stosowałam takich metod, podobnie jak termometru w pupę, wiec się nie wypowiem. Lekarze raczej odradzają.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    Właśnie bliskość jej nie uspokaja.. już na wszelkie sposoby się układamy i nic.

Termofor z pestek wiśni też mamy- wczoraj nie pomagał.

No nic. Mamy mieć domową wizytę pediatry to zobaczymy co powie.

Dzięki dziewczyny..

Daj znać po wizycie...może dowiesz się o jakimś skutecznym sposobie i się z nami podzielisz

• Mambella Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przy pierwszym i przy drugim synu położne (dwie różne) polecały Espumisan po 2 tyg na początek 3 kropelki.
    Polecany jest też delicol.
    A zamiast termometru w pupę są karterki windi. Bardzo się sprawdzają jak dziecko jest mega zagazowane i bardzo pomagają.

I masaż brzuszka cuda działa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 13:38

Karola94c lubi tę wiadomość

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniałam sobie jeszcze o masażu Shantala, on jest miedzy innymi właśnie antykolkowy. Bardzo młodego uspokajał. Świetnie też działała ciepła kąpiel.

Czy któraś z Was ma/rozważa wiaderko kąpielowe?

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    U nas pierwsze problemy. Dziewczyny macie jakieś sposoby na problemy trawienne u takich maluchów?
    A jaką podajesz wit d3? Ostatnio dużo razy czytałam że dzieci mają problemy z brzuszkiem po wit d3. I pomaga zmiana na takie które nie zawierają oleju.

Karola94c lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Przypomniałam sobie jeszcze o masażu Shantala, on jest miedzy innymi właśnie antykolkowy. Bardzo młodego uspokajał. Świetnie też działała ciepła kąpiel.

Czy któraś z Was ma/rozważa wiaderko kąpielowe?
    Ja mam, używałam przy poprzednich. Trochę inaczej wygląda mycie, ale generalnie byłam zadowolona, a dzieci lubiły

Black_Lilith lubi tę wiadomość

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    A jaką podajesz wit d3? Ostatnio dużo razy czytałam że dzieci mają problemy z brzuszkiem po wit d3. I pomaga zmiana na takie które nie zawierają oleju.

Mamy ibuvitD, w składzie faktycznie są jakieś oleje jeszcze- palmowy i kokosowy.

A jaka polecasz witaminę?

Jasne, dam znać jak dowiem się czegoś nowego.

Kurczę jest tak wiele czynników mających wpływ.

Dziś rano zasnęła po użyciu suszarki. Szum + ciepłe powietrze na brzuszek. Nie wiem tylko czy to przypadek czy faktycznie działa. Zobaczymy w nocy.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika... wrote:
    Ja mam, używałam przy poprzednich. Trochę inaczej wygląda mycie, ale generalnie byłam zadowolona, a dzieci lubiły
    Ja już się przy starszym zastanawiałam a teraz chyba się zdecyduję. Czy ta podstawka jest konieczna, czy można po prostu na podłodze sobie postawić?

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Ja już się przy starszym zastanawiałam a teraz chyba się zdecyduję. Czy ta podstawka jest konieczna, czy można po prostu na podłodze sobie postawić?

Nie mam podstawki i stawiam na podłodze, mi to nie przeszkadza, ale pewnie z podstawką może być wygodniej

Black_Lilith lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    Mamy ibuvitD, w składzie faktycznie są jakieś oleje jeszcze- palmowy i kokosowy.

A jaka polecasz witaminę?

Dużo osób poleca vigantol. Albo po prostu odstawić krople na 3-4dni i obserwować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 14:11

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko chyba zrobiło sobie ze mnie smoczek...w nocy przesypia pięknie 2,5-3h a w dzień dziś wisi non stop przy piersi. Drzemka 30min i znowu to samo. Nie wiem czy to ma na celu zwiększenie produkcji mleka, bo wzrasta mu zapotrzebowanie czy to taka zabawa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 14:37

• symbolica Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak suszarka to też niezły patent przy kolkach tylko ostrożnie z tym kierowaniem na brzuszek żeby nie przegrzać ;-) ja się zaopatrzę w szumisia albo tylko jakis generator szumu :-) róznica cenowa to kilkanaście złotych więc raczej będzie głowa misia-szumisia...
    a tutaj fajna okazja dla dziewczynki:
    https://allegro.pl/oferta/mis-szumis-7836537122

Są też płyty CD z białym szumem za 9,90: https://allegro.pl/oferta/50-plyta-cd-bialy-szum-kolka-niemowleca-szumis-7701992142

Są tez aplikacje na telefon z białym szumem, ale nie znam nazw..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 15:09

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu mam temperaturę 37.3 :( nie wiem od czego lamie mnie w kościach cyce miękkie ale czuję ze pełne ...pomocy !

• symbolica Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda może zapalanie, a może zwyczajnie jakiś wirus...współczuję. Zobaczysz w którą stronę to idzie. Tak czy siak dziecko przystawiać trzeba bo albo wyssie co trzeba albo dostanie przeciwciała.

Znalazłam na youtube białe szumy, które przypominają dzieciom życie płodowe:

https://www.youtube.com/results?search_query=biały+szum

Sporo tego jest, wypróbujcie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 15:26

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Moje dziecko chyba zrobiło sobie ze mnie smoczek...w nocy przesypia pięknie 2,5-3h a w dzień dziś wisi non stop przy piersi. Drzemka 30min i znowu to samo. Nie wiem czy to ma na celu zwiększenie produkcji mleka, bo wzrasta mu zapotrzebowanie czy to taka zabawa...
    Moje też dziś wisi na cycu cały dzień :D
    A poza tym to się martwię bo mala ma zaczerwieniona powiekę jedną... Czytałam że to może być jeszcze po szpitalnych kroplach, ale w sumie wyszło wczoraj (1.5tyg po porodzie) to chyba za późno na to?

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze od rana utrzymywały mi się co 7-8 minut i w końcu zdecydowaliśmy się pojechać na ip . U nas jest tak ze zeby zrobić podstawowe badania przyjmują na oddział :( skurcze na ktg pojedyncze i nieregularne a ja leże i płacze bo juz tęsknie za dziewczynami , szczegolnie szkoda mi Ali bo ona taka malutka :( załuje ze przyjechałam

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia głowa do góry kochana! Badali Cię już? Jest jakieś rozwarcie? Może podadzą Ci kroplówkę z oxy

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Ewelcia głowa do góry kochana! Badali Cię już? Jest jakieś rozwarcie? Może podadzą Ci kroplówkę z oxy
    No badali rozwarcie jakies tam jest ale bez szału , no nic jak jutro nic robić nie będą to wychodzę na własne żądanie :(

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Skurcze od rana utrzymywały mi się co 7-8 minut i w końcu zdecydowaliśmy się pojechać na ip . U nas jest tak ze zeby zrobić podstawowe badania przyjmują na oddział :( skurcze na ktg pojedyncze i nieregularne a ja leże i płacze bo juz tęsknie za dziewczynami , szczegolnie szkoda mi Ali bo ona taka malutka :( załuje ze przyjechałam

Kurczę to spotkało cię to samo co mnie w sobotę i sobie wyobrażam doskonale jak się czujesz bo ja jak tylko usłyszałam, ze zostaje przyjęta na oddział to się popłakałam ze względu na dziewczynki właśnie. Może nie będą cię długo trzymać, w końcu jesteś już po terminie wiec mogą wspomóc jakoś akcje prawda? Dziś już nic nie planują robić?

‹‹ 895 896 897 898 899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ