X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, gratulacje! Pewnie nie było łatwo urodzić takiego dużego dzieciaczka, brawa dla Ciebie! :-)

Amir, gratulacje!

Ruda, częsta czkawka u noworodków to podobno normalna sprawa. Jasio też na początku miał bardzo często, teraz już coraz rzadziej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 06:22

Karola94c lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amur gratuluję :) dochdz szybko do siebie po cc:)

Karola gratuluję! Ale duży!!:)

Dzięki dziewczyny za wsparcie ;* Ja wczoraj od rana płakałam A na wieczór jak się okazało ze Kacperek zdrowy i tylko ta krtan, to w ogóle była okropna rozpacz bo zeszły wszystkie emocje. Wypiłem że 3 melisy...

Za wszystkie w 2pakach mocne kciuki za szybkie rozwiązanie:)

Karola94c, Pepper, Moniiiikaaaa, Black_Lilith lubią tę wiadomość

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir gratulacje!!! Niech Kubuś zdrowo rośnie!

Karola, ale sobie wywróżyłas te walentynki! I masz dwoje dzieci z 14-go :) tylko miesiąc różnicy :) dochodz szybciutko do siebie!

Ruda a widzisz. Ja z dwójką dzieci problemów z kp nie miałam zadnych,a teraz prosze. Jak to nie ma reguły.

Patka, Ruda a po jakim czasie widzialyscie wzrost produkcji mleka i z ilu do ilu odciaganego? Będę wdzięczna za info bo trochę nie wiem czego się spodziewać .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 03:58

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Karola, gratulacje! Pewnie nie było łatwo urodzić takiego dużego dzieciaczka, brawa dla Ciebie! :-)

Ruda, częsta czkawka u noworodków to podobno normalna sprawa. Jasio też na początku miał bardzo często, teraz już coraz rzadziej

Może i często ale moja na czkawke nie chcce cyca ani wody i się męczy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola wielkie Gratulacje! Witamy Nasz Walentynkowy prezent <3 bardzo sie ciesze że masz już to za sobą, dochódz do siebie.

Co do karmienia, ja sciagnełam u siebie laktatorem 30 ml z czego to wypił. Potem juz nie mialam jemu co dać i po prostu nosiłam na rekach dalam smoczek i jakos zasnął, byłam skłonna nawet kupic mm. Noce mialam kiepskie ewudentnie sie nie najadał, a dzisiaj prosze o 1 tylko troche pomiział i teraz pobudka piersi zdarzyly sie podregenerowac i troszke nabrzmiec. Spij teraz tylko jedna a pił spokojnie az miło było ogladac nawet mu sie nie odbiło.

Ruda co do czkawki ja ubieram czapeczke i przytulam do siebie aby było mu cieplej, pomaga. Ale czkawka to nic strasznego.

Pauem bardzo sie ciesze ze znacie już diagnozę i dzieki bogu pokierowałaś sie intuicja, ale ile sie zestresowaliście to juz wasze.

Pepper teraz trzymam kciuki za Ciebie.

Pepper, Karola94c lubią tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 22:09

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 22:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Nam polozna powiedziała ze po 1. Czkawka bardziej meczy rodziców niż dziecko. A po 2 pomoc może smoczek. I u nas pomaga smok :)

No właśnie, z tego co czytałam to dla takiego dzieciaczka nie jest to coś uciążliwego.

Papapatka, a powiedz kiedy ściągasz pokarm? Po karmieniu, zamiast karmienia? Pytam, bo jeszcze nigdy nie użyłam laktatora a chciałabym zgromadzić trochę mleczka, bo zbliża mi się wizyta u lekarza i będę musiała juniora zostawić z tatą na dłużej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 06:30

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 22:12

malami91 lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, u mnie czkawka to też norma. Ja zawsze czekam aż przejdzie nosząc a potem daje cycka :)

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, brawo! Bardzo się cieszę :)

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola kochana gratulacje <3 usciskaj i wycałuj swoj walentynkowy prezent od forumowej ciotki :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też czkawką to norma. Ja wtedy przystawiamjak chce jeść to zje i zaraz mija, a jak nie to noszę:)

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, gratulacje!
    Karola, gratulacje! Widzisz, mówiłam, że ruszy po masażu szyjki :-)

Dziewczyny, współczuję problemów z maluszkami.Pau Em, całe szczęście, że się wyjaśniło.A z taką wiotkością krtani coś się robi, czy to przechodzi samo? Jak to jest jednak ważne, żeby trafić na kompetentnego lekarza...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, Amir wielkie gratulacje dziewczyny!

• symbolica Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir Gratulacje :-) niech się zdrowo chowa.

Pepper trzymam kciuki żeby wszystko przebiegło jak najlepiej... ja mam się zgłosić we wtorek też do południa i w środę prawdopodobnie CC. Męża rano na 4h do pracy wypuszczę, a córę na zajęcie z hip-hopu odwiozę... Kurczę wogóle nie czuję tego swojego ciężarnej stanu, szok, a ważę troszkę więcej niż poprzednim razem...

Karola przykre że miałaś tak cięźki, wyczerpujący poród, odpoczywaj na maxa teraz póki jest możliwość .. z Marcinka duży chłopak, pewnie taki walentynkowy amorek!! Wszystkie Marciny to fajne chłopaki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 07:51

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola gratulacje ;) wielki ten twój Amorek ;)

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir Karola94c gratulacje! <3 dużo zdrówka dla Was i oczywiście dla Maluszków :* jak odpoczniecie to czekamy na ralacje :)

Pepper trzymam kciuki żeby wszytko poszło sprawnie ;)

Ciekawe ile forumowych Amorków przyjdzie dziś na świat :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 08:45

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Wam Dziewczyny za udane porody!!! Super ! I zycze milych Walentynek z Waszymi duzymi i malymi Walentynkami :) <3
    Hehehe
    A co najlepsze to to ze bylam akurat w lidlu a moj mąz w wydz.komunikacji na przeciwko lidla i tak sobie mysle MOZE KUPIE PALUSZKI TE JUNIOR (bo wczoraj zjedlismy do filmu te co mialam wziasc do szpitala) ale tak nie chcialo mi sie po nie cofac i tak mowie sama do siebie EEEE NIE WRACAM SIE PRZECIEZ SIE NIE URODZI
    I co ? Moj maz przyszedl do auta ja tez weszlam do auta i ledwo z Lidla wylazłam i wsiadlam do auta i wody mi odeszly !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 08:48

Black_Lilith, Karola94c, Ewelcia85, Nadzieja22, symbolica, -Mamunia-, Ulv15 lubią tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black z tym się nic nie robi. Krtan dojrzeje w swoim czasie. Ja mam tylko wyciągać wydzieline z noska i z buzi.

Mała to ładnie, dobrze że w Lidlu nie odeszły;D tylko w aucie;D

‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ