X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, gratulacje! Pewnie nie było łatwo urodzić takiego dużego dzieciaczka, brawa dla Ciebie! :-)

Amir, gratulacje!

Ruda, częsta czkawka u noworodków to podobno normalna sprawa. Jasio też na początku miał bardzo często, teraz już coraz rzadziej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 06:22

Karola94c lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amur gratuluję :) dochdz szybko do siebie po cc:)

Karola gratuluję! Ale duży!!:)

Dzięki dziewczyny za wsparcie ;* Ja wczoraj od rana płakałam A na wieczór jak się okazało ze Kacperek zdrowy i tylko ta krtan, to w ogóle była okropna rozpacz bo zeszły wszystkie emocje. Wypiłem że 3 melisy...

Za wszystkie w 2pakach mocne kciuki za szybkie rozwiązanie:)

Karola94c, Pepper, Moniiiikaaaa, Black_Lilith lubią tę wiadomość

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir gratulacje!!! Niech Kubuś zdrowo rośnie!

Karola, ale sobie wywróżyłas te walentynki! I masz dwoje dzieci z 14-go :) tylko miesiąc różnicy :) dochodz szybciutko do siebie!

Ruda a widzisz. Ja z dwójką dzieci problemów z kp nie miałam zadnych,a teraz prosze. Jak to nie ma reguły.

Patka, Ruda a po jakim czasie widzialyscie wzrost produkcji mleka i z ilu do ilu odciaganego? Będę wdzięczna za info bo trochę nie wiem czego się spodziewać .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 03:58

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Karola, gratulacje! Pewnie nie było łatwo urodzić takiego dużego dzieciaczka, brawa dla Ciebie! :-)

Ruda, częsta czkawka u noworodków to podobno normalna sprawa. Jasio też na początku miał bardzo często, teraz już coraz rzadziej

Może i często ale moja na czkawke nie chcce cyca ani wody i się męczy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola wielkie Gratulacje! Witamy Nasz Walentynkowy prezent <3 bardzo sie ciesze że masz już to za sobą, dochódz do siebie.

Co do karmienia, ja sciagnełam u siebie laktatorem 30 ml z czego to wypił. Potem juz nie mialam jemu co dać i po prostu nosiłam na rekach dalam smoczek i jakos zasnął, byłam skłonna nawet kupic mm. Noce mialam kiepskie ewudentnie sie nie najadał, a dzisiaj prosze o 1 tylko troche pomiział i teraz pobudka piersi zdarzyly sie podregenerowac i troszke nabrzmiec. Spij teraz tylko jedna a pił spokojnie az miło było ogladac nawet mu sie nie odbiło.

Ruda co do czkawki ja ubieram czapeczke i przytulam do siebie aby było mu cieplej, pomaga. Ale czkawka to nic strasznego.

Pauem bardzo sie ciesze ze znacie już diagnozę i dzieki bogu pokierowałaś sie intuicja, ale ile sie zestresowaliście to juz wasze.

Pepper teraz trzymam kciuki za Ciebie.

Pepper, Karola94c lubią tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 22:09

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 22:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Nam polozna powiedziała ze po 1. Czkawka bardziej meczy rodziców niż dziecko. A po 2 pomoc może smoczek. I u nas pomaga smok :)

No właśnie, z tego co czytałam to dla takiego dzieciaczka nie jest to coś uciążliwego.

Papapatka, a powiedz kiedy ściągasz pokarm? Po karmieniu, zamiast karmienia? Pytam, bo jeszcze nigdy nie użyłam laktatora a chciałabym zgromadzić trochę mleczka, bo zbliża mi się wizyta u lekarza i będę musiała juniora zostawić z tatą na dłużej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 06:30

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 22:12

malami91 lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, u mnie czkawka to też norma. Ja zawsze czekam aż przejdzie nosząc a potem daje cycka :)

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, brawo! Bardzo się cieszę :)

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola kochana gratulacje <3 usciskaj i wycałuj swoj walentynkowy prezent od forumowej ciotki :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też czkawką to norma. Ja wtedy przystawiamjak chce jeść to zje i zaraz mija, a jak nie to noszę:)

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, gratulacje!
    Karola, gratulacje! Widzisz, mówiłam, że ruszy po masażu szyjki :-)

Dziewczyny, współczuję problemów z maluszkami.Pau Em, całe szczęście, że się wyjaśniło.A z taką wiotkością krtani coś się robi, czy to przechodzi samo? Jak to jest jednak ważne, żeby trafić na kompetentnego lekarza...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, Amir wielkie gratulacje dziewczyny!

• symbolica Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir Gratulacje :-) niech się zdrowo chowa.

Pepper trzymam kciuki żeby wszystko przebiegło jak najlepiej... ja mam się zgłosić we wtorek też do południa i w środę prawdopodobnie CC. Męża rano na 4h do pracy wypuszczę, a córę na zajęcie z hip-hopu odwiozę... Kurczę wogóle nie czuję tego swojego ciężarnej stanu, szok, a ważę troszkę więcej niż poprzednim razem...

Karola przykre że miałaś tak cięźki, wyczerpujący poród, odpoczywaj na maxa teraz póki jest możliwość .. z Marcinka duży chłopak, pewnie taki walentynkowy amorek!! Wszystkie Marciny to fajne chłopaki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 07:51

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola gratulacje ;) wielki ten twój Amorek ;)

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir Karola94c gratulacje! <3 dużo zdrówka dla Was i oczywiście dla Maluszków :* jak odpoczniecie to czekamy na ralacje :)

Pepper trzymam kciuki żeby wszytko poszło sprawnie ;)

Ciekawe ile forumowych Amorków przyjdzie dziś na świat :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 08:45

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Wam Dziewczyny za udane porody!!! Super ! I zycze milych Walentynek z Waszymi duzymi i malymi Walentynkami :) <3
    Hehehe
    A co najlepsze to to ze bylam akurat w lidlu a moj mąz w wydz.komunikacji na przeciwko lidla i tak sobie mysle MOZE KUPIE PALUSZKI TE JUNIOR (bo wczoraj zjedlismy do filmu te co mialam wziasc do szpitala) ale tak nie chcialo mi sie po nie cofac i tak mowie sama do siebie EEEE NIE WRACAM SIE PRZECIEZ SIE NIE URODZI
    I co ? Moj maz przyszedl do auta ja tez weszlam do auta i ledwo z Lidla wylazłam i wsiadlam do auta i wody mi odeszly !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 08:48

Black_Lilith, Karola94c, Ewelcia85, Nadzieja22, symbolica, -Mamunia-, Ulv15 lubią tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black z tym się nic nie robi. Krtan dojrzeje w swoim czasie. Ja mam tylko wyciągać wydzieline z noska i z buzi.

Mała to ładnie, dobrze że w Lidlu nie odeszły;D tylko w aucie;D

‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ