X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black trzymam kciuki za szybkie rozwinięcie akcji :)

Black_Lilith lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    A jak sytuacja ? U nas bez zmian...

Tak samo cały czas. Musimy to przetrwać. Tak jak dziewczyny pisza- za kilka tygodni będzie lepiej.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy waszym maluchom odpadły pepki? W jakim wieku ? Dawno nie udzielała się Josey ktoś wie co u niej ?

Jonesey lubi tę wiadomość

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Black Lilith trzymam kciuki żeby się rozkręciło :)

A tak z innej beczki. Chciałabym założyć jakiś album ze zdjęciami Małej. Macie jakiś fajny pomysł na to albo linka?

Dostałam od przyjaciółki w prezencie takä książkę-album " Moje pierwsze 3 latka".
    Jest tam miejsce na zdjęcia, przemyślenia, pamiątki z okresu ciąży i pierwszych 3 lat życia :) Mała dostanie to za kilkanaście lat w prezencie od nas ;)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was regularnie ale jakoś nigdy nie mogę się zebrać żeby napisać :) u nas wszystko idzie ku lepszemu, karmimy się metodą mieszana i niestety zrezygnowałam z przystawiania małego do piersi i jedynie odciagam pokarm o tak na zmianę jeden posiłek MM i następny mój pokarm. Zobaczymy jak długo się mi uda utrzymać laktacje :D poza tym Artuś przybrał już 740g i robi się małym kluskiem ;) noce już też mam w miarę ogarnięte tzn składam sobie te pojedyncze godziny snu to tu to tam i wmawiam sobie ze jestem wyspana :D baby blues na szczęście też już odszedl w sina dal a krocze ładnie zagoilo, także to tyle u mnie w wielkim skrócie :)

Jutro mój Artuś kończy 1 miesiąc i strasznie bym chciała zacząć taka serię zdjec co miesiąc na tym samym tle żeby uwidocznic jego rozwoj, ale kompletnie nie mam pomysłów jakie to tło zrobić i z czego :/ może wy macie jakieś pomysły?

Lutyska, Black_Lilith, Kropeczka85, Nadzieja22, artemida27, Karola94c lubią tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida chyba w podpisie rok Ci się pomylił ;)

artemida27 lubi tę wiadomość

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Czy waszym maluchom odpadły pepki? W jakim wieku ? Dawno nie udzielała się Josey ktoś wie co u niej ?

U nas kikut odpadł w 10 dniu. Niczym nie przemtwalismy, sam ładnie odpadł a klamerke miał ściągnieta w 2 dniu życia bo się dobrze goilo. Z tego co wiem jak do 2 tyg sam nie odpadnie to chyba trzeba się do lekarza wybrać

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mała na 2 tyg i kikut dalej nie odpadł położna mówiła że już się odwarstwia i powinien niedługo odpaść...troszkę krwawi ale podobno mamy się tym nie przejmowac

Lutyska lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kikut odpadł 7 dnia, niczym nie robiliśmy, po odpadnięciu psikamy octaniseptem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda u nas odpadl wczoraj ale troche sie zahaczyl o ubranko i troche jeszcze krwawi takze lepiej pare dni dluzej i zeby bylobwszystko ok. U nas po miesiacu do lekarza trzeba sie zglosic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jakoś 16czy17dnia odpadł.

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie miałam pisać. Nasza mała ma 12 dni A kikut mocno się jeszcze trzyma. Co stosujecie? Ja octwnisept jak w szpitalu kazali Ale coś krucho to widzę...
    Do tego malutka ma biały języczek. Mam nadzieję że nie pleśniawki tylko mleczko. Dużo jej się ulewa moze dlatego. W czwartek pediatra zobaczymy co powie. No i na dodatek dzisiaj odparzyla nam się pupa. I moje hormony dały o sobie znać. Siedzę pół dnia i wyje że źle się nią zajmuję. Oki niech ten baby blues puszcza bo mam dość. Do tego macica boli jak cholera. Już wiem że połóg będę wspominać jako koszmar...

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 15:18

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, ja tam normalnie czyszczę dno pępka. Ważne, żeby dbać o to miejsce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kikut odpadł w 9 dobie. Też został mały strupek, który utrzymywał się kilka dni. Teraz już nie ma śladu po tym, pepuszek jest ładny.
    Ja nie robiłam z tym zupełnie nic. Od czasu do czasu przemylam wacikiem nasaczonym oceniseptem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 21:13

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black trzymam kciuki aby dziś była ta wielka noc! Powodzenia! :*

Patka dziękuję Kochana, jest lepiej. Zaczynam czuć , że coś w tych piersiach jest. Młody ma problem z narażeniem przełykać, więc na pewno jest lepiej. Po odciąganym nie widać zbyt wiele. Max 80ml w sumie z obu piersi, więc bez szału, ale ogólnie jestem zadowolona.
    W dwa dni przybrał w sumie 120g , więc wychodzimy mam nadzieję na prostą i szybko wrócimy do samego cycusia.

Nam pępek odpadł po 2 tygodniach. Od razu czysciutki cały, bez strupków. Ja stosowałam stary babciny 70% spirytus i nie żałuję, bo pierwszy tak ładnie wyglądał i odpadł (u poprzednich stosowałam octanisept).

Karo, Ciążowa, Nadzieja, Straciatella, Symbolica a jak u Was? Cos się dzieje? Ktoś jeszcze o kim zapomniałam został u nas z brzuszkiem?

malami91, Papapatka lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka jeszcze ja się turlam. Wieczorami młoda daje nieźle popalić ale póki co nic nie zapowiada porodu :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    No właśnie miałam pisać. Nasza mała ma 12 dni A kikut mocno się jeszcze trzyma. Co stosujecie? Ja octwnisept jak w szpitalu kazali Ale coś krucho to widzę...
    Do tego malutka ma biały języczek. Mam nadzieję że nie pleśniawki tylko mleczko. Dużo jej się ulewa moze dlatego. W czwartek pediatra zobaczymy co powie. No i na dodatek dzisiaj odparzyla nam się pupa. I moje hormony dały o sobie znać. Siedzę pół dnia i wyje że źle się nią zajmuję. Oki niech ten baby blues puszcza bo mam dość. Do tego macica boli jak cholera. Już wiem że połóg będę wspominać jako koszmar...
    Ja stosuje octenisept w srodku czyszcze i nuc to nie daje a w srode bedzie miał już 4 tydzien.

U nas tez ma bialy jezyczek, niektorzy mowia ze nic nie powinno sie z tym robic inni ze tak, ja poki co nic z tym nie robie.
    Napisz co powiedziala pediatra. Jestem ciekawa

Moj tez ma odparzona pupe i tak samo jak ty obwinialam siebie ze nie potrafie sie zaopiekowac dzieckiem. Podmywam cieplym wacikiem nasaczonym woda, te uusteczki maja duzo chemi. Jest z tym roboty. Pupe smaruje bepanthenem i pudruje maka ziemniaczna.

I jeszcze od piatku zapalenie piersi wysoka goraczka, lamanie w kosciach, bol piersi, wczoraj wzielam paracetamol 1g myslalam ze pispi ze trzy godziny bo sie najadl a on z takim rykiem sie obudzil po godzinie ze nie moglam go uspokoic. A największe stężenie lęku jest wlasnie po godzinie. Musialam mu dac ta piers.

Dopuero teraz schodzi goraczka, ale nadal mi swiat wiruje, a dzisiaj to juz bylo apogeum normalnie popadlam w histeryczny placz ze juz nie daje rady...
    Wiecie jak to jest.

Spałam może z 2 godziny od piatku jestem wrakiem.

A jeszcze znajomi przyjechali z dzieckiem gdzie ja ledwo zywa i pojechali dopiero po 21.

Takze wkońcu moge sie spokojnie polozyc. Dobranoc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 22:59

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia to też plaga nieszczęść nad Wami wisi. Bidulko nie martw się wszystko się w końcu ułoży, bądź silna, jesteś najlepszą mamą na świecie , pamiętaj o tym. Dużo wytrwałości i oby ta goraczka przeszła jak najszybciej!

Baranosia przepraszam zapomniałam o Tobie. Nie wiem dlaczego, ale myślałam, że już urodziłaś :) trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytuacji :)

O Grzechotce naszej jeszcze zapomniałam, jak u Ciebie?

Ciekawe jak Black...myślę, że coś się dzieje, skoro się nie odzywa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 23:10

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziewczyny bo mocnej biegunce... czy to tez jest jeden z sygnałów "tej nocy lub za tydzień?", czy raczej "tej nocy" ? ;)

‹‹ 905 906 907 908 909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ