Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
bumbum wrote:Black Lilith trzymam kciuki żeby się rozkręciło
A tak z innej beczki. Chciałabym założyć jakiś album ze zdjęciami Małej. Macie jakiś fajny pomysł na to albo linka?
Dostałam od przyjaciółki w prezencie takä książkę-album " Moje pierwsze 3 latka".
Jest tam miejsce na zdjęcia, przemyślenia, pamiątki z okresu ciąży i pierwszych 3 lat życiaMała dostanie to za kilkanaście lat w prezencie od nas
-
Czytam was regularnie ale jakoś nigdy nie mogę się zebrać żeby napisać
u nas wszystko idzie ku lepszemu, karmimy się metodą mieszana i niestety zrezygnowałam z przystawiania małego do piersi i jedynie odciagam pokarm o tak na zmianę jeden posiłek MM i następny mój pokarm. Zobaczymy jak długo się mi uda utrzymać laktacje
poza tym Artuś przybrał już 740g i robi się małym kluskiem
noce już też mam w miarę ogarnięte tzn składam sobie te pojedyncze godziny snu to tu to tam i wmawiam sobie ze jestem wyspana
baby blues na szczęście też już odszedl w sina dal a krocze ładnie zagoilo, także to tyle u mnie w wielkim skrócie
Jutro mój Artuś kończy 1 miesiąc i strasznie bym chciała zacząć taka serię zdjec co miesiąc na tym samym tle żeby uwidocznic jego rozwoj, ale kompletnie nie mam pomysłów jakie to tło zrobić i z czegomoże wy macie jakieś pomysły?
Lutyska, Black_Lilith, Kropeczka85, Nadzieja22, artemida27, Karola94c lubią tę wiadomość
-
ruda90 wrote:Czy waszym maluchom odpadły pepki? W jakim wieku ? Dawno nie udzielała się Josey ktoś wie co u niej ?
U nas kikut odpadł w 10 dniu. Niczym nie przemtwalismy, sam ładnie odpadł a klamerke miał ściągnieta w 2 dniu życia bo się dobrze goilo. Z tego co wiem jak do 2 tyg sam nie odpadnie to chyba trzeba się do lekarza wybrać -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No właśnie miałam pisać. Nasza mała ma 12 dni A kikut mocno się jeszcze trzyma. Co stosujecie? Ja octwnisept jak w szpitalu kazali Ale coś krucho to widzę...
Do tego malutka ma biały języczek. Mam nadzieję że nie pleśniawki tylko mleczko. Dużo jej się ulewa moze dlatego. W czwartek pediatra zobaczymy co powie. No i na dodatek dzisiaj odparzyla nam się pupa. I moje hormony dały o sobie znać. Siedzę pół dnia i wyje że źle się nią zajmuję. Oki niech ten baby blues puszcza bo mam dość. Do tego macica boli jak cholera. Już wiem że połóg będę wspominać jako koszmar...
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU nas kikut odpadł w 9 dobie. Też został mały strupek, który utrzymywał się kilka dni. Teraz już nie ma śladu po tym, pepuszek jest ładny.
Ja nie robiłam z tym zupełnie nic. Od czasu do czasu przemylam wacikiem nasaczonym oceniseptem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 21:13
-
Black trzymam kciuki aby dziś była ta wielka noc! Powodzenia! :*
Patka dziękuję Kochana, jest lepiej. Zaczynam czuć , że coś w tych piersiach jest. Młody ma problem z narażeniem przełykać, więc na pewno jest lepiej. Po odciąganym nie widać zbyt wiele. Max 80ml w sumie z obu piersi, więc bez szału, ale ogólnie jestem zadowolona.
W dwa dni przybrał w sumie 120g , więc wychodzimy mam nadzieję na prostą i szybko wrócimy do samego cycusia.
Nam pępek odpadł po 2 tygodniach. Od razu czysciutki cały, bez strupków. Ja stosowałam stary babciny 70% spirytus i nie żałuję, bo pierwszy tak ładnie wyglądał i odpadł (u poprzednich stosowałam octanisept).
Karo, Ciążowa, Nadzieja, Straciatella, Symbolica a jak u Was? Cos się dzieje? Ktoś jeszcze o kim zapomniałam został u nas z brzuszkiem?malami91, Papapatka lubią tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
nick nieaktualnyLady_E wrote:No właśnie miałam pisać. Nasza mała ma 12 dni A kikut mocno się jeszcze trzyma. Co stosujecie? Ja octwnisept jak w szpitalu kazali Ale coś krucho to widzę...
Do tego malutka ma biały języczek. Mam nadzieję że nie pleśniawki tylko mleczko. Dużo jej się ulewa moze dlatego. W czwartek pediatra zobaczymy co powie. No i na dodatek dzisiaj odparzyla nam się pupa. I moje hormony dały o sobie znać. Siedzę pół dnia i wyje że źle się nią zajmuję. Oki niech ten baby blues puszcza bo mam dość. Do tego macica boli jak cholera. Już wiem że połóg będę wspominać jako koszmar...
U nas tez ma bialy jezyczek, niektorzy mowia ze nic nie powinno sie z tym robic inni ze tak, ja poki co nic z tym nie robie.
Napisz co powiedziala pediatra. Jestem ciekawa
Moj tez ma odparzona pupe i tak samo jak ty obwinialam siebie ze nie potrafie sie zaopiekowac dzieckiem. Podmywam cieplym wacikiem nasaczonym woda, te uusteczki maja duzo chemi. Jest z tym roboty. Pupe smaruje bepanthenem i pudruje maka ziemniaczna.
I jeszcze od piatku zapalenie piersi wysoka goraczka, lamanie w kosciach, bol piersi, wczoraj wzielam paracetamol 1g myslalam ze pispi ze trzy godziny bo sie najadl a on z takim rykiem sie obudzil po godzinie ze nie moglam go uspokoic. A największe stężenie lęku jest wlasnie po godzinie. Musialam mu dac ta piers.
Dopuero teraz schodzi goraczka, ale nadal mi swiat wiruje, a dzisiaj to juz bylo apogeum normalnie popadlam w histeryczny placz ze juz nie daje rady...
Wiecie jak to jest.
Spałam może z 2 godziny od piatku jestem wrakiem.
A jeszcze znajomi przyjechali z dzieckiem gdzie ja ledwo zywa i pojechali dopiero po 21.
Takze wkońcu moge sie spokojnie polozyc. Dobranoc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 22:59
-
Mamunia to też plaga nieszczęść nad Wami wisi. Bidulko nie martw się wszystko się w końcu ułoży, bądź silna, jesteś najlepszą mamą na świecie , pamiętaj o tym. Dużo wytrwałości i oby ta goraczka przeszła jak najszybciej!
Baranosia przepraszam zapomniałam o Tobie. Nie wiem dlaczego, ale myślałam, że już urodziłaśtrzymam kciuki za pozytywny rozwój sytuacji
O Grzechotce naszej jeszcze zapomniałam, jak u Ciebie?
Ciekawe jak Black...myślę, że coś się dzieje, skoro się nie odzywa!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 23:10
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc