X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , mam pytanie do karmiących piersią czy stosujecie dietę?
    Moją malutką bardzo zsypało na buzi.Byłam na wizycie u pediatry stwierdziła że jej to nie wygląda na alergię pokarmową.Stwierdziła by zmienić proszek z Loveli na Jelpa lub szare mydlo...jakoś ta diagnoza mnie nie przekonuje...Macie jakieś doświadczenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 11:03

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka gratuluję córeczki! Rodziłaś w Kielcach może?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, teraz mówi się, że nie ma diety matki karmiącej. Ja jem normalnie jak zwykle.

https://www.hafija.pl/2012/12/nie-kazda-krosta-na-buzi-to-skaza-bialkowa.html

• bumbum Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem też jak zwykle o ile mamy nie ma w odwiedzinach bo strasznie wyczulona na to jest :D

malami91 lubi tę wiadomość

• Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to chyba trochę wcześnie jak na alergię. Może to trądzik niemowlęcy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Ja jem też jak zwykle o ile mamy nie ma w odwiedzinach bo strasznie wyczulona na to jest :D

Hehehe, z mamuśkami faktycznie czasem lepiej nie dyskutować :-D.

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika... wrote:
    Aneczka gratuluję córeczki! Rodziłaś w Kielcach może?
    Nie, ja jestem że Starachowic i tu rodzilam.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym obstawiala trądzik niemowlęcy.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracam do żywych!

Rozbawiłyście mnie tymi siuśkami i kupkami. :-D

Papatka ja nakladalam bephanten i make ziemniaczana i oczywiscie wietrzenienz 15 min. Przecieralam pupke zwyklym wacikiem nasaczonym ciepła wodą. Wszystkonprawie zeszlo, teraz uzywam tylko bepanthenu. Niestety sudokrem ltory kupilam sie nie sprawdzil, choc przy pierwszym synku było rewelacyjnie, noże ten ma zbyt delikatna skorke.

Papapatka lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mamy zaproszenie na wesele na czerwiec, malutka będzie miała 4 miesiące. Zastanawiam się czy jechać z nią? Miejscowość oddalona o 250 km.
    Możemy oddać rodzicom pod opiekę ale czy mała nie będzie płakać za nami?

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Dziewczyny, mamy zaproszenie na wesele na czerwiec, malutka będzie miała 4 miesiące. Zastanawiam się czy jechać z nią? Miejscowość oddalona o 250 km.
    Możemy oddać rodzicom pod opiekę ale czy mała nie będzie płakać za nami?
    Ja bym chyba takiego kurczaka nie oddała... A może można wynająć pokój tam gdzie wesele i wtedy mama by z wami pojechała i wołała jak coś?

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zrobiła tak jak pisze MonisiaK. Wzięła ze sobą mamę lub teściową i po prostu bym chodziła na karmienia.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wesele we wrześniu więc mala będzie miała 7 miesięcy...też nie wiemy jak to ugryźć...

Z innej beczki teściowa daje złote rady żeby odstawić kapturki bo stracę pokarm :( myślicie że ma rację ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum pewnie bedziecie tam nocowac?a jakbys ze soba wziela kogos do opieki?bys miala mala blisko ale nie musiałaby meczyc sie na weselu...my chyba tez w czerwcu idziemy ale to bedzie blisko teściów wiec mala pewnie u babci zostawimy a ja do karmienia podjade...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, polecam poczytać sobie o kapturkach na blogu hafija.pl. Daję linka:

https://www.hafija.pl/2016/05/nakladki-silikonowe-szkodza-czy-pomagaja.html

• Mambella Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Z innej beczki teściowa daje złote rady żeby odstawić kapturki bo stracę pokarm :( myślicie że ma rację ?

Moim zdaniem nie. Zobacz ile dziewczyn jest na laktatorze i potrafią karmić dziecko po kilkanaście miesiącu.

Ja pierwszego syna karmiłam przez nakładki ponad miesiąc i nic się nie działo. Wtedy od czasu do czasu piłam karmi bo bałam się właśnie że pokarmu jest mało.

W wczoraj w ramach "spóźnionych walentynek" napilam się pół szklanki Karmii. W nocy nie obudził mnie synek na jedzenie tylko moje piersi bo były jak kamienie.

Bumbum też byk zrobiła tak jak dziewczyny radzą. Dzidzius może i dałby radę ale ja bym bardzo przeżywała to rozłąkę.
    Mi ciężko było zostawić 9mcznego syna na noc z dwiema babciami. Bo stwierdziłam że jedna może nie da rady hehe

Paulaa25 nam też pediatra zasugerowała alergię bo twarz cała w drobnych krostkach, ja sądziłam że to trądzik. Odstawiłam nabiał, nie unikam w 100% ale świadomie nie jem. Nic mnie to nie kosztuje więc próbuje. I wydaje mi się że po tym tygodniu część krostek zeszła. Nie wiem czy to na pewno od tego czy tak poprostu schodzą. Za jakiś czas zjem jakiś ser i zobaczę.

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum też bym zrobiła jak Monisia.

My mamy wesele we wrześniu, ale się jeszcze zobaczy jak to rozwiążemy.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze radzicie, w sumie na to nie wpadłam, nocleg jest w tym miejscu co wesele dlatego mamę zostawię w pokoju z małą i będę zaglądać i karmić :)
    Mam nadzieję, że mama się zgodzi bo już byłam blisko rezygnacji z pójścia na to wesele...

-Mamunia-, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Ruda, polecam poczytać sobie o kapturkach na blogu hafija.pl. Daję linka:

https://www.hafija.pl/2016/05/nakladki-silikonowe-szkodza-czy-pomagaja.html

Czytałam to...w sumie to nic konkretnego tam nie ma napisane...
    Czy któraś jeszcze karmi przez kapturki ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 14:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Czytałam to...w sumie to nic konkretnego tam nie ma napisane...

Jest napisane, że produkcja pokarmu może się zmniejszyć. Chociaż czytałam wypowiedzi kobiet, które karmiły przez nakładki kilkanaście miesięcy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 14:55

‹‹ 907 908 909 910 911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ