Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny , mam pytanie do karmiących piersią czy stosujecie dietę?
Moją malutką bardzo zsypało na buzi.Byłam na wizycie u pediatry stwierdziła że jej to nie wygląda na alergię pokarmową.Stwierdziła by zmienić proszek z Loveli na Jelpa lub szare mydlo...jakoś ta diagnoza mnie nie przekonuje...Macie jakieś doświadczenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 11:03
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny wracam do żywych!
Rozbawiłyście mnie tymi siuśkami i kupkami.
Papatka ja nakladalam bephanten i make ziemniaczana i oczywiscie wietrzenienz 15 min. Przecieralam pupke zwyklym wacikiem nasaczonym ciepła wodą. Wszystkonprawie zeszlo, teraz uzywam tylko bepanthenu. Niestety sudokrem ltory kupilam sie nie sprawdzil, choc przy pierwszym synku było rewelacyjnie, noże ten ma zbyt delikatna skorke.Papapatka lubi tę wiadomość
-
bumbum wrote:Dziewczyny, mamy zaproszenie na wesele na czerwiec, malutka będzie miała 4 miesiące. Zastanawiam się czy jechać z nią? Miejscowość oddalona o 250 km.
Możemy oddać rodzicom pod opiekę ale czy mała nie będzie płakać za nami? -
nick nieaktualnyBumbum pewnie bedziecie tam nocowac?a jakbys ze soba wziela kogos do opieki?bys miala mala blisko ale nie musiałaby meczyc sie na weselu...my chyba tez w czerwcu idziemy ale to bedzie blisko teściów wiec mala pewnie u babci zostawimy a ja do karmienia podjade...
-
nick nieaktualny
-
ruda90 wrote:Z innej beczki teściowa daje złote rady żeby odstawić kapturki bo stracę pokarm
myślicie że ma rację ?
Moim zdaniem nie. Zobacz ile dziewczyn jest na laktatorze i potrafią karmić dziecko po kilkanaście miesiącu.
Ja pierwszego syna karmiłam przez nakładki ponad miesiąc i nic się nie działo. Wtedy od czasu do czasu piłam karmi bo bałam się właśnie że pokarmu jest mało.
W wczoraj w ramach "spóźnionych walentynek" napilam się pół szklanki Karmii. W nocy nie obudził mnie synek na jedzenie tylko moje piersi bo były jak kamienie.
Bumbum też byk zrobiła tak jak dziewczyny radzą. Dzidzius może i dałby radę ale ja bym bardzo przeżywała to rozłąkę.
Mi ciężko było zostawić 9mcznego syna na noc z dwiema babciami. Bo stwierdziłam że jedna może nie da rady hehe
Paulaa25 nam też pediatra zasugerowała alergię bo twarz cała w drobnych krostkach, ja sądziłam że to trądzik. Odstawiłam nabiał, nie unikam w 100% ale świadomie nie jem. Nic mnie to nie kosztuje więc próbuje. I wydaje mi się że po tym tygodniu część krostek zeszła. Nie wiem czy to na pewno od tego czy tak poprostu schodzą. Za jakiś czas zjem jakiś ser i zobaczę.
-
Bumbum też bym zrobiła jak Monisia.
My mamy wesele we wrześniu, ale się jeszcze zobaczy jak to rozwiążemy. -
Dobrze radzicie, w sumie na to nie wpadłam, nocleg jest w tym miejscu co wesele dlatego mamę zostawię w pokoju z małą i będę zaglądać i karmić
Mam nadzieję, że mama się zgodzi bo już byłam blisko rezygnacji z pójścia na to wesele...-Mamunia-, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
malami91 wrote:Ruda, polecam poczytać sobie o kapturkach na blogu hafija.pl. Daję linka:
https://www.hafija.pl/2016/05/nakladki-silikonowe-szkodza-czy-pomagaja.html
Czytałam to...w sumie to nic konkretnego tam nie ma napisane...
Czy któraś jeszcze karmi przez kapturki ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 14:52
-
nick nieaktualnyruda90 wrote:Czytałam to...w sumie to nic konkretnego tam nie ma napisane...
Jest napisane, że produkcja pokarmu może się zmniejszyć. Chociaż czytałam wypowiedzi kobiet, które karmiły przez nakładki kilkanaście miesięcy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 14:55