X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Jest napisane, że produkcja pokarmu może się zmniejszyć. Chociaż czytałam wypowiedzi kobiet, które karmiły przez nakładki kilkanaście miesięcy.

Też czytałam o kobietach którym udało się karmić kilka lub kilkanaście miesięcy

• bumbum Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda mi udało się wyjść z kapturków. Ale wymagało to dwóch wizyt (doradcy laktacyjnego i położnej). A masz możliwość poprosić położna środowiskowa żeby pomogła Ci przystawić maleństwo bez kapturka?

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja córkę karmiłam kapturkami i jeździłam do doradcy laktacyjnego, który pomagał mi je odstawić, bo mała niestety nie stymulowała piersi odpowiednio i miałam mało pokarmu przez co ona się wściekała. Jak karmiłam w kspturksch zaleciła stymulować po karmieniu piersi laktatorem.

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 15:19

patuniek86, Pau.Em, Ewelcia85, Kolorowaola, artemida27, bumbum, Nadzieja22, Lady_E, ej_est, malami91, baranosia, Pepper, Paulaa25, -Mamunia-, KaroKaro lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna przystawka ja na hama ja tak nie umiem...mam nalesnikowate brodawki i mała ni umie złapać...

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 15:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja sie nie znam co prawda na kapturkach ale bym nie odstawiala ewentualnie wlasnie pila cos wspomagającego laktacje.aczkolwiek jak uznasz za stosowne odstawienie to tak zrob.to twoja i tylko twoja decyzja powinna byc a nie tesciowej czy kogos innego ;)
    Papapatka jaka slicznusia ta twoja lalka ;) skad masz sukienke?tez musze jakas kupic i wystroic malutka. A rajstopki u nas tak samo wygladaja na tych chudych dlugich nogach :D

A jak tam dziewczyny w dwupakach?ktoras moze rodzi?czekam na takie info ;) i trzymam mocno kciuki za szybkie porody ;)

• Mambella Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Położna przystawka ja na hama ja tak nie umiem...mam nalesnikowate brodawki i mała ni umie złapać...

A karmiąc np lewa piersią trzymasz główkę prawa ręka, a pierś lewa robiąc ż niej kanapkę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Czytam Was dziewczyny na bieżąco Ale mało u mnie z aktywnością. Jestem na liście na pierwszej stronie, więc się pochwalę.

12.02 przyszła na świat Laura przez cc o godz. 8.34 z wagą 3400 i długa 54cm.
    Niestety to nasz kolejny poród i kolejne dziecko chore po porodzie. Laura urodziła się z zapaleniem płuc. Podejrzewam, że za słabo została odsluzowana po porodzie. Niestety nikt tu się nie przyzna. Pierwsza córka urodziła się z niedotleniem i zapaleniem płuc.
    Ta informacja strasznie nas dobila.
    Całe szczęście Laura była na oiomie tylko jedna dobę. Bierze antybiotyki. Jeśli badania będą dobre to może jutro wypuszcza nas do domu. Trzymajcie kciuki.

Moje cc było planowane właśnie przez chorobę pierwszego dziecka..
    Jak zostalam przyjmowana do szpitala to kazdy traktował mnie jak idiotke.
    Podczas cc wyszło, że pepowina była bardzo cienka A łożysko stare. Mój lekarz stwierdził, że dobrze się stało z tym cięciem, bo poród sn byłby ryzykowny.
    Także chyba ktoś jednak nad nami czuwał.

A jeśli chodzi o moje samopoczucie po cc.
    Bałam się bardzo pionizacji Ale jakoś dałam radę i od dnia pionizacji jestem bez przeciwbólowych także zniosłam ja bardzo dobrze. Pierwszy poród sn był dla mnie koszmarem.

Pozdrawiam Was dziewczyny ;)
    Moja córka była odsluzowywana i miała zapalenie płuc.
    Teraz syn nie był odsluzowywany i nic mu nie jest. Także to chyba nie jest wyznacznik. Poza tym teraz się nie odsluzowuje dzieci.

My jechaliśmy na wesele 100 km i wynajelismy pokój,jechali moi rodzice aby zająć się córka A ja wpadalam tylko na ściąganie mleka i usypianie.

Ja nie stosuje diety. Choć chyba powinnam może szybciej wrócę do wagi sprzed ciazy;p ale alergia u dziecka to raczej objawia się suchymi plamami na skórze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 16:23

Papapatka lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka cudna ta twoja królewna <3
    Black co tobą ? Akcja się rozkręciła? :)
    Dziewczynki mam pytanko czy taki kilkudniowy ssak może mieć juz problem ze zrobieniem kupki? Bo ja mam wrażenie ze Wojtuś musi się bardzo namęczyć zanim zrobi . Z dziewczynami takich atrakcji nie mialam i jestem trochę zielona w problemach brzuszkowych ;)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 15:20

Lutyska lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia, u mnie w szkole rodzenia położna mówiła że przy KP nie ma problemu zaparć. Natomiast moja mama twierdzi, że zdarzały się zaparcia u mnie mimo, że byłam na kp, więc jak to jest do końca to nie wiem :/

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie trochę jestem zestresowana bo ostatnia kupka dzisiaj była o 6 rano a cały dzień przystawiałam go do piersi co 2 -3 godziny .

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• bumbum Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że nie powinnaś się martwić, czytałam i na szkołę rodzenia mowili, że jak się karmi kp to może kilka dni nawet nie być kupki. Co innego na mm, wtedy musi być codziennie.

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    No własnie trochę jestem zestresowana bo ostatnia kupka dzisiaj była o 6 rano a cały dzień przystawiałam go do piersi co 2 -3 godziny .
    Spokojnie mi mówili w szpitalu że albo maluszek bedzie robił 20 na dzień albo jedną na 2 dni :) Moja teściowa mówi że jej córka robiła raz na 3-4 dni. I było wszytsko ok :) Tak już jest.

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    A karmiąc np lewa piersią trzymasz główkę prawa ręka, a pierś lewa robiąc ż niej kanapkę?

Tak ale mala nie umie złapać bo ka cofnieta dolna zuchwe ...

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już na maksa tematy dzieciowe, a ja nadal w dwupaku - za co jestem wdzięczna mojemu dziecku.
    Spędziłam weekend w szpitalu z najstarszą bo od ponad tygodnia gorączka mimo antybiotyku.
    i na dodatek od wczoraj ja też ledwo żyję, rozłożyło mnie totalnie. Gdybym teraz zaczęła rodzić to ja nie wiem jak to przeżyje. Mój organizm się wykończy.

Wszystkiego dobrego dla Was.
    Jak wrócę do formy to się odezwę, póki co podczytuję i uaktualniam listę w wolnej chwili <3

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa, współczuję tego szpitala. Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia.

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Tak jak dziewczyny piszą, mleko matki jest prawie w calosci przyswajalne i może nie być dużo kupek :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
‹‹ 908 909 910 911 912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ