X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje, Black!

Pau.Em lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black gratulacje i wspolczuje przezyc. Wracaj szybko do pelni sil ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black gratuluję!

• baranosia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black gratulacje!
    Kurczę widzę że u nas dużo ciężkich porodów :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Black <3
    Współczuje, ze musiałaś się tak nameczyc. Mam nadzieje, ze szybko poczujesz się lepiej

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze maluchy też ulewaja i nie umieją odbić ?

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo, Black! Najważniejsze, że się pozytywnie skończyło.

Straciatella, ja też chora (mam nadzieję, ze Tobie już przechodzi). Tzn. nie mam gorączki, ale chyba wirus mojego męża z zeszłego tygodnia. Pamiętam, że była tu kiedyś dyskusja o sinuprecie. Ja miałam przepisany w 5 miesiącu od lekarza. Myślicie, że teraz mogę brać bez przeszkód? Farmaceuta sprzedał, słysząc od lekarza, że to OK. To w sumie ziołowy lek ale przed wzięciem chciałam jeszcze poznać Wasze zdanie :)

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 15:20

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black moje gratulacje :) ale współczuje ciężkiego porodu .
    Paula25 nam powiedziano że z rumieniem nic się nie robi i sam zniknie w ciągu 2 tyg.
    A to te krostki :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4487dcfdaf5.jpg

artemida27 lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black gratuluję! <3 Szkoda, że poród znowu był niefajny. Nabieraj sił!

U mnie w nocy straszaki, ale praktycznie niebolesne i bez jakiejkolwiek regularności. W sumie to prawie całą noc spałam i tylko co jakiś czas budził mnie skurcz. Po 6 przeszło całkiem.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia dla mnie to takie krostki kontaktowe, z podrażnienia delikatnej skóry.

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Brawo, Black! Najważniejsze, że się pozytywnie skończyło.

Straciatella, ja też chora (mam nadzieję, ze Tobie już przechodzi). Tzn. nie mam gorączki, ale chyba wirus mojego męża z zeszłego tygodnia. Pamiętam, że była tu kiedyś dyskusja o sinuprecie. Ja miałam przepisany w 5 miesiącu od lekarza. Myślicie, że teraz mogę brać bez przeszkód? Farmaceuta sprzedał, słysząc od lekarza, że to OK. To w sumie ziołowy lek ale przed wzięciem chciałam jeszcze poznać Wasze zdanie :)
    Biorę sinupret. Moj gin napisal mi smsa ze moge a mam potworne zapalenie zatok. Do tego sinulan express forte, paracetamol na goraczke, litrami pije wode z cytryna i imbirem i modle się zeby mi przeszlo.

Black gratulacje! <3

Paula moim zdaniem to tradzik niemowlecy. Przemywa sie tylko woda przegotowana. W cieple wychodzi ich wiecej i mogą laczyc sie w takie krostkowe plamki, w chlodzie np na dworzu wyglada to duzo lepiej.

My mieliśmy rumien po porodzie i neonatolog zalecil kąpiele w krochmalu. Ja nie z tych co sa za homeopatia itp ale sprobowalismy i krochmal pomogl :)

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 to u nas to inaczej wygląda.Są to skupiska maleńkich krosteczek czerwonych i w koloże skóry.Przemywam wodą poki co i obserwuje.Zmniejszyliśmy też temperaturę w mieszkaniu do 21 bo bywało więcej.W szpitalu na sali miałam 25° balam się mała tak odrazu wprowadzić w 21.Może mi się przegrzała no nie wiem obserwujemy i dziś zmienie proszek na Jelpa jak zalecił pediatra.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddam 2 Nowe body z pepco na 56 :) uprane i nie założone -za małe :) za czekoladę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, a może to potówki?

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella mniej więcej tak to wyglada jak piszesz tylko jak patrzę zdjecia w necie to nasza nie ma białych czubków na tych krostkach.No nic obserwujemy.Oby zeszło jak najszybciej bo szkoda mi tej malej buźki takiej usypanej.
    Juz nic nie jem takiego co mogloby ja uczulić.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Paula, a może to potówki?
    No też o tym pomyślałam tym bardziej że polegiwała mi ostatnio na piersi i troszkę się upociła plus te nasze tropiki na chacie ...
    Jakie nacie temp.w domku?

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staciatella, to trzymam za Ciebie kciuki, żebyś zdążyła wyzdrowieć. Bardzo bardzo mocno! Dziękuję Ci za informację.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlanis Paula moze to potowki jak tak cieplo mieliscie...
    My mielismy podobne plamki jak u Wojtusia w szpitalu ale nie na twarzy a glownie na brzuchu.ubrana wtedy byla w szpitalne ubranka i kazali mi zmienic na moje.tak zrobilam i wiecej sie nie pojawily.u synka bylo podobnie i do dzis ma dosc wrazliwa skore i musze uwazac w czym piore jego ubrania.
    Ruda ja wczoraj dostalam polspiochy z pepco na 56 i sie zastanawiam czy sie mala zmiesci.szkoda ze najpierw metke oderwalam a potem rozmiar sprawdzilam.eh
    Kropeczko daj pozniej znac co tam z waga Przemusia ;) trzymam kciuki za ladny przyrost ;)

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Ewelcia dla mnie to takie krostki kontaktowe, z podrażnienia delikatnej skóry.
    U nas po szpitalnych ubraniach takie były. Także potwierdzam że alergia kontaktową to może być

Nam na rumień nic nie zalecali. Samo zeszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 10:16

‹‹ 910 911 912 913 914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ