X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    No też o tym pomyślałam tym bardziej że polegiwała mi ostatnio na piersi i troszkę się upociła plus te nasze tropiki na chacie ...
    Jakie nacie temp.w domku?

U nas 24 i ciężko obniżyć, bo mamy bardzo mały metraż i mimo wietrzenia zaraz robi się gorąco. Jasiek też miał krostki na buzi, zaczęłam go lżej ubierać i nie ma po nich śladu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 10:30

Reni lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na rumień neonatolog kazał kąpać w emolientach

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 56 z pepco za małe...innych firm ok :)

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith gratulacje :) Wracaj do sił i daj znać co się stało że skończyło się cc.
    Zdrówka dla Ciebie i syncia :)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black gratulacje ogromne! Witamy Jerzego :)

U nas dziś euforia! 230g w 5dni! :D

-Mamunia-, Ciążowa_Gapsy, malami91, Mambella, Papapatka, baranosia, Paulaa25, artemida27, Nadzieja22, KaroKaro, Lutyska, MonisiaK lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia syn miał dwa typy krostek na twarzy, jedne to taki punktowe ogniwa od razu po porodzie, a pozniej małe w szpitalu z goraca, w domu przeszło bo nawilżam i wietrze pomieszczenie, chociaz jesli lezy na jednym boku to sie znowu pojawiaja. Teraz powoli przechodzi, to jest tak ze sie pojawiaja i znikaja.

Ja bym sie jakos tym nie przejmowała, chyba ze ma to na całym ciałku. Przemywaj przegotowana woda, tak jak koleżanka napisała krochmal tez pomoga.

Czarna supr Gartuluje, a teraz zapominamy o porodzie i cieszymy sie Maleństwem <3 czekamy na focie

No i kikut dzisiaj odpadł. Jeeeeee

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 11:34

Ewelcia85, Kropeczka85, KaroKaro lubią tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzę do domku :) Mały wczoraj spadł do wagi 3780 ale dzisiaj rano już ważył 3870 więc jest dobrze :) cieszę się bardzo :)

Paulaa25, -Mamunia-, Ciążowa_Gapsy, malami91, Kropeczka85, Pau.Em, baranosia, ej_est, artemida27, Nadzieja22, KaroKaro, Lutyska, MonisiaK, Pepper lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia super! I jaki duży przyrost wagi w jeden dzień!

U Nas wkoncu odpadł kikut ale jeszcze w srodku jest taki ala zropiały strupek.
    Co do ulewnia, tez sie zdarzy ale żadko, odbije sie jak sie duzo naje.

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie te krostki to potówki po prostu. Najlepiej zapytać położnej jak przyjdzie czy pediatry.

My mamy w domu 20-21st i nie mamy żadnych kropeczek.

Paulaa25 lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dupa. Szyjka dalej 2cm zamknięta. Jedynie zewnętrznie puszcza lekko na 1cm ale lekarz mówi że to nic tak naprawdę nie znaczy.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie położnej, malutka waży już więcej niż po porodzie o 100g :)
    Także nieźle ją dotuczyliśmy :)
    Niestety mimo, że od porodu minęło 2 tygodnie szwów jeszcze nie ściągnęła. Powiedziała że jest o niebo lepiej niż tydzień temu, może się uda ściągnąć za tydzień.

Kropeczka85, malami91, Ciążowa_Gapsy, Ewelcia85, Papapatka, -Mamunia-, Nadzieja22, KaroKaro, baranosia lubią tę wiadomość

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, a umawialiście się na jakąś strategię teraz?

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    U mnie dupa. Szyjka dalej 2cm zamknięta. Jedynie zewnętrznie puszcza lekko na 1cm ale lekarz mówi że to nic tak naprawdę nie znaczy.
    U mnie tak bylo ostatnio na wizycie. Tylko szyjka nieco krotsza. Ide w czwartek na wizyte jak nie urodze do tego czasu ;) ale poki co mi sie nie śpieszy z porodem.

My i chyba Nadzieja22 z tych bardziej udzielajacych sie zostalysmy w dwupaku? Hm <3 ;) no i gapsyyyy of kors :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 12:28

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w dwupakach niedługo i na was przyjdzie kolej :) wiem ze końcówka jest frustrująca ( ja miałam jej serdecznie dość) ale to juz kwestia dni i wy będziecie tuliły swoje maleństwa :)

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella, ja miałam tylko kilka dni spokoju do rodzenia... Najpierw ryzyko porodu przedwczesnego, potem choroba męża, później ten weekend i moja choroba :( Więc znowu nie chcę rodzić. Tylko muszę czekać aż wyzdrowieję. Trzymajmy się do wyzdrowienia i ródźmy w jakimś okienku czasowym! ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chętnie juz urodziła.
    Ale na mnie to nic nie działa. Żadne metody. Zostaje mi chyba tylko cierpliwie czekać ;)

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję niedługo urodzić, naprawdę nie chcę iść za 2 tygodnie do szpitala :/ Po tych nocnych skurczach mam taką właśnie nadzieję, że się uda hehe. Odespałam trochę nockę, zjem zupę i zaczynam myć okna, bo jak wyszło słońce, to jest tragedia! Pewnie dam radę tylko 2 okna w kuchni, ale zawsze to coś :)

No chorowitki dużo zdrówka! Oby przed porodem udało się wyzdrowieć. Ja mam jeszcze jakieś marne resztki kataru sprzed chyba 3 tygodni, ale to tylko rano jak wstaję.

Aha no i u mnie w końcu 39 tydzień zaczęty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 12:58

Ciążowa_Gapsy, -Mamunia- lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ja jestem :) skurcze mam, ale nieregularne, słabe. Jutro ktg, a w środę wizyta u giniekolg.Bardzo bym chciała żeby się samo zaczęło ehh,a pewnie jeszcze sobie trochę pochodze

km5sroeqr29ccbje.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Ledwo Was nadrobiłam, ja postanowiłam zrobić sobie z mężem weekend na maxa spędzony ze sobą żeby się nacieszyć ostatnimi chwilami we dwójkę, ale już wracam do Was ;)

Black_Lilith gratuluję! <3 odpoczywaj i wracaj do sił :*

Wszystkim chrowitkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia, zbierajcie siły na godzinę '0' :*

Pięknie Wasze Maluchy przybierają! Oby tak dalej ;)

Ja dziś wieczorem idę na wizytę i mam nadzieję że coś zaczęło się dziać bo cały weekend były sexy, i skakanie na piłce. Trzymajcie kciuki :)

Kropeczka85, bumbum, Papapatka, Nadzieja22, -Mamunia-, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia super że wychodzicie :)

Baranosia mam nadzieję że szyjka puści w koncu.

Bumbum Wow super przybiera:) pieknie:) A szwami się nie martw.

Gapsy trzymam kciuki żebyś szybko wyzdrowial. Straciatella Ty tez się trzymaj jeszcze.

Ej.est no to jeszcze raz wysprzataj cały dom, a noz się maleństwo zdecyduje na wyjście.

Nadzieja jak są już jakieś skurcze to dobry znak, wykorzystaj to i umyj te okna;)

Kolorowaola- oby się coś rozwinęło z tych skurczy.

Ciążowa_Gapsy, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

‹‹ 911 912 913 914 915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ