X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myłam okna dwa tygodnie temu i od rana bije się z myślami czy dziś znowu się za to nie zabrać bo zdążyły się już pobrudzić haha
    Ale chyba jednak pójdę na dwór z dziećmi ;>

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chętnie umyła okna, ale nie mam gdzie dziecka schować przed zimnem :O. Chyba że ubiorę jak na spacer i wpakuję do wózka hmm...

Dziewczyny w dwupakach, trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązania :-). Ja to już w sumie zapomniałam o porodzie. Na początku na samo wspomnienie przechodziły mnie dreszcze, a teraz sobie myślę, że mogłabym rodzić jeszcze raz :-D.

Ciążowa_Gapsy, artemida27, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze maluszki też się tak wyginaja w literę C? Co ja pomoże na plecach to zaraz się zwija w rogala...

• baranosia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Baranosia, a umawialiście się na jakąś strategię teraz?
    Następna wizyta za tydzień. Wtedy dostanę skierowanie do szpitala i powie mi kiedy mam się kłaść. Póki co dużo spacerów, masowanie brzucha, szczypanie sutków i męczyć męża może się ruszy samo

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okno balkonowe już umyte :)

Niby od dzisiaj w biedronce jest piłka za 25 zl, ale nie chce mi się jechać :P

Mambella lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja moge Wam okna pozyczyc do mycia ;) troche ich mam. Przed swietami tesciowa mi umyla a teraz beda do wiosny pewnie czekac bo nie mam na nie sil.jak mala spi to synek sie domaga mojej uwagi wiec musze mu czas poswiecic.od czasu do czasu sprzatam ale tez na raty.heh licze ze bedzie ladna wiosna i synek bedzie na podworku sie bawil bo to bardzo lubi.
    Ruda moja sie wygina jak czyszcze pepek albo nosa bo tego nie lubi. Ogolnie to wczoraj na lozku dwa razy mi sie z pleców na bok przewrocila.chyba troche szybko zaczela...
    Kropeczko super przyrost. Mam nadzieje ze juz sie Wasze problemy skonczyly i teraz bedziecie sie juz tylko cieszyc swoja obecnoscia ;) co do spania moja coreczka jakas tez spokojna.synek malo spal a ona je i spi i tak na zmiane.czasem ma jakas godzinkę aktywności i dalej spi.mam wtedy czas dla synka zeby nie byl zazdrosny.

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, powiedz, jak czyścisz nosek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 14:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda moj tez sie zwija w taką kuleczke, normalne, przeciez 9 miesiecy kolysał się w tej pozycji u Ciebie. Jest jeszcze Malutki.

Co do przewracania sie jeszcze nie powinien tego zrobic moze zle lezał, lekarka u Nas powiedziala ze jesli sie powtorzy mamy siw z nia skontaktowac.

U nas chyba skok rozwojowy bo dopiero mi zasnał i moge normalnie obiad zrobic.
    A jak są goście to śpi jak suseł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 15:19

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, dzięki mam swoich ponad 20 :P A na pewno 10 na teraz do mycia.

Lutyska lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to znaczy przewróciła z pleców na bok ? Ja kładę na plecach i nie mija 5 min i ona już zwinięta w rogala na boku

• symbolica Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze w dwupaku, od soboty okna umyte, pokoik wyszukiwany, wózek i fotelik ściągnięte że strychu, torba dopasowana i jutro na spokojnie jedziemy do szpitala do południa.. dalej nie dowierzam, że to już bo ta ciąża mi nie ciąży, samopoczucie wyśmienite, przed chwilá spacer z córką i lody :-) mam świeże badania potrzebne do CC to może już jutro się zdecydują zrobić, choć na skierowaniu mam datę 20.02. W każdym razie niedługo zobaczymy po drugiej stronie brzucha Jacusia.

Mamunia i Ruda no to może świadczyć o problemach z napięciem mięśniowym gdyby się powtarzało..

Mam bardzo niefajny pieprzyk na plecach, nic się w nim nie zgadza i się dygam, że to jakiś czerniak.. żałuję, że dopiero wczoraj zwróciłam na niego uwagę-mąż mi obfocił- i nie zdążyłam załatwić szybkiej wizyty dla ciężarnej.. na skierowanie nie zdążyłam się dziś załapać a mogłam jechać na konsultację z NFZ. Trzeba będzie to prywatnie badać i usunąć.. sierota ze mnie. Korzystajcie póki możecie dwupaczki..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 16:28

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda warto powiedzieć to lekarzowi, może ma asymetrię ulozeniową.
    Na przewroty z pleców na boki to zdecydowanie za wczesnie.

Mój znowu strasznie się prostuje jak go nosze pionowo do odbicia, rzadko oprze główkę na ramieniu i strasznie się pręży jak nosze poziomo. U was dzieci też tak robią?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma asynetrie owszem ale widziała ją rehabilitantka i zalecila ćwiczenia ...jeszcze dodatkowo wkłada paluszki do buzi to nie za wcześnie ? Jaki jest odpowiedni czas na takie przewrotu ?

Mambella moja tak nie robi ale nie lubi być w tej pozycji...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 16:29

• baranosia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężarówki jutro pełnia szykujmy się :D

Ciążowa_Gapsy, Kolorowaola, KaroKaro, Nadzieja22, -Mamunia-, Straciatellaa lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie wczoraj już była ta pełnią...? Bo takie miała wrażenie.. na mnie to nie działa ;-)

Czytałyście jak to mieć trójkę dzieci a nastęnego dnia dziesiątkę... Spotkało to pewną parę - poczęcie naturalne i poród też o zgrozo. I to wszystko urodziła 25-latka.
    https://mamdziecko.interia.pl/ciaza/news-na-swiat-przyszly-siedmioraczki,nId,2842570

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 18:06

da8300b52b.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda mój też wkłada paluszki do buzi i ssie ;) Ale nie zastanawiałam się czy to dobrze czy nie..

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia wciąż myślę o tej pełni! Zapisaną mam od kilku tygodni w kalendarzu lutową pełnię... Sprzedam każdej z Was po jednym dniu bez ciąży, byle mi tylko kataar minął :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Lutyska, powiedz, jak czyścisz nosek?

Niestety brat ja katarem zarazil wiec pryskam sola i pozniej sciagam to bo dziecko biedne nie ma jak oddychac jak je i jak spi to sie wybudza.wydaje mi sie że troche juz ten katar ustepuje i oby to mi sie tylko nie wydawalo bo katar u takich maluszkow moze szybko przejsc w cos gorszego...

• bumbum Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też ssie paluszki :) a co do pieprzyka to też mam jeden do usunięcia, byłam u dermatologa w ciąży żeby skonsultować. Nie jest groźny, ale najlepiej usunąć. Niestety muszę poczekać do końca karmienia, bo znieczulenie w takim zabiegu niewskazane w trakcie kp. A mój pieprzyk też się zmienił w ciąży ale dermatolog powiedziała że to dlatego że ogólnie spuchlam

symbolica lubi tę wiadomość

• Pepper Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a ja jutro wychodze ze szpitala w pasie ortoprdycznym i z kulami... niestety. Rana po cc juz nie boli. Wogole ok ale niestety bol spojenia pozostał i d...

Małgosia grzeczna. Dziewczyny po cc kiedy mialyscie pokarm?

Dziewczyny w dwupaku trzymam kciuki żeby akcja Wam się zaczęła. Końcówka ciąży jest na prawdę męcząca i to czekanie kiedy tyle już urodziło.

Musze Was nadrobić jak wrócę do domu.

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
‹‹ 912 913 914 915 916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ