Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTeż bym chętnie umyła okna, ale nie mam gdzie dziecka schować przed zimnem
. Chyba że ubiorę jak na spacer i wpakuję do wózka hmm...
Dziewczyny w dwupakach, trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązania. Ja to już w sumie zapomniałam o porodzie. Na początku na samo wspomnienie przechodziły mnie dreszcze, a teraz sobie myślę, że mogłabym rodzić jeszcze raz
.
Ciążowa_Gapsy, artemida27, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
-
Ciążowa_Gapsy wrote:Baranosia, a umawialiście się na jakąś strategię teraz?
-
Okno balkonowe już umyte
Niby od dzisiaj w biedronce jest piłka za 25 zl, ale nie chce mi się jechaćMambella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO ja moge Wam okna pozyczyc do mycia
troche ich mam. Przed swietami tesciowa mi umyla a teraz beda do wiosny pewnie czekac bo nie mam na nie sil.jak mala spi to synek sie domaga mojej uwagi wiec musze mu czas poswiecic.od czasu do czasu sprzatam ale tez na raty.heh licze ze bedzie ladna wiosna i synek bedzie na podworku sie bawil bo to bardzo lubi.
Ruda moja sie wygina jak czyszcze pepek albo nosa bo tego nie lubi. Ogolnie to wczoraj na lozku dwa razy mi sie z pleców na bok przewrocila.chyba troche szybko zaczela...
Kropeczko super przyrost. Mam nadzieje ze juz sie Wasze problemy skonczyly i teraz bedziecie sie juz tylko cieszyc swoja obecnosciaco do spania moja coreczka jakas tez spokojna.synek malo spal a ona je i spi i tak na zmiane.czasem ma jakas godzinkę aktywności i dalej spi.mam wtedy czas dla synka zeby nie byl zazdrosny.
Kropeczka85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRuda moj tez sie zwija w taką kuleczke, normalne, przeciez 9 miesiecy kolysał się w tej pozycji u Ciebie. Jest jeszcze Malutki.
Co do przewracania sie jeszcze nie powinien tego zrobic moze zle lezał, lekarka u Nas powiedziala ze jesli sie powtorzy mamy siw z nia skontaktowac.
U nas chyba skok rozwojowy bo dopiero mi zasnał i moge normalnie obiad zrobic.
A jak są goście to śpi jak suseł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 15:19
-
Lutyska, dzięki mam swoich ponad 20
A na pewno 10 na teraz do mycia.
Lutyska lubi tę wiadomość
-
Ja też jeszcze w dwupaku, od soboty okna umyte, pokoik wyszukiwany, wózek i fotelik ściągnięte że strychu, torba dopasowana i jutro na spokojnie jedziemy do szpitala do południa.. dalej nie dowierzam, że to już bo ta ciąża mi nie ciąży, samopoczucie wyśmienite, przed chwilá spacer z córką i lody
mam świeże badania potrzebne do CC to może już jutro się zdecydują zrobić, choć na skierowaniu mam datę 20.02. W każdym razie niedługo zobaczymy po drugiej stronie brzucha Jacusia.
Mamunia i Ruda no to może świadczyć o problemach z napięciem mięśniowym gdyby się powtarzało..
Mam bardzo niefajny pieprzyk na plecach, nic się w nim nie zgadza i się dygam, że to jakiś czerniak.. żałuję, że dopiero wczoraj zwróciłam na niego uwagę-mąż mi obfocił- i nie zdążyłam załatwić szybkiej wizyty dla ciężarnej.. na skierowanie nie zdążyłam się dziś załapać a mogłam jechać na konsultację z NFZ. Trzeba będzie to prywatnie badać i usunąć.. sierota ze mnie. Korzystajcie póki możecie dwupaczki..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 16:28
Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
Ruda warto powiedzieć to lekarzowi, może ma asymetrię ulozeniową.
Na przewroty z pleców na boki to zdecydowanie za wczesnie.
Mój znowu strasznie się prostuje jak go nosze pionowo do odbicia, rzadko oprze główkę na ramieniu i strasznie się pręży jak nosze poziomo. U was dzieci też tak robią? -
Ma asynetrie owszem ale widziała ją rehabilitantka i zalecila ćwiczenia ...jeszcze dodatkowo wkłada paluszki do buzi to nie za wcześnie ? Jaki jest odpowiedni czas na takie przewrotu ?
Mambella moja tak nie robi ale nie lubi być w tej pozycji...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 16:29
-
A to nie wczoraj już była ta pełnią...? Bo takie miała wrażenie.. na mnie to nie działa
Czytałyście jak to mieć trójkę dzieci a nastęnego dnia dziesiątkę... Spotkało to pewną parę - poczęcie naturalne i poród też o zgrozo. I to wszystko urodziła 25-latka.
https://mamdziecko.interia.pl/ciaza/news-na-swiat-przyszly-siedmioraczki,nId,2842570Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 18:06
-
nick nieaktualnymalami91 wrote:Lutyska, powiedz, jak czyścisz nosek?
Niestety brat ja katarem zarazil wiec pryskam sola i pozniej sciagam to bo dziecko biedne nie ma jak oddychac jak je i jak spi to sie wybudza.wydaje mi sie że troche juz ten katar ustepuje i oby to mi sie tylko nie wydawalo bo katar u takich maluszkow moze szybko przejsc w cos gorszego... -
Moja też ssie paluszki
a co do pieprzyka to też mam jeden do usunięcia, byłam u dermatologa w ciąży żeby skonsultować. Nie jest groźny, ale najlepiej usunąć. Niestety muszę poczekać do końca karmienia, bo znieczulenie w takim zabiegu niewskazane w trakcie kp. A mój pieprzyk też się zmienił w ciąży ale dermatolog powiedziała że to dlatego że ogólnie spuchlam
symbolica lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny a ja jutro wychodze ze szpitala w pasie ortoprdycznym i z kulami... niestety. Rana po cc juz nie boli. Wogole ok ale niestety bol spojenia pozostał i d...
Małgosia grzeczna. Dziewczyny po cc kiedy mialyscie pokarm?
Dziewczyny w dwupaku trzymam kciuki żeby akcja Wam się zaczęła. Końcówka ciąży jest na prawdę męcząca i to czekanie kiedy tyle już urodziło.
Musze Was nadrobić jak wrócę do domu.
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość