X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie tylko mnie nie linczujcie za takie "problemy" ;)

Mam wrażenie że za szybko spada mi waga.
    Przed ciążą miałam 48 kg, w dniu porodu 60. Po wyjściu ze szpitala 55 kg. Dziś mam 52. W 1,5 tygodnia schudłam 3 kg. Mała zajmuje mi sporo czasu- sen i jedzenie są na samym końcu listy spraw do załatwienia.

Dla mnie ten spadek wagi jest dość szybki i zastanawiam się czy to normalne, czy nie powinnam zacząć coś z tym robić.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 - dziękuję za odpowiedź.
    Ja przy nich czuję duży dyskomfort, żeby nie napisać ból. Wcześniejszych przepowiadających własnie nie czułam tylko napinał się brzuch. Zobaczymy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida, mi w kilka dni zeszło 4kg, a potem waga stanęła w miejscu. Myślę, że nie powinnaś się martwić :-).

• Mambella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida ja po wyjściu ze szpitala miałam już swoją wagę. Mam nadzieję że teraz zacznie spadać to co przed ciążą się uzbierało, ale swoją zlosc, niemoc, smutki zajadam.

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po porodzie mlodej bylam w 2tyg na minusie , niz przed ciaza ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jakie chusty polecacie? W mojej wsi pewnie wezmą mnie na wariatke jak bede dziecko w chuscie nosila.

Oczuwoscie jestem z tych poczatkujacych zielonych.

Iwona ja nie mialam bóli z kregosłupa, tylko takie jak piszesz tylko ten ból mi narastal nie patrzylam na czestotliwosc bo czulam że są regularne.

Co do wagi musze sobie kupic. Ale osobiscie czulam sie lepiej po porodzie. Czyt. Szczupkejsza. Teraz moze mi sie woda zbiera, bo jakos sama ze soba czuje sie zle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 23:13

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, z mojego otoczenia wszystkie kobiety bardzo długo wracały do wagi sprzed ciąży, teraz też od mamy i teściowej słyszę, że za mało jem itd.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2019, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po porodzie zeszło 8kg. Spadło z 72kg do 64kg. W kolejnym tygodniu zeszło jeszcze kilo.
    Teraz mam 63kg a przed ciążą miałam 58 kg
    I chciałabym wrócić do tej wagi.
    dziwne dla mnie jest to że przed porodem obrączka mnie tak nie uciskała jak teraz. Myśle że może to przez wodę której pije bardzo dużo. Ciągle chce mi się pić.

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2019, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie macie że Wam ta waga tak ładnie leci w dół. Ja po przednich ciążach ćwiczyłam z Chodakowką i po 2 miesiącach juz było widać efekty. Także teraz pewnie też znowu się z nią zaprzyjaźnie. U mnie dochodzi jeszcze kwestia rehabilitacji bo znowu rozeszły mi się mięśnie proste.

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2019, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kruszynka ładnie rośnie wiec liczę że wyście co trzeba z mamy:)
    W środę byłyśmy na ważenia o juz 3.8kg mamy

• bumbum Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi spadło już 12 kg :) zostało jeszcze 6 kg

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 02:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatelle jakie masz chusty?

Ja jutro musze męza namowic na zakup wagi bo to irytujace nie mieć takowej w domu. Ale czuje ze przytyłam od porodu. Albo to woda w organiżmie.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 21:48

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja ogólnie 10kg zrzuciłam, zostało 8. Waga ani drgnie od jakiegoś tygodnia. Czekam na wiosnę i długie spacery :-).

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostało 5.5 kg. Z 13.5. Mam nadzieję że to zrzuce do wakacji:)

W chuscie oczywiście będę nosic:)

• Pepper Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszym porodzie spałam szybko z wagi. Kwestia dwóch tygodni.

Teraz chyba nie będzie tak łatwo :/

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia dobrze jakbyś się spotkała z jakimś doradcą w sprawie chusty jeśli nigdy nie miałaś z nią doczynienia. Ja na początek kupiłam kółkową bo ją się szybciutko dociąga. Najlepsze wbrew pozorom są chusty używane bo one są już miękkie i wykochane i takie łatwiej się wiąże. Oczywiście są też chusty miękkie od nowości ale ja np chusty kupuję na grupie na fb używane i jestem mega zadowolona :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po porodzie zostałam z brzuchem aż sie śmiałam, drugie bobo zapomnieli mi wyciągnąć.Z 10-11 na plusie zostało mi 3 ale od paru dni waga stoi w miejscu.:/

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, ja też chciałabym nosić w chuscie, nawet dostałam od męża pod choinkę i po porodzie pewnie będziemy się radzić kogoś żeby podpowiedział jak to robić prawidłowo :)

Wczoraj nie odzywałam się po wizycie bo późno wróciliśmy ale ogólnie wygląda to tak, że Malutka jest już dość nisko ale wszystko pozamykane i nic póki co na poród nie wskazuje, nawiasem mówiąc wiedziałam że tak będzie, najpierw leżenie bo szyjka zaczęła się rozwierać a teraz nic...
    Podczas badania na fotelu myślałam że gwiazdy zobaczę, nie wiem czy to był ten cały masaż szyjki czy co bo w szoku nie zapytałam, ale podobno tak wyglądają skurcze porodowe a ja dobrze zareagowałam według mojej ginekolog bo inne chcą uciekać :D trochę mnie tym pocieszyła :)
    Mamy teraz z mężem działać tyle ile się da a w piątek albo w sobotę na Ktg do szpitala i zobaczymy na ile te nasze sexy pomogą :D
    No i w nocy po tym jak działaliśmy z mężem miałam plamienie takie brązowe ale momentami różowe oczywiście na początku się wystraszyłam ale później na spokojnie przemyślałam że położna mówiła że tak może się zdarzyć na samej końcówce, bo szyjka może się rozwierać ruchy czuje normalnie bez zmian a skurcze bardzo nieregularne miałam całą noc. Myślicie że powinnam się martwić tym plamieniem? Dodam że teraz jest tego ardzo malutko, takie jakby resztki

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po pierwszym porodzie zeszło tylko 6kg i wtedy chudłam systematycznie. A teraz mam wrażenie że będę tyć. Jestem wiecznie głodna a że czasu mało to jem byle się najeść i tak mi teraz brakuje tych letnich warzyw owoców.

Chusta fajna sprawa, pewnie mój starszak by mi nie pozwolił.

‹‹ 914 915 916 917 918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ