Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam pytanie tylko mnie nie linczujcie za takie "problemy"
Mam wrażenie że za szybko spada mi waga.
Przed ciążą miałam 48 kg, w dniu porodu 60. Po wyjściu ze szpitala 55 kg. Dziś mam 52. W 1,5 tygodnia schudłam 3 kg. Mała zajmuje mi sporo czasu- sen i jedzenie są na samym końcu listy spraw do załatwienia.
Dla mnie ten spadek wagi jest dość szybki i zastanawiam się czy to normalne, czy nie powinnam zacząć coś z tym robić. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzyli jakie chusty polecacie? W mojej wsi pewnie wezmą mnie na wariatke jak bede dziecko w chuscie nosila.
Oczuwoscie jestem z tych poczatkujacych zielonych.
Iwona ja nie mialam bóli z kregosłupa, tylko takie jak piszesz tylko ten ból mi narastal nie patrzylam na czestotliwosc bo czulam że są regularne.
Co do wagi musze sobie kupic. Ale osobiscie czulam sie lepiej po porodzie. Czyt. Szczupkejsza. Teraz moze mi sie woda zbiera, bo jakos sama ze soba czuje sie zle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 23:13
-
Mi po porodzie zeszło 8kg. Spadło z 72kg do 64kg. W kolejnym tygodniu zeszło jeszcze kilo.
Teraz mam 63kg a przed ciążą miałam 58 kg
I chciałabym wrócić do tej wagi.
dziwne dla mnie jest to że przed porodem obrączka mnie tak nie uciskała jak teraz. Myśle że może to przez wodę której pije bardzo dużo. Ciągle chce mi się pić. -
Fajnie macie że Wam ta waga tak ładnie leci w dół. Ja po przednich ciążach ćwiczyłam z Chodakowką i po 2 miesiącach juz było widać efekty. Także teraz pewnie też znowu się z nią zaprzyjaźnie. U mnie dochodzi jeszcze kwestia rehabilitacji bo znowu rozeszły mi się mięśnie proste.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mamunia dobrze jakbyś się spotkała z jakimś doradcą w sprawie chusty jeśli nigdy nie miałaś z nią doczynienia. Ja na początek kupiłam kółkową bo ją się szybciutko dociąga. Najlepsze wbrew pozorom są chusty używane bo one są już miękkie i wykochane i takie łatwiej się wiąże. Oczywiście są też chusty miękkie od nowości ale ja np chusty kupuję na grupie na fb używane i jestem mega zadowolona
-
Dzień dobry dziewczyny, ja też chciałabym nosić w chuscie, nawet dostałam od męża pod choinkę i po porodzie pewnie będziemy się radzić kogoś żeby podpowiedział jak to robić prawidłowo
Wczoraj nie odzywałam się po wizycie bo późno wróciliśmy ale ogólnie wygląda to tak, że Malutka jest już dość nisko ale wszystko pozamykane i nic póki co na poród nie wskazuje, nawiasem mówiąc wiedziałam że tak będzie, najpierw leżenie bo szyjka zaczęła się rozwierać a teraz nic...
Podczas badania na fotelu myślałam że gwiazdy zobaczę, nie wiem czy to był ten cały masaż szyjki czy co bo w szoku nie zapytałam, ale podobno tak wyglądają skurcze porodowe a ja dobrze zareagowałam według mojej ginekolog bo inne chcą uciekaćtrochę mnie tym pocieszyła
Mamy teraz z mężem działać tyle ile się da a w piątek albo w sobotę na Ktg do szpitala i zobaczymy na ile te nasze sexy pomogą
No i w nocy po tym jak działaliśmy z mężem miałam plamienie takie brązowe ale momentami różowe oczywiście na początku się wystraszyłam ale później na spokojnie przemyślałam że położna mówiła że tak może się zdarzyć na samej końcówce, bo szyjka może się rozwierać ruchy czuje normalnie bez zmian a skurcze bardzo nieregularne miałam całą noc. Myślicie że powinnam się martwić tym plamieniem? Dodam że teraz jest tego ardzo malutko, takie jakby resztki
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Mi po pierwszym porodzie zeszło tylko 6kg i wtedy chudłam systematycznie. A teraz mam wrażenie że będę tyć. Jestem wiecznie głodna a że czasu mało to jem byle się najeść i tak mi teraz brakuje tych letnich warzyw owoców.
Chusta fajna sprawa, pewnie mój starszak by mi nie pozwolił.