X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę pracować do końca. Pracuję w domu, mam własną działalność, dla mnie jest to też dobry sposób, by nie myśleć w kółko o ciąży, bo gdy mam za dużo czasu wolnego, zaczynam się martwić i denerwować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka123 wrote:
    Dziewczyny a pracujecie? Ja się ostro zapieram przed l4 żeby nie leżeć w domu i nie tyć ;) ( lekarz powiedział ze w przypadku pracy biurowej nie widzi przeciwskaza jeżeli czuje się na siłach) ale czasem to już ledwo żyje;( najchętniej spalabym cały czas ;)do kiedy planujecie pozostać czynne zawodowo? Z jednej strony rzuciłabym to ale z drugiej wiem ze dla samej siebie lepiej chyba być między ludźmi ;) jakie macie zdanie?
    Ja planowałam pracować, ale w 6 tyg dostałam krwawienia, okazało się, że mam krwiaka i musiałam prowadzić dużo spokojniejszy tryb życia :-) Lekarz nawet nie pytał czy chcę zwolnienie tylko od razu wypisał L4. Teraz krwiak jest dużo mniejszy ale męczą mnie mdłości i czuję się totalnie zmęczona. Moja praca wymaga dosyć sporo myślenia więc na L4 jest mi dobrze i spokojnie, nie muszę się stresować :-) Dlatego uważam, że L4 w ciąży to bardzo indywidualna sprawa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na USG genetyczne zapisana jestem na 30 lipca to będzie 12 tydz i 3 dzień, jeszcze tyle czasu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 17:21

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, rozmawiałam z Inka na Facebooku i z nią wszystko okej, ale przeniosła się na wątek po ivf :D (bo z tamtymi dziewczynami pisze cały czas :D) .. a ja dziś to masakra, ciągle mi duszno .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 17:47

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    3i498u69dg9tllfw.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    iv096iye2fv87y8o.png
    6qw2egz2dy2t6mxw.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po wizycie maleństwo ma już 1,1cm (wg usg 7t2d) wg ostatniej miesiączki 7t5d serduszko bije 145, torbiel niestety troszkę się zwiększyła ale niecały 1cm albo bardziej zmieniła kształt. Założyła mi kartę ciąży i zlecila badania ale jutro idę do przychodni założyć kartę ciąży żeby dostać skierowanie na badania. Następna wizyta dopiero 31.07 ;) i okazało sie ze lekarka jest już w dość zaawansowanej ciąży, na moje oko 5-6 miesiąc ale nie umiem tak ocenić ;), w sierpniu chyba ostatni miesiąc przyjmuje wiec będę musiała szukać ginekologa nowego :(

empiq, Rose7, Pepper, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tak szczerze Paulina już bym zmieniała ginekologa :D . Żeby był ze mną od początku :D

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    3i498u69dg9tllfw.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    iv096iye2fv87y8o.png
    6qw2egz2dy2t6mxw.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak już kiedyś pisałam planuje pracować do połowy listopada chyba że wcześniej będą jakieś przeciwności.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pracy to ja wczoraj powiedzialam że jestem w ciąży, kierownik zareagował sztucznym entuzjazmem... powiedziałam mu że póki co chce pracować, ale nie obiecam mu żadnego konkretnego terminu pójścia na L4 bo mam problemy zdrowotne które mogą zadecydować o l4 szybciej niż moge zakładać (nie pisałam Wam wcześniej, ale mam krwiaka i zalecenie żeby się oszczędzać). Dziś miałam wolne, a koleżanka mi dzwoni że już rozgadał każdemu o tym że jestem w ciąży, że robi wielki problem z tego że musi robić rekrutację, że teraz to zatrudni tylko faceta, że inne dziewczyny pracowały do 8 miesiąca i że nie zmieni mi grafiku po 8 godzin dziennie póki nie przyniosę mu zaświadczenia o ciąży bo na tą chwilę to ja dla niego nie jestem w ciąży... Poryczałam się z bezradności bo człowiek chce dobrze a i tak wszyscy mają mnie w dupie...

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam działalności więc nie mam L4. Prenatalne właśnie się umówiłam na 9 sierpnia. Chciałam koniecznie kogoś z tej listy międzynarodowych specjalistów z uprawnieniami do prenatalnych.

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro przepraszam że tak wyciągam Cię do odpowiedzi ale czy mogłabyś mi napisać coś o Twoim poronieniu zatrzymanym? Bardzo Cię proszę

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Co do pracy to ja wczoraj powiedzialam że jestem w ciąży, kierownik zareagował sztucznym entuzjazmem... powiedziałam mu że póki co chce pracować, ale nie obiecam mu żadnego konkretnego terminu pójścia na L4 bo mam problemy zdrowotne które mogą zadecydować o l4 szybciej niż moge zakładać (nie pisałam Wam wcześniej, ale mam krwiaka i zalecenie żeby się oszczędzać). Dziś miałam wolne, a koleżanka mi dzwoni że już rozgadał każdemu o tym że jestem w ciąży, że robi wielki problem z tego że musi robić rekrutację, że teraz to zatrudni tylko faceta, że inne dziewczyny pracowały do 8 miesiąca i że nie zmieni mi grafiku po 8 godzin dziennie póki nie przyniosę mu zaświadczenia o ciąży bo na tą chwilę to ja dla niego nie jestem w ciąży... Poryczałam się z bezradności bo człowiek chce dobrze a i tak wszyscy mają mnie w dupie...
    Kierownikiem się nie przejmuj to zwykły frajer . Idź do ginekologa po zaświadczenie i z uśmiechem na twarzy mu powiedz że teraz należy ci sie zmiana grafiku ;) Ja bym mu jeszcze wygarnęła że jest papla ale wiadomo mostów za sobą lepiej nie palić . Kurde wkurzają mnie faceci , którzy mają dużo do powiedzenia na temat ciąży itd a sami nigdy w niej nie będą .

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    To ja tak szczerze Paulina już bym zmieniała ginekologa :D . Żeby był ze mną od początku :D

Jeszcze idę do niej na ostatnia wizytę ale zaczynam szukać już powoli ;)

Karola94c lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny u mnie niekończące się pasmo sukcesów.. dzisiaj mieliśmy włamanie do domu :(
    niby złapali gościa ale nie wiem czy uda nam się odzyskać to co ukradł? dostaliśmy jak narazie tylko laptopa spowrotem a nie wiem co z resztą tzn pieniędzmi biżuteria itd.. ehh :( nie mam już sił ;( modlilam się tylko żeby z tych nerwów znowu krwawienia nie dostać :(

Co do pracy to 18.07 mam badania prenatalne i postanowiłam że jak z dzidzia nadal wszystko ok to już powiem w pracy.. nie bede się kryć już bo jak co chwilę biorę dzień wolny albo wychodzę nagle z pracy to tylko krzywo na mnie patrzą a nawet nie wiedzą ile ostatnio przeszłam.. :(

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    KaroKaro przepraszam że tak wyciągam Cię do odpowiedzi ale czy mogłabyś mi napisać coś o Twoim poronieniu zatrzymanym? Bardzo Cię proszę
    W 10tym tygodniu zaczęłam plamić, w szpitalu okazało się że serduszko przestało bić ale plamienie nie było z poronienia tylko z krwiaka prawdopodobnie. Kilka dni później miałam zabieg ze względu że nie zaczęło się samo... To tak w dużym skrócie, bo ciąża od samego poczataku była bardzo do tyłu względem OM :(

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Kierownikiem się nie przejmuj to zwykły frajer . Idź do ginekologa po zaświadczenie i z uśmiechem na twarzy mu powiedz że teraz należy ci sie zmiana grafiku ;) Ja bym mu jeszcze wygarnęła że jest papla ale wiadomo mostów za sobą lepiej nie palić . Kurde wkurzają mnie faceci , którzy mają dużo do powiedzenia na temat ciąży itd a sami nigdy w niej nie będą .
    Zaświadczenie będę miała już jutro bo pisałam do mojej ginekolog więc utrę mu nosa... Co do palenia mostów to wydaje mi się że samą ciążą już je spaliłam bo mam umowę do końca roku więc jeszcze będą musieli mi ją przedłużyć do dnia porodu, a po tym co dzis usłyszałam od koleżanki to i z tym będą robić problemy. Mam ochotę iść na L4 bo za bardzo mnie to wykańcza ale jest sezon urlopowy i nie chce koleżankom robić pod górkę

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 08:46

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Goplana89 Debiutantka

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    dziewczyny u mnie niekończące się pasmo sukcesów.. dzisiaj mieliśmy włamanie do domu :(
    niby złapali gościa ale nie wiem czy uda nam się odzyskać to co ukradł? dostaliśmy jak narazie tylko laptopa spowrotem a nie wiem co z resztą tzn pieniędzmi biżuteria itd.. ehh :( nie mam już sił ;( modlilam się tylko żeby z tych nerwów znowu krwawienia nie dostać :(

Co do pracy to 18.07 mam badania prenatalne i postanowiłam że jak z dzidzia nadal wszystko ok to już powiem w pracy.. nie bede się kryć już bo jak co chwilę biorę dzień wolny albo wychodzę nagle z pracy to tylko krzywo na mnie patrzą a nawet nie wiedzą ile ostatnio przeszłam.. :(

A może mieliście ubezpieczenie mieszkania? Albo jak wynajmujecie to może właściciel je ubezpieczył. Myśmy jakiś czas temu mieli włamanie do piwnicy, zglosiliśmy szkodę i całą kwotę udało się bez problemu odzyskać.
    Może Wam też uda się coś zdziałać - trzymam kciuki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    W 10tym tygodniu zaczęłam plamić, w szpitalu okazało się że serduszko przestało bić ale plamienie nie było z poronienia tylko z krwiaka prawdopodobnie. Kilka dni później miałam zabieg ze względu że nie zaczęło się samo... To tak w dużym skrócie, bo ciąża od samego poczataku była bardzo do tyłu względem OM :(
    A jeśli jeszcze mogę dopytać to jak bardzo ciąża była do tyłu względem on?

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    A jeśli jeszcze mogę dopytać to jak bardzo ciąża była do tyłu względem on?
    Blisko dwa tygodnie, ale nie nakręcaj się Kochana każda ciąża jest inna czasami maluchy bardzo szybko nadrabiają zaległości z początków ciąży, bądź dobrej myśli :* Będę mocno zaciskać za Was kciuki!

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 11:39

‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ