Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykropka123 wrote:Dziewczyny a pracujecie? Ja się ostro zapieram przed l4 żeby nie leżeć w domu i nie tyć ( lekarz powiedział ze w przypadku pracy biurowej nie widzi przeciwskaza jeżeli czuje się na siłach) ale czasem to już ledwo żyje;( najchętniej spalabym cały czas ;)do kiedy planujecie pozostać czynne zawodowo? Z jednej strony rzuciłabym to ale z drugiej wiem ze dla samej siebie lepiej chyba być między ludźmi jakie macie zdanie?
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, rozmawiałam z Inka na Facebooku i z nią wszystko okej, ale przeniosła się na wątek po ivf (bo z tamtymi dziewczynami pisze cały czas ) .. a ja dziś to masakra, ciągle mi duszno .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 17:47
14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
-
Ja jestem po wizycie maleństwo ma już 1,1cm (wg usg 7t2d) wg ostatniej miesiączki 7t5d serduszko bije 145, torbiel niestety troszkę się zwiększyła ale niecały 1cm albo bardziej zmieniła kształt. Założyła mi kartę ciąży i zlecila badania ale jutro idę do przychodni założyć kartę ciąży żeby dostać skierowanie na badania. Następna wizyta dopiero 31.07 i okazało sie ze lekarka jest już w dość zaawansowanej ciąży, na moje oko 5-6 miesiąc ale nie umiem tak ocenić , w sierpniu chyba ostatni miesiąc przyjmuje wiec będę musiała szukać ginekologa nowego
empiq, Rose7, Pepper, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Co do pracy to ja wczoraj powiedzialam że jestem w ciąży, kierownik zareagował sztucznym entuzjazmem... powiedziałam mu że póki co chce pracować, ale nie obiecam mu żadnego konkretnego terminu pójścia na L4 bo mam problemy zdrowotne które mogą zadecydować o l4 szybciej niż moge zakładać (nie pisałam Wam wcześniej, ale mam krwiaka i zalecenie żeby się oszczędzać). Dziś miałam wolne, a koleżanka mi dzwoni że już rozgadał każdemu o tym że jestem w ciąży, że robi wielki problem z tego że musi robić rekrutację, że teraz to zatrudni tylko faceta, że inne dziewczyny pracowały do 8 miesiąca i że nie zmieni mi grafiku po 8 godzin dziennie póki nie przyniosę mu zaświadczenia o ciąży bo na tą chwilę to ja dla niego nie jestem w ciąży... Poryczałam się z bezradności bo człowiek chce dobrze a i tak wszyscy mają mnie w dupie...🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualny
-
KaroKaro wrote:Co do pracy to ja wczoraj powiedzialam że jestem w ciąży, kierownik zareagował sztucznym entuzjazmem... powiedziałam mu że póki co chce pracować, ale nie obiecam mu żadnego konkretnego terminu pójścia na L4 bo mam problemy zdrowotne które mogą zadecydować o l4 szybciej niż moge zakładać (nie pisałam Wam wcześniej, ale mam krwiaka i zalecenie żeby się oszczędzać). Dziś miałam wolne, a koleżanka mi dzwoni że już rozgadał każdemu o tym że jestem w ciąży, że robi wielki problem z tego że musi robić rekrutację, że teraz to zatrudni tylko faceta, że inne dziewczyny pracowały do 8 miesiąca i że nie zmieni mi grafiku po 8 godzin dziennie póki nie przyniosę mu zaświadczenia o ciąży bo na tą chwilę to ja dla niego nie jestem w ciąży... Poryczałam się z bezradności bo człowiek chce dobrze a i tak wszyscy mają mnie w dupie...
-
dziewczyny u mnie niekończące się pasmo sukcesów.. dzisiaj mieliśmy włamanie do domu
niby złapali gościa ale nie wiem czy uda nam się odzyskać to co ukradł? dostaliśmy jak narazie tylko laptopa spowrotem a nie wiem co z resztą tzn pieniędzmi biżuteria itd.. ehh nie mam już sił ;( modlilam się tylko żeby z tych nerwów znowu krwawienia nie dostać
Co do pracy to 18.07 mam badania prenatalne i postanowiłam że jak z dzidzia nadal wszystko ok to już powiem w pracy.. nie bede się kryć już bo jak co chwilę biorę dzień wolny albo wychodzę nagle z pracy to tylko krzywo na mnie patrzą a nawet nie wiedzą ile ostatnio przeszłam.. -
Nina13 wrote:KaroKaro przepraszam że tak wyciągam Cię do odpowiedzi ale czy mogłabyś mi napisać coś o Twoim poronieniu zatrzymanym? Bardzo Cię proszę🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Ewelcia85 wrote:Kierownikiem się nie przejmuj to zwykły frajer . Idź do ginekologa po zaświadczenie i z uśmiechem na twarzy mu powiedz że teraz należy ci sie zmiana grafiku Ja bym mu jeszcze wygarnęła że jest papla ale wiadomo mostów za sobą lepiej nie palić . Kurde wkurzają mnie faceci , którzy mają dużo do powiedzenia na temat ciąży itd a sami nigdy w niej nie będą .🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Jonesey wrote:dziewczyny u mnie niekończące się pasmo sukcesów.. dzisiaj mieliśmy włamanie do domu
niby złapali gościa ale nie wiem czy uda nam się odzyskać to co ukradł? dostaliśmy jak narazie tylko laptopa spowrotem a nie wiem co z resztą tzn pieniędzmi biżuteria itd.. ehh nie mam już sił ;( modlilam się tylko żeby z tych nerwów znowu krwawienia nie dostać
Co do pracy to 18.07 mam badania prenatalne i postanowiłam że jak z dzidzia nadal wszystko ok to już powiem w pracy.. nie bede się kryć już bo jak co chwilę biorę dzień wolny albo wychodzę nagle z pracy to tylko krzywo na mnie patrzą a nawet nie wiedzą ile ostatnio przeszłam..
A może mieliście ubezpieczenie mieszkania? Albo jak wynajmujecie to może właściciel je ubezpieczył. Myśmy jakiś czas temu mieli włamanie do piwnicy, zglosiliśmy szkodę i całą kwotę udało się bez problemu odzyskać.
Może Wam też uda się coś zdziałać - trzymam kciuki. -
nick nieaktualnyKaroKaro wrote:W 10tym tygodniu zaczęłam plamić, w szpitalu okazało się że serduszko przestało bić ale plamienie nie było z poronienia tylko z krwiaka prawdopodobnie. Kilka dni później miałam zabieg ze względu że nie zaczęło się samo... To tak w dużym skrócie, bo ciąża od samego poczataku była bardzo do tyłu względem OM
-
Nina13 wrote:A jeśli jeszcze mogę dopytać to jak bardzo ciąża była do tyłu względem on?🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualny