Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój też ze mną dzisiaj idzie pierwszy raz Mówił, że do gabinetu koniecznie chce. Ja mam prawdopodobnie na 19.30 wizytę.
Ruda tutaj
https://fetalmedicine.org/lists/map/certified/NT -
nick nieaktualny
-
Ja mam wizytę w poniedziałek i też zamierzam wejść z mężem. Pierwsza wizyta byłam sama, bo jeszcze na 100% nie było pewne, ale teraz już będzie chodził :
Wizytę mam po miesiącu i stresuje się czy wszystko ok. Żałuje że nie zrobiłam bety, ale teraz to już chyba bez sensu - wizyta za 5 dni
Co do objawów to ciągle bym spała, po pracy mus przespać godzinkę Nudności i wymiotów nie mam, nie wiem czy się cieszyć czy nie... -
Nadzieja22 wrote:Mój też ze mną dzisiaj idzie pierwszy raz Mówił, że do gabinetu koniecznie chce. Ja mam prawdopodobnie na 19.30 wizytę.
Ruda tutaj
https://fetalmedicine.org/lists/map/certified/NT
dziękuje naszczęście jest moja Pani doktor prowadząca ciąże i u niej też będę robić prenatalne -
Ewelcia85 wrote:Dziewczyny czy wam też tak szybko rosną paznokcie ? A i włosy strasznie mi leciały po ciąży a teraz przestały
Paznokci nie zauważyłam, ale mam bardzo ładną cerę, praktycznie żadnych wyprysków, a wcześniej zdarzały się częściejEwelcia85 lubi tę wiadomość
-
Makowa_Panna wrote:Dzień dobry!
Jaki ja dziś miałam sne... Zadzwonił budzik poszłam do toalety i wróciłam jeszcze się położyć. I w tym czasie przyśniło mi się, że poszłam właśnie znowu do toalety i na papierze zobaczyłam krew. To wszystko było takie realistyczne I wtedy budzik znowu zadzwonił. A ja nie mogę jaszcze dojść do siebie.
Paulina wspaniałe wiadomości!
Jonessey współczuje takich przeżyć.
Co do L4 ja chcę iść po urlopie. Urlop mam od 30.07 do 15.08. 16ego mam wizytę i wtedy poprosze o zwolnienie. Moja okruszek jest teraz najważniejszy i chcę jak najwięcej odpoczywać.
Martwi mnie kiedy u mnie będą badania prenatalne. Musiałabym mieć zrobione do 11t4d albo dopiero w 14t3d. Jak pytałam gin powiedziała, że mam się nie martwić. A w przychodni do której chodze jest właśnie lekarz, który robi badania prenatalne i jest na tej międzynarodowej liście specjalistów.
Mam podobną sytuację, urlop od 28.07 do 15.08 i też trochę się martwię. Przed wyjazdem trochę za wcześnie na badania - 11t1d czy 11t2d, po powrocie akurat 16.08 jest 14t1d, a to niby już ostatni moment. Nie pytałam jeszcze o to lekarza, mam wizytę w piątek to może coś ustalę.
A Tobie co doradziła lekarka?
Ja już się zaczynam zastanawiać, czy prenatalnych nie zrobić w Olsztynie czy Trójmieście, akurat będę nad morzem i na Mazurach. Ale mam w Warszawie zaufanego lekarza z certyfikatem, u którego robiłam wszystkie usg w pierwszej ciąży i wolałabym iść do niego. Tylko trochę nie uśmiecha mi się wracać na cały dzień z wakacji... Nie wiem, co zrobić, bo podobno najlepszy czas na prenatalne jest pomiędzy 12 a 13 tygodniem. -
Black_Lilith mówiłam mojej gin, że tak akurat przypada. Popatrzyła w kalendarz i powiedziała, że mam się nie martwić i że zobaczymy 19.07 jak rośnie i wtedy zdecydujemy co dalej. A Ty chociaż w Polsce jesteś i masz możliwość zrobić podczas wakacji a u mnie dupa...
-
Makowa_Panna wrote:Black_Lilith mówiłam mojej gin, że tak akurat przypada. Popatrzyła w kalendarz i powiedziała, że mam się nie martwić i że zobaczymy 19.07 jak rośnie i wtedy zdecydujemy co dalej. A Ty chociaż w Polsce jesteś i masz możliwość zrobić podczas wakacji a u mnie dupa...
No tak, u mnie będzie w razie czego łatwiej. Już znalazłam kilku lekarzy w Olsztynie. Porozmawiam jeszcze z moim lekarzem.
A może któraś z Was dziewczyny jest z Olsztyna lub z Trójmiasta i może kogoś polecić na badania prenatalne? -
Dziewczyny to Wam się śniło chyba na moją historię
Od rana plamie. Trochę brąz trochę krew.
Pisałam do lekarza, ale oczywiście nie odpisuje. Planowana wizyta jutro wieczorem. Myślę, że poczekam jeśli się nie rozchula, co ma być to będzie...
Trzymam kciuki za wizyty!
Miłego dnia :*
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
paprot.ka wrote:eh, a ja im bliżej wizyty (2 dni), tym bardziej świruję. niech już będzie piątek, bo nie umiem sobie poradzić z różnymi obawami i własnymi nerwami, a inni dostają rykoszetem
Witaj w klubie. Też mam wizytę w piątek i oczywiście już czarne scenariusze w głowie... Ale musi być dobrze -
nick nieaktualny
-
Ruda, u mnie też dzisiaj wizyta, ale dopiero około 19,30 i jakoś dziwnie spokojna jestem, chyba mi mąż jakieś uspokajacze do wody dodaje