Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Na wizycie wszystko ok, od razu pokazał się zarodeczek z migającym sercem, a gin powiedział "Dzień dobry, tu Wasza dzidzia", ale się rozpłakałam Mąż patrzył w ekran jak zaczarowany. Torbiel jest dalej, ale to na pewno po niepękniętym pęcherzyku, więc czekamy aż się wchłonie. Jesteśmy około 3 dni do tyłu względem OM, ale przecież nie wiadomo kiedy faktycznie była owu. Kolejna wizyta 30 lipca.
GSD 23mm, YSD 5mm, CRL 5,4mm, FHR 108.
Oto nasze 5,4mm miłości
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/11d75e4cfe1d.jpgEwelcia85, Karola94c, MałaMała, KaroKaro, baranosia, Black_Lilith, ej_est, malami91, Lady_E, empiq, Kropeczka85, Reni, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim ja od 5 nie śpie bo zaczął się u mnie znowu zespół niespokojnych nóg w poprzednich ciążach były to ostatnie 3-4 msc ciąży a teraz 10 tc i juz:( czyli znowu całe noce będę spacerować po mieszkaniu , eh to z wszystkich ciąż wspominam najgorzej bo przez drętwiejące nogi za nic usnąć nie mogłam .
-
cześć z rana chciałam się pochwalić że z moim dzidziusiem wszystko oki, jest o 6 dni starszy od terminu z miesiączki więc jest 10+6 ma prawie 4 cm i pokazał już rączki i nóżki :)prenatalne 24.07.2018, niestety zrobił mi się mały krwiak ale dostałam luteinę i mam się oszczędzać jak nie wchłonie się do kolejnej wizyty to dostanę L4.
Agnessa, Nadzieja22, Pau.Em, baranosia, malami91, Grzechotka2, MałaMała, paprot.ka, Ewelcia85, Kropeczka85, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZnalazłam u lipcowych mamuś 2018 taka rozpiske:
Tygodnie ciąży a miesiące
Przy przeliczaniu tygodni na miesiące powinno się stosować taki przelicznik:
1 miesiąc – od 0 do 4,5 tygodnia
2 miesiąc – od 4,5 do 9 tygodnia
3 miesiąc – od 9 do 13,5 tygodnia
4 miesiąc – od 13,5 do 18 tygodnia
5 miesiąc – od 18 do 22,5 tygodnia
6 miesiąc – od 22,5 do 27 tygodnia
7 miesiąc – od 27 do 31,5 tygodnia
8 miesiąc – od 31,5 do 36 tygodnia
9 miesiąc – od 36 do 40 tygodnia
Trymestry ciąży:
1 trymestr zaczyna się w 1, a kończy w 14 tygodniu ciąży
2 trymestr zaczyna się w 15, a kończy w 27 tygodniu ciąży
3 trymestr zaczyna się w 28 tygodniu ciąży i trwa do poroduempiq, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pau.Em wrote:Jakby 40 podzielić na 3, to wychodzi właśnie 13.3, też czekam do tego momentu... chce w końcu się lepiej poczuc.
Podobno najgorsze nudności i wymioty to 9-10 tydzień
Brzmi bardzo logicznie ten podział aleeee ja do tej pory liczyłam sobie "8t1d - zaczęłam trzeci miesiąc"
I tak czekam do końca 12 tygodnia aby zakończyć pierwszy trymestr hehe. -
Wystarczy spojrzeć na kalendarz belly. Tam jest ładnie wszystko opisane obok który to tydzień itp. No chyba że nie macie kalendarza to już gorzej się w tym połapać
Jak tak patrze mało z was ma założone kalendarze. Mi to strasznie ułatwia sprawę widze wszystko czarno na białym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 10:31
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualny
-
Pau.Em wrote:Jakby 40 podzielić na 3, to wychodzi właśnie 13.3, też czekam do tego momentu... chce w końcu się lepiej poczuc.
Podobno najgorsze nudności i wymioty to 9-10 tydzień
Chyba to się zgadza bo dzisiaj zaczyna mi się 9 tydzień a od wczoraj czuje się gorzej wczoraj już myślałam ze będę wymiotować ale na szczęście nie zaczęłam. Już myślałam ze nie dam rady pójść dziś do pracy ale poszłam i trochę się mecze ale jeszcze 3godz i wrócę do domu położę się. Jak leżę to czuje sie trochę lepiej -
Dziewczyny a czy któraś z Was miała bóle podbrzusza w 8 tygodniu? Mnie męczą od wczoraj i bardzo się tym niepokoję. Plamienia, ani krwawienia na szczęście nie ma. Wizytę udało mi się umówić na poniedziałek. Może za bardzo panikuję, ale boję się powtórki sprzed roku. Myślicie że jakby przez weekend się poglebiło to jest sens jechać na Izbę przyjęć? Do poniedziałku zdążę zbzikować