X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Próbuje bez ...ale mala za płytko łapie nie dziwię się skoro mam sutki jak naleśniki...
    byłaś u doradcy? oglądał Twoje piersi? sprawdzał wędzidełko? :)

ruda90 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, a próbowałaś przystawiać po kapturkach? Np. karm przez kapturki 3 min. To powinno wyciągnąć Ci brodawkę i wtedy odstaw kapturka i spróbuj bez :)

MonisiaK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Dzięki za wsparcie to dla mnie naprawdę ważne !!!
    Od tego jesteśmy.

Zerknij tu: https://www.hafija.pl/2016/05/nakladki-silikonowe-szkodza-czy-pomagaja.html
    I tu:
    https://www.hafija.pl/2015/07/uruchom-swoje-piersi.html

Jak zaczynałam karmić małego, to lapalam pierś jak kanapkę i tak mu podawałam. Teraz czasem tak intensywnie szuka, że też muszę mu pomóc, ale zwykle spowodowane to jest jego wnerwieniem, bo głodny i biedny tak szybko rusza głowa, że ciężko chwycić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pamiętaj że zpalanie piersi może chwilę trwać. To nie jest tak, że przystawisz do buzi i hop złapane.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza położna jest doradca ona przystawia mala na hama ja tak nie potrafię...ona twierdzi że mala zalapie...tylko niewiadomo kiedy

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau em moj tez szuka w nerwach sutka a przy tym jak mu smiesznie glowa lata, najspokojniej je w nocy bo jest zaspany, a w dzien y niego chyba jakis czujnik sie włacza.

Ruda za dużo bierzesz na siebie, musisz wyluzowac. Nie martw sie nie zaglodzisz dziecka.
    Dziewczyny juz duzo podpowiedziały.

Ja w szpitalu tez mialam plaskie sutki i po prostu pplozne braly sam sutek i wkladały jemu do ust za ktoryms razem zalapal pozniej pościł, pożniej znowu sie meczylam z wlozeniem jemu do ust. Teraz tez czasami zle łapie z czegosutki mnie bolą. A gdy z cala otoczka mi wkladam to sie dlawi.

Próbuj! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 16:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moje skurcze z wczoraj okazały się tymi prawdziwymi. Dzisiaj o 9:15 urodziłam synka. Póki co jeszcze bezimienny. 3350 i 54 cm :)

Dla tych dziewczyn, które jeszcze czekają i wypatrują objawów. Od 2 dni wieczorami miałam mocne skurcze, ale po godzinie przechodziły. Wczoraj były bardzo regularne i już nie przeszły. Również wymiotowałam 2 razy. Nie zauważyłam odejście czopa. Myślę, że po prostu nie wyszedł. Wody zaczęły mi się sączyć w szpitalu. W ciągu dnia nic nie zapowiadało rozwiązania.

artemida27, bumbum, Lutyska, baranosia, Nadzieja22, patuniek86, Mambella, malami91, KaroKaro, Pau.Em, Ciążowa_Gapsy, -Mamunia-, Ika..., ej_est, Papapatka, Ewelcia85, Kropeczka85, Mila_85, MonisiaK lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda czasem moze trzeba troche mocniej.moja jak się denerwuje to tez nie lapie i moge lapac piers i jej podawac a i tak swoje robi ale w koncu sie udaje ;) takze probuj i nie poddawaj sie. Tak jak juz ktos pisal kp wcale nie jest latwe i wymaga i poswiecenia, wytrwalosci i cierpliwosci przede wszystkim ;) nie denerwuj sie i powtarzaj sobie ze bedzie dobrze ;) skoro wczesniej mala przybrala 250g i teraz 100 to macie +350g a to juz cos ;) przeciez ona ma 2 tyg ;) obserwuj ;)
    Ja mojej nie wybudzam.max po 3-4 godz sama sie budzi i jest wtedy taka glodna ze je i je.czasem je co godzine.to jest karmienie na zadanie wiec ja na czas tylko orientacyjnie patrzę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwona01 wrote:
    Dziewczyny, moje skurcze z wczoraj okazały się tymi prawdziwymi. Dzisiaj o 9:15 urodziłam synka. Póki co jeszcze bezimienny. 3350 i 54 cm :)

Dla tych dziewczyn, które jeszcze czekają i wypatrują objawów. Od 2 dni wieczorami miałam mocne skurcze, ale po godzinie przechodziły. Wczoraj były bardzo regularne i już nie przeszły. Również wymiotowałam 2 razy. Nie zauważyłam odejście czopa. Myślę, że po prostu nie wyszedł. Wody zaczęły mi się sączyć w szpitalu. W ciągu dnia nic nie zapowiadało rozwiązania.

Gratulacje ;)

Pau.Em, iwona01 lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona gratulacje!

iwona01 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona gratuluję!

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się czasem musi namęczyć żeby złapać pierś. W szpitalu miałam zupełnie płaskie brodawki, teraz za sprawą małego ssaka zupełnie się zmieniły. I też startowaliśmy z nakladkami, ale ich mycie i wyparzanie doprowadzało mnie do szału. Poza tym często się odklejały, mały łykał powietrze itd. Zaparłam się i nauczyliśmy się karmić bez nich.

Ruda, piszesz, że położna przystawia małą na chama. I co? Udaje jej się złapać?

Iwona, moje gratulacje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 16:36

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem się udaje czasem nie ale jest przy tym dużo nerwów i moich i małej...

malami91 lubi tę wiadomość

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo, Iwona:) Może i u mnie tak będzie?

Już po wizycie. Szyjka bez zmian, głowka nisko, poród może być w każdej chwili, a równocześnie możemy się równie dobrze widzieć za tydzień. Ciekawa jestem, jak to bedzie.

Pan doktor przejął się moimi "popłakiwaniami". Dziś znowu dwie godziny przepłakane. Razem z moimi epizodami depresyjnymi daje to ponoć większe ryzyko depresji poporodowej. Mam się obserwować i ewentualnie zwracać po pomoc psychologiczną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona gratuluje:)

Ruda to się nie denerwuj, tylko na spokojnie. Ona też wtedy przestanie się aż tak denerwowac:) ale to normalne że dziecko zanim złapie, to siechwile powscieka:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Czasem się udaje czasem nie ale jest przy tym dużo nerwów i moich i małej...

Wyluzuj i próbujcie :-).

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona gratulacje! <3

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona Gratuluje! <3
    Co do imienia, ja jak sobie przypomne tamte chwile to aż mnie ciary przechodzą.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 21:48

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Iwona Gratuluje! <3
    Co do imienia, ja jak sobie przypomne tamte chwile to aż mnie ciary przechodzą.
    A co teraz myślisz o imieniu Kubuś?

‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ