X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Próbuje bez ...ale mala za płytko łapie nie dziwię się skoro mam sutki jak naleśniki...
    byłaś u doradcy? oglądał Twoje piersi? sprawdzał wędzidełko? :)

ruda90 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, a próbowałaś przystawiać po kapturkach? Np. karm przez kapturki 3 min. To powinno wyciągnąć Ci brodawkę i wtedy odstaw kapturka i spróbuj bez :)

MonisiaK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Dzięki za wsparcie to dla mnie naprawdę ważne !!!
    Od tego jesteśmy.

Zerknij tu: https://www.hafija.pl/2016/05/nakladki-silikonowe-szkodza-czy-pomagaja.html
    I tu:
    https://www.hafija.pl/2015/07/uruchom-swoje-piersi.html

Jak zaczynałam karmić małego, to lapalam pierś jak kanapkę i tak mu podawałam. Teraz czasem tak intensywnie szuka, że też muszę mu pomóc, ale zwykle spowodowane to jest jego wnerwieniem, bo głodny i biedny tak szybko rusza głowa, że ciężko chwycić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pamiętaj że zpalanie piersi może chwilę trwać. To nie jest tak, że przystawisz do buzi i hop złapane.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza położna jest doradca ona przystawia mala na hama ja tak nie potrafię...ona twierdzi że mala zalapie...tylko niewiadomo kiedy

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau em moj tez szuka w nerwach sutka a przy tym jak mu smiesznie glowa lata, najspokojniej je w nocy bo jest zaspany, a w dzien y niego chyba jakis czujnik sie włacza.

Ruda za dużo bierzesz na siebie, musisz wyluzowac. Nie martw sie nie zaglodzisz dziecka.
    Dziewczyny juz duzo podpowiedziały.

Ja w szpitalu tez mialam plaskie sutki i po prostu pplozne braly sam sutek i wkladały jemu do ust za ktoryms razem zalapal pozniej pościł, pożniej znowu sie meczylam z wlozeniem jemu do ust. Teraz tez czasami zle łapie z czegosutki mnie bolą. A gdy z cala otoczka mi wkladam to sie dlawi.

Próbuj! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 16:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moje skurcze z wczoraj okazały się tymi prawdziwymi. Dzisiaj o 9:15 urodziłam synka. Póki co jeszcze bezimienny. 3350 i 54 cm :)

Dla tych dziewczyn, które jeszcze czekają i wypatrują objawów. Od 2 dni wieczorami miałam mocne skurcze, ale po godzinie przechodziły. Wczoraj były bardzo regularne i już nie przeszły. Również wymiotowałam 2 razy. Nie zauważyłam odejście czopa. Myślę, że po prostu nie wyszedł. Wody zaczęły mi się sączyć w szpitalu. W ciągu dnia nic nie zapowiadało rozwiązania.

artemida27, bumbum, Lutyska, baranosia, Nadzieja22, patuniek86, Mambella, malami91, KaroKaro, Pau.Em, Ciążowa_Gapsy, -Mamunia-, Ika..., ej_est, Papapatka, Ewelcia85, Kropeczka85, Mila_85, MonisiaK lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda czasem moze trzeba troche mocniej.moja jak się denerwuje to tez nie lapie i moge lapac piers i jej podawac a i tak swoje robi ale w koncu sie udaje ;) takze probuj i nie poddawaj sie. Tak jak juz ktos pisal kp wcale nie jest latwe i wymaga i poswiecenia, wytrwalosci i cierpliwosci przede wszystkim ;) nie denerwuj sie i powtarzaj sobie ze bedzie dobrze ;) skoro wczesniej mala przybrala 250g i teraz 100 to macie +350g a to juz cos ;) przeciez ona ma 2 tyg ;) obserwuj ;)
    Ja mojej nie wybudzam.max po 3-4 godz sama sie budzi i jest wtedy taka glodna ze je i je.czasem je co godzine.to jest karmienie na zadanie wiec ja na czas tylko orientacyjnie patrzę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwona01 wrote:
    Dziewczyny, moje skurcze z wczoraj okazały się tymi prawdziwymi. Dzisiaj o 9:15 urodziłam synka. Póki co jeszcze bezimienny. 3350 i 54 cm :)

Dla tych dziewczyn, które jeszcze czekają i wypatrują objawów. Od 2 dni wieczorami miałam mocne skurcze, ale po godzinie przechodziły. Wczoraj były bardzo regularne i już nie przeszły. Również wymiotowałam 2 razy. Nie zauważyłam odejście czopa. Myślę, że po prostu nie wyszedł. Wody zaczęły mi się sączyć w szpitalu. W ciągu dnia nic nie zapowiadało rozwiązania.

Gratulacje ;)

Pau.Em, iwona01 lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona gratulacje!

iwona01 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona gratuluję!

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się czasem musi namęczyć żeby złapać pierś. W szpitalu miałam zupełnie płaskie brodawki, teraz za sprawą małego ssaka zupełnie się zmieniły. I też startowaliśmy z nakladkami, ale ich mycie i wyparzanie doprowadzało mnie do szału. Poza tym często się odklejały, mały łykał powietrze itd. Zaparłam się i nauczyliśmy się karmić bez nich.

Ruda, piszesz, że położna przystawia małą na chama. I co? Udaje jej się złapać?

Iwona, moje gratulacje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 16:36

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem się udaje czasem nie ale jest przy tym dużo nerwów i moich i małej...

malami91 lubi tę wiadomość

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo, Iwona:) Może i u mnie tak będzie?

Już po wizycie. Szyjka bez zmian, głowka nisko, poród może być w każdej chwili, a równocześnie możemy się równie dobrze widzieć za tydzień. Ciekawa jestem, jak to bedzie.

Pan doktor przejął się moimi "popłakiwaniami". Dziś znowu dwie godziny przepłakane. Razem z moimi epizodami depresyjnymi daje to ponoć większe ryzyko depresji poporodowej. Mam się obserwować i ewentualnie zwracać po pomoc psychologiczną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona gratuluje:)

Ruda to się nie denerwuj, tylko na spokojnie. Ona też wtedy przestanie się aż tak denerwowac:) ale to normalne że dziecko zanim złapie, to siechwile powscieka:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Czasem się udaje czasem nie ale jest przy tym dużo nerwów i moich i małej...

Wyluzuj i próbujcie :-).

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona gratulacje! <3

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona Gratuluje! <3
    Co do imienia, ja jak sobie przypomne tamte chwile to aż mnie ciary przechodzą.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 21:48

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Iwona Gratuluje! <3
    Co do imienia, ja jak sobie przypomne tamte chwile to aż mnie ciary przechodzą.
    A co teraz myślisz o imieniu Kubuś?

‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ