X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Ruda u mnie tez rodzina dodqjd swoje parę groszy. Zwlaszcza ojciec, który wciąż powtarza ze 20 lat temu było gorzej ze nie mam co narzekać. Wiec tym bardziej myślę jak ja sobie źle radze skoro inni mieli gorzej i dawali rade a ja mam czasem ochotę wyjść z domu i nie wrócić...

Papapatka jak czasem rozmawiam ze starszymi to mam wrazenie ze kiedys szybciej mm podali i spokoj byl.obecnie takie czasy zeby wszystko naturalnie było...a twoj tata mam wrazenie ze wszystko wie najlepiej.pytanie ile dzieci on urodzil czy wykarmil?nie bralabym do siebie jego rad... A to jak karmisz to powinna byc twoja decyzja.przeciez bywa tak że nie ma pokarmu na tyle zeby dziecko wykarmic...
    Pepper ja po cc zastrzyki mialam tylko w szpitalu ale to 3 lata temu bylo,do domu tylko zelazo i wtedy i teraz dostalam o nie pociesze Cie ale bol po cc u mnie miesiac sie trzymal. Ciezko bylo estac z lozka,usiasc itp. Nie mialam innych dolegliwosci wiec Tobie wspolczuje podwojnie.mam nadzieje ze szybko dojdziesz do siebie. Teraz po porodzie sn 2 tyg a ja dzis na spacer szybkim krokiem 3 km, ale jak duzo chodzę to tylek jeszcze boli tylko synek nie chce ze mna chodzic na spacery. Kiedys lubial a teraz wybiera kierunek do babci i koniec spaceru.mama ma ferie ale co bedzie od przyszłego tygodnia jak do pracy pojdzie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica powodzenia ;) oby wszystko poszlo bez komplikacji.
    Artemida ile macie stopni w domu?ubieraj lżej Agatke a potowki zejda ;) my mamy bardzo cieplo w domu i mimo ze mala lubi cieplo ubieram jej tylko body i polspiochy ewentualnie jak spi to ja przykrywam cienkim kocykiem a dostalam sliczne bluzy dla malej i sie zastanawiam kiedy ona to ubierze czy wynosi...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.. z tymi komplikacjami to moja koleżanka po CC wykryła guzka z jednej strony i wg izby przyjęć to przepuklina, gdzie nie dźwigała nic cięższego niż 3kg dziecię. Także na każdym kroku trzeba uważać... będzie miała kolejną operację brzucha prawdopodobnie w niedługim czasie.

Podobno w Jeleniej jest kobietą w 44tc i nie robią jej CC na cito bo nic złego się nie dzieje.. czujecie to? Bo mnie się wierzyć nie chce inigdy o czymś takim nie słyszałam do dziś na drugim forum.. a jednak to możliwe: http://www.polozna.net.pl/ciaza/1-wiek-ciazy.html

Odnośnie zastrzyków to w pierwszej ciąży nie dostałam nic niż to co w szpitalu w ciągu 48h od porodu.. heparynę tylkk jeśli dobrze pamiętam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 02:47

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, powodzenia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf ja dziś w nocy co 2h karmię. Ostatnie parę dni były co 1h. Ale mały chyba sobie reguluje ilość mleka, że tak wisi.

Ja miałam zastrzyki podane 3 razy

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od 23 do 1 cały czas płacz nie wiadomo o co chodzi nic nie działało.cyc nie noszenie nie zrezygnowana dałam mm bo doszłam do wniosku ze nie mam pokarmu ale zjadła tylko albo aż 20 ml i dalej płakała ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 06:15

• baranosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica już pewnie się szykujesz więc powodzenia i czekamy jak tylko dasz radę na wieści :)

Pepper tak mi Ciebie szkoda z tym spojeniem :( będziesz to operować? Ja po pierwszym porodzie nie zdążyłam zamknąć rozejścia mięśni i czuję że teraz się powiększyło. No nic będę sie z tym bujać po porodzie...

Pełnia i po pełni i co żadna nie urodziła? ;)

Od jutra w Lidlu biustonosze i bluzki do karmienia :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam które mają już dzieciaczki takie 2-3latka. Jak reagują jak się opiekujecie i np długo karmicie maleństwo? Nie pchają rąk do maleństwa? Nie budzą biegając i bawiąc się?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Pytanie do mam które mają już dzieciaczki takie 2-3latka. Jak reagują jak się opiekujecie i np długo karmicie maleństwo? Nie pchają rąk do maleństwa? Nie budzą biegając i bawiąc się?
    Lekko nie było przez ost 2 tyg bo córka chorowala. Teraz od pon poszła do przedszkola to lżej mi. Ale jak dostaje histerii to buzi małego. Poza tym raczej póki co bez problemów.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 21:49

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    A może gazy ha męczyły? Napinala się? Byka czerwona? Co ja w końcu uspokoiło?

Być może ..w końcu chyba zasnela ze zmęczenia...zamówiłam delicol może on pomoże ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica jestesmy z Tobą, dzisiaj to ten dzień na który czekalaś 9 miesięcy.

Pepper współczuje rozejścia, trzymaj się!

Ruda delicol jest podobnonbardzo dobry. Może i się kolki zqczynają, może po prostu gazy, śzkod dzieci że muszą sie tak męczyć.

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica powodzenia! Już dziś przytulisz swojego Skarba <3

Pepper bidulko :( dużo zdrówka życzę!

Dziewczyny w dwupakach jesteście jeszcze czy zostałam sama na placu boju po wczorajszej pełni? ;)
    Baranosia, Straciatellaa, Nadzieja22, ej_est, Ciążowa_Gapsy co tam u Was? Dalej cisza?
    U mnie dzisiaj chyba odpadł cały czop, a tak mi się przynajmniej wydaje bo dużo tego było...
    Tak bardzo chciałabym żeby coś się ruszyło ehhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 09:03

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Lekko nie było przez ost 2 tyg bo córka chorowala. Teraz od pon poszła do przedszkola to lżej mi. Ale jak dostaje histerii to buzi małego. Poza tym raczej póki co bez problemów.
    Jeny jak ja Ci zazdroszczę tego przedszkola! Mój mam nadzieję pójdzie od września

Pau.Em lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro u mnie zero, nic. Nawet najmniejszego objawu :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro ja wczoraj pisałam co u mnie po wizycie (bez zmian). Zapomniałam tylko napisać, ze mam już 12 kg na plusie - przez ostatnie trzy tygodnie przytyłam 3.9 kg to dziwne...

Nie wierzę, że to piszę - witam się w 40 tygodniu.

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Mojej hałas który generuje rodzeństwo nie budzi. Mój 2 latek czasem podchodzi by pogłaskać siostrę i musi to zrobić bo inaczej będzie walczyć o to. Przy mnie delikatnie głaszcze po plecach. Czasem przychodzi się przytulić jak ją karmię. Na cycu wisi córa a po drugą pachą synek przytulony i zdarzy się że jeszcze mój 3,5 latek przyjdzie i tuli się też :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 09:12

malami91, baranosia, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

• Mambella Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:

U nas to różnie wszystko zależy od nastroju starszaka.
    Często jak karmię to biegam z małym przy piersi bo starszy wymyśla że idziemy na górę, zaraz idziemy na dół, do pokoju okolicy, a jednak wracamy do salonu itp. A czasami w spokoju nakarmie bo on się czymś zajmie. Ale lubi się do niego tulić, całować tylko wiecie jak to wygląda u 2,5 latka, zero delikatności.
    Modsze dziecko musi się dostosować do warunków panujących w domu. Filip biega, krzyczy, urządza histerię awantury a Bartek śpi i nic go nie ruszy.

No i otwarcie mówię że jest zazdrosny. Mimo że poświęcam mu tyle czasu ile moge. Często wydaje mi się że przez to Bartek jest zaniedbany. Ale pewnie to problemy każdej mamy, chcemy dać naszym dzieciom wszystko co najlepsze ale nie możemy się rozdwoic.

baranosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila, fajną masz gromadkę :-). Tylko jak to ogarnąć? Masz kogoś do pomocy? :-)

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie najstarszy synek rewelacyjnie się zachowuje. Pomaga mi podaje mi rzeczy jak go poproszę. Bawi się z młodszym. Czasem szaleją i się kłócą i wtedy ja myślę że zwariuje od ich rozrabiania. To są dzieci wiec są lepsze i gorsze momenty. Moi do przedszkola idą dopiero we wrześniu.

malami91 lubi tę wiadomość

‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ