X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia u nas mala sie do halasu brata przyzwyczaila chociaz staram sie go uciszac ale to jak walka z wiatrakami :p a tak ogolnie czasem wychodzi zazdrosc ale ogólnie jest ok a tez mam go caly czas w domu.od wrzesnia dopiero do przedszkola idzie.u nas jak i u Mila_85 jak karmie to czesto mam przy sobie dwojke:p i jak chce poglaskac to musi to zrobic. Myslalam że bedzie bardziej zazdrosny ale oddac by jej nikomu nie oddal wiec chyba sie cieszy z siostry ;)
    Za ciezarne trzymam kciuki za rozkręcenie sie akcji ;)

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, a kiedy lekarz chce Cię do szpitala położyć jeśli nic nie ruszy?

Ciążowa_Gapsy ja przytyłam 17kg więc nie ma sie co przejmować, zrzucisz szybko ;) Ja też już jestem w 40tc i aż mi się wierzyć nie chce ze tak to zleciało, a teraz dłuży się w nieskończoność

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami od połowy lutego mam nianie od 9 do 14,ale teraz jej dziecko jest chore więc jestem dziś sama.

malami91 lubi tę wiadomość

• Pepper Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za słowa otuchy. Jak blizna mi się trochę wygoi to idę na usg i wtedy będę działać.

Juz niedługo wszystkie Lutówki się rozpakuja

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper, ja też się dołączam do wspierania Ciebie. Bądź silna a jednocześnie wyrozumiała dla siebie. Trzymaj się Kochana.

KaroKaro, ej_est, Baranosia, trzymajmy się razem:) Tzn. rozpakowujmy się razem. Mi tez się dłuży, a przez grożący poród przewczesny czuję się już serio na 50 tydzień. I jeszcze wszyscy się dziwią że nie urodziłam. Z jednej strony potrzebuję ludzi a z drugiej już nie-mogę-tych-zdziwionych-pytań!!!

Pepper lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro w poniedziałek mam wizytę i wtedy mam dostać skierowanie i instrukcję co robimy.
    Mam l4 do poniedziałku jak nie urodzę chyba pójdę po l4 do rodzinnego bo szkoda mi macierzyńskiego :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte jutro i juz lekarz cos mi mówił, ze dostane skierowanie ;) dalej jestem zasmarkana na maksa, wczoraj w laboratorium pielegniarka mi mowila, ze nie mam sie martwic bo porod wydziela takie hormony, ze wszystko moze mi sie cofnąć w sekunde i bede sie czuć dobrze w chwili porodu. Oby ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a ja jestem już zmęczona tym czekaniem i telefonami od wszystkich czy już :| dziś termin porodu i wizyta o 14. Ciekawe kiedy będę się miała wstawić do szpitala :( skurcze były całą noc, ale nieregularne

km5sroeqr29ccbje.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja co prawda 4 latka na razie jest zakochana w bracie.. Pomaga, przytula, głaszcze ale też najchętniej wszystko z mamą by robiła. Choć narzeczony super daje sobie z nią radę i jak karmie to się bawią ale potem od razu idę do nich i staram się spędzać jak najwięcej czasu. Mały sporo śpi więc na razie nie ma problemu.
    Straciatella proszę o dopisanie syn Maciuś :) W końcu udało się zarejestrować malucha choć powiem Wam że ciężka sprawa z tym imieniem...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro ja tez się melduje niestety dalej w dwupaku. Ja z tym moim czopem to już nie wiem co myśleć. Chyba odpada jakoś po trochu bo już dwa tygodnie temu wydawało mi się, ze odpadł, a w niedziele znów jakby kawałek i dziś tez coś było w dodatku z domieszka krwi wiec to chyba to...sama nie wiem. Generalnie dziś czuje się „jako tako”. Czyści mnie i kilka razy już byłam w toalecie, a rano miałam takie kłucie okropne jakby w szyjce, ze ledwo mogłam chodzić. Chciałabym już urodzić i mieć to wszystko za sobą, ale widać małej dobrze w brzuchu :)
    Jutro tez zaczynam 40 tydzień i aż wierzyć mi się nie chce w to :P nie sądziłam, ze dotrwam do takiego momentu. W sobotę KTG, a w następny czwartek wizyta jak się nic nie zadzieje

Ciążowa ja przytyłam już 20 kg, ale wszyscy mi powtarzają, ze nie widać niby po mnie...mam nadzieje, ze tak jest a nie mówią tak tylko dlatego, ze chcą być mili. Jakby nie było brzuch mam ogromny, dużo osób (z dalszego grona znajomych) dopytuje czy teraz tez dwójka w brzuchu bo taki duży jest hahaha

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella, no właśnie, przepraszam, że o Tobie zapomniałam. Nawet nie wiesz, jak ważne jest dla mnie to co napisałaś o hormonach, które cofają infekcje. Mnie już gardło przeszło, ale katar jest jeszcze trochę ropny i rano siedzi wysoko :/

Kolorowaola napisz koniecznie, co po wizycie!

Co ciekawe mój lekarz wczoraj mnie uspokoił, powiedział, że masaży szyjki już się nie praktykuje (sic!) i żebym się nie bała wywoływania porodu, - tak powiedział.. Może to kwestia szpitala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola wrote:
    Hej, a ja jestem już zmęczona tym czekaniem i telefonami od wszystkich czy już :| dziś termin porodu i wizyta o 14. Ciekawe kiedy będę się miała wstawić do szpitala :( skurcze były całą noc, ale nieregularne

A daj spokoj. Moja mama po kilka razy dziennie potrafi pisać i dzwonić z pytaniem czy coś się zaczęło, czy coś się dzieje czy mam skurcze. Jak nie mama to babcia jak nie babcia to koleżanki i tak non stop. Już mi się powoli kończy cierpliwość ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est, jak czop z domieszką krwi to chyba możesz się szykować :D

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się 5 min bez kapturkow :) później złość i cali mokrzy i ja i ona :)

baranosia, malami91, Papapatka, Lutyska, Pau.Em, Nadzieja22, Ciążowa_Gapsy, MonisiaK, -Mamunia-, artemida27, KaroKaro, Mila_85 lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda najważniejsze że się udało! Dziś to 5min, jutro 10, a niedługo całe karmienie :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się melduję w dwupaku :) Jakieś tam w nocy skurcze były, ale bez szału. Także czekamy dalej i dalej idę myć okna :P Wczoraj tylko jedno udało się umyć, bo mąż zapomniał zdjąć kwiaty z parapetów, a mamy ciężkie bonsai. Na dziś mam w planie 3.

U mnie 13 kg na plusie było w piątek na wizycie, a stawiałam, że 15 będzie :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia ciężko z 2 dzieci w domu. Córka zawsze jak siadalam do karmienia to wolala, że musi siku albo kupę. Jeszcze z siku sobie poradzi, ale tyłek po kupię wytrzeć muszę ja. Albo wymyslala że chce jej się pić. A zawsze zanim zaczynałam karmić pytalam: kupa? Siku? Pić? Jesc? Cokolwiek? " Nie mamusiu nie chcię". Siadam do karmienia i co? "Mamoooooooooooo wody mi daj" :D

Za wszystkie 2w1 trzymam kciuki. Gapsy mówiłam Ci kiedyś żebyś zaufala swojemu ciału;) że donosisz ciążę i że będzie dobrze ;)

Symbolica czekamy na wiesci:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Udało się 5 min bez kapturkow :) później złość i cali mokrzy i ja i ona :)
    Brawo:) Cieszę się bardzo:) I teraz z każdym dniem będzie więcej aż w końcu będzie sama piers;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym umyla okna dla rozrywki.dzis mam nerwa jak nigdy.nie dosc ze pada. Mala od rana tzn od 6 spi tylko po chwili.syn marudny i nic nie chce jesc. Juz nie mam siły,siedze dalej w pidzamie bo nic nie moge z tymi piszczkami zrobic.zaraz usiade i bede z nimi ryczec.ciekawe jakby zareagowali....z pracy kolezanka wydzwania bo nie wie jak to czy tamto zrobic.nosz kurna nie chce byc wredna ale ile mozna?do wszystkiego instrukcje jej pisałam zeby miala łatwiej a ostatnio czuje sie jakbym do pracy wracala...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ze wam smece ale chyba musialam to wyrzucic z siebie...

Ruda super ze 5 min sie udalo.duzy postep i probuj dalej ;) mysle ze sa duze szanse ze sie uda calkowicie ;)

‹‹ 920 921 922 923 924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ