X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia u nas mala sie do halasu brata przyzwyczaila chociaz staram sie go uciszac ale to jak walka z wiatrakami :p a tak ogolnie czasem wychodzi zazdrosc ale ogólnie jest ok a tez mam go caly czas w domu.od wrzesnia dopiero do przedszkola idzie.u nas jak i u Mila_85 jak karmie to czesto mam przy sobie dwojke:p i jak chce poglaskac to musi to zrobic. Myslalam że bedzie bardziej zazdrosny ale oddac by jej nikomu nie oddal wiec chyba sie cieszy z siostry ;)
    Za ciezarne trzymam kciuki za rozkręcenie sie akcji ;)

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, a kiedy lekarz chce Cię do szpitala położyć jeśli nic nie ruszy?

Ciążowa_Gapsy ja przytyłam 17kg więc nie ma sie co przejmować, zrzucisz szybko ;) Ja też już jestem w 40tc i aż mi się wierzyć nie chce ze tak to zleciało, a teraz dłuży się w nieskończoność

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami od połowy lutego mam nianie od 9 do 14,ale teraz jej dziecko jest chore więc jestem dziś sama.

malami91 lubi tę wiadomość

• Pepper Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za słowa otuchy. Jak blizna mi się trochę wygoi to idę na usg i wtedy będę działać.

Juz niedługo wszystkie Lutówki się rozpakuja

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper, ja też się dołączam do wspierania Ciebie. Bądź silna a jednocześnie wyrozumiała dla siebie. Trzymaj się Kochana.

KaroKaro, ej_est, Baranosia, trzymajmy się razem:) Tzn. rozpakowujmy się razem. Mi tez się dłuży, a przez grożący poród przewczesny czuję się już serio na 50 tydzień. I jeszcze wszyscy się dziwią że nie urodziłam. Z jednej strony potrzebuję ludzi a z drugiej już nie-mogę-tych-zdziwionych-pytań!!!

Pepper lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro w poniedziałek mam wizytę i wtedy mam dostać skierowanie i instrukcję co robimy.
    Mam l4 do poniedziałku jak nie urodzę chyba pójdę po l4 do rodzinnego bo szkoda mi macierzyńskiego :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte jutro i juz lekarz cos mi mówił, ze dostane skierowanie ;) dalej jestem zasmarkana na maksa, wczoraj w laboratorium pielegniarka mi mowila, ze nie mam sie martwic bo porod wydziela takie hormony, ze wszystko moze mi sie cofnąć w sekunde i bede sie czuć dobrze w chwili porodu. Oby ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a ja jestem już zmęczona tym czekaniem i telefonami od wszystkich czy już :| dziś termin porodu i wizyta o 14. Ciekawe kiedy będę się miała wstawić do szpitala :( skurcze były całą noc, ale nieregularne

km5sroeqr29ccbje.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja co prawda 4 latka na razie jest zakochana w bracie.. Pomaga, przytula, głaszcze ale też najchętniej wszystko z mamą by robiła. Choć narzeczony super daje sobie z nią radę i jak karmie to się bawią ale potem od razu idę do nich i staram się spędzać jak najwięcej czasu. Mały sporo śpi więc na razie nie ma problemu.
    Straciatella proszę o dopisanie syn Maciuś :) W końcu udało się zarejestrować malucha choć powiem Wam że ciężka sprawa z tym imieniem...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro ja tez się melduje niestety dalej w dwupaku. Ja z tym moim czopem to już nie wiem co myśleć. Chyba odpada jakoś po trochu bo już dwa tygodnie temu wydawało mi się, ze odpadł, a w niedziele znów jakby kawałek i dziś tez coś było w dodatku z domieszka krwi wiec to chyba to...sama nie wiem. Generalnie dziś czuje się „jako tako”. Czyści mnie i kilka razy już byłam w toalecie, a rano miałam takie kłucie okropne jakby w szyjce, ze ledwo mogłam chodzić. Chciałabym już urodzić i mieć to wszystko za sobą, ale widać małej dobrze w brzuchu :)
    Jutro tez zaczynam 40 tydzień i aż wierzyć mi się nie chce w to :P nie sądziłam, ze dotrwam do takiego momentu. W sobotę KTG, a w następny czwartek wizyta jak się nic nie zadzieje

Ciążowa ja przytyłam już 20 kg, ale wszyscy mi powtarzają, ze nie widać niby po mnie...mam nadzieje, ze tak jest a nie mówią tak tylko dlatego, ze chcą być mili. Jakby nie było brzuch mam ogromny, dużo osób (z dalszego grona znajomych) dopytuje czy teraz tez dwójka w brzuchu bo taki duży jest hahaha

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella, no właśnie, przepraszam, że o Tobie zapomniałam. Nawet nie wiesz, jak ważne jest dla mnie to co napisałaś o hormonach, które cofają infekcje. Mnie już gardło przeszło, ale katar jest jeszcze trochę ropny i rano siedzi wysoko :/

Kolorowaola napisz koniecznie, co po wizycie!

Co ciekawe mój lekarz wczoraj mnie uspokoił, powiedział, że masaży szyjki już się nie praktykuje (sic!) i żebym się nie bała wywoływania porodu, - tak powiedział.. Może to kwestia szpitala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola wrote:
    Hej, a ja jestem już zmęczona tym czekaniem i telefonami od wszystkich czy już :| dziś termin porodu i wizyta o 14. Ciekawe kiedy będę się miała wstawić do szpitala :( skurcze były całą noc, ale nieregularne

A daj spokoj. Moja mama po kilka razy dziennie potrafi pisać i dzwonić z pytaniem czy coś się zaczęło, czy coś się dzieje czy mam skurcze. Jak nie mama to babcia jak nie babcia to koleżanki i tak non stop. Już mi się powoli kończy cierpliwość ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est, jak czop z domieszką krwi to chyba możesz się szykować :D

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się 5 min bez kapturkow :) później złość i cali mokrzy i ja i ona :)

baranosia, malami91, Papapatka, Lutyska, Pau.Em, Nadzieja22, Ciążowa_Gapsy, MonisiaK, -Mamunia-, artemida27, KaroKaro, Mila_85 lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda najważniejsze że się udało! Dziś to 5min, jutro 10, a niedługo całe karmienie :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się melduję w dwupaku :) Jakieś tam w nocy skurcze były, ale bez szału. Także czekamy dalej i dalej idę myć okna :P Wczoraj tylko jedno udało się umyć, bo mąż zapomniał zdjąć kwiaty z parapetów, a mamy ciężkie bonsai. Na dziś mam w planie 3.

U mnie 13 kg na plusie było w piątek na wizycie, a stawiałam, że 15 będzie :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia ciężko z 2 dzieci w domu. Córka zawsze jak siadalam do karmienia to wolala, że musi siku albo kupę. Jeszcze z siku sobie poradzi, ale tyłek po kupię wytrzeć muszę ja. Albo wymyslala że chce jej się pić. A zawsze zanim zaczynałam karmić pytalam: kupa? Siku? Pić? Jesc? Cokolwiek? " Nie mamusiu nie chcię". Siadam do karmienia i co? "Mamoooooooooooo wody mi daj" :D

Za wszystkie 2w1 trzymam kciuki. Gapsy mówiłam Ci kiedyś żebyś zaufala swojemu ciału;) że donosisz ciążę i że będzie dobrze ;)

Symbolica czekamy na wiesci:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Udało się 5 min bez kapturkow :) później złość i cali mokrzy i ja i ona :)
    Brawo:) Cieszę się bardzo:) I teraz z każdym dniem będzie więcej aż w końcu będzie sama piers;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym umyla okna dla rozrywki.dzis mam nerwa jak nigdy.nie dosc ze pada. Mala od rana tzn od 6 spi tylko po chwili.syn marudny i nic nie chce jesc. Juz nie mam siły,siedze dalej w pidzamie bo nic nie moge z tymi piszczkami zrobic.zaraz usiade i bede z nimi ryczec.ciekawe jakby zareagowali....z pracy kolezanka wydzwania bo nie wie jak to czy tamto zrobic.nosz kurna nie chce byc wredna ale ile mozna?do wszystkiego instrukcje jej pisałam zeby miala łatwiej a ostatnio czuje sie jakbym do pracy wracala...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ze wam smece ale chyba musialam to wyrzucic z siebie...

Ruda super ze 5 min sie udalo.duzy postep i probuj dalej ;) mysle ze sa duze szanse ze sie uda calkowicie ;)

‹‹ 920 921 922 923 924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ