X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida, u nas 24stopnie, mały jest najczęściej ubrany tylko w pajaca, do snu przykrywam lekkim kocykiem, w nocy zawijam w rożek albo śpi w śpiworku. Przegrzewanie nie jest dobre. Jeśli malutka ma ciepły kark i klatkę piersiową to nie jest jej zimno :-) .

artemida27 lubi tę wiadomość

• Mambella Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 jak dasz radę to zapraszam do mnie w przyszłym tygodniu bo mąż wyjeżdża na 4 dni. Ogarniesz starszaka i poród murowany ;-)

Nadzieja22, Lutyska lubią tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Później was nadrobię ;)

Chciałam tylko napisać, że postanowiłam jutro urodzić :P
    Tak, dziś robię wszystko, żeby jutro już mała była na świecie.
    Kto ze mną?
    Dziękuję za uwagę <3 :D

malami91, Nadzieja22, baranosia, Pau.Em, -Mamunia-, Kropeczka85, Lutyska, KaroKaro, Ewelcia85, Ciążowa_Gapsy, Black_Lilith, artemida27, MonisiaK, Ika..., iwona01 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black dobrze, że lekarze tacy ogarnięci. Super, że już jesteście w domku. Odpoczywajcie i tulcie się :)

Malami 24 stopnie? :o Ja mam w sypialni w granicy 20-20,5 i dla mnie to max do spania, a mąż i tak by wolał chłodniej. O ile lubię jak jest ciepło w domu, tak do spania nie.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella ja ambitnie podchodzę, że w tym tygodniu rodzę :P Nie wiem co na to synek, pewnie ma mnie w nosie, ale cóż :D

Mamunia, widzę, że u Was też gorąco. Może warto zainwestować w zestawy termostatyczne do grzejników? My mamy i przez to udaje się utrzymać stałą temperaturę w domu. Ile ustawie tyle jest.

O Straciatella, ja bardzo chętnie! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 13:22

-Mamunia- lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    ♡♡♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Malami 24 stopnie? :o Ja mam w sypialni w granicy 20-20,5 i dla mnie to max do spania, a mąż i tak by wolał chłodniej. O ile lubię jak jest ciepło w domu, tak do spania nie.

No niestety z naszymi tropikami niewiele da się zrobić :-\. Mieszkanie 37m2 w bloku, do tego środkowe, kaloryfery zakręcone, ale piony grzeją i mimo regularnego wietrzenia za moment znowu jest to samo... W nocy mamy około 22 stopnie. Czekam z utęsknieniem na koniec sezonu grzewczego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 13:23

• baranosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, a ja dziś tylko chodzę i jem! Normalnie żrę za 3 :D

Straciatella to co dziś seksik, masaż brzuszka i szczypanie sutków? :D słyszałam że jeszcze można zagotować kg korzenia pietruszki i wypić tą wodę

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png

Wysłany: 20 lutego 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Jezu, a ja dziś tylko chodzę i jem! Normalnie żrę za 3 :D

Straciatella to co dziś seksik, masaż brzuszka i szczypanie sutków? :D słyszałam że jeszcze można zagotować kg korzenia pietruszki i wypić tą wodę
    dokładnie to! i jeszcze coś jak wymyślę :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black Jeju... Dobrze że miałaś super lekarzy i że zrobili cc.

Straciatella no to trzymam kciuki;D ;D

Mala- OMG. Bardzo współczuję naprawdę... żeby własną matka tak... :(

U mnie między 20.8 a 21.6. Małego trzymam tylko w body z długim rękawem. No i pod kocykiem oczywiście. Córkę tak samo ubieralam i teraz jest zimnokrwista;p wszyscy poubierani w swetry A ona krótki rękaw :p jej tatuś identycznie. Mamy właśnie 6 stopni A on poczul wiosnę i zamiast kurtki sobie w bluzie chodzi. Ja go kiedyś zatluke;)

Nadzieja u mnie możesz umyć jeszcze okna;D mam masakre;D dziecka mi nie trzeba akurat pilnować bo tylko cycek-kupa-spanie ;D

• baranosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    dokładnie to! i jeszcze coś jak wymyślę :P
    Dawaj znać jak coś jeszcze wymyślisz. Trzeba wziąć sprawy w swoje ręce :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Mambella ja ambitnie podchodzę, że w tym tygodniu rodzę :P Nie wiem co na to synek, pewnie ma mnie w nosie, ale cóż :D

Mamunia, widzę, że u Was też gorąco. Może warto zainwestować w zestawy termostatyczne do grzejników? My mamy i przez to udaje się utrzymać stałą temperaturę w domu. Ile ustawie tyle jest.

O Straciatella, ja bardzo chętnie! :D

Straciatella ale serio nie czuć tej temperatury, grzejniki grzeja ledwo co, a juz trzy razy wygasł piec z podajnikiem ktory podobno cieżko rozpalić. Bo prosiłam go o zmniejszenie temperatury.

Rok temu mieliśmy zwykly poec zasypowy i bylo tragicznie, z rana czlowiek wstaeał i dupa marzla, wieczorem rozpalił skwar.

Ja przy 21 marzłam i musialam chodzic cieplo ubrana. Dla mnie najnizsza temp to 23, a najlepsza 24

Kto jak lubi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 13:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black, całe szczęście, że wszystko dobrze się skończyło!

• baranosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem dziwna, bo chcę już urodzić ale się boję. Boję nie tyle porodu co o mojego synka jak on da radę bez mamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 13:45

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png

Wysłany: 20 lutego 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam schizy, że coś mi się stanie albo małej. Że się wykrwawię, albo co.
    Małż mnie motywuje i dziś już też mówił "to co, jutro rodzimy? w weekend będziesz już w domku" w końcu kiedyś trzeba - to nieuniknione. Dlatego przestaje spinać poślady i do roboty :P

baranosia lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dawaj znać jak coś jeszcze wymyślisz. Trzeba wziąć sprawy w swoje ręce :D
    A ten słynny koktajl położnych?;D

O syna się nie martw. Da sobie radę:)

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est jestem, jestem. Jakoś się wreszcie ogarnęłam i nadrobiłam co pisaliście.
    Gratulacje dla wszystkich szczęśliwie rozpakowanych.
    Armir faktycznie szybką akcja u Ciebie!
    Karola94c mam nadzieję, że doszłaś już do siebie po takim ciężkim porodzie :*
    Malami91 u mnie to samo mała w nocy śpi ładnie a w dzień wisi ciągle przy cycku. Chociaż dziś już widzę zmianę, bo śpi już od 2h, a jeszcze wczoraj 30 min to był sukces.
    Ewelcia duży chłopak! Jakie ma słodziutkie paluszki <3
    Pepper szybkiego powrotu do sił.
    Aneczka dużo zdrowia dla maluszka!
    Black_Lilith jak dobrze, że nie czekali z cc. Wracaj do sił!
    Iwona cieszcie się sobą :*
    Widzę, że dużo jest porodów przez cięcie.
    Powiem Wam, że jak sobie przypomnę te 16 godzin walki z bólem to mi się słabo robi a cc to dla mnie jak wybawienie. Jeśli kiedyś doczekamy się rodzeństwa dla Zuzi to zrobię wszystko żeby mieć cesarkę.
    Zuzia jest cudowna. Zakochałam się po uszy <3 Karmienia wreszcie mnie już nie boli, bo na początku to łzy same leciały.
    Kikut odpadł nam w sobotę.

ej_est, malami91, Pepper, iwona01 lubią tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami to współczuję :/ Już niedługo i będzie po sezonie grzewczym. Za to skwar na dworze się zacznie i my np musimy w tym roku założyć klimatyzację, bo zeszły rok już była tragedia 30 stopni, a to co roku będzie gorzej z temperaturą latem, bo klimat nam się zmienia.

Pau Em, dzięki :P Mam swoich 22, wystarczy :) Dzisiaj tylko jedno umyte, bo z drugiej strony domu za bardzo wieje i nie chcę się przeziębić.

Mamunia, my już 3 sezon mamy piec z podajnikiem na ekogroszek i nie ma porównania ze zwykłym. Wtedy to czasem rano taka zimnica, że masakra. Pierwszy sezon nie mogłam się przyzwyczaić, że cały czas tak ciepło, ale teraz luksus normalnie :)

-Mamunia- lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    ♡♡♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Ja to jestem dziwna, bo chcę już urodzić ale się boję. Boję nie tyle porodu co o mojego synka jak on da radę bez mamy

Baranosia ja tez się tego balam.jak synek zareaguje bez mamy i jak ja wytrzymam bez niego a bylo calkiem znosnie. Mi sie udalo akurat na weekend wiec moi rodzice pomagali sie nim zajac wiec dziecko nie mialo czasu myslec o mamie.glowa do gory nasze dzieci sa dzielne i będzie ok ;)

MalaMala nawet nie wiem co na takie cos napisac. Ze wspolczuje to malo powiedziane. Nie dowierzalam jak czytałam twojego posta ze mama moze coś takiego powiedziec... Moja to w druga stronę upomina że mam sie jeszcze oszczedzac... Ty poki co nie mozesz sie przemeczac ani dzwigac. Musisz olac mame i myśleć o swoim zdrowiu i swojego maluszka.przyjdzie czas ze zajmiesz sie soba ale nie teraz. Do tego czasu czesc moze sama zejdzie.na wiosne mozesz nawet z wozkiem biegac ;)

Straciatella super plan na jutro.trzymam kciuki za powodzenie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w pokoju dzieci mamy 18/19 stopni max. Kaloryfery pozakrecane i dodatkowo przez większość dnia tzw. „mikro uchyl” w oknach. W całym mieszkaniu mamy ogólnie ok 21 stopni i duzo wietrzymy.
    Jak sie urodziły dziewczynki to na początku tez mieliśmy problem z przegrzewaniem i zaczęły nam sie robić potowki, ale pediatra i położna szybko nas naprostowały. Pediatra kazała pilnować temperatury w mieszkaniu, a dziewczynki w ciagu dnia kazała ubierać tylko w bodziaki i do spania EWENTUALNIE przykrywać cienka pieluszka :P

Od tego czasu bardzo tego pilnuje i jestem wyczulona na „przegrzewanie” dzieci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Malami to współczuję :/ Już niedługo i będzie po sezonie grzewczym. Za to skwar na dworze się zacznie i my np musimy w tym roku założyć klimatyzację, bo zeszły rok już była tragedia 30 stopni, a to co roku będzie gorzej z temperaturą latem, bo klimat nam się zmienia.

Pau Em, dzięki :P Mam swoich 22, wystarczy :) Dzisiaj tylko jedno umyte, bo z drugiej strony domu za bardzo wieje i nie chcę się przeziębić.

Mamunia, my już 3 sezon mamy piec z podajnikiem na ekogroszek i nie ma porównania ze zwykłym. Wtedy to czasem rano taka zimnica, że masakra. Pierwszy sezon nie mogłam się przyzwyczaić, że cały czas tak ciepło, ale teraz luksus normalnie :)

22 okna? Ja mam raptem 3!! :P nie potrzebujesz pomocy? Moze te moje marne 3 okna na mnie nie działają ;P

Mambella, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

‹‹ 922 923 924 925 926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ