X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Straciatella ale serio nie czuć tej temperatury, grzejniki grzeja ledwo co, a juz trzy razy wygasł piec z podajnikiem ktory podobno cieżko rozpalić. Bo prosiłam go o zmniejszenie temperatury.

Rok temu mieliśmy zwykly poec zasypowy i bylo tragicznie, z rana czlowiek wstaeał i dupa marzla, wieczorem rozpalił skwar.

Ja przy 21 marzłam i musialam chodzic cieplo ubrana. Dla mnie najnizsza temp to 23, a najlepsza 24

Kto jak lubi
    mnie w to nie mieszaj haha :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała masakra z tym co mama wygaduje! CC to poważna operacja i nie można tak hop siup robić wszystkiego, musisz się oszczędzać i powoli wracać do sił. Trzymaj się kochana i najlepiej odetnij się od mamy bo tylko sobie nerwy szarpiesz a do tego dochodzą jeszcze hormony poporodowe więc ciesz się macierzyństwem i nie słuchaj bredni! :*

Straciatellaa to ja się do Ciebie dołączam! Seksy były, masaż skutków też, właśnie skaczę sobie na piłce, a o pietruszce to pierwsze słyszę :P a wieczorem pewnie jeszcze raz męża zwerbuję :D

Black_Lilith trafiłaś na super lekarzy że bez zbędnego czekania zrobili CC. Fajnie też że z karmieniem nie masz problemów ;)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no dziewczyny...zmotywowalyscie mnie tez. Dzis wieczorem choćby sie waliło, paliło chłopa biorę w obroty, a jutro rodzę :D
    Zwykle wieczorem juz mi sie tak nie chce ze nawet patrzenie na męża mnie meczy Hahaha, ale dzis bede twarda :P

Lutyska, MonisiaK lubią tę wiadomość

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znów około 14.00 mam zjaaazd psychiczny. Płaczę i nie mogę przestać myśleć o najgorszych momentach w moim życiu. Lekarz mówił wczoraj, ze to już baby bluesy okołoporodowe. ALe też że nie wolno na to nic brać. Zostaje ewentualnie spotkanie z psychologiem.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiące w kapturkach czy waszym dzieciom też się tak "slizgaja" usta po kaprurku?

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamala no zesz kurde nie wierze w to co czytam :-O czy twoja mama to ma wszystko dobrze pod kopułą ? Jestes tydzień po cc ty masz leżec , odpoczywać i cieszyć się macierzyństwem a nie myśleć o tym jak schudnąć :-O odetnij się chociaz na jakiś czas od niej i myśl o sobie i Szymku <3 a swoją drogą chętnie bym tej twojej mamie powiedziała kilka mało wybrednych słów !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 15:16

baranosia lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama też ma takie teksty także wiem co czujesz...

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Chciałabym, ale na nic sie juz nie nastawiam :D po czwartkowej wizycie i gadaniu lekarza o ‚porodzie na horyzoncie’ cały weekend siedziałam jak na szpilkach i tylko sie wsłuchiwałam w siebie, nawet na imprezę rocznicowa dziadków nie pojechałam bo bałam sie podróży 200 km w jedna stronę
    ,a tu prawie tydzień juz minął, a u mnie dalej cisza :P także teraz staram sie nie nakręcać i bedzie co ma być.
    Mam tylko nadzieje, ze nie bedą musieli wywoływać bo po cesarce to podobno nie jest taka łatwa sprawa z tym wywoływaniem
    Jak byłam w 2 ciąży miałam podobnie. Pierwszy poród cc a chciałam drugi naturalnie. Od 30 tygodnia ptoblemy z szyjka gin mówiła że mam leżeć odpoczywać aby dotrwac do 36 tyg. Przyjeżdżał rodzina na dyżury jedna babcia, druga, brat, moja babcia i opiekowali sie starszakiem.
    Gin była w szoku że chodzę z rozwarciem o 2 tyg i nic. Koniec końców urodziłam dokładnie w tp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 15:31

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas w mieszkaniu jest 23-24 stopnie. I też blok, 38 m2, środkowe mieszkanie. Grzejniki praktycznie zakręcone, okno uchylamy a temperatura i tak ani drgnie.
    Mała ubieram w pajacyk, otulam rożkiem jak idzie spać. No i do wczoraj jeszcze dostawała kocyk. Już wiem że to za dużo.

Malamala olej to gadanie. Absolutnie nie możesz teraz się przemęczać. Odpoczywaj jak najwięcej, dbaj o siebie.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze pociechy też prawie cały czas śpią z otwartą buzia i odchylona głową? W pokoju mam 21 stopni, nawilżacz pracuje (utrzymujemy wilgotność 60%) i codziennie wpsikujemy wodę morską do noska.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 15:32

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała to jest jakaś masakra. Współczuję Ci, ale wiem co czujesz. U mnie prym w wymądrzaniu wodzie babacia ze swoją przedpotopową wiedzą i oczywiście wie lepiej niż magister położnictwa... Dziś miałam z nią spięcie o spacer.
    Powiedzcie mi po jakim czasie wyszłyście na pierwszy spacer?

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po tygodniu na 10 min ale teraz się kisimy w domu bo duży smog jest...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa, my po jakichś 2tyg na 15min. Na początek wybrałam fajny słoneczny dzień, bez smogu. Wczoraj byliśmy już 40min.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 15:50

• Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na wizycie,szyjka miękka i tylko tyle. Łożysko już stare i dziwne, bo gin powiedziała, że mała nie rośnie i podobno gotowa do wyjścia. Jutro ktg,a w piątek mam się wstawić do szpitala,żeby być pod obserwacją :(

km5sroeqr29ccbje.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola nie zazdroszczę, ale spróbuj podejść pozytywnie - będziesz pod obserwacją, będzie bezpiecznie.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa to skarb. Wróciła z pracy i zadzwoniła żeby przywieźć jej młodego. Więc siedzę w błogiej ciszy i robię paznokcie :D

Ciążowa_Gapsy, Lutyska, malami91, Ewelcia85, KaroKaro, Straciatellaa, Makowa_Panna, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy iść na wizytę do pediatry w poniedziałek to mała będzie mieć 2.5 tyg. A że do przychodni mam jakieś 8 min drogi to chciałam jechać z wózkiem, a moja babcia przeżywa jakbym chciała małej krzywdę zrobić. Położna pozwoliła już na spacer, ale babcia wie oczywiście lepiej...

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola wrote:
    Byłam na wizycie,szyjka miękka i tylko tyle. Łożysko już stare i dziwne, bo gin powiedziała, że mała nie rośnie i podobno gotowa do wyjścia. Jutro ktg,a w piątek mam się wstawić do szpitala,żeby być pod obserwacją :(
    grunt, że będziecie w szpitalu i beda Was obserwować. Moje łozysko w pierwszej ciąży było w podobnym stanie, tez byłam w szpitalu. Po porodzie się rozpadło, ale mała urodziła się cała i zdrowa więc głowa do góry ;)

baranosia nie miałam nigdy teściowej, więc nie wiem o czym piszesz, ale zazdro <3 :D . Ja bym spała pewnie :P

Kolorowaola lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Kolorowaola nie zazdroszczę, ale spróbuj podejść pozytywnie - będziesz pod obserwacją, będzie bezpiecznie.

No tak ważne,że będziemy pod kontrolą. Przez weekend to i tak pewnie za wiele nie będą robić,to chwilę poleże. Nie chcę ;( ale co poradzić

km5sroeqr29ccbje.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niby trzeci połog ale coś takoego.mam pierwszy raz . Boli mnie brzuch u góry tzn jak się dotknę jakbym w środlu miała ranę . Ma tak któraś?

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

‹‹ 923 924 925 926 927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ