X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Straciatella ale serio nie czuć tej temperatury, grzejniki grzeja ledwo co, a juz trzy razy wygasł piec z podajnikiem ktory podobno cieżko rozpalić. Bo prosiłam go o zmniejszenie temperatury.

Rok temu mieliśmy zwykly poec zasypowy i bylo tragicznie, z rana czlowiek wstaeał i dupa marzla, wieczorem rozpalił skwar.

Ja przy 21 marzłam i musialam chodzic cieplo ubrana. Dla mnie najnizsza temp to 23, a najlepsza 24

Kto jak lubi
    mnie w to nie mieszaj haha :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała masakra z tym co mama wygaduje! CC to poważna operacja i nie można tak hop siup robić wszystkiego, musisz się oszczędzać i powoli wracać do sił. Trzymaj się kochana i najlepiej odetnij się od mamy bo tylko sobie nerwy szarpiesz a do tego dochodzą jeszcze hormony poporodowe więc ciesz się macierzyństwem i nie słuchaj bredni! :*

Straciatellaa to ja się do Ciebie dołączam! Seksy były, masaż skutków też, właśnie skaczę sobie na piłce, a o pietruszce to pierwsze słyszę :P a wieczorem pewnie jeszcze raz męża zwerbuję :D

Black_Lilith trafiłaś na super lekarzy że bez zbędnego czekania zrobili CC. Fajnie też że z karmieniem nie masz problemów ;)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no dziewczyny...zmotywowalyscie mnie tez. Dzis wieczorem choćby sie waliło, paliło chłopa biorę w obroty, a jutro rodzę :D
    Zwykle wieczorem juz mi sie tak nie chce ze nawet patrzenie na męża mnie meczy Hahaha, ale dzis bede twarda :P

Lutyska, MonisiaK lubią tę wiadomość

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znów około 14.00 mam zjaaazd psychiczny. Płaczę i nie mogę przestać myśleć o najgorszych momentach w moim życiu. Lekarz mówił wczoraj, ze to już baby bluesy okołoporodowe. ALe też że nie wolno na to nic brać. Zostaje ewentualnie spotkanie z psychologiem.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiące w kapturkach czy waszym dzieciom też się tak "slizgaja" usta po kaprurku?

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamala no zesz kurde nie wierze w to co czytam :-O czy twoja mama to ma wszystko dobrze pod kopułą ? Jestes tydzień po cc ty masz leżec , odpoczywać i cieszyć się macierzyństwem a nie myśleć o tym jak schudnąć :-O odetnij się chociaz na jakiś czas od niej i myśl o sobie i Szymku <3 a swoją drogą chętnie bym tej twojej mamie powiedziała kilka mało wybrednych słów !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 15:16

baranosia lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama też ma takie teksty także wiem co czujesz...

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Chciałabym, ale na nic sie juz nie nastawiam :D po czwartkowej wizycie i gadaniu lekarza o ‚porodzie na horyzoncie’ cały weekend siedziałam jak na szpilkach i tylko sie wsłuchiwałam w siebie, nawet na imprezę rocznicowa dziadków nie pojechałam bo bałam sie podróży 200 km w jedna stronę
    ,a tu prawie tydzień juz minął, a u mnie dalej cisza :P także teraz staram sie nie nakręcać i bedzie co ma być.
    Mam tylko nadzieje, ze nie bedą musieli wywoływać bo po cesarce to podobno nie jest taka łatwa sprawa z tym wywoływaniem
    Jak byłam w 2 ciąży miałam podobnie. Pierwszy poród cc a chciałam drugi naturalnie. Od 30 tygodnia ptoblemy z szyjka gin mówiła że mam leżeć odpoczywać aby dotrwac do 36 tyg. Przyjeżdżał rodzina na dyżury jedna babcia, druga, brat, moja babcia i opiekowali sie starszakiem.
    Gin była w szoku że chodzę z rozwarciem o 2 tyg i nic. Koniec końców urodziłam dokładnie w tp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 15:31

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas w mieszkaniu jest 23-24 stopnie. I też blok, 38 m2, środkowe mieszkanie. Grzejniki praktycznie zakręcone, okno uchylamy a temperatura i tak ani drgnie.
    Mała ubieram w pajacyk, otulam rożkiem jak idzie spać. No i do wczoraj jeszcze dostawała kocyk. Już wiem że to za dużo.

Malamala olej to gadanie. Absolutnie nie możesz teraz się przemęczać. Odpoczywaj jak najwięcej, dbaj o siebie.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze pociechy też prawie cały czas śpią z otwartą buzia i odchylona głową? W pokoju mam 21 stopni, nawilżacz pracuje (utrzymujemy wilgotność 60%) i codziennie wpsikujemy wodę morską do noska.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 15:32

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała to jest jakaś masakra. Współczuję Ci, ale wiem co czujesz. U mnie prym w wymądrzaniu wodzie babacia ze swoją przedpotopową wiedzą i oczywiście wie lepiej niż magister położnictwa... Dziś miałam z nią spięcie o spacer.
    Powiedzcie mi po jakim czasie wyszłyście na pierwszy spacer?

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po tygodniu na 10 min ale teraz się kisimy w domu bo duży smog jest...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa, my po jakichś 2tyg na 15min. Na początek wybrałam fajny słoneczny dzień, bez smogu. Wczoraj byliśmy już 40min.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 15:50

• Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na wizycie,szyjka miękka i tylko tyle. Łożysko już stare i dziwne, bo gin powiedziała, że mała nie rośnie i podobno gotowa do wyjścia. Jutro ktg,a w piątek mam się wstawić do szpitala,żeby być pod obserwacją :(

km5sroeqr29ccbje.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola nie zazdroszczę, ale spróbuj podejść pozytywnie - będziesz pod obserwacją, będzie bezpiecznie.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa to skarb. Wróciła z pracy i zadzwoniła żeby przywieźć jej młodego. Więc siedzę w błogiej ciszy i robię paznokcie :D

Ciążowa_Gapsy, Lutyska, malami91, Ewelcia85, KaroKaro, Straciatellaa, Makowa_Panna, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy iść na wizytę do pediatry w poniedziałek to mała będzie mieć 2.5 tyg. A że do przychodni mam jakieś 8 min drogi to chciałam jechać z wózkiem, a moja babcia przeżywa jakbym chciała małej krzywdę zrobić. Położna pozwoliła już na spacer, ale babcia wie oczywiście lepiej...

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola wrote:
    Byłam na wizycie,szyjka miękka i tylko tyle. Łożysko już stare i dziwne, bo gin powiedziała, że mała nie rośnie i podobno gotowa do wyjścia. Jutro ktg,a w piątek mam się wstawić do szpitala,żeby być pod obserwacją :(
    grunt, że będziecie w szpitalu i beda Was obserwować. Moje łozysko w pierwszej ciąży było w podobnym stanie, tez byłam w szpitalu. Po porodzie się rozpadło, ale mała urodziła się cała i zdrowa więc głowa do góry ;)

baranosia nie miałam nigdy teściowej, więc nie wiem o czym piszesz, ale zazdro <3 :D . Ja bym spała pewnie :P

Kolorowaola lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Kolorowaola nie zazdroszczę, ale spróbuj podejść pozytywnie - będziesz pod obserwacją, będzie bezpiecznie.

No tak ważne,że będziemy pod kontrolą. Przez weekend to i tak pewnie za wiele nie będą robić,to chwilę poleże. Nie chcę ;( ale co poradzić

km5sroeqr29ccbje.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niby trzeci połog ale coś takoego.mam pierwszy raz . Boli mnie brzuch u góry tzn jak się dotknę jakbym w środlu miała ranę . Ma tak któraś?

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

‹‹ 923 924 925 926 927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ