X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    przyszły wyniki testu pappa -nic nie rozumiem..
    bez USG i przelicznika Mom to tylko liczby. i myślenie ock.

Pappa - 4.02 IU/I
    wolna jednostka beta HCG- 84.07 IU/I
    Oooj sama nie zrozumiesz, niestety. Te wyniki są potrzebne do wyliczania ryzyka w połączeniu z USG.

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Najważniejsze, że wszystko w porządku, 96 g to już spory człowiek ;). A już wcześniej mieliście ustaloną płeć? Bo nie pamiętam.
    Nieee od początku się chowa:D tylko na prenatalnych było go ładnie widać poza płcią.

jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Nieee od początku się chowa:D tylko na prenatalnych było go ładnie widać poza płcią.
    Po prostu chce rodzicom zrobić niespodziankę :D ale zdrowo się rozwija i to najważniejsze :)

0d1ys65gdrumd339.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Chciałabym poruszyć temat wydzieliny z pochwy 🙄czy wy tez macie często odczucia mokrej bielizny itp. albo zwiększonej ilości śluzu przy podcieraniu się w łazience. 🤔
    U mnie bardzo dużo dużo śluzu, czasami aż czuje w ciągu dnia jak wylatuje, szyjka długa 4,5 cm więc wszystko ok

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Po prostu chce rodzicom zrobić niespodziankę :D ale zdrowo się rozwija i to najważniejsze :)
    Rodzice zrobią Sanco, więc go przechytrzą:D
    Mam na następną wizytę wypić trochę coli słodkiej, żeby był bardziej ruchliwy. :)

jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Mam na następną wizytę wypić trochę coli słodkiej, żeby był bardziej ruchliwy. :)
    No mój tez nie był ruchliwy na Usg prenatalnym, ale na zwykłym fikał i nie dał się zmierzyć 😂stresują mnie te tajemnicze dane z pappa bo nic nie wiem 🤷‍♀️

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    No mój tez nie był ruchliwy na Usg prenatalnym, ale na zwykłym fikał i nie dał się zmierzyć 😂stresują mnie te tajemnicze dane z pappa bo nic nie wiem 🤷‍♀️
    Ja też nie wiedziałam. Szukałam i nic nie znalazłam. Musiałam czekać na wizytę.:D
    Ja w poniedziałek robię Sanco!

jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, nifty masz ok, usg tez- nie stresuj się pappa😉
    Ja swojej jeszcze nie odebrałam- odbiore za tydzień przy okazji wizyty u diabetolog. Miałam robione badania genetyczne, usg wyszło ok- uważam że nie ma sensu rozkminiac oznaczeń na pappie skoro to ma nas stresować. Dzidzia wszystko czuje😉

16-01-2022 - synek💙

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja też nie wiedziałam. Szukałam i nic nie znalazłam. Musiałam czekać na wizytę.:D
    Ja w poniedziałek robię Sanco!
    Znalazłam jakiś kalkulator na angielskiej stronie, ale ponoć do wyliczeń jest specjalny program plus parametry z Usg. Pozostaje mi czekać na telefon od genetyka za tydzień 🤔dobrze, że mam już wynik Nifty. Ps. Dlatego dzidzia poszła na rybkę z frytką 🙂💗😛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2021, 18:04

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Znalazłam jakiś kalkulator na angielskiej stronie, ale ponoć do wyliczeń jest specjalny program plus parametry z Usg. Pozostaje mi czekać na telefon od genetyka za tydzień 🤔dobrze, że mam już wynik Nifty.
    No właśnie, przecież Ty masz zrobione nifty (och, ten mój kalafior), więc w ogóle bym się nie przejmowała:)

jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    No właśnie, przecież Ty masz zrobione nifty (och, ten mój kalafior), więc w ogóle bym się nie przejmowała:)
    Teraz to czysta ciekawość 😂

dobuska lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Hej!
    Jestem po badaniu. Jednak okazało się, że moje prenatalne wyznaczają mi termin porodu. Lekarka zmieniła mi termin porodu na 3 lutego i powiedziała, że teraz jestem 15t0d. :)
    Maluszek nie pokazał nic. Machał nogami jak szalony. Stopy to mogliśmy obejrzeć z każdej strony, ale płeć i buzię już zasłonił.:D
    Niestety maluszek waży 96 gramów. Piszę niestety, bo chociaż to nadal w normie, to jednak jest za mały do wieku ciąży, a był do przodu, chociaż podobno każde dziecko wagowo już rośnie w swoim tempie. Pani doktor powiedziała, że muszę go troszkę podtuczyć. :) Wygląda na to, że w tej cukrzycy jem za mało.
    Tatuś pierwszy raz widział wariujące maleństwo i widziałam wielkie szczęście w jego oczach. Czyli faktycznie to USG to dla ojców jest magiczne.
    No i mam nowy suwaczek i tej daty się trzymam. <3

Aaaa i odstawiam już luteinę. Mam pobrać 3-4 dni i koniec.:) Łożysko okej i szyjka okej. :)

Morwa, zmienisz mi termin na 3 grudnia?
    Super że wszystko dobrze! To wspaniałe jak tatuś może zobaczyć również swoje dzieciątko 😍
    96g to myśle że nie tak źle bo mój synek w 16+6 ważył 181g :)

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isiozwierz wrote:
    O masakra, jak to sie ciezko nadrabia, jak sie przez kilka dni na forum nie zaglada 🤣 mam olbrzymia ilosc roboty w pracy, L4 bede miala dopiero od grudnia, a ze pracuje w uslugach, to nabralam sobie pelno klientow, aby pozniej nie byli na mnie zli, ze ich zostawie na jakis czas 🤣 do tego jeszcze w mojej branzy ruszyly targi i co 3 tygodnie wyjazd w rozne rejony Polski ;) cale szczescie, ze sie dobrze czuje i wyrabiam ze wszystkim, ale na internety mam mniej czasu, bo wieczorami to mi sie film urywa 🤣

Tez zaczelam kupowac ciazowe ciuszki, bo moze brzucha nie widac jeszcze nic, ale juz czuje dyskomfort ze spodniami, ze mnie potrafia opinac w pasie. Pracuje w pozycji siedzacej, to strasznie mnie czasami cisnie i stwierdzilam, ze czas najwyzszy na zakupy :D

Pierwszy zakup byl z Zalando, koszulka, ale powiedzialam sobie, ze paczke otworze dopiero po prenatalnych, wiec tak sobie troche lezala ;) i tak jeszcze polezy, bo brzucha brak.
    Drugi zakup, z ktorego faktycznie korzystam, byl z Sinsayaz legginsy i jeansy, ale jeansy chyba odesle, bo zle sie w nich czuje. Mam tez 3 koty i czuje, ze ten material bedzie oblazil wlosami.
    A przedwczoraj dotarly do mnie spodnie z Vinted z HM. I sa idealne! Cale 12zl zamiast 150 :)
    Chyba bede czaic sie na ubrania z Vinted po prostu, bo patrzac na moj „przyrost” i to, ze glownie chodze w oversajzach, to ciazowki beda mi sluzyly moze ze 2 miesiace. No oprocz spodni zapewne :)

A juz niedlugo u nas nadejdzie wielki dzien, bo 26.08 i 28.08 bedziemy mowili rodzinie o nowym ziomeczku :) zwlekalismy bardzo dlugo, bo z moja wada macicy wszystko moglo sie zdarzyc, lekarz przedstawial mi przed ciaza suche fakty, co sugerowalo, zebysny nie byli jakos optymistycznie nastawieni. A tu hop. Naturalne poczecie, bobek zagniezdzil sie w idealnym miejscu i prawidlowo sie rozwija tfu tfu tfu. Moze niedlugo to do mnie dotrze i zaczne to tak mocno przezywac jak wiekszosc z Was, drzec przed kazda wizyta. Bo na razie kazda wizyta dla mnie to pelen luz, ale to wlasnie pewnie przez to, ze powtarzano mi abym sie nie cieszyla.
    No ale wracajac do tematu rodziny, to kupilismy im zdrapki z informacja, ze zostana dziadkami. Zdrapki wygladaja jak oryginalne, wiec zapewne sie nie skapna ;) juz sie boje co sie bedzie dzialo, jak dowie sie moja mama ;)

Wygadalam sie :) postaram sie czesciej tutaj zagladac, coby takich dlugich listow nie wypisywac ;)
    Ciesze sie, ze u Was wszystkich dobrze lub lepiej :) 1/3 za nami - bedzie dobrze :)
    Super pomysł że zdrapkami, ciekawe jakie zareagują 😁 a jaką masz wadę macicy?

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Isiozwierz Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Super pomysł że zdrapkami, ciekawe jakie zareagują 😁 a jaką masz wadę macicy?

Mam macice dwurozna, wiec od razu lekarz mowil, ze moze byc lipa z samym zaplodnieniem, pozniej z zagniezdzeniem, a nastepnie z donoszeniem.

U nas w rodzinie czesto w zdrapki sie bawimy, wiec moze sie nie skumaja od razu ;)

3jgxyx8dprbcpvnq.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Super że wszystko dobrze! To wspaniałe jak tatuś może zobaczyć również swoje dzieciątko 😍
    96g to myśle że nie tak źle bo mój synek w 16+6 ważył 181g :)
    Zobaczymy co będzie za 3 tygodnie. Trochę go utuczę w tym czasie :D ważne, że lekarka powiedziała, że jest okej. Tak sobie tłumacze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2021, 19:42

Isiozwierz, oregano84 lubią tę wiadomość

• Negra85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska super, że wszystko ok. 🥳
    Co do wagi naszych Maluchow, czytałam, że po 14 tyg ciąży wyznacznikiem prawidłowego roku zwoju jest waga, a nie jak było do tej pory długość dziecka. Więc pewnie u nas na kolejnych usg też będziemy wiedzieć ile nasze cudaki ważą 🙂

Stokrotka 86, dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Zobaczymy co będzie za 3 tygodnie. Trochę go utuczę w tym czasie :D ważne, że lekarka powiedziała, że jest okej. Tak sobie tłumacze.
    Kurcze, ciekawe jak będzie u mnie. Przez tą cukrzycę też mniej jem, wody idzie w hektolitrach, na ostatniej wizycie waga na minusie. 🧐

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Jaina nasz rusza się na każdym badaniu ale na tyle, że można wszystko sprawdzić, zobaczymy co będzie dalej. Mi lekarz na prenatalnych powiedział, że same wyniki pappy nic nie mówią, trzeba je porównać z pomiarami z USG i wtedy jest ostateczny wynik.

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra85 wrote:
    Dobuska super, że wszystko ok. 🥳
    Co do wagi naszych Maluchow, czytałam, że po 14 tyg ciąży wyznacznikiem prawidłowego roku zwoju jest waga, a nie jak było do tej pory długość dziecka. Więc pewnie u nas na kolejnych usg też będziemy wiedzieć ile nasze cudaki ważą 🙂
    No właśnie wzrostem wyskoczył mi do przodu terminem, długości nóżki, wielkość brzuszka, wszystkie części pokazują ze starszy, a na wadze taki chudziutki. Muszę jesc więcej, ja tez chudnę i przez cukier boje się jesc za dużo. To pewnie dlatego.

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Jeśli są tacy ciekawscy to pewnie dobre wyjście 😁

jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ