Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
jaina_proudmoore wrote:przyszły wyniki testu pappa -nic nie rozumiem..
bez USG i przelicznika Mom to tylko liczby. i myślenie ock.
Pappa - 4.02 IU/I
wolna jednostka beta HCG- 84.07 IU/Ijaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Aga12345 wrote:Najważniejsze, że wszystko w porządku, 96 g to już spory człowiek . A już wcześniej mieliście ustaloną płeć? Bo nie pamiętam.
jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Chciałabym poruszyć temat wydzieliny z pochwy 🙄czy wy tez macie często odczucia mokrej bielizny itp. albo zwiększonej ilości śluzu przy podcieraniu się w łazience. 🤔
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Aga12345 wrote:Po prostu chce rodzicom zrobić niespodziankę ale zdrowo się rozwija i to najważniejsze
Mam na następną wizytę wypić trochę coli słodkiej, żeby był bardziej ruchliwy.jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Rodzice zrobią Sanco, więc go przechytrzą
Mam na następną wizytę wypić trochę coli słodkiej, żeby był bardziej ruchliwy. -
jaina_proudmoore wrote:No mój tez nie był ruchliwy na Usg prenatalnym, ale na zwykłym fikał i nie dał się zmierzyć 😂stresują mnie te tajemnicze dane z pappa bo nic nie wiem 🤷♀️
Ja w poniedziałek robię Sanco!jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
Jaina, nifty masz ok, usg tez- nie stresuj się pappa😉
Ja swojej jeszcze nie odebrałam- odbiore za tydzień przy okazji wizyty u diabetolog. Miałam robione badania genetyczne, usg wyszło ok- uważam że nie ma sensu rozkminiac oznaczeń na pappie skoro to ma nas stresować. Dzidzia wszystko czuje😉jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
dobuska wrote:Ja też nie wiedziałam. Szukałam i nic nie znalazłam. Musiałam czekać na wizytę.
Ja w poniedziałek robię Sanco!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2021, 18:04
Gosia Rumi lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Znalazłam jakiś kalkulator na angielskiej stronie, ale ponoć do wyliczeń jest specjalny program plus parametry z Usg. Pozostaje mi czekać na telefon od genetyka za tydzień 🤔dobrze, że mam już wynik Nifty.
jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Hej!
Jestem po badaniu. Jednak okazało się, że moje prenatalne wyznaczają mi termin porodu. Lekarka zmieniła mi termin porodu na 3 lutego i powiedziała, że teraz jestem 15t0d.
Maluszek nie pokazał nic. Machał nogami jak szalony. Stopy to mogliśmy obejrzeć z każdej strony, ale płeć i buzię już zasłonił.
Niestety maluszek waży 96 gramów. Piszę niestety, bo chociaż to nadal w normie, to jednak jest za mały do wieku ciąży, a był do przodu, chociaż podobno każde dziecko wagowo już rośnie w swoim tempie. Pani doktor powiedziała, że muszę go troszkę podtuczyć. Wygląda na to, że w tej cukrzycy jem za mało.
Tatuś pierwszy raz widział wariujące maleństwo i widziałam wielkie szczęście w jego oczach. Czyli faktycznie to USG to dla ojców jest magiczne.
No i mam nowy suwaczek i tej daty się trzymam.
Aaaa i odstawiam już luteinę. Mam pobrać 3-4 dni i koniec. Łożysko okej i szyjka okej.
Morwa, zmienisz mi termin na 3 grudnia?
96g to myśle że nie tak źle bo mój synek w 16+6 ważył 181g
-
Isiozwierz wrote:O masakra, jak to sie ciezko nadrabia, jak sie przez kilka dni na forum nie zaglada 🤣 mam olbrzymia ilosc roboty w pracy, L4 bede miala dopiero od grudnia, a ze pracuje w uslugach, to nabralam sobie pelno klientow, aby pozniej nie byli na mnie zli, ze ich zostawie na jakis czas 🤣 do tego jeszcze w mojej branzy ruszyly targi i co 3 tygodnie wyjazd w rozne rejony Polski cale szczescie, ze sie dobrze czuje i wyrabiam ze wszystkim, ale na internety mam mniej czasu, bo wieczorami to mi sie film urywa 🤣
Tez zaczelam kupowac ciazowe ciuszki, bo moze brzucha nie widac jeszcze nic, ale juz czuje dyskomfort ze spodniami, ze mnie potrafia opinac w pasie. Pracuje w pozycji siedzacej, to strasznie mnie czasami cisnie i stwierdzilam, ze czas najwyzszy na zakupy
Pierwszy zakup byl z Zalando, koszulka, ale powiedzialam sobie, ze paczke otworze dopiero po prenatalnych, wiec tak sobie troche lezala i tak jeszcze polezy, bo brzucha brak.
Drugi zakup, z ktorego faktycznie korzystam, byl z Sinsayaz legginsy i jeansy, ale jeansy chyba odesle, bo zle sie w nich czuje. Mam tez 3 koty i czuje, ze ten material bedzie oblazil wlosami.
A przedwczoraj dotarly do mnie spodnie z Vinted z HM. I sa idealne! Cale 12zl zamiast 150
Chyba bede czaic sie na ubrania z Vinted po prostu, bo patrzac na moj „przyrost” i to, ze glownie chodze w oversajzach, to ciazowki beda mi sluzyly moze ze 2 miesiace. No oprocz spodni zapewne
A juz niedlugo u nas nadejdzie wielki dzien, bo 26.08 i 28.08 bedziemy mowili rodzinie o nowym ziomeczku zwlekalismy bardzo dlugo, bo z moja wada macicy wszystko moglo sie zdarzyc, lekarz przedstawial mi przed ciaza suche fakty, co sugerowalo, zebysny nie byli jakos optymistycznie nastawieni. A tu hop. Naturalne poczecie, bobek zagniezdzil sie w idealnym miejscu i prawidlowo sie rozwija tfu tfu tfu. Moze niedlugo to do mnie dotrze i zaczne to tak mocno przezywac jak wiekszosc z Was, drzec przed kazda wizyta. Bo na razie kazda wizyta dla mnie to pelen luz, ale to wlasnie pewnie przez to, ze powtarzano mi abym sie nie cieszyla.
No ale wracajac do tematu rodziny, to kupilismy im zdrapki z informacja, ze zostana dziadkami. Zdrapki wygladaja jak oryginalne, wiec zapewne sie nie skapna juz sie boje co sie bedzie dzialo, jak dowie sie moja mama
Wygadalam sie postaram sie czesciej tutaj zagladac, coby takich dlugich listow nie wypisywac
Ciesze sie, ze u Was wszystkich dobrze lub lepiej 1/3 za nami - bedzie dobrze
-
Jeheria wrote:Super pomysł że zdrapkami, ciekawe jakie zareagują 😁 a jaką masz wadę macicy?
Mam macice dwurozna, wiec od razu lekarz mowil, ze moze byc lipa z samym zaplodnieniem, pozniej z zagniezdzeniem, a nastepnie z donoszeniem.
U nas w rodzinie czesto w zdrapki sie bawimy, wiec moze sie nie skumaja od razu -
Jeheria wrote:Super że wszystko dobrze! To wspaniałe jak tatuś może zobaczyć również swoje dzieciątko 😍
96g to myśle że nie tak źle bo mój synek w 16+6 ważył 181gWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2021, 19:42
Isiozwierz, oregano84 lubią tę wiadomość
-
Dobuska super, że wszystko ok. 🥳
Co do wagi naszych Maluchow, czytałam, że po 14 tyg ciąży wyznacznikiem prawidłowego roku zwoju jest waga, a nie jak było do tej pory długość dziecka. Więc pewnie u nas na kolejnych usg też będziemy wiedzieć ile nasze cudaki ważą 🙂Stokrotka 86, dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
dobuska wrote:Zobaczymy co będzie za 3 tygodnie. Trochę go utuczę w tym czasie ważne, że lekarka powiedziała, że jest okej. Tak sobie tłumacze.
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
jaina_proudmoore wrote:No mój tez nie był ruchliwy na Usg prenatalnym, ale na zwykłym fikał i nie dał się zmierzyć 😂stresują mnie te tajemnicze dane z pappa bo nic nie wiem 🤷♀️
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Negra85 wrote:Dobuska super, że wszystko ok. 🥳
Co do wagi naszych Maluchow, czytałam, że po 14 tyg ciąży wyznacznikiem prawidłowego roku zwoju jest waga, a nie jak było do tej pory długość dziecka. Więc pewnie u nas na kolejnych usg też będziemy wiedzieć ile nasze cudaki ważą 🙂