Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
dobuska wrote:Ja miałam diagnostic gold i różnica pomiędzy pomiarem z palca a laboratorium to kilkanaście jednostek. I to miałam dwa takie glukometry. Dopiero Contour plus się sprawdził, ale ja nie mogę uregulować cukrów na czczo (((
Dobuska, u mnie pomiędzy pomiarem glukometrem a z labu była różnica tylko 4 mg. Więc u mnie jak narazie się sprawdza.
A ile teraz tej insuliny bierzesz?16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:Dobuska, u mnie pomiędzy pomiarem glukometrem a z labu była różnica tylko 4 mg. Więc u mnie jak narazie się sprawdza.
A ile teraz tej insuliny bierzesz?
Na ten moment od dzisiaj będę brać 13 jednostek, ale na razie codziennie zwiększam. -
dobuska wrote:No to trafiłaś dobry egzemplarz:)
Na ten moment od dzisiaj będę brać 13 jednostek, ale na razie codziennie zwiększam.
Mąż kupił dla siebie chipsy o smaku pieczonych żeberek, bossszz, ale bym się rzuciła na nie i popiła zimnym piwkiem 🤤
A na co dzień co pijecie? Ja hektolitry wody, sok marchwiowy, pokrzywa, czerwona herbata, ale czasami brakuje mi coś z gazem, słodkiego 😀
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Negra85 wrote:Ja też wczoraj 13 jednostek, na szczęście cukier z rana w granicach, więc dzisiaj też będzie 13j.
Mąż kupił dla siebie chipsy o smaku pieczonych żeberek, bossszz, ale bym się rzuciła na nie i popiła zimnym piwkiem 🤤
A na co dzień co pijecie? Ja hektolitry wody, sok marchwiowy, pokrzywa, czerwona herbata, ale czasami brakuje mi coś z gazem, słodkiego 😀
Ja w sumie piję glownie wodę, nieraz miętę, melisę. -
Negra85 wrote:Ja też wczoraj 13 jednostek, na szczęście cukier z rana w granicach, więc dzisiaj też będzie 13j.
Ja też piję owocową herbatę, ale przyznam szczerze, że jak chcę zgrzeszyć, albo na przykład jest imprezka, to wtedy… cola zero 🙈🙈🙈🙈🙈
-
Jaina, ja w sumie czasami tak mam, ale dzisiaj przyszło moje zamówienie z Lidla. Przymierzylam legginsy ciążowe i okazało się że ten mój brzuch jednak w nich już wygląda na ciążowy ( a nie jak w trakcie ciąży spożywczej).
Co do picia pije głównie wodę i tak 2-3 herbaty ( zielona, rooibos, biała). Soki baaardzo rzadko.dobuska, jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
jaina_proudmoore wrote:Dziewczyny, czy wy tez macie takie dni, że zapominacie, że jesteście w ciąży 😛🙄🤭😂😂😂
No i brzuch to już nie pozostawia złudzeń.jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Jaina, ja w sumie czasami tak mam, ale dzisiaj przyszło moje zamówienie z Lidla. Przymierzylam legginsy ciążowe i okazało się że ten mój brzuch jednak w nich już wygląda na ciążowy ( a nie jak w trakcie ciąży spożywczej).
Co do picia pije głównie wodę i tak 2-3 herbaty ( zielona, rooibos, biała). Soki baaardzo rzadko.dobuska, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Mój brzusio też już nie pozwala zapomnieć o ciąży. Ciagle się po nim głaszczę i oglądam w lustrze, tak mnie zachwyca 😍
Mam te leginsy ciążowe z Lidla i noszę juz od jakiegoś czasu. Są super! 🙂jaina_proudmoore, dobuska, Gosia Rumi, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Brałyście swój rozmiar legginsów? 🤔
Takjaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Kurde, a co ja wejdę na stronę Lidla to są braki w rozmiarach, ale ja już mam kilka par legginsów bo dostałam od sąsiadki trochę ciuchów ciążowych. Ja już spodni innych niż ciążowe nie ubiorę.
dobuska lubi tę wiadomość
-
Kurde, diabetolog kazała mi rano wziąć Apap i wieczorem tez, bo rano się obudziłam lekko podziębiona i ona twierdzi, że od tego cukier na czczo mi nie spada. Wzięłam tę drugą tabletkę, chociaż nic mnie nie boli już. No ale już nie chce robić nic na własna rękę, bo zależy mi na wyregulowaniu tych cukrów.
Dzisiaj ogólnie czuje się zle i jem na sile. Na szczescie już zjadłam drugą kolacje i dosyć jedzenia 🤣
-
Jaina raczej chyba sama nie pozwalam sobie zapomnieć 😁
Dobuska a u mnie cały dzień cukry w normie, a wieczorem jak nigdy 142, gdzie zawsze miałam max do 115, od wczoraj się dzieją jakieś niewyjaśnione dla mnie rzeczy 😐 ale to prawda, że z jedzeniem dzisiaj u mnie też ciężko obiadu zjadłam tylko pół porcji, a resztę co prawda raczej całe ale na siłę