Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneta8 wrote:Myślę, że nie ma co sobie tym zaprzątać głowy. Serio.
U mnie ta biochemia tak zawyżyła wynik, Aga wydaje mi się, że u Ciebie tez. Zwłaszcza, że usg miałaś prawidłowe. Zrobiłabym test nieinwazyjny zamiast amniopunkcji.
w mym przypadku, tak mam wynik Nifty,ale nie cierpię być w niewiedzy i czekam na to, żeby ten genetyk zadzwonił i już nawet lekarzowi od USG i swojemu nie pow, że robiłam Nifty, ale powiem przy okazji -
A najgorzej że jak dzwonił lekarz z omówieniem moich wyników to jeszcze ich nie widziałam, więc nawet nie pomyślałam o pytaniach, a teraz żałuję ehhh nic mi nie zostalo tylko czekać, w poniedziałek zrobię Nifty i wynik mam mieć w ciągu 4-5 dni
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Ada. 31 wrote:A najgorzej że jak dzwonił lekarz z omówieniem moich wyników to jeszcze ich nie widziałam, więc nawet nie pomyślałam o pytaniach, a teraz żałuję ehhh nic mi nie zostalo tylko czekać, w poniedziałek zrobię Nifty i wynik mam mieć w ciągu 4-5 dni
dlatego ja poszłam na Nifty przed i dobrze, bo potem miałam historie z tym USG.
minął już tydzień, ale ogółem to będę kiepsko wspominać... -
Mi tylko wydali wynik (tak zły!) na recepcji i żaden lekarz nie pofatygował się nawet zadzwonić 🤷🏼♀️ Tylko mam info, że zalecają kontakt z genetykiem i amniopunkcję..
-
Negra85 wrote:Szok 😲 zjadłam obiad, Mierze cukier, naklulam środkowy palec, cukier 160- szok. Z ciekawości naklulam mały palec i cukier 130.az taka różnica? Wiem, żeby nie nakluwac kciuka i palca wskazującego, więc na zmianę nakluwam pozostałe trzy. Ale aż taka różnica?
Negra, czytalam na różnych forach/wątkach o cukrzycy ciążowej że takie rzeczy się zdarzają i to dosyć często. W sumie ciężko wyjaśnić dlaczego. Nie znam Twojego glukometru ale jak rozumiem jest poprawnie skonfigurowany?
Ja prawdę mówiąc żeby się nie denerwowac nie robię kilku pomiarów. Zapisuje taki jaki wychodzi za 1 razem i tego się trzymam.
Mi tylko przed krzywa cuda wyszly- na moim glukometrze 92, na glukometrze położnych 102, a z krwi 88🙂
A jadłaś coś nowego albo w innej ilości?
Ja np. zauważyłam że obiad z makaronem z groszku podbija mi cukier bardziej niż makaron razowy albo nawet ziemniaki...
Dziewczyny, z tą PAPPa to faktycznie cyrki. Aż jestem ciekawa co mi wyjdzie: 1 ciąża, in vitro, cukrzyca i prawie 35 lat😁 dobrze że zarodek był badany bo pewnie już czekalabym na wynik nifty/ sanco.
jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Aneta8 wrote:Mi tylko wydali wynik (tak zły!) na recepcji i żaden lekarz nie pofatygował się nawet zadzwonić 🤷🏼♀️ Tylko mam info, że zalecają kontakt z genetykiem i amniopunkcję..
masakra naprawdę. człowiek dostaje liczby i nie wie co myśleć.
ja z racji na NFZ i program prenatalny mam konsultacje z genetykiem przez tel.
Aneta8 lubi tę wiadomość
-
Kurcze mówicie tu o tych wynikach i liczbach, a ja NIE ROZUMIEM Z TEGO NIC. Jakaś czarna magia! I chyba nawet nie będę próbowała tego ugryźć, tylko poczekam co doktor powie (ma dzwonić) - czy są dobre czy złe. Taki przekaz zrozumiem 😉
Ale takie wydanie przez recepcję bez słowa od lekarza - to przesada. 😟 Tak naprawdę nastraszyli i zostawili człowieka samego 😟😵jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
Negra, ja przy poprzednim glukometrze miałam taki historie. Teraz przy nowym mogę nakłuć każdy palec i wychodzi to samo. Ja nakłuwam wszystkie palce poza kciukiem, bo jeśli chodzi o pozostałe palce to są dwie szkoły, ale mi wychodzi to samo i tak.
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Polecam stronkę: https://www.szafa-bobasa.pl/ sto procent słodyczy 💗🍀🐣
Namówiłas mnie 🙈jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jesteście prawdziwą skarbnicą wiedzy.
Ja dużo się dowiedziałam o staraniach, bo u mnie to trwało jakoś koło roku, ale teraz jestem trochę zestresowana ile jeszcze nie wiem w kwestii bycia w ciąży.jaina_proudmoore, Selena lubią tę wiadomość
-
mk_bambino wrote:Dziewczyny, jesteście prawdziwą skarbnicą wiedzy.
Ja dużo się dowiedziałam o staraniach, bo u mnie to trwało jakoś koło roku, ale teraz jestem trochę zestresowana ile jeszcze nie wiem w kwestii bycia w ciąży.mk_bambino lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Miłego weekendu drogie panie 🍀🍀🍀💗💗💗🐣🐣🐣
Mi się wydaje, ze wczoraj przed snem czułam jakieś delikatne bulgotania/trzepotania pod pępkiem. Ciekawe czy to mój szkrab powolutku zaczyna dawać o sobie znać, czy to było po prostu moje senne marzenie. ❤️
jaina_proudmoore, Aneta8, Nisia18, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
mk_bambino wrote:Dziewczyny, jesteście prawdziwą skarbnicą wiedzy.
Ja dużo się dowiedziałam o staraniach, bo u mnie to trwało jakoś koło roku, ale teraz jestem trochę zestresowana ile jeszcze nie wiem w kwestii bycia w ciąży.jaina_proudmoore, mk_bambino lubią tę wiadomość
-
Mój glukometr jest do pupy 😵 u diabetolog zapytam czy wypożyczy mi inny. Mierze cukier z rana - 117. Popłakałam się normalnie, myślę, co do cholery, nawet na ogtt tyle nie miałam. Tyle wyrzeczeń, insulina, a tu takie coś. Pewnie diabetolog pomyśli, że jem ciasto i popijam cola. Myślę, wezmę drugi palec i cukier 82 ideolo. Trzeci palec 83.I tak wymyśliłam w końcu, że może ja też cukier na czczo miałam ok juz dawno, tylko wpisywałam pierwszy wynik do zeszyciku. No nic, zobaczę jutro. Ale 117 na czczo to wynik na pewno przekłamany.
Bylam dziś w pepco. Jak jeszcze nie wiecie to chyba od 18 sierpnia jest kampania z harrym Potterem, również ciuszki dla niemowlaków. Przy mnie dzisiaj pani wieszała spodenki z hp. Szukałam rozmiaru i ani 62 ani 56 nie było jeszcze. Ale teraz si zastanawiam czy by nie podejść raz jeszcze i wziąć 74 🤣 ja z mężem zawsze oglądamy maaratony z hp i jesteśmy trochę zafiksowani 🤣 więc pewnie jak będą już wszystkie ubranka to wezmę każdego po parę rozmiarów 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2021, 11:49
jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Stokrotka 86 wrote:Negra, ja dzisiaj przez ciekawość sprawdziłam jak u mnie wyglądają różnice w pomiarach- na 2 różnych palcach różnica 2 mg. Mam diagnostic gold.
Ciuszki z HP to jest to 🙂Stokrotka 86 lubi tę wiadomość