X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na czczo dzisiaj 82, ale jutro pewnie podskoczy do 90. Po prostu musimy znaleźć swoją dawkę. Jedne dziewczyny biorą 5j, a inne 40 w górę. Cukier na czczo zawsze jest najtrudniejszym do uregulowania.
    Dobuska powodzenia na Sanco i u dentysty. Coś czuję, że u Ciebie będzie #teamchlopak 🥳

Miłego tygodnia dla Was 😀

Ada. 31, Aga12345, dobuska lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A u mnie dalej cukier 94 (tzn dzisiaj mój glukometr szalał, albo podejrzewam, że ja źle pobieram. Nie powinno się naciskać palca, a mi nie chciała lecieć krew...)
    Czyli insulina nadal nie działa:/

Dzisiaj jadę oddać krew na SANCO i po południu mam dentystę, także stresujący dzień.

Dobrego tygodnia, dziewczyny! <3
    Ale ja też ostatnio często tak miałam, że nie leciała i klulam się po 2/3 razy.
    Wczoraj zjadłam druga kolację i dziś cukier na czczo 90 😐
    Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2021, 07:49

dobuska lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Ada. 31 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😊 ja dziś jade zrobic Nifty, tylko mój lekarz kazał zabrać wynik z prenatalnych 🤔🤔 przecież Nifty to nie zależne badanie to po co im mój wynik 🤷‍♀️

2nn3sek2xz2xrja4.png
  • Ada. 31 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A u mnie dalej cukier 94 (tzn dzisiaj mój glukometr szalał, albo podejrzewam, że ja źle pobieram. Nie powinno się naciskać palca, a mi nie chciała lecieć krew...)
    Czyli insulina nadal nie działa:/

Dzisiaj jadę oddać krew na SANCO i po południu mam dentystę, także stresujący dzień.

Dobrego tygodnia, dziewczyny! <3
    Powodzenia na badaniu i wizycie, wzajemnie spokojnego tygodnia ☺☺

dobuska lubi tę wiadomość

2nn3sek2xz2xrja4.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra85 wrote:
    U mnie na czczo dzisiaj 82, ale jutro pewnie podskoczy do 90. Po prostu musimy znaleźć swoją dawkę. Jedne dziewczyny biorą 5j, a inne 40 w górę. Cukier na czczo zawsze jest najtrudniejszym do uregulowania.
    Dobuska powodzenia na Sanco i u dentysty. Coś czuję, że u Ciebie będzie #teamchlopak 🥳

Miłego tygodnia dla Was 😀
    Ja też coś czuję chłopaka, ale nie wiem czy to nie siła sugestii męża:D

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, Ada powodzenia na badaniu!! ✊🏻✊🏻🍀🍀

dobuska, Nisia18, Ada. 31 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) dwa pytanka - macie jeszcze albo miałyście bóle jak na okres czasami ? Kurde jak od wczoraj aż zaczęłam się zastanawiać czemu , czy to ok .. a mam 12+4 dzisiaj
    Drugie pytanie - jak Wy śpicie ? Jejuuu ostatnio totalnie nie mogę spać , tzn ciężko mi się ułożyć , ani tak ani siak.. niby nie mam dużego brzuszka ale już robi się nie wygodnie podczas spania , jeszcze czytałam ze na plecach noe powinno się spać od 2 trymestru to już w ogóle zostały same boki .. tez tak macie ?

• dobuska Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    DZIĘKUJĘ£ A co u Ciebie? Jakiś lekarz gadał z Tobą na temat Twojego, pożal się Boże, prenatalnego? W sensie o tym ryzyku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2021, 09:16

• dobuska Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Cześć dziewczyny :) dwa pytanka - macie jeszcze albo miałyście bóle jak na okres czasami ? Kurde jak od wczoraj aż zaczęłam się zastanawiać czemu , czy to ok .. a mam 12+4 dzisiaj
    Drugie pytanie - jak Wy śpicie ? Jejuuu ostatnio totalnie nie mogę spać , tzn ciężko mi się ułożyć , ani tak ani siak.. niby nie mam dużego brzuszka ale już robi się nie wygodnie podczas spania , jeszcze czytałam ze na plecach noe powinno się spać od 2 trymestru to już w ogóle zostały same boki .. tez tak macie ?
    Jeju mnie dzisiaj złapał taki ból jak na okres. Nie wiem, taki skurcz. Trochę się zestresowałam, ale minęło po 2-3 minutach i na razie się nie powtórzyło.

Czytałam u mamyginekolog fajny artykuł, że możemy spać jak chcemy. Ja też się ciągle budzę i przewracam. Mi pomaga poduszka ciążowa, bo ja zawsze spałam na brzuchu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2021, 09:20

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiaj 👍

Co do boli to typowo okresowych nie mam, ale też w ogóle ich nie miałam. Za to wczoraj znowu przypomniały się więzadła w pachwinach i trochę pobolewala macica, więc rozciągania ciąg dalszy. Swoją drogą ten mój brzuch to ostatnio w kilka dni mega urósł.

Jeśli chodzi o spanie to ja się albo na boku albo na plecach. Z tym że gdy długo śpię na plecach to rano mnie bolą- nie do końca to kontroluje w nocy. Przed ciążą też zwykle spałam na brzuchu ale jakoś na początku ciąży przestałam sama z siebie bo ciężko mi było w tej pozycji oddychać.

Z tym wkuwaniem też mam ostatnio problem. Wczoraj już chyba wszystkie palce poklulam żeby odpowiednia kropla krwi poleciała...

16-01-2022 - synek💙
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    DZIĘKUJĘ£ A co u Ciebie? Jakiś lekarz gadał z Tobą na temat Twojego, pożal się Boże, prenatalnego? W sensie o tym ryzyku.

Niestety nie.. wynik odebrałam dopiero po wizycie u mojej dr, a następną mam dopiero 7.09. Zastanawiam się czy w ogóle coś z tym robić, czy zostawić i olać. Jednak te parametry z usg były dobre, przezierność niby na granicy, ale nadal w normie, kość nosowa obecna. Na ostatnim usg dr też mi pomierzyła syneczka, obwód główki, brzuszka i długość kości udowej i wszystko było dobrze. Serduszko też zwolniło, wiec chyba oleję tę głupią statystykę 🙂

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • Ada. 31 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Dziękuję ☺☺

2nn3sek2xz2xrja4.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Właśnie ostatnio też mi się zdarzały takie bóle jak przy miesiączce ale minęły, dopiero w środę idę na wizytę ale mysle, że nic to nie zmieniło.
    Ze spaniem też niestety ciężko po kilka razy się w nocy przekręcam.

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo spania, zastanawiam się właśnie nad poduszką ciążową. Dobuska jaką masz? 🙂

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Niestety nie.. wynik odebrałam dopiero po wizycie u mojej dr, a następną mam dopiero 7.09. Zastanawiam się czy w ogóle coś z tym robić, czy zostawić i olać. Jednak te parametry z usg były dobre, przezierność niby na granicy, ale nadal w normie, kość nosowa obecna. Na ostatnim usg dr też mi pomierzyła syneczka, obwód główki, brzuszka i długość kości udowej i wszystko było dobrze. Serduszko też zwolniło, wiec chyba oleję tę głupią statystykę 🙂
    To tylko statystyka. I to bardzo omylna. Moja lekarka mówiła, że miała rekord, w którym pacjentce wyszło zagrożenie T21 1:2000. Zrobiła Sanco i wyszło, że dzieciątko ma T21....
    U Ciebie całkiem odwrotnie. To paranoja, a nie badanie. Najważniejsze, że USG jest dobre <3

Aneta8, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Apropo spania, zastanawiam się właśnie nad poduszką ciążową. Dobuska jaką masz? 🙂
    Ja zamówiłam jakąś długą w kształcie litery C, na allegro, żadnej konkretnej firmy. Ogólnie jest okej, ale na razie dla mnie nieco za długa. Później można ją zwinąć w taki kokon, ale nie wiem czy to mi się kiedyś przyda, bo do karmienia chciałabym inną poduszkę.

Aneta8 lubi tę wiadomość

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada. 31 wrote:
    Hej 😊 ja dziś jade zrobic Nifty, tylko mój lekarz kazał zabrać wynik z prenatalnych 🤔🤔 przecież Nifty to nie zależne badanie to po co im mój wynik 🤷‍♀️
    Dobre pytanie. 🤔może się dowiemy po twojej wizycie dziś. Odnośnie spania: jak śpię na plecach długo to potem mnie bolą. Śpię na lewym boku, czasem z mała poduszka pomiędzy nogami. Potem na prawym, trochę na plecach. Na brzuchu mi niewygodnie bo mnie ciśnie. Czasem budzę się kilka razy w nocy a czasem wcale. Co do poduszek to widziałam różne, mi się do karmienia podoba poduszka w kształcie kury hehe. W kolorze żółtym. 🙂🐣☀️wracając do tych testów pappa to naprawdę i stres bo człowiek nie rozumie nic z tych liczb i wyliczeń i statystyk. Skoro mam 38 lat to już mi podskoczy ryzyko, wiadomo. Jestem ciekawa co powie genetyk w czwartek przez telefon. Na pewno dam wam znać. W razie „dziwnych” wyników powiem, że mam wynik Nifty do wglądu. 🙂

dobuska, Aneta8 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś mi powie, że mam się wyspać przed porodem to go wyśmieję:D

Aneta8, Nisia18, jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• Negra85 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduchę z supermami typu 7. Uwielbiam 😍 mój mąż, jak wstanę, mi na podkrada. A za dnia moja suczka też lubi na niej główkę położyć albo zawija się w precla i śpi a dookoła poducha. Muszę tylko kupić drugi pokrowiec, abym miała na wymianę. Wieczorem zwijam ja pod plecy i czytam książkę, podobno do karmienia też dobra.

Kupiłam kapustę kiszona, mam smaka dzisiaj na nią ☺️
    Do tego pierś z kurczaka i ryż i obiad z głowy. A jutro ide do aquaparku 🥳 co prawda sauna i jacuzzi odpada, chociaż mój lekarz twierdzi, że jak bąbelki nie będą za mocne to śmiało mogę wchodzić, ale się boję. Bym tam siedziała i miała wyrzuty, że woda za gorąca, że za mocno 🤣

Wczoraj wieczorem oglądałan Przyjaciół jak Pheobe urodziła te trojaczki i się z nimi żegnała. Ryczałam jak bobr 😭 i reklama pedigree, gdzie piesek zostaje na ziemi, a właściciela leci w kosmos, kojarzycie? Bosszz ryczę za każdym razem. I ten chłopczyk na koncu: no bo dlaczrgo ktoś miałby zostawić najlepszego psa w schronisku?😭😭 Wtedy biorę moja suczke i miziam bo też że schronu jest.

A wasze zwierzaki czuja, że coś się dzieje? Moja ostatnio to przylepa straszna.a to na kolana, a to głowę na brzuchu położy. Ciekawe czy coś czuje 😀

jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra85 wrote:
    Ja mam poduchę z supermami typu 7. Uwielbiam 😍 mój mąż, jak wstanę, mi na podkrada. A za dnia moja suczka też lubi na niej główkę położyć albo zawija się w precla i śpi a dookoła poducha. Muszę tylko kupić drugi pokrowiec, abym miała na wymianę. Wieczorem zwijam ja pod plecy i czytam książkę, podobno do karmienia też dobra.

Kupiłam kapustę kiszona, mam smaka dzisiaj na nią ☺️
    Do tego pierś z kurczaka i ryż i obiad z głowy. A jutro ide do aquaparku 🥳 co prawda sauna i jacuzzi odpada, chociaż mój lekarz twierdzi, że jak bąbelki nie będą za mocne to śmiało mogę wchodzić, ale się boję. Bym tam siedziała i miała wyrzuty, że woda za gorąca, że za mocno 🤣

Wczoraj wieczorem oglądałan Przyjaciół jak Pheobe urodziła te trojaczki i się z nimi żegnała. Ryczałam jak bobr 😭 i reklama pedigree, gdzie piesek zostaje na ziemi, a właściciela leci w kosmos, kojarzycie? Bosszz ryczę za każdym razem. I ten chłopczyk na koncu: no bo dlaczrgo ktoś miałby zostawić najlepszego psa w schronisku?😭😭 Wtedy biorę moja suczke i miziam bo też że schronu jest.

A wasze zwierzaki czuja, że coś się dzieje? Moja ostatnio to przylepa straszna.a to na kolana, a to głowę na brzuchu położy. Ciekawe czy coś czuje 😀

Ej! Też oglądałam ten odcinek! Zresztą ja teraz pracuję zdalnie, a przyjaciele ciągle lecą w tle:D
    Moja suczka właśnie siedzi obok mnie. Jak pracuję to nie mogę jej wziąć na kanapę, ale leży na kocyku mi pod nogami i wszędzie za mną chodzi. Podobno psiaki czują.

‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ