X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na czczo dzisiaj 82, ale jutro pewnie podskoczy do 90. Po prostu musimy znaleźć swoją dawkę. Jedne dziewczyny biorą 5j, a inne 40 w górę. Cukier na czczo zawsze jest najtrudniejszym do uregulowania.
    Dobuska powodzenia na Sanco i u dentysty. Coś czuję, że u Ciebie będzie #teamchlopak 🥳

Miłego tygodnia dla Was 😀

Ada. 31, Aga12345, dobuska lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A u mnie dalej cukier 94 (tzn dzisiaj mój glukometr szalał, albo podejrzewam, że ja źle pobieram. Nie powinno się naciskać palca, a mi nie chciała lecieć krew...)
    Czyli insulina nadal nie działa:/

Dzisiaj jadę oddać krew na SANCO i po południu mam dentystę, także stresujący dzień.

Dobrego tygodnia, dziewczyny! <3
    Ale ja też ostatnio często tak miałam, że nie leciała i klulam się po 2/3 razy.
    Wczoraj zjadłam druga kolację i dziś cukier na czczo 90 😐
    Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2021, 07:49

dobuska lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Ada. 31 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😊 ja dziś jade zrobic Nifty, tylko mój lekarz kazał zabrać wynik z prenatalnych 🤔🤔 przecież Nifty to nie zależne badanie to po co im mój wynik 🤷‍♀️

2nn3sek2xz2xrja4.png
  • Ada. 31 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A u mnie dalej cukier 94 (tzn dzisiaj mój glukometr szalał, albo podejrzewam, że ja źle pobieram. Nie powinno się naciskać palca, a mi nie chciała lecieć krew...)
    Czyli insulina nadal nie działa:/

Dzisiaj jadę oddać krew na SANCO i po południu mam dentystę, także stresujący dzień.

Dobrego tygodnia, dziewczyny! <3
    Powodzenia na badaniu i wizycie, wzajemnie spokojnego tygodnia ☺☺

dobuska lubi tę wiadomość

2nn3sek2xz2xrja4.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra85 wrote:
    U mnie na czczo dzisiaj 82, ale jutro pewnie podskoczy do 90. Po prostu musimy znaleźć swoją dawkę. Jedne dziewczyny biorą 5j, a inne 40 w górę. Cukier na czczo zawsze jest najtrudniejszym do uregulowania.
    Dobuska powodzenia na Sanco i u dentysty. Coś czuję, że u Ciebie będzie #teamchlopak 🥳

Miłego tygodnia dla Was 😀
    Ja też coś czuję chłopaka, ale nie wiem czy to nie siła sugestii męża:D

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, Ada powodzenia na badaniu!! ✊🏻✊🏻🍀🍀

dobuska, Nisia18, Ada. 31 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) dwa pytanka - macie jeszcze albo miałyście bóle jak na okres czasami ? Kurde jak od wczoraj aż zaczęłam się zastanawiać czemu , czy to ok .. a mam 12+4 dzisiaj
    Drugie pytanie - jak Wy śpicie ? Jejuuu ostatnio totalnie nie mogę spać , tzn ciężko mi się ułożyć , ani tak ani siak.. niby nie mam dużego brzuszka ale już robi się nie wygodnie podczas spania , jeszcze czytałam ze na plecach noe powinno się spać od 2 trymestru to już w ogóle zostały same boki .. tez tak macie ?

• dobuska Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    DZIĘKUJĘ£ A co u Ciebie? Jakiś lekarz gadał z Tobą na temat Twojego, pożal się Boże, prenatalnego? W sensie o tym ryzyku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2021, 09:16

• dobuska Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Cześć dziewczyny :) dwa pytanka - macie jeszcze albo miałyście bóle jak na okres czasami ? Kurde jak od wczoraj aż zaczęłam się zastanawiać czemu , czy to ok .. a mam 12+4 dzisiaj
    Drugie pytanie - jak Wy śpicie ? Jejuuu ostatnio totalnie nie mogę spać , tzn ciężko mi się ułożyć , ani tak ani siak.. niby nie mam dużego brzuszka ale już robi się nie wygodnie podczas spania , jeszcze czytałam ze na plecach noe powinno się spać od 2 trymestru to już w ogóle zostały same boki .. tez tak macie ?
    Jeju mnie dzisiaj złapał taki ból jak na okres. Nie wiem, taki skurcz. Trochę się zestresowałam, ale minęło po 2-3 minutach i na razie się nie powtórzyło.

Czytałam u mamyginekolog fajny artykuł, że możemy spać jak chcemy. Ja też się ciągle budzę i przewracam. Mi pomaga poduszka ciążowa, bo ja zawsze spałam na brzuchu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2021, 09:20

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiaj 👍

Co do boli to typowo okresowych nie mam, ale też w ogóle ich nie miałam. Za to wczoraj znowu przypomniały się więzadła w pachwinach i trochę pobolewala macica, więc rozciągania ciąg dalszy. Swoją drogą ten mój brzuch to ostatnio w kilka dni mega urósł.

Jeśli chodzi o spanie to ja się albo na boku albo na plecach. Z tym że gdy długo śpię na plecach to rano mnie bolą- nie do końca to kontroluje w nocy. Przed ciążą też zwykle spałam na brzuchu ale jakoś na początku ciąży przestałam sama z siebie bo ciężko mi było w tej pozycji oddychać.

Z tym wkuwaniem też mam ostatnio problem. Wczoraj już chyba wszystkie palce poklulam żeby odpowiednia kropla krwi poleciała...

16-01-2022 - synek💙
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    DZIĘKUJĘ£ A co u Ciebie? Jakiś lekarz gadał z Tobą na temat Twojego, pożal się Boże, prenatalnego? W sensie o tym ryzyku.

Niestety nie.. wynik odebrałam dopiero po wizycie u mojej dr, a następną mam dopiero 7.09. Zastanawiam się czy w ogóle coś z tym robić, czy zostawić i olać. Jednak te parametry z usg były dobre, przezierność niby na granicy, ale nadal w normie, kość nosowa obecna. Na ostatnim usg dr też mi pomierzyła syneczka, obwód główki, brzuszka i długość kości udowej i wszystko było dobrze. Serduszko też zwolniło, wiec chyba oleję tę głupią statystykę 🙂

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • Ada. 31 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Dziękuję ☺☺

2nn3sek2xz2xrja4.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Właśnie ostatnio też mi się zdarzały takie bóle jak przy miesiączce ale minęły, dopiero w środę idę na wizytę ale mysle, że nic to nie zmieniło.
    Ze spaniem też niestety ciężko po kilka razy się w nocy przekręcam.

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo spania, zastanawiam się właśnie nad poduszką ciążową. Dobuska jaką masz? 🙂

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Niestety nie.. wynik odebrałam dopiero po wizycie u mojej dr, a następną mam dopiero 7.09. Zastanawiam się czy w ogóle coś z tym robić, czy zostawić i olać. Jednak te parametry z usg były dobre, przezierność niby na granicy, ale nadal w normie, kość nosowa obecna. Na ostatnim usg dr też mi pomierzyła syneczka, obwód główki, brzuszka i długość kości udowej i wszystko było dobrze. Serduszko też zwolniło, wiec chyba oleję tę głupią statystykę 🙂
    To tylko statystyka. I to bardzo omylna. Moja lekarka mówiła, że miała rekord, w którym pacjentce wyszło zagrożenie T21 1:2000. Zrobiła Sanco i wyszło, że dzieciątko ma T21....
    U Ciebie całkiem odwrotnie. To paranoja, a nie badanie. Najważniejsze, że USG jest dobre <3

Aneta8, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Apropo spania, zastanawiam się właśnie nad poduszką ciążową. Dobuska jaką masz? 🙂
    Ja zamówiłam jakąś długą w kształcie litery C, na allegro, żadnej konkretnej firmy. Ogólnie jest okej, ale na razie dla mnie nieco za długa. Później można ją zwinąć w taki kokon, ale nie wiem czy to mi się kiedyś przyda, bo do karmienia chciałabym inną poduszkę.

Aneta8 lubi tę wiadomość

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada. 31 wrote:
    Hej 😊 ja dziś jade zrobic Nifty, tylko mój lekarz kazał zabrać wynik z prenatalnych 🤔🤔 przecież Nifty to nie zależne badanie to po co im mój wynik 🤷‍♀️
    Dobre pytanie. 🤔może się dowiemy po twojej wizycie dziś. Odnośnie spania: jak śpię na plecach długo to potem mnie bolą. Śpię na lewym boku, czasem z mała poduszka pomiędzy nogami. Potem na prawym, trochę na plecach. Na brzuchu mi niewygodnie bo mnie ciśnie. Czasem budzę się kilka razy w nocy a czasem wcale. Co do poduszek to widziałam różne, mi się do karmienia podoba poduszka w kształcie kury hehe. W kolorze żółtym. 🙂🐣☀️wracając do tych testów pappa to naprawdę i stres bo człowiek nie rozumie nic z tych liczb i wyliczeń i statystyk. Skoro mam 38 lat to już mi podskoczy ryzyko, wiadomo. Jestem ciekawa co powie genetyk w czwartek przez telefon. Na pewno dam wam znać. W razie „dziwnych” wyników powiem, że mam wynik Nifty do wglądu. 🙂

dobuska, Aneta8 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś mi powie, że mam się wyspać przed porodem to go wyśmieję:D

Aneta8, Nisia18, jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• Negra85 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduchę z supermami typu 7. Uwielbiam 😍 mój mąż, jak wstanę, mi na podkrada. A za dnia moja suczka też lubi na niej główkę położyć albo zawija się w precla i śpi a dookoła poducha. Muszę tylko kupić drugi pokrowiec, abym miała na wymianę. Wieczorem zwijam ja pod plecy i czytam książkę, podobno do karmienia też dobra.

Kupiłam kapustę kiszona, mam smaka dzisiaj na nią ☺️
    Do tego pierś z kurczaka i ryż i obiad z głowy. A jutro ide do aquaparku 🥳 co prawda sauna i jacuzzi odpada, chociaż mój lekarz twierdzi, że jak bąbelki nie będą za mocne to śmiało mogę wchodzić, ale się boję. Bym tam siedziała i miała wyrzuty, że woda za gorąca, że za mocno 🤣

Wczoraj wieczorem oglądałan Przyjaciół jak Pheobe urodziła te trojaczki i się z nimi żegnała. Ryczałam jak bobr 😭 i reklama pedigree, gdzie piesek zostaje na ziemi, a właściciela leci w kosmos, kojarzycie? Bosszz ryczę za każdym razem. I ten chłopczyk na koncu: no bo dlaczrgo ktoś miałby zostawić najlepszego psa w schronisku?😭😭 Wtedy biorę moja suczke i miziam bo też że schronu jest.

A wasze zwierzaki czuja, że coś się dzieje? Moja ostatnio to przylepa straszna.a to na kolana, a to głowę na brzuchu położy. Ciekawe czy coś czuje 😀

jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra85 wrote:
    Ja mam poduchę z supermami typu 7. Uwielbiam 😍 mój mąż, jak wstanę, mi na podkrada. A za dnia moja suczka też lubi na niej główkę położyć albo zawija się w precla i śpi a dookoła poducha. Muszę tylko kupić drugi pokrowiec, abym miała na wymianę. Wieczorem zwijam ja pod plecy i czytam książkę, podobno do karmienia też dobra.

Kupiłam kapustę kiszona, mam smaka dzisiaj na nią ☺️
    Do tego pierś z kurczaka i ryż i obiad z głowy. A jutro ide do aquaparku 🥳 co prawda sauna i jacuzzi odpada, chociaż mój lekarz twierdzi, że jak bąbelki nie będą za mocne to śmiało mogę wchodzić, ale się boję. Bym tam siedziała i miała wyrzuty, że woda za gorąca, że za mocno 🤣

Wczoraj wieczorem oglądałan Przyjaciół jak Pheobe urodziła te trojaczki i się z nimi żegnała. Ryczałam jak bobr 😭 i reklama pedigree, gdzie piesek zostaje na ziemi, a właściciela leci w kosmos, kojarzycie? Bosszz ryczę za każdym razem. I ten chłopczyk na koncu: no bo dlaczrgo ktoś miałby zostawić najlepszego psa w schronisku?😭😭 Wtedy biorę moja suczke i miziam bo też że schronu jest.

A wasze zwierzaki czuja, że coś się dzieje? Moja ostatnio to przylepa straszna.a to na kolana, a to głowę na brzuchu położy. Ciekawe czy coś czuje 😀

Ej! Też oglądałam ten odcinek! Zresztą ja teraz pracuję zdalnie, a przyjaciele ciągle lecą w tle:D
    Moja suczka właśnie siedzi obok mnie. Jak pracuję to nie mogę jej wziąć na kanapę, ale leży na kocyku mi pod nogami i wszędzie za mną chodzi. Podobno psiaki czują.

‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ