Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie na czczo dzisiaj 82, ale jutro pewnie podskoczy do 90. Po prostu musimy znaleźć swoją dawkę. Jedne dziewczyny biorą 5j, a inne 40 w górę. Cukier na czczo zawsze jest najtrudniejszym do uregulowania.
Dobuska powodzenia na Sanco i u dentysty. Coś czuję, że u Ciebie będzie #teamchlopak 🥳
Miłego tygodnia dla Was 😀Ada. 31, Aga12345, dobuska lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
dobuska wrote:A u mnie dalej cukier 94 (tzn dzisiaj mój glukometr szalał, albo podejrzewam, że ja źle pobieram. Nie powinno się naciskać palca, a mi nie chciała lecieć krew...)
Czyli insulina nadal nie działa:/
Dzisiaj jadę oddać krew na SANCO i po południu mam dentystę, także stresujący dzień.
Dobrego tygodnia, dziewczyny!
Wczoraj zjadłam druga kolację i dziś cukier na czczo 90 😐
Powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2021, 07:49
dobuska lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:A u mnie dalej cukier 94 (tzn dzisiaj mój glukometr szalał, albo podejrzewam, że ja źle pobieram. Nie powinno się naciskać palca, a mi nie chciała lecieć krew...)
Czyli insulina nadal nie działa:/
Dzisiaj jadę oddać krew na SANCO i po południu mam dentystę, także stresujący dzień.
Dobrego tygodnia, dziewczyny!dobuska lubi tę wiadomość
-
Negra85 wrote:U mnie na czczo dzisiaj 82, ale jutro pewnie podskoczy do 90. Po prostu musimy znaleźć swoją dawkę. Jedne dziewczyny biorą 5j, a inne 40 w górę. Cukier na czczo zawsze jest najtrudniejszym do uregulowania.
Dobuska powodzenia na Sanco i u dentysty. Coś czuję, że u Ciebie będzie #teamchlopak 🥳
Miłego tygodnia dla Was 😀 -
Dobuska, Ada powodzenia na badaniu!! ✊🏻✊🏻🍀🍀
dobuska, Nisia18, Ada. 31 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny dwa pytanka - macie jeszcze albo miałyście bóle jak na okres czasami ? Kurde jak od wczoraj aż zaczęłam się zastanawiać czemu , czy to ok .. a mam 12+4 dzisiaj
Drugie pytanie - jak Wy śpicie ? Jejuuu ostatnio totalnie nie mogę spać , tzn ciężko mi się ułożyć , ani tak ani siak.. niby nie mam dużego brzuszka ale już robi się nie wygodnie podczas spania , jeszcze czytałam ze na plecach noe powinno się spać od 2 trymestru to już w ogóle zostały same boki .. tez tak macie ? -
Nisia18 wrote:Cześć dziewczyny dwa pytanka - macie jeszcze albo miałyście bóle jak na okres czasami ? Kurde jak od wczoraj aż zaczęłam się zastanawiać czemu , czy to ok .. a mam 12+4 dzisiaj
Drugie pytanie - jak Wy śpicie ? Jejuuu ostatnio totalnie nie mogę spać , tzn ciężko mi się ułożyć , ani tak ani siak.. niby nie mam dużego brzuszka ale już robi się nie wygodnie podczas spania , jeszcze czytałam ze na plecach noe powinno się spać od 2 trymestru to już w ogóle zostały same boki .. tez tak macie ?
Czytałam u mamyginekolog fajny artykuł, że możemy spać jak chcemy. Ja też się ciągle budzę i przewracam. Mi pomaga poduszka ciążowa, bo ja zawsze spałam na brzuchu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2021, 09:20
-
Dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiaj 👍
Co do boli to typowo okresowych nie mam, ale też w ogóle ich nie miałam. Za to wczoraj znowu przypomniały się więzadła w pachwinach i trochę pobolewala macica, więc rozciągania ciąg dalszy. Swoją drogą ten mój brzuch to ostatnio w kilka dni mega urósł.
Jeśli chodzi o spanie to ja się albo na boku albo na plecach. Z tym że gdy długo śpię na plecach to rano mnie bolą- nie do końca to kontroluje w nocy. Przed ciążą też zwykle spałam na brzuchu ale jakoś na początku ciąży przestałam sama z siebie bo ciężko mi było w tej pozycji oddychać.
Z tym wkuwaniem też mam ostatnio problem. Wczoraj już chyba wszystkie palce poklulam żeby odpowiednia kropla krwi poleciała...16-01-2022 - synek💙 -
dobuska wrote:DZIĘKUJĘ£ A co u Ciebie? Jakiś lekarz gadał z Tobą na temat Twojego, pożal się Boże, prenatalnego? W sensie o tym ryzyku.
Niestety nie.. wynik odebrałam dopiero po wizycie u mojej dr, a następną mam dopiero 7.09. Zastanawiam się czy w ogóle coś z tym robić, czy zostawić i olać. Jednak te parametry z usg były dobre, przezierność niby na granicy, ale nadal w normie, kość nosowa obecna. Na ostatnim usg dr też mi pomierzyła syneczka, obwód główki, brzuszka i długość kości udowej i wszystko było dobrze. Serduszko też zwolniło, wiec chyba oleję tę głupią statystykę 🙂 -
Nisia18 wrote:Cześć dziewczyny dwa pytanka - macie jeszcze albo miałyście bóle jak na okres czasami ? Kurde jak od wczoraj aż zaczęłam się zastanawiać czemu , czy to ok .. a mam 12+4 dzisiaj
Drugie pytanie - jak Wy śpicie ? Jejuuu ostatnio totalnie nie mogę spać , tzn ciężko mi się ułożyć , ani tak ani siak.. niby nie mam dużego brzuszka ale już robi się nie wygodnie podczas spania , jeszcze czytałam ze na plecach noe powinno się spać od 2 trymestru to już w ogóle zostały same boki .. tez tak macie ?
Ze spaniem też niestety ciężko po kilka razy się w nocy przekręcam. -
Apropo spania, zastanawiam się właśnie nad poduszką ciążową. Dobuska jaką masz? 🙂
-
Aneta8 wrote:Niestety nie.. wynik odebrałam dopiero po wizycie u mojej dr, a następną mam dopiero 7.09. Zastanawiam się czy w ogóle coś z tym robić, czy zostawić i olać. Jednak te parametry z usg były dobre, przezierność niby na granicy, ale nadal w normie, kość nosowa obecna. Na ostatnim usg dr też mi pomierzyła syneczka, obwód główki, brzuszka i długość kości udowej i wszystko było dobrze. Serduszko też zwolniło, wiec chyba oleję tę głupią statystykę 🙂
U Ciebie całkiem odwrotnie. To paranoja, a nie badanie. Najważniejsze, że USG jest dobreAneta8, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Apropo spania, zastanawiam się właśnie nad poduszką ciążową. Dobuska jaką masz? 🙂
Aneta8 lubi tę wiadomość
-
Ada. 31 wrote:Hej 😊 ja dziś jade zrobic Nifty, tylko mój lekarz kazał zabrać wynik z prenatalnych 🤔🤔 przecież Nifty to nie zależne badanie to po co im mój wynik 🤷♀️
dobuska, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
Ja mam poduchę z supermami typu 7. Uwielbiam 😍 mój mąż, jak wstanę, mi na podkrada. A za dnia moja suczka też lubi na niej główkę położyć albo zawija się w precla i śpi a dookoła poducha. Muszę tylko kupić drugi pokrowiec, abym miała na wymianę. Wieczorem zwijam ja pod plecy i czytam książkę, podobno do karmienia też dobra.
Kupiłam kapustę kiszona, mam smaka dzisiaj na nią ☺️
Do tego pierś z kurczaka i ryż i obiad z głowy. A jutro ide do aquaparku 🥳 co prawda sauna i jacuzzi odpada, chociaż mój lekarz twierdzi, że jak bąbelki nie będą za mocne to śmiało mogę wchodzić, ale się boję. Bym tam siedziała i miała wyrzuty, że woda za gorąca, że za mocno 🤣
Wczoraj wieczorem oglądałan Przyjaciół jak Pheobe urodziła te trojaczki i się z nimi żegnała. Ryczałam jak bobr 😭 i reklama pedigree, gdzie piesek zostaje na ziemi, a właściciela leci w kosmos, kojarzycie? Bosszz ryczę za każdym razem. I ten chłopczyk na koncu: no bo dlaczrgo ktoś miałby zostawić najlepszego psa w schronisku?😭😭 Wtedy biorę moja suczke i miziam bo też że schronu jest.
A wasze zwierzaki czuja, że coś się dzieje? Moja ostatnio to przylepa straszna.a to na kolana, a to głowę na brzuchu położy. Ciekawe czy coś czuje 😀
jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Negra85 wrote:Ja mam poduchę z supermami typu 7. Uwielbiam 😍 mój mąż, jak wstanę, mi na podkrada. A za dnia moja suczka też lubi na niej główkę położyć albo zawija się w precla i śpi a dookoła poducha. Muszę tylko kupić drugi pokrowiec, abym miała na wymianę. Wieczorem zwijam ja pod plecy i czytam książkę, podobno do karmienia też dobra.
Kupiłam kapustę kiszona, mam smaka dzisiaj na nią ☺️
Do tego pierś z kurczaka i ryż i obiad z głowy. A jutro ide do aquaparku 🥳 co prawda sauna i jacuzzi odpada, chociaż mój lekarz twierdzi, że jak bąbelki nie będą za mocne to śmiało mogę wchodzić, ale się boję. Bym tam siedziała i miała wyrzuty, że woda za gorąca, że za mocno 🤣
Wczoraj wieczorem oglądałan Przyjaciół jak Pheobe urodziła te trojaczki i się z nimi żegnała. Ryczałam jak bobr 😭 i reklama pedigree, gdzie piesek zostaje na ziemi, a właściciela leci w kosmos, kojarzycie? Bosszz ryczę za każdym razem. I ten chłopczyk na koncu: no bo dlaczrgo ktoś miałby zostawić najlepszego psa w schronisku?😭😭 Wtedy biorę moja suczke i miziam bo też że schronu jest.
A wasze zwierzaki czuja, że coś się dzieje? Moja ostatnio to przylepa straszna.a to na kolana, a to głowę na brzuchu położy. Ciekawe czy coś czuje 😀
Ej! Też oglądałam ten odcinek! Zresztą ja teraz pracuję zdalnie, a przyjaciele ciągle lecą w tle:D
Moja suczka właśnie siedzi obok mnie. Jak pracuję to nie mogę jej wziąć na kanapę, ale leży na kocyku mi pod nogami i wszędzie za mną chodzi. Podobno psiaki czują.