Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
dobuska wrote:Dobra, krew na Sanco oddana, zaczynam się stresować.
Będzie dobrze !
Ja w środę oddaje . I wiecie co , dzisiaj pytałam w tej mojej klinice czy powinnam odstawić heparynę . Kazała brać jeżeli przyjmuje..jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
W ogóle byłam dzisiaj w H&M szukałam spodni ciążowych, dziewczyny co ja się omęczyłam , te spodnie fajne , bo normalny jeans i nawet guzik ( prowizorka bo nie odpinany ) i ekstra materiał na brzuszek , ale jak ciężko na dupke wepchać 😂🤣 jak wzięłam rozmiar większy to lepiej ubrać ale znowu widać ze spodnie ze duże .. ale wkoncu znalazłam z takiego lekkiego materiału , jak jeans. Nawet nie wiedziałam ze kupno spodni tak długo mi czasu i sił zajmie 😄
Aga12345, jaina_proudmoore, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Mi się przysnęło po obiedzie. Wstałam po godzinie i jakoś mnie lekko w dole brzucha pobolewa i na papierze znów ślady, nie wiem czy to nie ciemno żółty kolor, ciężko określić, oglądałam wnikliwie. Dziś w ogóle nie chodziłam 😬siedziałam trochę w słońcu, trochę w cieniu pod parasolem. Dobrze, że już za tydzień wizyta u lekarza.
-
Tak czytam Was cukrzycowe dziewczyny i podziwiam ile trudu Was kosztuje dieta. Mobilizuje mnie to, by też bardziej zadbać o to co jem.
Nisia18, znam te problemy z doborem spodni. U mnie gdy kupowałam w pierwszej ciąży, problemem było znalezienie takich, by miały odpowiedniej długości nogawki, bo jestem wysoka. Teraz ma swoje stare + 3 pary od równie długonogiej przyjaciółki.
I powiem Wam jeszcze, że ku mojemu ogromnemu zdziwieniu dołączam do drużyny piłkarskiej. Na usg przed weekendem okazało się, że nasz dzidzius to najprawdopodobniej chłopiec. A byłam mocno przekonana, że to będzie dziewczynka. 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2021, 15:22
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8, Ada. 31, dobuska, Kasiastaraczka, Selena, Gosia Rumi, Morwa, Alfa_Centauri, Jeheria lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Mi się przysnęło po obiedzie. Wstałam po godzinie i jakoś mnie lekko w dole brzucha pobolewa i na papierze znów ślady, nie wiem czy to nie ciemno żółty kolor, ciężko określić, oglądałam wnikliwie. Dziś w ogóle nie chodziłam 😬siedziałam trochę w słońcu, trochę w cieniu pod parasolem. Dobrze, że już za tydzień wizyta u lekarza.
-
Aga12345 wrote:Może jakaś infekcja jeśli żółty kolor. Ja co prawda nigdy nie miałam żadnych plamień ale za to w pierwszym trymestrze miałam dużo takiej przezroczystej wydzieliny a teraz od około tygodnia nie mam prawie wcale, nie wiem od czego to zależy.
-
jaina_proudmoore wrote:Ale pojawił się ten kolor wydzieliny tydzień temu i potem byl spokój na tydzień 🤷♀️Dziwne. Też nie wiem od czego to zależy. W pierwszym trymestrze w ogóle nie miałam żadnej wydzieliny 🙂
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Jaina, ja ta wydzielinę mam od końca 1 trymestru, ale raczej nie jest żółta. Bardziej przezroczysta, ewentualnie czasami bardzo lekko zazolci wkładkę ( taka bardziej złamana biel). Też nie mam jej codziennie.
Kolejny dzień bolą mnie pachwiny. Jak widać dzidziuś rośnie i potrzebuje większego mieszkanka😉
Nie wiem jak w waszym otoczeniu, ale w moim to w ogóle sami chłopcy się od 2 lat rodzą 😁 ja to przed ciążą byłam przekonana że u mnie pierwsza będzie dziewczynka- w mojej rodzinie zawsze tak jest. Ale jak widać plemniki męża zadecydowały o chłopcu. U niego w rodzinie to sami faceci. Mi na konkretnej płci nie zależało- po tylu latach starań najważniejsze żeby był zdrowy bobas. Już oszalałam na punkcie mojego malucha🥰Aga12345, jaina_proudmoore, Aneta8, Selena, Gosia Rumi, Morwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Aga12345 wrote:W takim razie nie wiem, myślę, że gdyby trwało to dłużej to może warto byłoby zrobić badanie moczu.
Aga12345, dobuska lubią tę wiadomość
-
Eh dziewczyny, tak Was czytałam o tych dietach cukrzycowych, ketonach itp i była to dla mnie czarna magia. Właśnie odebrałam swoje wyniki badań, glukoza na czczo 92 i ketony w moczu obecne 😒🙄
Staram się zdrowo odżywiać, zamiast słodkich napoi robię sovie wyciskane soki owocowo warzywne, na przekąski chrupię rzodkiewki, czasem zdarzy się jakiś grzeszek ale kurde. Wiedziałam że mnie to dopadnie, ale myślałam że później 🙄
Jutro mam wizytę, aż się boję co mi powie Pani Doktor 😥 -
Miamonia wrote:Eh dziewczyny, tak Was czytałam o tych dietach cukrzycowych, ketonach itp i była to dla mnie czarna magia. Właśnie odebrałam swoje wyniki badań, glukoza na czczo 92 i ketony w moczu obecne 😒🙄
Staram się zdrowo odżywiać, zamiast słodkich napoi robię sovie wyciskane soki owocowo warzywne, na przekąski chrupię rzodkiewki, czasem zdarzy się jakiś grzeszek ale kurde. Wiedziałam że mnie to dopadnie, ale myślałam że później 🙄
Jutro mam wizytę, aż się boję co mi powie Pani Doktor 😥jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Miamonia wrote:Eh dziewczyny, tak Was czytałam o tych dietach cukrzycowych, ketonach itp i była to dla mnie czarna magia. Właśnie odebrałam swoje wyniki badań, glukoza na czczo 92 i ketony w moczu obecne 😒🙄
Jutro mam wizytę, aż się boję co mi powie Pani Doktor 😥
Miamonia, a dużo masz tych ketonów? Bo wg mnie one są bardziej niepokojące niż ten cukier ( za wysoki ale to jeszcze nie dramat). Myślę że warto by było sprawdzać czy te ketony to masz tak często czy np. to jednostkowa wpadka. A co do cukru to jak zrobisz krzywa to się wyjaśni czy masz cukrzycę. Może gorzej spałaś, źle się czułaś... U mnie np. zarwana noc zawsze podwyższała cukier rano. Tak naprawdę to doszłam z nim do porozumienia po przejściu na L4 i wprowadzeniu posiłku przed snem. Stres też powodował u mnie wyrzuty glukozy. Zauważyłam to gdy robiłam pomiary cukru w pracy gdy mialam zapiernicz i duże ciśnienie żeby dana sprawę zrobić na już. Najważniejsze że wiesz że coś jest nie tak. Jestem przekonana że z pomocą lekarza uda się to opanować🙂
Ja to się mega cieszę że jest to forum. Bo chyba bym oszalała z tymi moimi dziwnymi objawami i rozkminami😁16-01-2022 - synek💙 -
No właśnie w poprzednich badaniach tych ketonow nie było, nie wiem niestety ile ich jest bo jest wpisane tylko "+"... Zrobiłam na pewno błąd bo jadłam późno kolację bo zapomniałam o tym że mam badania następnego dnia rano... Brawo ja! Team kalafior 🤦🏻♀️
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Miamonia wrote:No właśnie w poprzednich badaniach tych ketonow nie było, nie wiem niestety ile ich jest bo jest wpisane tylko "+"... Zrobiłam na pewno błąd bo jadłam późno kolację bo zapomniałam o tym że mam badania następnego dnia rano... Brawo ja! Team kalafior 🤦🏻♀️
Miamonia lubi tę wiadomość
-
Ja też już po oddaniu krwi na Nifty, wynik najpóźniej w przyszły wtorek, te wszystkie informacje lekarz potrzebował do ich systemu, odnośnie prenatalnych stwierdził że tylko wiek mi tak zaważył bo wszystkie wyniku prawidłowe i też by mi nie zalecał amniopunkcji wg niego Nifty jest tak samo wiarygodne . Teraz tylko czekać na wyniki mam ogromną nadzieję że będą dobre...
Stokrotka 86, dobuska, jaina_proudmoore, Aneta8, Morwa lubią tę wiadomość