X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Przerabiałam w szkole chorych uczniów, którzy musieli przyjść do szkoły bo mama im kazała albo musieli napisać sprawdzian. 🤦‍♀️Potem kolejne osoby chorowały, a potem ja… 😬najwcześniej już pod koniec września na problemy z gardłem.

Pracowałam kiedyś z małymi dziećmi. I zawsze każda mama smarkajacego dziecka twierdziła że ma ono alergię 😁 potem dostawało gorączki, chorowało kilka dnia a ja z temperaturą 39 stopni walczyłam 2 tygodnie 🙂 no niestety te dziecięce infekcje dorośli gorzej przechodzą.

I zgadzam się z wami dziewczyny, najważniejsze to higiena i rozsądek. I szacunek do innych- jeśli chory muszę wyjść z domu to robię wszystko żeby innych nienarazic. I to bez względu na to czy jest pandemia czy jej nie ma.

jaina_proudmoore, dobuska, Aga12345 lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    My jak byliśmy na prenatalnych to nawet nie było pytania czy mąż zaszczepiony czy nie po prostu kazali mu wyjść poza Centrum Medyczne i nie było opcji wejść na badanie.
    Te zasady w skali kraju naprawdę są nie fair 😢

zDmVp2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Przerabiałam w szkole chorych uczniów, którzy musieli przyjść do szkoły bo mama im kazała albo musieli napisać sprawdzian. 🤦‍♀️Potem kolejne osoby chorowały, a potem ja… 😬najwcześniej już pod koniec września na problemy z gardłem.
    No właśnie...

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Maseczki chronią lub nie, każdy ma inne zdanie ale tak jak mówisz są jeszcze miliony innych chorób którymi można się zarazić a zachowanie nawet malej odległości od siebie i higiena rąk itd. powinny obowiązywać cały czas, a nie tylko teraz i nie chodzi mi tu o wprowadzanie przez rząd tylko taki zdrowy rozsądek 🙂 Maz też miał iść jutro ze mną, tylko nie pytałam lekarza czy będzie mógł, ale ostatecznie moja mama jest chora i synek nie może z nią zostać, a mi przenieśli wizytę na rano i mąż będzie w pracy, może uda się kolejnym razem.
    Maski chronią przed rozsiewaniem, tutaj nie ma żadnych wątpliwości. Nie wiem natomiast na ile chronią przed zakażeniem, bo przecież są jeszcze oczy, którymi wirus może się dostać. Dlatego ja uparcie twierdzę, że maseczkami chronię tych, którzy się nie zaszczepili. Jak mi ktoś kaszlnie w twarz i będę miała maskę, to mi ten kawałek materiału nie pomoże.
    Właśnie Ty masz jutro wizytę! Ty jeszcze nie wiesz, jaka płeć prawda? Czy namieszałam? :D

Aga12345 lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    My jak byliśmy na prenatalnych to nawet nie było pytania czy mąż zaszczepiony czy nie po prostu kazali mu wyjść poza Centrum Medyczne i nie było opcji wejść na badanie.
    U mnie w szpitalu to samo:/

• dobuska Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym wychodzeniu ludzi chorych z domu to można doktorat napisać. Pamiętam jak koleżanka była na weselu, gdzie jej partner stracił węch. To był początek pandemii. Ja zaczynałam procedurę do in vitro, a ona przyszła do pracy i mi w tajemnicy powiedziała, że on chyba chory. I siedziała na wprost mnie:/
    Zrobiło mi sie słabo i kazałam jej wyjść do domu. Oczywiście koledze wyszedł pozytywny test, a ona miała kwarantannę, prawdopodobnie przeszła bezobjawowo. Na szczęście nie zdążyła mnie zarazić, ale byłam zła, że naraziła całe biuro.
    No i tak ludzie robią przy każdej innej chorobie. Grypa, angina, cokolwiek, idą do pracy, zawożą dzieci do przedszkola i to się później szerzy.

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Maski chronią przed rozsiewaniem, tutaj nie ma żadnych wątpliwości. Nie wiem natomiast na ile chronią przed zakażeniem, bo przecież są jeszcze oczy, którymi wirus może się dostać. Dlatego ja uparcie twierdzę, że maseczkami chronię tych, którzy się nie zaszczepili. Jak mi ktoś kaszlnie w twarz i będę miała maskę, to mi ten kawałek materiału nie pomoże.
    Właśnie Ty masz jutro wizytę! Ty jeszcze nie wiesz, jaka płeć prawda? Czy namieszałam? :D
    Przed rozsiewaniem jeśli też są odpowiednio zmieniane, chodzi mi o technikę, czas i jeśli jednorazowe to jednorazowe. Natomiast przed zakażeniem tu tak samo czas i stan tej maseczki, kwestia oczu i higieny po ściągnięciu maseczki to także ważna sprawa 🙂
    Tak wizytę mam jutro, na 99% dziewczynka i tego się trzymam, mam nadzieję, że się nie rozczaruje, choć oczywiście prawidłowy rozwój najważniejszy😁

jaina_proudmoore, dobuska, Kasiastaraczka, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    O tym wychodzeniu ludzi chorych z domu to można doktorat napisać. Pamiętam jak koleżanka była na weselu, gdzie jej partner stracił węch. To był początek pandemii. Ja zaczynałam procedurę do in vitro, a ona przyszła do pracy i mi w tajemnicy powiedziała, że on chyba chory. I siedziała na wprost mnie:/
    Zrobiło mi sie słabo i kazałam jej wyjść do domu. Oczywiście koledze wyszedł pozytywny test, a ona miała kwarantannę, prawdopodobnie przeszła bezobjawowo. Na szczęście nie zdążyła mnie zarazić, ale byłam zła, że naraziła całe biuro.
    No i tak ludzie robią przy każdej innej chorobie. Grypa, angina, cokolwiek, idą do pracy, zawożą dzieci do przedszkola i to się później szerzy.
    Pamiętam sytuację z koleżanką, pisałyśmy akurat na messengerze i mówi, że od kilku dni ma gorączkę, straciła węch i ogólnie jest chora, byłam przekonana, że poszła do lekarza i jest na zwolnieniu, natomiast okazało się, że nie, właśnie zbiera się do pracy, a do lekarza nie pójdzie bo, pójdzie na zwolnienie, będzie miała kwarantannę, a w pracy kilka osób tez ma objawy, dużo jest na zwolnieniu bo czuli się gorzej i nie ma kto pracowac i po prostu musi, dodam, że pracuje w dużym markecie. Także poczucia obowiązku pogratulować ale odpowiedzialności już nie koniecznie.

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Przed rozsiewaniem jeśli też są odpowiednio zmieniane, chodzi mi o technikę, czas i jeśli jednorazowe to jednorazowe. Natomiast przed zakażeniem tu tak samo czas i stan tej maseczki, kwestia oczu i higieny po ściągnięciu maseczki to także ważna sprawa 🙂
    Tak wizytę mam jutro, na 99% dziewczynka i tego się trzymam, mam nadzieję, że się nie rozczaruje, choć oczywiście prawidłowy rozwój najważniejszy😁
    AAAA to ja nawet nie mówię o jakości i higienie tych masek.... 🤣

To jak na 99% to już nie powinno sie zmienić. :D Ja to bym chciała dziewczynkę, ale czuję, że chłopak. Jeszcze kilka dni i się dowiem.
    Trzymam kciuki za jutro!

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Pamiętam sytuację z koleżanką, pisałyśmy akurat na messengerze i mówi, że od kilku dni ma gorączkę, straciła węch i ogólnie jest chora, byłam przekonana, że poszła do lekarza i jest na zwolnieniu, natomiast okazało się, że nie, właśnie zbiera się do pracy, a do lekarza nie pójdzie bo, pójdzie na zwolnienie, będzie miała kwarantannę, a w pracy kilka osób tez ma objawy, dużo jest na zwolnieniu bo czuli się gorzej i nie ma kto pracowac i po prostu musi, dodam, że pracuje w dużym markecie. Także poczucia obowiązku pogratulować ale odpowiedzialności już nie koniecznie.
    Masakra, i to najgorsze jest to, że takich historii to ja znam wiele. Ludzie sami przez głupotę to cholerstwo rozsiali...:/

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    AAAA to ja nawet nie mówię o jakości i higienie tych masek.... 🤣

To jak na 99% to już nie powinno sie zmienić. :D Ja to bym chciała dziewczynkę, ale czuję, że chłopak. Jeszcze kilka dni i się dowiem.
    Trzymam kciuki za jutro!
    Też tak myślę, choć znam sytuacje gdzie do końca miała być dziewczynka urodził się chlopiec, u mojej siostry też jakoś kilka wizyt mówili, że dziewczynka, a urodził się trzeci chlopiec. Mimo wszystko liczę, że się nie pomylił, patrzyłam na Usg i pierwsze co pomyślałam to też, że dziewczynka 🙂 na razie nie dziękuję, jutro dam znać 😁
    Pierwszym razem bardzo chcieliśmy chłopca, w ogóle nie byłam przygotowana na dziewczynkę, był chlopiec, teraz jestem przygotowana psychicznie na dziewczynkę może też się sprawdzi 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2021, 15:13

dobuska lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Masakra, i to najgorsze jest to, że takich historii to ja znam wiele. Ludzie sami przez głupotę to cholerstwo rozsiali...:/
    Niestety...

0d1ys65gdrumd339.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, ja przyłapałam teściowa jak prała jednorazowe maseczki 😁 i oczywiście gdy była największa fala imprezowała z koleżankami bez maseczek i wszystkie zachorowały...

Ja naprawdę nie dziwię się dziewczynom które pracując z dużą ilością ludzi nawet czując się dobrze idą na zwolnienie. Jakaś taka mentalność jest że lepiej przyjść do pracy nawet chorym (i mieć wydajność max 40%) niż pójść na zwolnienie i zadbać o zdrowie swoje i innych...

Mój mąż np. już przed 30 tka złapał ospę. Nie chorował jako dziecko, a wiadomo że im człowiek starszy tym gorzej może to znieść. A kto go zaraził? Jego siostrzeniec. Brat męża zapomniał uprzedzić że w ich domu jest ospa i jelitowka i mąż dowiedział się dopiero jak przyjechał...

Aga, to trzymam kciuki za jutrzejsze badanie👍

Jaina, ty już się chyba szykujesz na wizytę?

Aga12345, dobuska lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Heh, ja przyłapałam teściowa jak prała jednorazowe maseczki 😁 i oczywiście gdy była największa fala imprezowała z koleżankami bez maseczek i wszystkie zachorowały...

Ja naprawdę nie dziwię się dziewczynom które pracując z dużą ilością ludzi nawet czując się dobrze idą na zwolnienie. Jakaś taka mentalność jest że lepiej przyjść do pracy nawet chorym (i mieć wydajność max 40%) niż pójść na zwolnienie i zadbać o zdrowie swoje i innych...

Mój mąż np. już przed 30 tka złapał ospę. Nie chorował jako dziecko, a wiadomo że im człowiek starszy tym gorzej może to znieść. A kto go zaraził? Jego siostrzeniec. Brat męża zapomniał uprzedzić że w ich domu jest ospa i jelitowka i mąż dowiedział się dopiero jak przyjechał...

Ja też miałam ospę jakieś 2/3 lata temu, zarazilam się od bratanka. Teraz moja mama ma półpasiec, co prawda nie mieliśmy jakiegoś mega bliskiego kontaktu ale ma go od środy a dopiero w piątek lekarz stwierdził i tez patrzę czy nie daj Boże się nie zaraziliśmy, jak na razie nic nie widać, a synek na szczęście był szczepiony przeciwko ospie.
    Na razie nie dziękuję za jutro żeby nie zapeszyć 😁 A Jaina chyab pisała, że ma dziś jeśli nic nie pomyliłam.

Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Też tak myślę, choć znam sytuacje gdzie do końca miała być dziewczynka urodził się chlopiec, u mojej siostry też jakoś kilka wizyt mówili, że dziewczynka, a urodził się trzeci chlopiec. Mimo wszystko liczę, że się nie pomylił, patrzyłam na Usg i pierwsze co pomyślałam to też, że dziewczynka 🙂 na razie nie dziękuję, jutro dam znać 😁
    Pierwszym razem bardzo chcieliśmy chłopca, w ogóle nie byłam przygotowana na dziewczynkę, był chlopiec, teraz jestem przygotowana psychicznie na dziewczynkę może też się sprawdzi 😁
    No niestety łatwiej z chłopca zrobić dziewczynkę na USG, więc może się wszystko zdarzyć, ale oby nie!
    Mi juz tyle osób powiedziało, że miało przeczucia i sie nie sprawdziły, że już się boję. Mój mąż chce bardzo syna, ale co ma to ma :D

• dobuska Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:

Dobre z tymi maseczkami:D

A co do ospy, ja miałam taką historię, że byłam u kosmetyczki, która jak się okazało kilka dni później dostała objawów ospy. Powinna była poinformować wszystkie klientki, które u niej były, prawda? Nie zrobiła tego, a wiedziała, że za trzy tygodnie mam ślub. No i już miałam wizję, że idę do ołtarza jak panna młoda z cmentarza w kropki.
    Lekarz rodzinny dał mi szczepionkę jakąś i się udało, ale spać nie mogłam ze stresu:D

Aga12345, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie jem kanapki hehe 😂o 16 wychodzę bo mam 1km z hakiem spaceru do lekarza. Czytałam opinie w necie i na znany lekarz. Wizyta o 16.45 dam znać po wyjściu z gabinetu 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2021, 15:35

zDmVp2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    No niestety łatwiej z chłopca zrobić dziewczynkę na USG, więc może się wszystko zdarzyć, ale oby nie!
    Mi juz tyle osób powiedziało, że miało przeczucia i sie nie sprawdziły, że już się boję. Mój mąż chce bardzo syna, ale co ma to ma :D
    Co będzie to będzie ale takie małe marzenie mam 😁

dobuska lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Na razie jem kanapki hehe 😂o 16 wychodzę bo mam 1km z hakiem spaceru do lekarza. Czytałam opinie w necie i na znany lekarz. Wizyta o 16.45 dam znać po wyjściu z gabinetu 🙂
    Ale masz urlop z atrakcjami :D

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ale masz urlop z atrakcjami :D
    Lepiej iść i sprawdzić niż leżeć i się zastanawiać pół dnia. 🙃

zDmVp2.png
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ